HWSW Informatikai Kerekasztal: Zajos a gépem - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Zajos a gépem Ki milyen hangtompítót ajánl?

#361 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 09. 07:54

Idézet: Moha7 - Dátum: 2009. jan. 8., csütörtök - 19:45

Hali!

Adott egy C2D E7200-as gép, 2 HDD-vel, egy Gigabyte X6 házban. A házventiket már csendesebbre fogtam egy Fan Mate2-vel (még majd valószínű lecserélem a ventiket valami halkra - monjuk SiletBlade-re), ill. a Chieftec tápomat most cseréltem Corsair 400CX-re, ami nagyon halk.

Jelenlegi gondom főleg a rezonancia. Az ellen mit javasoltok? Mert elég idegesítő, hogy a széken ülve már nem hallom a ventik hangját, ellenben a ház állandó zümmögését igen.

Illetve jól jönne még pár tipp gép halkítást illetően.

Egy oldallal előrébb ugyanez volt a gondom, konkrétan nekem a vinyók okozták a rezonanciát és annak tompítására kértem javaslatot. Még képes illusztrációt is kaptam rá válaszul. :)
My photos

#362 Felhasználó inaktív   Moha7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 11. 12:57

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 9., péntek - 6:54

Egy oldallal előrébb ugyanez volt a gondom, konkrétan nekem a vinyók okozták a rezonanciát és annak tompítására kértem javaslatot. Még képes illusztrációt is kaptam rá válaszul. :)

Ez mind szép és jó, viszont:

Sajna az X6 ház olyan, hogy a hdd elég szorosan megy bele a keretbe, emiatt nemigazán lehet bármit is betenni a keret és a hdd közé. Mikor a házat vettem, képek alapján rendeltem meg, élőben sajna nem láttam, és mint utólag rájöttem, a bepattintható műanyag foglalatok sokkal jobbak.
Csak emiatt nem akarok házat cserélni, lévén ez is egy tizes volt és más bajom nincs vele: könnyű szerelni, szép és elfér benne minden.
Ha az 5.25-ös helyre teszem a winyókat, akkor viszont nincs ami hűtené, mert oda nem tudok ventit tenni.
A ház oldalára próbáltam gumitappancsokat tenni, de nem sokat segített.

Esetleg valami alternatív megoldás?
Programmers don't die! They just gosub without return...

#363 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 08:27

Idézet: Moha7 - Dátum: 2009. jan. 11., vasárnap - 13:57

Ez mind szép és jó, viszont:

Sajna az X6 ház olyan, hogy a hdd elég szorosan megy bele a keretbe, emiatt nemigazán lehet bármit is betenni a keret és a hdd közé. Mikor a házat vettem, képek alapján rendeltem meg, élőben sajna nem láttam, és mint utólag rájöttem, a bepattintható műanyag foglalatok sokkal jobbak.
Csak emiatt nem akarok házat cserélni, lévén ez is egy tizes volt és más bajom nincs vele: könnyű szerelni, szép és elfér benne minden.
Ha az 5.25-ös helyre teszem a winyókat, akkor viszont nincs ami hűtené, mert oda nem tudok ventit tenni.
A ház oldalára próbáltam gumitappancsokat tenni, de nem sokat segített.

Esetleg valami alternatív megoldás?

Ha nem találsz más helyet ahova felfüggesztheted, akkor csak a drága megoldások maradnak. Vagy házcsere, vagy vinyó csere halkabb típusokra.

Amúgy a műanyag keretek se lennének megoldások sajnos. Nekem olyan rögzítésüek a házban a vinyók, de hiába a Samu vinyók azon is átviszik a hatásukat, hiába a műanyag keret és a vastag acél lemez házam.
My photos

#364 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 15:56

Ezek a zajszigetelő "szivacsok" (KATT!) valóban érnek is valamit?! :confused: :think: Azt tudom, hogy a hő távozását is felfogja, de normális kereszthuzattal ezt lehet kompenzálni. Illetve ha 1-2 fokot emelkedne a hőmérséklet, akkor is megérné. :)

Szerkesztette: Csokis 2009. 01. 12. 15:56 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#365 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 17:17

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 16:56

Ezek a zajszigetelő "szivacsok" (KATT!) valóban érnek is valamit?! :confused: :think: Azt tudom, hogy a hő távozását is felfogja, de normális kereszthuzattal ezt lehet kompenzálni. Illetve ha 1-2 fokot emelkedne a hőmérséklet, akkor is megérné. :)

Valóban érnek valamit... ha az előtte levő öt tényezőt már kiküszöbölted.

Mert a mereven befogott forgógépek házra átvitt rezonanciáját nem tudja számottevően csökkenteni, a nagy szabad oldalfelületek csillapítására megint nem alkalmas önmagában, de egy jó építésű, jól szellőző, stabil ház esetén tényleg megnyugtathatod magad velük.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#366 Felhasználó inaktív   Moha7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 01:08

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 7:27

Ha nem találsz más helyet ahova felfüggesztheted, akkor csak a drága megoldások maradnak. Vagy házcsere, vagy vinyó csere halkabb típusokra.

Még majd végig gondolom. Két Samsung HDD van, az egyik egy régebbi 120-as, a másik egy fél éves 320-as. Most a 120-ast lekapcsoltam és sokkal kisebb a zúgás, de még így is hallatszik.
Azon gondolkodom, vajon jó ötlet-e a két winyót függőlegesen felfüggeszteni a 3.5-ös helyre?

Még egy kérdés: melyik winyó márka halk?

Szerkesztette: Moha7 2009. 01. 13. 01:11 -kor

Programmers don't die! They just gosub without return...

#367 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 07:51

Idézet: Moha7 - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 2:08

Még majd végig gondolom. Két Samsung HDD van, az egyik egy régebbi 120-as, a másik egy fél éves 320-as. Most a 120-ast lekapcsoltam és sokkal kisebb a zúgás, de még így is hallatszik.
Azon gondolkodom, vajon jó ötlet-e a két winyót függőlegesen felfüggeszteni a 3.5-ös helyre?

Még egy kérdés: melyik winyó márka halk?

Ez a függőleges függesztés nem egy elveszett ötlet :) kérdés mekkora lesz a kilengése a ventitől. Óvatosan! Ha megcsináltad számolj be róla. kíváncsi vagyok.

Állítólag a WD vinyók halkak, ha valaki tud halkabbat úgyis szól. Nekem régen volt WD-m, szerettem 6 év után került ki a gépemből, akkor se azért mert meghibásodott csak nem tudtam mit kezdeni az elavult kis méretével. A maiakat persze a régivel nincs értelme összehasonlítani, de levontam a következtetést: most már én is tudom miért drágább a WD vinyó mint a Samsung.

Szerkesztette: sebgutkopf 2009. 01. 13. 07:52 -kor

My photos

#368 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 08:27

Nekem van egy 400 gigás WD vinyóm, nem nevezném túl halknak....
A régi seagate vinyóm az halk, de olyat már nem lehet kapni...
Ami halk még, az a samsung 400 gigás satás notebook vinyó, és piszok gyors is annak ellenére, hogy csak 5400-as fordulatú ugye...
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#369 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 09:46

wdbol a 320 nekem sem tulzottan az, de az 500as igen. szvsz halkabb, mint az uj samsungok.

#370 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 02:45

Idézet: arn - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 8:46

wdbol a 320 nekem sem tulzottan az, de az 500as igen. szvsz halkabb, mint az uj samsungok.

Van egy 500-as WD-m és egy 750-es Samum. A WD egyértelműen halkabb. Viszont ez a gumis felfüggesztés nagyon bejött: igaz harisnyát használtam, de totál elhalkulta a vinyók. A Samunak vagy egy mélyebb tónusa, míg a WD-nek szinte semmi, de a bizti kedvéért mindegyiket ilyen harisnya-karikára függesztettem. Azóta síri csend a vinyók felöl.
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#371 Felhasználó inaktív   FDave 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 27. 15:19

Idézet: Hz-7 - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 9:42

Azért gondoltam, hogy nyitok egy új topikot ennek a témának, mert konkrétan ilyet nem találtam.

Pedig szerintem sokunkat érint. Növekvő teljesítmény, egyre több hő, egyre több venti kell hozzá.
Most magamra és azokra gondolok, akiknek most nincsen pénzük vízhűtésre vagy egyéb alter megoldásra és szeretnének valamilyen ideiglenes, kielégítő megoldást találni.

Szerintem ez is lehet kiemelt téma - hiszen sokan nem is sejtik - milyen veszélyforrásokat rejthet ez a több órán (napon? :cool:) keresztül tartó állandó zúgás. Ez megnyilvánulhat fejfájástól kezdve a koncentráló képesség csökkenéséig bármi.

Nálam viszonylag elviselhető a zúgás, de azért jó lenne tompítani. Chieftec táp 2 venti, proc 1, rendszerhőtő(kifelé) 1, videokarinak utólag az egyik slot-ba(állítható fordulat) berakott venti, ami legalább olyan nagy mint a korábban felsoroltak.
Akkor ott van a vinyó hőtő, ami a ház elejéről húzza be a levegőt (3 kicsi venti).
Akkor még nem is beszéltem a rack 2 ventijéről (ezt igyekszem, csak akkor használni, ha kell a vinyó)

Ez így összesen 5/5. El tudom képzelni, hogy másnak sokkal több is lehet. PL: húzott proci, kettőnél több vinyó.

Konkrétan arra volnék kíváncsi, hogy beválhat-e az egyik ismerősöm által javasot módszer.
(Jó volna kapni pár tippet mielőtt szétszedem a gépet)
Szerinte elég volna, ha a múltkori tapétázáskor kimaradt 4mm-es hungarocel-rel kibélelném a ház belsejét. Meg kellene rakni a ház alá is valami gumi, vagy egyéb tompítást, hogy a szám.gép aztal minél kevesebb rezgést vegyen át.
Én még el tudok képzelni valamilyen vastagabb szövetet is a hungarocel helyett.
Mindegy mi, csak valami olyan kellene, ami könnyen beszerezhető.

Házat, nem akarok most cserélni!!

Akinek van valamilyen jó ötlete, az írjon!!!  Köszi 

Szerintem egyszerű a +oldás.

Hallgass zenét gépezés közben! :)

De ha tényleg zavar vegyélki pár ventit. Fontos a hűtés, de nemkell tulzásba vinni......
Az  EVEREST Home Edition-al megnézheted, hogy hányfokos a gép(videokarija, procija stb.), ventivel vagy anélkül. Amugy sok mást is tud a progi...... de nézd meg te: http://www.letoltokozpont.hu/letoltes_prog....php?a=690&k=39
cpu:2.0Ghz ram:1GB vcard:256 winyó:160GB
" nem a legjobb, de nekem elég...."

#372 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 15:47

Idézet: FDave - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 14:19

Szerintem egyszerű a +oldás.

Hallgass zenét gépezés közben! :)

De ha tényleg zavar vegyélki pár ventit. Fontos a hűtés, de nemkell tulzásba vinni......
Az  EVEREST Home Edition-al megnézheted, hogy hányfokos a gép(videokarija, procija stb.), ventivel vagy anélkül. Amugy sok mást is tud a progi...... de nézd meg te: http://www.letoltokozpont.hu/letoltes_prog....php?a=690&k=39

Tudsz róla, hogy lereagáltál egy 2005-ös bejegyzést? :Đ
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó