HWSW Informatikai Kerekasztal: A Wireless szolgáltatás jövője - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Wireless szolgáltatás jövője hogy látjátok? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 18. 09:58

Old_Mumus: Teljesen igazad van, nagyon jól látod a szitut! Mindenki ezzel akar foglalkozni, mindenki wireless netet akar adni a jónépnek! Pénz az minimális + hitel:D szakmai hozzáértés 0; valaki írta hogy konzervdobozból tákolt yagi; ez is jó meglátás szóval, ezért tartunk itt ahol tartunk! már 1 órája írom a hozzászólást el is felejtettem hogy mit akartam majd folyt. köv... :D

#22 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 18. 10:36

Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 15:23

Olyanokat is kellene vizsgalni es engedelyhez kotni milyen egyeb muszaki hattere van, mennyire tokeeros a ceg. Vannak olyanok, hogy osszekeregetik a let, megcsinalnak egy regiot (vacak minosegben), userek  :reklamacio: hegyekkel, aztan nem tudnak visszafizetni, pereskedes, stb.

A mennyire tőkeerős érdekes dolog, mert amikor mi ilyenekbe fogtunk, akkor még tőke az nullánál is kevesebb volt. Csak ésszerűen kellett bevállalni a dolgokat, aztán lassan erősödtünk. Ezek szerint, akkor ebben is Axelero és társai lesznek a befutók, mert távközlés, meg tőke is van mögöttük.
Make love not Wor.

#23 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 10:40

Idézet: piston - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 16:30

szakadozott.Semmi fejlesztés nem volt,csak a juzereket kötögették be sorba, 2Mbit-es gerincre kb 80-100 felhasználót.Ja,és SOHO cuccokkal :rolleyes:

Ja, és SOHO cucc. Kérdem én, kifizeted ha vérprofi technológiát kapsz a segged alá? Nem, mert teleírjátok a HWSW-t, hogy milyen szemét árak vannak, ráadásul megjelenik majd a piacon egy soho eszközös, aki 20 forinttal olcsóbb, és pont ezért fizet be oda a fél falu.
Make love not Wor.

#24 Felhasználó inaktív   Warner 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 11:05

Mielőtt a jövőről kezdünk el beszélni, szerintem nem árt felmérni a jelenlegi helyzetet... ;)

Amit eddig láttunk a Wimaxból: egyelőre semmi konkrét eszköz, mindenhol csak támogatást ígérnek...
Gyakorlatilag ott tartunk, hogy ez egy olyasmi szabvány lesz mint a Wifi, tehát a különböző gyártók eszközei kompatibilisek lesznek egymással. ( talán) Hardware-ben egyelőre semmi változás.

A Pantel és az Antenna többek között azért is megbízható, főleg a nagyobb ügyfeleknél, mert licenszelt frekvencián működő cuccot is ki tud rakni ha kell, ráadásul ugye a több miliárdos alaptőke csodákra is képes... :cool:

JAhno: Sajnos így van, a nagy cégeké itt is a jövő, egyelőre elég kevés kis cég van aki mondjuk egy 5,8-as gerincet is megengehetne magának. Az pedig szintén a magyar mentalitást tükrözi, hogy az olcsó szarral szolgáltató megöli a bizniszedet, és amikor 2 hónap múlva előjönnek a durva problémák ujjal mutogat valaki másra, amivel szintén lejáratja az egész Wireless tecnológiát és szolgáltatókat, többek között téged is.

#25 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 11:39

Idézet: Warner - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 11:05

A Pantel és az Antenna többek között azért is megbízható, főleg a nagyobb ügyfeleknél, mert licenszelt frekvencián működő cuccot is ki tud rakni ha kell, ráadásul ugye a több miliárdos alaptőke csodákra is képes... :cool:

Jajaja, mondanak is számokat :-)

Pantel ugyan irodába nekem adott volna kedvező konstrukciót, de mikrón bérelt vonal szintű szolgáltatást ad, viszont az eszközök telepítése úgy érte volna meg legjobban, ha veszünk csoportos telefonvonalat. Így pár telefonvonal meg az 1 megás mikró valami 100ezer körül lenne havonta, amiből le is lehet beszélni valami 40-et. Nomost ezt akkor kombináld át otthoni keretek közé. Nekem nem sikerült :-)

Szóval ott lettek volna minimális pingek, rendes ügyfélszolgálat, hóbanfagyban működés.
Make love not Wor.

#26 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 11:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 9:36

A mennyire tőkeerős érdekes dolog, mert amikor mi ilyenekbe fogtunk, akkor még tőke az nullánál is kevesebb volt. Csak ésszerűen kellett bevállalni a dolgokat, aztán lassan erősödtünk. Ezek szerint, akkor ebben is Axelero és társai lesznek a befutók, mert távközlés, meg tőke is van mögöttük.

A nagyon tokeeros es mamutta terjedt cegeknek van gondjuk a sajat szolgaltatasukkal ami megy (diaup, dsl, stb.). Ok nem igen fognak terjeszkedni, esetleg valami alcegen keresztul erre van pelda (Tiszanet). Egyebkent pl. a MatavOr megcsinalhatott volna WLAN-an egy jobb tavfelugyeleti halozatot es akkor mar mehetett volna minden ami IP alap pl. internet is. De ugy latszik nem terjedt ki odaig a tudasuk. Na mi ezt ismertuk fel es ezt akarjuk megcsinalni.

Lehet csodaval keves toketartalekkal is dolgozni, de barmi crack beuthet es ha nincs toketartalek, akkor fujhat mindent, mindene elveszik, userek  :reklamacio:
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#27 Felhasználó inaktív   Warner 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 11:59

Annak tekintetében, hogy mennyibe kerül egy licenszes rendszert kiépíteni és üzemltetni, lehet hogy az ár nem is olyan rossz :D

#28 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 15:05

Old_Mumus ezt a topikot a Te szabadalmaddal ne offold szét légyszíves!

#29 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 15:23

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 14:05

Old_Mumus ezt a topikot a Te szabadalmaddal ne offold szét légyszíves!

Bocs, de hol van itt szo errol?
V63 a legjobb mozdony

#30 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 16:51

Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 10:53

"Na mi ezt ismertuk fel es ezt akarjuk megcsinalni."

Itt! :D de bocs ma agresszív vagyok nincs bajom Veled csak már tele a *!?*xg a szabadalommal! Nem csak a tiéddel! :D

#31 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 16:59

:D  :D  :)  :)  :cool:  :cool:
V63 a legjobb mozdony

#32 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 17:34

Idézet: Warner - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 10:05

....

JAhno: Sajnos így van, a nagy cégeké itt is a jövő, egyelőre elég kevés kis cég van aki mondjuk egy 5,8-as gerincet is megengehetne magának....

Szerintem itt lehet is egy határt húzni: aki 2,4-en visz gerincet, az hobbizoli, aki 5GHz-en, az lehet, hogy szolgáltató. Ettől még nem a nagy cégeké a jövő. Mindig van egy réteg, aki elvből nem vesz multinál semmit, és mindig van egy szélesebb réteg, akinek az igényeire a kis cég jobban rá tud muzdulni, mint a nagy. Ha ezzel egyensúlyozni tudja a fajlagos költségeinek nagyobb voltált, akkor megmarad, ha nem, akkor megy a levesbe.
Nekem szerencsés helyzetem van, mert kb 40-50km-re vagyok Pesttől. De így verem az Invitelt pingben, mert a rendszer legvégén is kb 8-10ms a ping az indexre. Normál működés mellett. A nemnormál meg hála az égnek - és nem utoldós sorban az 5 gigás gerincnek, redundanciának - egyre kevesebb. Sávszélben ők a jobbak, de amíg mi féláron adjuk a netet a dsl-hez képest, addog senkit nem zavar, hogy 384(512) helyett 256-ot kap. És fix publikus ip-vel. Felár nélkül.
www.kevenet.hu

#33 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 17:50

Multikkal szemben a kicsiknek az az elonye, hogy ugyfelbarat magatartast nyujtanak (a normalisabbak).
V63 a legjobb mozdony

#34 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 18:43

Ez így van Old_Mumus, illetve hogy személyesen ismered akár az ügyfélszolgálatost, a szervízest és alkalmazkodnak a jobbak az ügyfélhez! Ez azért pozitívum! mip: melyik szolgáltató vagy? publikus ez?

#35 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 21:54

Igen es akkor ne feledjuk el, hogy ne a userekre erolteted a virus es spam vedelmet meg par alap dolgot... Sajnos ezt sokak irgalmatlan keson fogtak fel. :omg:
V63 a legjobb mozdony

#36 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 22:57

És az is még a baj hogy az emberek a sok negatív tapasztalat, hír miatt (lásd Covysoft topicom) félnek a WiFis szolgáltatóktól! És inkább ahol elérhető az ADSL-t választják! A másik hogy a Wi-Fik az árakkal se tudnak legtöbb helyen versenyképesek lenn! Sajnos :(

#37 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 23:15

vagy rosszul látom?

#38 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 06:15

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 22:15

vagy rosszul látom?

Abszolut nem latod rosszul. Egy neves ISP elkezdett itt a kornyeken mikrozni, nagy tervei voltak a regio es az orszag lefedesehez. Azzal nem szamoltak, hogy pl. itt a legtobb telepulest 25V-al villamositott vasut szeli at. Olyan alacsonyan tettek az AP-t, hogy igencsak belezavart a villanymazzag  :reklamacio:

Utana jottek masik cegek meg most is jelentkezgetnek (mind a koklerebb tipus), azt mondtak mikrot soha tobbet. Jott az ADSL, sorba kottettek be.
V63 a legjobb mozdony

#39 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 08:15

Erről beszéltem! Elég 1 bármi kicsi rossz amit hallanak, amint jön ADSL már köttetik is be azt! Tudom mondom ebbe dolgozom látom az emberek mentalitását! És azért ez szomorú! De én megmondom őszintén olyan céget aki tényleg jól és olyan stabilan adná a mikrón a cuccot mint ADSL nem láttam! Mert Nekem speciel cégnél 1024 ADSL van otthon 512 ADSL. De ez mindig annyi! Reggel délbe este minden oldalról MINDIG! Mikrónál azért szerintem 1mega körül már abszolút nem megbízható, alatta meg ugye vannak a csúcsidő effektusok! Meg a legtöbb mikrós szolgáltatás sávszéle jelentősen elmarad az ADSL-étől! Aki töltögetésre használná az GYORS internetet akar, a Mikro ide nem megfelelő. Szerintem de ha nem így van cáfoljatok!

#40 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 09:14

Valoban nincs ADSL nagyobb savszelu minoseget garantalo mikros ceg, de lehet. Persze nem 2.4-en es ott egy regio ellatasanak gerince ketszamjegyu sebesseggel kell, hogy rendelkezzen.
V63 a legjobb mozdony

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.