HWSW Informatikai Kerekasztal: Zone Alarm - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Zone Alarm Help pls!

#21 Felhasználó inaktív   Godzilla_HUN 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 02. 19:35

Haliho!

Remélem valaki tud segíteni abban, hogy hogyan lehet ezt a tűzfalat kikapcsolás ellen védeni?  :idea:

Fiacskám serdülése okán parental controll-ban be kellett állítanom ezt-azt, és a beállításokat tudom is jelszóval védeni.

De sajna a tűzfalat kitudja kapcsolni.. :think:

#22 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 03. 08:54

Idézet: Godzilla_HUN - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 19:35

Haliho!

Remélem valaki tud segíteni abban, hogy hogyan lehet ezt a tűzfalat kikapcsolás ellen védeni?  :idea:

Fiacskám serdülése okán parental controll-ban be kellett állítanom ezt-azt, és a beállításokat tudom is jelszóval védeni.

De sajna a tűzfalat kitudja kapcsolni.. :think:

Az ilyenek megelőzésére hozhatsz létre a windowsba külön neki felhasználói fiókot ott betudod állitani hogy mit modosíthat.De amugy én pár emberkének javitom a gépét  ahol szintén védve van már minden még is sikerül a gyerekeknek max fél év alatt kitörölni valami fontosat a windowsból és evvel elrontani a rendszert.Vista mondjuk ebböl a szempontból már jobb legalább védi a rendszert. ;)

Szerkesztette: djculture 2008. 12. 03. 08:55 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#23 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 10:01

Ahogy djculture kolléga is levéste: korlátozott fiókot kell létrehozni.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#24 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 22:33

SOS kérek segitséget, avast virusirtó teljes frissitése után valami csatlakozni akart a webre, za-ban letiltottam, azóta az avast blokkkolja a weboldalak letöltését. Bármilyen webcimre kattintok, üres fehér oldal a válasz. Amint kikapcsolom az avast-ot, minden weboldal elérhető. (tehát nem az intenet csatlakozás a hunyó)
Hogyan tudom za-ban megnézni, mi blokkolja a weboldalak megjelenitését?  :think:
--
WeRe

Sürgősen keresek Budapesten könyvek tárolására alkalmas helyet.
Minden ajánlat érdekel, emilen, privátban várom.

#25 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 23:12

Idézet: We3Re3 - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 23:33

SOS kérek segitséget, avast virusirtó teljes frissitése után valami csatlakozni akart a webre, za-ban letiltottam, azóta az avast blokkkolja a weboldalak letöltését. Bármilyen webcimre kattintok, üres fehér oldal a válasz. Amint kikapcsolom az avast-ot, minden weboldal elérhető. (tehát nem az intenet csatlakozás a hunyó)
Hogyan tudom za-ban megnézni, mi blokkolja a weboldalak megjelenitését?  :think:

Kis kavar van ott. A víruskereső és a tűzfal az két külön dolog.

Ha az avast kikapcsolásával a probléma megszűnik, akkor nem a za-hoz kell nyúlni, hanem az avast-hoz. Ott kellene valami default beállításokat visszatölteni, ill. ha van beépített tűzfala, akkor annak a szabályait átnézni, esetleg törölni, ill. alaphelyzetre állítani. De akkor meg felesleges a za... :)

Egyébként a za szabályait is "le tudod nullázni", vissza alaphelyzetbe, lehet újra betanítani. Meg odafigyelni, hogy mit kérdez. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#26 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 15:46

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 23:12

Ha az avast kikapcsolásával a probléma megszűnik, akkor nem a za-hoz kell nyúlni, hanem az avast-hoz. Ott kellene valami default beállításokat visszatölteni

Na ja, csak ehhez ismerni kellene, mit hol és miért, és mi a következménye.
A hálózatvédelemnél csak két bejegyzés van, hogy kétszer LSASS Exploit (SXP) attack történt tegnap este.
Most annyit tudtam tenni, hogy bekapcsoltam még az üzenetek naplózását is, és meglepve láttam, hogy jött egy üzenet, miszerint valaki az avast leállitását kezdeményezte, ugyanakkor támadást nem észlelt.

A za-ban ennél sokkal kisebb lehetőségeim vannak, furcsa számomra, hogy a tüzfal nem jelzett semmit.  :(
--
WeRe

#27 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 15:56

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 23:12

Egyébként a za szabályait is "le tudod nullázni", vissza alaphelyzetbe, lehet újra betanítani. Meg odafigyelni, hogy mit kérdez. :smoker:

Hogyan? Csak a programoknál tudtam beállitani, hogy mindegyiknek engedélyt kell kérnie, hogy internethez hozzáférjen.
amire utalsz, hogy kilöttem, az vana "internet szkennelési" kérés volt és a za piros szinnel jelezte, hogy tiltásra javasolja, ezért tiltottam. Ma reggel kitöröltem az avastot a za listából, az első jelentkezésekor két engedélyt kért, mindkettő normális volt, intenet csatlakozás és weboldal ellenőrzése, ami a feladata, azóta rendben működik minden. ;)

A za-ban az utolsó 1000 üzenet sima blokkoáls volt külső ip-ről a gépem felé irányuló kutatkodások, semmi komolyabb, támadás vagy riasztás. Nem értem.  :think:

Jó lene beállitani, hogy fájlba naplózzon és mentse óránként külön fájlba, de ilyenre nem látok lehetőséget.  :(
--
WeRe

#28 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 18:21

Idézet: We3Re3 - Dátum: 2008. dec. 25., csütörtök - 16:56

Jó lene beállitani, hogy fájlba naplózzon és mentse óránként külön fájlba, de ilyenre nem látok lehetőséget.  :(

Menti... naponta... megnemmondom hol talalod hirtelen :) application data valahol a documents and settings alatt talan... nem emlekszem... az biztos, hogy vadásztam hely után a gepemen egyszer és vagy 400mega zone alarm logot loroltem le :)

szerk.: google kiadta elsore: a windoz konytaraban van internet logs alatt (defaultbol: c:\windows\internet logs\ )

Szerkesztette: Sniper 2008. 12. 27. 18:27 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.