Idézet: durkonorbi - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 21:19
Na, akkor ez is jo modszer lehet majd ... a felvett viz mennyisége nem tunik rossznak, sot ... bár a feluletrol még nem irtél, mekkora.
Az igazán fontos az lenne, hogy azt ellenorizd le, hogy valoban szivacsként működik, vagy inkább csak csatornaként ... szoval, ha felveszi a vizet, akkor he felveszed és forgatod, akkor is bennemarad-e, vagy kifolyik... ha benne marad, akkor szerintem jo a cucc! Ha kifolyik viszonylag gyorsan az a 4 ml, akkor nem az igazi arra, hogy pl. vizszintesen is használni lehessen .. én ezt szeretném vmi modon elérni ... ez lenne a fő szempont - szerintem. De ez amit csináltál, kecsegtető!

A lomhább alatt mit értesz pontosan? Lassabban melegszik át a teteje, vagy valahogy a hőtádást - relativ mennyiségét - is mérted valahogy? Mert ha csak lassabban melegszik át a "teteje" annak az az oka, hogy a porozus rétegen le tud csapodni a gőz nem ér fel direktbe olyan hamar mint a sima fal esetében ... ez természetes jelenség, a működést effektive nem befolyásolja a használat során.
Én délután megcsináltam gyorsan a pipe-ot, de feltolteni nem volt idom, nem értem rá, valoszinuleg holnap sem lesz, de kedden nekiesek, ha minden igaz ...
A rézport egyébként mennyi ido alatt reszelted le??

Lassan nekem is szukségem lesz egy adagra, de megnézem, nem lehet-e szerezni valahonnan, ha nem muszály nem reszelek ..
Az azetropokrol én a Dr. Liszi János : Fizikai kémia c. könyvben olvastam, tanultam ... neten nem tudom, rá kell keresni,, biztos van valami!
A felület: 350mm#30mm. Legalábbis ekkora felületet vontam be a fémragasztóval, meg a rézporral.
Ez a heatpipe egyik oldalán van, ott sem a teljes felületen, mert ezt az oldalt előtte nagyjából u (inkább srégen) alakura hajlítottam (kalapáltam).
A másoik oldal 350mmX50mm-es rézlemez.
Szerintem elég jól megtartja a vizet,- csak akkor csöpög belőle a víz, ha odatartom a hidegpárásító elé, egyébként nem csöpög.
Ha elveszem a hidegpárásító elől, akkor még rövid ideig csöpög, aztán 'nem jön ki belőle' több víz.
Szóval úgy vettem észre, hogy benne marad.
A lomhább működés alatt azt értem, hogy lassabban melegszik át a porózus heatpipe, főleg a teteje, de ez nagyjából igaz az egészre,- szóval lassabb a reakcióideje.
Mondjuk ez 'kézi mérés' volt.
Holnap újratöltöm, és megpróbálom először kevesebb vizzel,- kipróbálom, mi történik, ha az összes folyékony állapotú vizet eltávolítom azon kívűl, ami a porózus részben van.
A rézpor készítés 'jó kis munka' volt: 2-3 óra reszelés...
Valaki írta, hogy lehet kapni fúrógépbe fogható kis marófejet, azzal talán nem ennyire fárdtságos munka a rézpor készítés.
Egyik haverom mondta, hogy a kompresszorok elé rakható (Festo?) páralecsapató belsejében található szivacs szerű anyag jó lehet erre a célra (porózus anyag).
Ez valami rézszerű anyag, amin át lehet fujni.
Veriakilis
Szerkesztette: Veriakilis 2006. 07. 23. 20:57 -kor