HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyilkolhat-e ramot a ram-slot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyilkolhat-e ramot a ram-slot? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 17. 07:28

Okozhat-e egy hibás ram slot vagy egyéb alaplapi marháskodás, memókezelés stb ramhalált???

Lehet, h hülye kérdésnek tünik, de egy hónapon belül a második 256-os ramom hal meg ugyanott.

Eredetileg 2 x 256/266-os ramom volt. Aztán egyszer csak elkezdett a gép memóriahibákat kiírni. Memtest86-tal kiszűrtem, h a kettő közül az egyik ram szórja a hibákat. Ez a ram más slot-okban is ugyanúgy hibázott.
Vettem egy 256/400-ast, meg kaptam egy 256/333-ast. Ezeket üzemeltem be, a megmaradt jó 266-ost félretettem. Persze mielőtt végleg munkára fogtam őket, külön-külön is, együtt is teszteltem órákig hiba nélkül.

Erre most éjszaka hirtelen lefagyott a gépem. Nem tudtam csak resettel újraindítani. Mikor beindult és eljutott volna a Windows üdvözlőképernyőig, mindig újraindult. Illetve egyszer beindult a Win, kiírta, h valamit csak a naplóból bírt helyreállítani vagymi :confused: . Na erre gyorsan nekiláttam, h a levelezésem kimentsem. Mikor a mentést megnyomtam, megint újraindult. Innentől már csak csökkentett módban indult, de rendszervisszaállítás korábbi időpontra -vagy bármi művelet - esetén már innen is újraindult.
Na gyorsan futtattam egy hdd tesztet. Ez ok. Akkor be a memtest-et! És hiba. De nemhogy itt-ott hibázott, hanem a teszt indulásától folyamatósan csak a hibákat írta.
Teszteltem külön-külön. Ismét csak az egyik ram szállt el. Ugyanott, ahol a múltkori is elhunyt.
Ráadásul ez a 333-as ram, amit kaptam, ha jól tom, azóta van egyáltalán használatban, mióta én gépbe dugtam. És most beszart.

Vagy csak tök véletlen lenne, hogy egy hónapon belül a második ram adja meg magát ugyanott?

Merjek abba a slotba ramot dugni? Van még itt ez a régi 266-os, de ha ezt is kinyírja... :reklamacio:

Szakik, monnyatok vmi okosat!
Sajnálom jótündér, a kívánság az kívánság. Hajolj csak szépen előre!

#2 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 08:01

Konfig?
Elköltöztem :-)

#3 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 08:36

Idézet: wwww - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 7:28

Okozhat-e egy hibás ram slot vagy egyéb alaplapi marháskodás, memókezelés stb ramhalált???

Lehet, h hülye kérdésnek tünik, de egy hónapon belül a második 256-os ramom hal meg ugyanott.

Eredetileg 2 x 256/266-os ramom volt. Aztán egyszer csak elkezdett a gép memóriahibákat kiírni. Memtest86-tal kiszűrtem, h a kettő közül az egyik ram szórja a hibákat. Ez a ram más slot-okban is ugyanúgy hibázott.
Vettem egy 256/400-ast, meg kaptam egy 256/333-ast. Ezeket üzemeltem be, a megmaradt jó 266-ost félretettem. Persze mielőtt végleg munkára fogtam őket, külön-külön is, együtt is teszteltem órákig hiba nélkül.

Erre most éjszaka hirtelen lefagyott a gépem. Nem tudtam csak resettel újraindítani. Mikor beindult és eljutott volna a Windows üdvözlőképernyőig, mindig újraindult. Illetve egyszer beindult a Win, kiírta, h valamit csak a naplóból bírt helyreállítani vagymi :confused: . Na erre gyorsan nekiláttam, h a levelezésem kimentsem. Mikor a mentést megnyomtam, megint újraindult. Innentől már csak csökkentett módban indult, de rendszervisszaállítás korábbi időpontra -vagy bármi művelet - esetén már innen is újraindult.
Na gyorsan futtattam egy hdd tesztet. Ez ok. Akkor be a memtest-et! És hiba. De nemhogy itt-ott hibázott, hanem a teszt indulásától folyamatósan csak a hibákat írta.
Teszteltem külön-külön. Ismét csak az egyik ram szállt el. Ugyanott, ahol a múltkori is elhunyt.
Ráadásul ez a 333-as ram, amit kaptam, ha jól tom, azóta van egyáltalán használatban, mióta én gépbe dugtam. És most beszart.

Vagy csak tök véletlen lenne, hogy egy hónapon belül a második ram adja meg magát ugyanott?

Merjek abba a slotba ramot dugni? Van még itt ez a régi 266-os, de ha ezt is kinyírja... :reklamacio:

Szakik, monnyatok vmi okosat!

Alaplap hibás? Nekem 3x cserélték az alaplapot, mire rájöttek, hogy a memória a ludas. (Mindig elfüstölt a lap.) Azért jó, hogy rájöttek.

Szerkesztette: perempe 2005. 03. 17. 08:39 -kor

#4 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 08:43

Szerintem lazán gyilkolhat... pl. több feszt kap a RAM. Ha garis a lap, akkor vidd vissza.

#5 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 17. 12:50

1értelműen: igen!

Tápelszállás után találtam megégett érintkezőjű RAM modult és kiderült a foglalat érintkezője is megsérült. Hála égnek maradt még 2 foglalat, nem kellett lapot cserélni.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#6 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 13:41

Nos, én elég jó ideig voltam szervizes kiskerben is, és nagykerben is, és határozottan mondhatom, hogy, igen, meg tudja tenni.
De azért ajánlanám azt is, hogy nézd meg, mennyire stabilak a tápegységed feszültségei, elképzelhető, hogy azok ingadoznak túlzottan, és az vágja tönkre az egészet. Persze, lehet, hogy attól függetlenül az a memóriaslot alapból hibás már, és tönkre fogja vágni eztán is a memsziket bármilyen táppal.
Példának okáért nekem volt egy olyan saját gépem, amiben egyszercsak meghibásodott egy memszi és a slotja is. A hibás memória a másik slotban is hibás volt, de a jó memória a jó slotban jó. A jó memszi a hibás slotban hibás. Ellenben, a hibás memóriát kipróbálva egy másik gépben, az már jó volt, illetőleg, egy másik márkájú memóriát a hibás slotba téve az is tökéletes volt. Pedig, a meghibásodás elött hónapokig jól ment a gép... Na erre varrjatok....
És megemlítenék egy másik esetet, egy ügyfél vett egy igen jó gépet, 1 hét, és az alaplal meghal (márkás, igen jó alaplap).  Csere. Újabb egy hét, megint meghal. Más gyártó más típusára cserélve, illetőleg a tápot is más tipusra cserélve ugyanez. Szünetmentes a gép elé. Ugyanez. Kb 7x cseréltünk alaplapot, mire utoljára már egyértelműen látható égésnyomok is voltak az alaplapon. Ebből visszakövetkeztetve kiderült, a pci slotból jött. Mint kiderült, az ügyfél egy videó megfigyelő rendszert üzemeltetett róla, és annak a vezérlőkártyáját rakta a gépbe, viszont, ezen a rendszeren keresztül olyan, szabványosnál erősebb feszültségek jutottak a gépbe, amik tönkretették ezt. Egy villanyszerelővel megcsináltatták, hogy a videokamerákból jövő feszültséget leszabályozzák, és azóta remekül megy.
Csak azért írom, hogy jó tudni, hogy mindenre jobb gyanakodni....

#7 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 14:06

Persze hogy gyilkolhat... MSI KT3 "füstbe ment RAM" ultra... :D

#8 Felhasználó inaktív   eziskamu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 14:20

Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 13:41

Nos, én elég jó ideig voltam szervizes kiskerben is, és nagykerben is, és határozottan mondhatom, hogy, igen, meg tudja tenni.
De azért ajánlanám azt is, hogy nézd meg, mennyire stabilak a tápegységed feszültségei, elképzelhető, hogy azok ingadoznak túlzottan, és az vágja tönkre az egészet. Persze, lehet, hogy attól függetlenül az a memóriaslot alapból hibás már, és tönkre fogja vágni eztán is a memsziket bármilyen táppal.
Példának okáért nekem volt egy olyan saját gépem, amiben egyszercsak meghibásodott egy memszi és a slotja is. A hibás memória a másik slotban is hibás volt, de a jó memória a jó slotban jó. A jó memszi a hibás slotban hibás. Ellenben, a hibás memóriát kipróbálva egy másik gépben, az már jó volt, illetőleg, egy másik márkájú memóriát a hibás slotba téve az is tökéletes volt. Pedig, a meghibásodás elött hónapokig jól ment a gép... Na erre varrjatok....
És megemlítenék egy másik esetet, egy ügyfél vett egy igen jó gépet, 1 hét, és az alaplal meghal (márkás, igen jó alaplap).  Csere. Újabb egy hét, megint meghal. Más gyártó más típusára cserélve, illetőleg a tápot is más tipusra cserélve ugyanez. Szünetmentes a gép elé. Ugyanez. Kb 7x cseréltünk alaplapot, mire utoljára már egyértelműen látható égésnyomok is voltak az alaplapon. Ebből visszakövetkeztetve kiderült, a pci slotból jött. Mint kiderült, az ügyfél egy videó megfigyelő rendszert üzemeltetett róla, és annak a vezérlőkártyáját rakta a gépbe, viszont, ezen a rendszeren keresztül olyan, szabványosnál erősebb feszültségek jutottak a gépbe, amik tönkretették ezt. Egy villanyszerelővel megcsináltatták, hogy a videokamerákból jövő feszültséget leszabályozzák, és azóta remekül megy.

Végre egy szaki! Te figyu nem tudod véletlenül hogy az abit nf7 v2 ennyire finnyás vagy csak az enyém rossz-e, mert már két darab márkás(a-data, kingmax) ddr400-as memó nem akar menni semmilyen beállítás és feszemelés mellett sem ddr400-on a dimm3-ban, pedig azt írja az abit hogy onnan kéne befele pakolni a ramokat, míg a szervízbe beleraktak egy noname memót ami simán ment ddr400-on dimm3-ban (dimm1-2 ok). Úgy is néztem hogy csak egy modul van a gépben. Amúgy ddr333-on simán megy a dual chanel is. Ja hiba, windows nem tud elindulni, és memtestben hibázik 5-ös és 8-as tesztnél.
Gumidominó! Elmeosztály, mert megérdemlem....

#9 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 14:53

Húúú. Köszi a sok infót.
Kicsit nem voltam gépközelben...natehát jogos, a konfig lemaradt:
Abit BD7II-Raid lap
P4 2.66 Northwood
túl sűrűn cserélődő márkájú ramok :omg:
és egy todom nem épp a legelismertebb Mercury 450-es táp..

A fesz értékeket én is figyelgettem mostanság, mindjárt linkelek egy everest képet.
Ezt terhelés alatt (konvertálás) csináltam, alaphelyzetben a fesz értékeé jobban közelítenek a névleges értékekhez. A mem-nek nemtom mennyit kéne kapnia, én a legnagyobb eltérést a +12V-nál láttam: ~11.67V...úgy gondoltam, ez még talán nem kirívó.

Kép

Mellesleg az egészet azért kezdtem el figyelgetni, mert a procimat túl melegnek találtam (A képen is látszik).
Leszedtem, pasztáztam, de azóta is ennyit mutat (alapon 49 fok), ami sztem kissé sok egy Northwoodnak, de lehet, h csak az érzékelő humorizál velem.  :bolond:
Jahh, húzva semmi nincs.
És már nem garis semmi.
Mennyit kéne kapni a ramoknak?

#10 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 17:00

Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 13:41

...Ebből visszakövetkeztetve kiderült, a pci slotból jött. Mint kiderült, az ügyfél egy videó megfigyelő rendszert üzemeltetett róla, és annak a vezérlőkártyáját rakta a gépbe, viszont, ezen a rendszeren keresztül olyan, szabványosnál erősebb feszültségek jutottak a gépbe, amik tönkretették ezt. Egy villanyszerelővel megcsináltatták, hogy a videokamerákból jövő feszültséget leszabályozzák, és azóta remekül megy.

:offtopic:

PLUSZ!, ha kábelen jön az Internet, vagy közvetlen kábeltévéről néztek gépen TV-t (pl. TV kártyába dugott koax, egyéb), akkor szereltessetek fel Isolatort!

/ON

Szerkesztette: Omega 2005. 03. 17. 17:01 -kor

#11 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 17:40

Idézet: wwww - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 14:53

...
Abit BD7II-Raid lap
P4 2.66 Northwood

A fesz értékeket én is figyelgettem mostanság
...
Mennyit kéne kapni a ramoknak?

A Mercury táp elég rossz hírben áll, akár lehet gond a hírtelen, néha jelentkező fesz-ingadozás is.
Memóriafesz? A kép alapján rendben van ez,... pillanatnyilag.

#12 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 20:44

Köszi. Majd szétnézek már vmi tápos topikban, h pontosan minek mennyinek kell lenni és mennyi a tűrés. Azért Mercury, mert nem naon van pénzem perpill igazán jó tápra, nomeg úgy gondoltam, hogy ha 450-et nem is de a 300-at csak leadja stabil feszekkel ( 1 optikai meghajtó + 1 nagy vinyó + 3 foglalt pci slot és no tuning). És eggig a szolíd süvítésén kívűl nem volt vele gondom, látszólag a feszek is állandóak nagyjából, mostanság sűrűn néztem.

Eddigiekből azt szürtem le, hogy mittudoméén  :think: . Lehet véletlen is, de lehet hibás ramslot -> alaplapcsere vagy lehet tápfesz ingadozás -> tápcsere. Megnézetem a nálam hibás ramot ismerős gépében egy memtesttel, hátha csak nálam viccelődik (bár erre kicsi a sansz).

Aztán mivel perpill lap + táp + akkor már 512-es modulokban ram vásárlásra nincs elég lecsó, ezért valszeg azt fogom csinálni, h veszek egy új garis egyszerű 512/400-as ramot és bedugom az eddig hibátlannak tűnő ramslotba. Aztán ha mégis idepiszkít, akkor viszem vissza a ramot gariba :grrr: . Ilyen egy aljas vagyok. :mirror:

#13 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 22:29

Idézet: wwww - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 20:44

Köszi. Majd szétnézek már vmi tápos topikban, h pontosan minek mennyinek kell lenni és mennyi a tűrés. Azért Mercury, mert nem naon van pénzem perpill igazán jó tápra, nomeg úgy gondoltam, hogy ha 450-et nem is de a 300-at csak leadja stabil feszekkel ( 1 optikai meghajtó + 1 nagy vinyó + 3 foglalt pci slot és no tuning). És eggig a szolíd süvítésén kívűl nem volt vele gondom, látszólag a feszek is állandóak nagyjából, mostanság sűrűn néztem.

Eddigiekből azt szürtem le, hogy mittudoméén  :think: . Lehet véletlen is, de lehet hibás ramslot -> alaplapcsere vagy lehet tápfesz ingadozás -> tápcsere. Megnézetem a nálam hibás ramot ismerős gépében egy memtesttel, hátha csak nálam viccelődik (bár erre kicsi a sansz).

Aztán mivel perpill lap + táp + akkor már 512-es modulokban ram vásárlásra nincs elég lecsó, ezért valszeg azt fogom csinálni, h veszek egy új garis egyszerű 512/400-as ramot és bedugom az eddig hibátlannak tűnő ramslotba. Aztán ha mégis idepiszkít, akkor viszem vissza a ramot gariba :grrr: . Ilyen egy aljas vagyok. :mirror:

nézd egy következő garnesz RAM-ba való beruházás árát mérd össze egy jobb táp 10-12 ezer forint körüli árával. mennyi jött ki?
a processzor mindenképpen megkivánna egy, a jelenleginél hatékonyabb hűtést, sőt!

Vinyó 42 fok:          normális: 30-36 fok (kivéve maxtor diamondmax 10-es sorozat)
alaplap (ház) 59 fok normális: 40-50 fok
cpu 63 fok               figyelem! 70 foknál szólal meg tipikusan a CPUkban a hővédelem, northwoodnak 50 fok alatt kéne lenni, ez nem prescott! ha ez a 63 fok die hőmérséklet, akkor jó.

Ebben a kaszniban komoly termikus problémák vannak! Akár ez is okozhatta a RAM moduljaid halálát.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 03. 17. 22:44 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#14 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 00:09

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 22:29

nézd egy következő garnesz RAM-ba való beruházás árát mérd össze egy jobb táp 10-12 ezer forint körüli árával. mennyi jött ki?
a processzor mindenképpen megkivánna egy, a jelenleginél hatékonyabb hűtést, sőt!

Vinyó 42 fok:          normális: 30-36 fok (kivéve maxtor diamondmax 10-es sorozat)
alaplap (ház) 59 fok normális: 40-50 fok
cpu 63 fok               figyelem! 70 foknál szólal meg tipikusan a CPUkban a hővédelem, northwoodnak 50 fok alatt kéne lenni, ez nem prescott! ha ez a 63 fok die hőmérséklet, akkor jó.

Ebben a kaszniban komoly termikus problémák vannak! Akár ez is okozhatta a RAM moduljaid halálát.

Tudom, totál jóindulatú a hsz-od, ezért köszönöm, de nem egészen úgy van ahogy látod.

Ram témában: maradt egy használt de hibátlan 256/400-asom és egy ugyanilyen 256/266-osom. Ezeket eladva kb 3 ezret kell hozzátennem, h megvegyek egy új 512/400-ast (bttó 10.750).

Hűtés témában:
mint írtam a linkelt kép teljes terhelés alatt készült, konvertálás alatt (proci 100%, és a vinyó is dolgozik folyamatosan)
Való igaz, nem egy kiemelkedő hűtésű házam van, egyszerű Codegen, plusszventik nélkül. De!
A proci terhelés nélkül 48-49 fok, az alaplap 42-43 fok, de még így is sztem csal kicsit felfelé az érzékelő, mert az alaplapi passzív csipszethűtőt megfogtam konvertálás alatt és tök langyos, egyáltalán nem meleg.
A vinyó egy 8Mb cache-ses (ezt hogy kell rendesen leírni  :think: ) 250Gb-os Western Digital, a maga nemében az egyik legjobb, nem csak sztem. És terhelés nélkül 39-40 fok. A vinyót a manuális hőérzékelő készülékemmel (a kezemmel) vizsgálva meg sem közelíti a Maxtor Dm9 forróságát és épphogy csak egy picit melegebb mint a közismerten hűvős Seagate. Ez a két vinyóm már nincs meg, de volt alkalmam összehasonlítani.

Hidd el rágódtam már ezen. Kéne egy jobb táp, de akkor már egy rendesebb hűtésű/szellőzésű házba.
Akkor kéne ram, ma már csak 400-asokat lehet kapni, hogy azt ki is használjam, kéne egy "C"-s Pentium proci, elég a 2.4-es, de ahhoz már kell egy rendesebb hűtő a mostani gyári intel helyett. És mindezt ilyen szar lapban már vétek hagyni..
Arra jutottam, jobb, ha eladom az egészet és veszek egy mindenben-picit-jobbat itt a fórumon akár kompletten is, nem ragaszkodom az sk. bejáratáshoz.
Huhh, na majd ha visszavittem az üvegeket. ;)

#15 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 00:11

Ja, ez van terhelés nélkül:
Kép

#16 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 00:25

Hmm..és most hasonlítgatom csak, hogy milyen minimálisak a feszültségleadási eltérések a 100% terhelés alatti és a terheletlenül készült report között.
Psze nem állítom, h ettől ez egy szupejó táp, de azért némiképp megnyugtató.

#17 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 10:00

Idézet: wwww - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 14:53

Húúú. Köszi a sok infót.
Kicsit nem voltam gépközelben...natehát jogos, a konfig lemaradt:
Abit BD7II-Raid lap
P4 2.66 Northwood
...

Passz. A konfig és a feszültség-értékek alapján semmi tipikus hibalehetőség nincs: a Mercury bár nem a legjobb, de elégséges a cucchoz, ha max. 3-4 meghajtó van a gépben, valami nem-kályha jellegű VGA mellett.

A hűtést érdemes lenne rendberakni: levett burkollattal hogyan alakulnak a hőmérsékletek? Ha jelentősen csökkennek, akkor érdemes lenne egy házventit berakni, valamint megregulázni a kábeldzsungelt.
Elköltöztem :-)

#18 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 13:37

Na ja. Nomeg, érdemes a BD7-2esen a DIMM foglalatok körül rápislogni az elkókra, mert a BD7es családból is akadtak olyan sorozatok, amik szerettek megrepedni, megpúposodni, és lehet hogy ez rugdalja a ramot.
Aztán, attól még hogy a 450es merc mekkora vinyót, cdt hajt, attól még másik ága, amelyikről a ramtáp vagy a procitáp megy, lehet túlterhelt, következésképp nyeklős feszültségű. Amit a lap mér feszültség, az nem teljesen kóser ám, nomeg a gyors ingadozásokat nem is tudja mérni, igy az nem egy referencia.

#19 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 18:10

Idézet: Rive - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 10:00

Passz. A konfig és a feszültség-értékek alapján semmi tipikus hibalehetőség nincs: a Mercury bár nem a legjobb, de elégséges a cucchoz, ha max. 3-4 meghajtó van a gépben, valami nem-kályha jellegű VGA mellett.

A hűtést érdemes lenne rendberakni: levett burkollattal hogyan alakulnak a hőmérsékletek? Ha jelentősen csökkennek, akkor érdemes lenne egy házventit berakni, valamint megregulázni a kábeldzsungelt.

Thx.
Levett oldalfallal néztem a hűtést, úgy nem sok 2-3-4 fok nyerhető, igaz, terhelés alatt nem próbáltam.
Hideg állapotból bekapcs után 3 perccel ezek az értékek vannak: lap 43', proci 49'. És itt még nem lehet bemelegedve a ház, a szobában sincs több 20-22 foknál.
Kezdek belenyugodni, azért még majd megnézem terhelés alatt, oldalfal nélkül.
A kábldzsungelt viszont valóban rendbe kéne rakni.

#20 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 18:32

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 13:37

Na ja. Nomeg, érdemes a BD7-2esen a DIMM foglalatok körül rápislogni az elkókra, mert a BD7es családból is akadtak olyan sorozatok, amik szerettek megrepedni, megpúposodni, és lehet hogy ez rugdalja a ramot.
Aztán, attól még hogy a 450es merc mekkora vinyót, cdt hajt, attól még másik ága, amelyikről a ramtáp vagy a procitáp megy, lehet túlterhelt, következésképp nyeklős feszültségű. Amit a lap mér feszültség, az nem teljesen kóser ám, nomeg a gyors ingadozásokat nem is tudja mérni, igy az nem egy referencia.

Thx, szemrevételezem a lapot, h minden úgy fest-e, ahogy emlékeim szerint kell neki. Csak tudnám mi az az elkó  :think:..
Azt, h véleményem szerint nem lehet túlterhelve, azért írtam, mert összvissz 1 vinyó, 1 optikai, a 2.66-os proci egy sima intel hűtővel, és 2x256 ram, egy Radeon9250 ennyit kell ellátnia a tápnak.
Tudom, üdvőzítő lenne egy megbízhatóbb márkájú táp. Tervben is van..
Akkor ezexerint a feszingadozásokat ki sem lehet igazán szűrni komolyabb eszközök hiányában, ugye?

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó