Lehet, h hülye kérdésnek tünik, de egy hónapon belül a második 256-os ramom hal meg ugyanott.
Eredetileg 2 x 256/266-os ramom volt. Aztán egyszer csak elkezdett a gép memóriahibákat kiírni. Memtest86-tal kiszűrtem, h a kettő közül az egyik ram szórja a hibákat. Ez a ram más slot-okban is ugyanúgy hibázott.
Vettem egy 256/400-ast, meg kaptam egy 256/333-ast. Ezeket üzemeltem be, a megmaradt jó 266-ost félretettem. Persze mielőtt végleg munkára fogtam őket, külön-külön is, együtt is teszteltem órákig hiba nélkül.
Erre most éjszaka hirtelen lefagyott a gépem. Nem tudtam csak resettel újraindítani. Mikor beindult és eljutott volna a Windows üdvözlőképernyőig, mindig újraindult. Illetve egyszer beindult a Win, kiírta, h valamit csak a naplóból bírt helyreállítani vagymi :confused: . Na erre gyorsan nekiláttam, h a levelezésem kimentsem. Mikor a mentést megnyomtam, megint újraindult. Innentől már csak csökkentett módban indult, de rendszervisszaállítás korábbi időpontra -vagy bármi művelet - esetén már innen is újraindult.
Na gyorsan futtattam egy hdd tesztet. Ez ok. Akkor be a memtest-et! És hiba. De nemhogy itt-ott hibázott, hanem a teszt indulásától folyamatósan csak a hibákat írta.
Teszteltem külön-külön. Ismét csak az egyik ram szállt el. Ugyanott, ahol a múltkori is elhunyt.
Ráadásul ez a 333-as ram, amit kaptam, ha jól tom, azóta van egyáltalán használatban, mióta én gépbe dugtam. És most beszart.
Vagy csak tök véletlen lenne, hogy egy hónapon belül a második ram adja meg magát ugyanott?
Merjek abba a slotba ramot dugni? Van még itt ez a régi 266-os, de ha ezt is kinyírja...

Szakik, monnyatok vmi okosat!