HWSW Informatikai Kerekasztal: FREEWEB SUX! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

FREEWEB SUX! egyszerűen kidobtak! Értékeld a témát: -----

#341 Guest_Csaba_20__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:55

[quote name='Aga' date='2005. dec. 29., csütörtök - 19:35'] Ne haragudj, hírdetésről beszélünk? Igen. Mi másért zavarna téged a direkt link, ha nem azért, mert az olyan letöltéseket nem lehet hírdetési felület esetén beszámolni? Ha csak direkt linkelés lenne, nem lenne értelme még az Interware reklámjának/hírdetésének se. [/QUOTE]
fizetett hirdetesekrol volt szo, ne probalj megint terelni...

sajat szolgaltatast reklamozunk :) [/quote]
Akkor a
[url="http://www.startgumi.hu/"]http://www.startgumi.hu/[/url]
[url="http://www.babaapro.hu/"]http://www.babaapro.hu/[/url]
[url="http://www.acomp.hu/"]http://www.acomp.hu/[/url]

Szintén nem fizet egy fillért se a hírdetőfelületért?

#342 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:57

20-30 hdd-s raid tömböknél, nem hiszem, hogy terhelné....

#343 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:00

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 19:32

Ha javithato a hiba es nem a korabban altalam mar emlitett "CSAK A TELJES TARTALOM TORLESE" szunteti meg a problemat kategoriaba tartozol akkor a gep automatikusan figyelmeztet es van 3 napod javitani.

konkretizálom, ha egy nap beesett három látogató, azok is valami al-albumokba, viszont valami aljas gazember beilleszt egy nagy képet az index.hu főoldalára közvetlenül a freewebről (erősen sarkított példa), akkor kapok-e levelet, avgy rögtön törlés?

Idézet

szerintem nezd meg a TAR.HU oldalt. A galeria resz helyett en azt javasolnam. Egyszerubben kezelheto, plusz funkciokkal van kiegeszitve (pl kepeslapkent elkuldheti a kepet, stb)

nézegettem, nem tetszik, főleg a nagyon keskeny hasznos területtel nem vagyok kibékülve, meg az ebből eredő kicsi köztes képmérettel, a baloldali nagy és narancssárga menüvel, hogy a mappákhoz nem tartoznak thumbnailek, és az egész olyan zsúfolt benyomást kelt - mindezt építő kritikának szántam :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#344 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:02

Idézet

azert en megneznem azt a layer7-es tuzfalat, ami tartalmat szur smile2.gif)))  nem lehet megcsinalni.

Pedig, bizony, hogy meglehet, minthogy a TCP csomagszűrést is.
Nem írom le a működését, itt most nem nekem kell bizonyítanom :D

Idézet

Ha ezt ellenorizni akarod, masodpercenkent 3.2 allomanyt kell atneznie a humanoidodnak. Szerintem nem talalsz ilyen embert....

Azt se mondtam, hogy egy operátor nézi mindenki forgalmát.... (10-20 operátorról van szó.)

Idézet

Viszont bele kell nezni, mert mint emlitettem a kiterjesztes lehet jpg, de a tartalom mp3. A freeweben pedig allomany tipusonkent van meghatarozva a meret limit, igy tudni kell, milyen tipus.

Itt már azt is mondhatnám, hogy ellentmondtál az első mondatodnak, hisz ott az ellenkezőjét állítottad :D
A Layer 7, már asszem alkalmazási réteg ha nem tévedek.

#345 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:03

Idézet: stol - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 20:57

20-30 hdd-s raid tömböknél, nem hiszem, hogy terhelné....

20-30 disket nem tesz egybe olyan ember, aki kicsit is ert a raidhez. De probald ki, ha nem hiszed.

#346 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:07

Idézet

Pedig, bizony, hogy meglehet, minthogy a TCP csomagszűrést is.
Nem írom le a működését, itt most nem nekem kell bizonyítanom :D

elvben... gyakorlatban max a NASA-nal... legalabbis olyan forgalom mellett, mint a freewebe.

Idézet

Azt se mondtam, hogy egy operátor nézi mindenki forgalmát.... (10-20 operátorról van szó.)

nem .cn a kiterjesztese a freewebnek hanem .hu es nem egy ingyenes szolgaltatasrol van szo. Maradjuk a realis, megvalosithato megoldasok mellett.

Idézet

Itt már azt is mondhatnám, hogy ellentmondtál az első mondatodnak, hisz ott az ellenkezőjét állítottad :D

nem szokasok, most se tettem. Indokold kerlek.

Idézet

A Layer 7, már asszem alkalmazási réteg ha nem tévedek.

ebben lehet, hogy tevedek... de valahol ennek kozeleben tudsz content filtert csinalni

#347 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:08

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 20:03

20-30 disket nem tesz egybe olyan ember, aki kicsit is ert a raidhez. De probald ki, ha nem hiszed.

Ki mondta, hogy egybe?
Raid 5-ös tömbök vannak gondolom, de ebből, nem is lehet 4-5, logikailag összekapcsolva?? :rolleyes:

#348 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:09

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 21:00

nézegettem, nem tetszik, főleg a nagyon keskeny hasznos területtel nem vagyok kibékülve, meg az ebből eredő kicsi köztes képmérettel, a baloldali nagy és narancssárga menüvel, hogy a mappákhoz nem tartoznak thumbnailek, és az egész olyan zsúfolt benyomást kelt - mindezt építő kritikának szántam :)

Idézet

konkretizálom, ha egy nap beesett három látogató, azok is valami al-albumokba, viszont valami aljas gazember beilleszt egy nagy képet az index.hu főoldalára közvetlenül a freewebről (erősen sarkított példa), akkor kapok-e levelet, avgy rögtön törlés?

rogton torles.

Idézet

Koszi, mi is igy gondoljuk, a 2006-os fejlesztesek kozott szerepel erre valami megoldas megvalositasa.

#349 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:13

Idézet: stol - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 21:08

Ki mondta, hogy egybe?
Raid 5-ös tömbök vannak gondolom, de ebből, nem is lehet 4-5, logikailag összekapcsolva?? :rolleyes:

lvm-el tudod max osszekotni, ezesetben viszont ha az egyik tomb kiesik, a maradekot sem tudod hasznalni. 5 evig azt szivtuk, hogy 1 tombbe tettunk mindent. A mostani rendszer 4 kulon tombot hasznal, mindegyik kulon raid5 alrendszer es ezekbol csak 2 van 1 gepre kotve. De mondom... probald ki... csinalj egy tombot, tegyel bele par 10millio allomanyt (atlagosan 20-50k merettel), ezekre generalj random kereseket kb 100-200mbit forgalommal majd kuldj ra az egeszre egy find-ot. Ra fogsz jonni, hogy nem mukodik hatekonyan.

#350 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:14

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 20:09

rogton torles.

:fear:

megoldható valahogy arrafelé a hotlinkelés tiltása? más védekezést ez ellen nem nagyon tudok

#351 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:15

[quote name='Csaba_20_' date='2005. dec. 29., csütörtök - 20:55'] fizetett hirdetesekrol volt szo, ne probalj megint terelni...

sajat szolgaltatast reklamozunk :) [/QUOTE]
Akkor a
[url="http://www.startgumi.hu/"]http://www.startgumi.hu/[/url]
[url="http://www.babaapro.hu/"]http://www.babaapro.hu/[/url]
[url="http://www.acomp.hu/"]http://www.acomp.hu/[/url]

Szintén nem fizet egy fillért se a hírdetőfelületért? [/quote]
startgumi: lasd gumi.swi.hu
acomp: 1000 eves kapcsolat, barter
baapro: iw arukapcsolasa, nem fizetos reklam.

Ujabb probalkozas?

#352 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:17

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 21:14

:fear:

megoldható valahogy arrafelé a hotlinkelés tiltása? más védekezést ez ellen nem nagyon tudok

elvben ki tudnank tiltani, de ha ezt megtesszuk, egesz biztos sok ellenseget szerzunk... Minimalis linkeles inkabb segiti az oldalt mint hatraltatja. (pl banner exchange-hez a banner) Ennek ugyan lesz adatforgalma, de ha jol csinalja, latogatokat is hoz.

#353 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:17

Idézet

elvben... gyakorlatban max a NASA-nal... legalabbis olyan forgalom mellett, mint a freewebe.

10Mbit-es sávszélt, tudott szűrni egy 500Mhz-es PII 60% CPU teher melett. A mai GHz korszakban, ez nem lehet megeröltető, csak jó kereső/szűrőalgoritmus kell.

Idézet

nem .cn a kiterjesztese a freewebnek hanem .hu es nem egy ingyenes szolgaltatasrol van szo. Maradjuk a realis, megvalosithato megoldasok mellett.

500-800 user / operátor a normálisan kielégítő,a mit normálisan át tud szortírozni, akár még 8 órás munkaidőben is.

Idézet

nem szokasok, most se tettem. Indokold kerlek.

Viszont bele kell nezni, mert mint emlitettem a kiterjesztes lehet jpg, de a tartalom mp3. A freeweben pedig allomany tipusonkent van meghatarozva a meret limit, igy tudni kell, milyen tipus.

Már bele is néztél a TCP/ip csomagba :D

#354 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:23

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 20:17

elvben ki tudnank tiltani, de ha ezt megtesszuk, egesz biztos sok ellenseget szerzunk... Minimalis linkeles inkabb segiti az oldalt mint hatraltatja. (pl banner exchange-hez a banner) Ennek ugyan lesz adatforgalma, de ha jol csinalja, latogatokat is hoz.

úgy értem, csak a sajátomnál, bár én se szívesen tenném

értem a célját a dolognak, hogy miért lehet, de ettől függetlenül ha másvalaki hotlinkel tőlem, ugyanúgy én fogom megszívni, ez ellen szeretnék tenni valamit.

(egyébként fogalmam sincs, mennyien linkelnek kívülről, ez mekkora forgalmat eredményez, sőt az oldal rendes forgalmát sem tudom, mivel nincs rajta mérő, nomeg az adatforgalmat az se mutatná)

#355 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:24

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 20:13

lvm-el tudod max osszekotni, ezesetben viszont ha az egyik tomb kiesik, a maradekot sem tudod hasznalni. 5 evig azt szivtuk, hogy 1 tombbe tettunk mindent. A mostani rendszer 4 kulon tombot hasznal, mindegyik kulon raid5 alrendszer es ezekbol csak 2 van 1 gepre kotve. De mondom... probald ki... csinalj egy tombot, tegyel bele par 10millio allomanyt (atlagosan 20-50k merettel), ezekre generalj random kereseket kb 100-200mbit forgalommal majd kuldj ra az egeszre egy find-ot. Ra fogsz jonni, hogy nem mukodik hatekonyan.

Az mondtam, hogy logikailag.
Ez lehet könyvtárbarendezés, vagy dinamikus filerendszerrel való egybecsatolás is.
Én úgy gondoltam, hogy U320 SCSI esetén, a tömbök vezérlőkre lennének osztva, vagy gépekre.
Azt sem mondtam, hogy minden array-nek, fizikailag egy gépben kell lennie, bár jól megépített SCSI rendszernél, nincs failure......
Pláne, olyan nincs, még ATA-nál sem, hogy egy egész Raid-5 array egyszerre esik ki. Ha netán, mégis kiesik, az a gép FOS, és pi**án kell rúgni az operátort, aki beállította.

#356 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:25

Idézet

10Mbit-es sávszélt, tudott szűrni egy 500Mhz-es PII 60% CPU teher melett. A mai GHz korszakban, ez nem lehet megeröltető, csak jó kereső/szűrőalgoritmus kell.

Akkor ilyenbol kell kb 20db... mert ugye a GHz novekedes nem aranyos a teljesitmeny novekedessel.. tehat a 20x-os terhelest nem birna el egy 10Ghz-es P* Vagy esetlex egy 8 procis xeont tegyek tuzfalnak egy ingyenes szolgaltatas ele? :))))) ugye milyen eletszeru?

Idézet

500-800 user / operátor a normálisan kielégítő,a mit normálisan át tud szortírozni, akár még 8 órás munkaidőben is.

kiberelem a petofi csarnokot :))) 375 operatort fogok alkalmazni :))))))))

megint csak gondolkodj.. ez egy ingyenes szolgaltatas...

Idézet

Viszont bele kell nezni, mert mint emlitettem a kiterjesztes lehet jpg, de a tartalom mp3. A freeweben pedig allomany tipusonkent van meghatarozva a meret limit, igy tudni kell, milyen tipus.[/i]

Már bele is néztél a TCP/ip csomagba :D

ezt mar korabban is irtam, nem mondok ellent magamnak. Irtam, hogy feltotles utan azonnal megvizsgalja az allomanyt a gep. De csak mint gep tudja megvizsgalni, azt nem tudja, hogy egy mp3-ban a kisbaba gugyogese vagy egy jogvedett zeneszam talalhato. Kizarolag es csakis azt tudja megallapitani, hogy Mpeg Layer 3 allomany. Ez pedig a freewebes szabalyzat betartatasahoz elegendo is.

#357 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:30

Idézet

Pláne, olyan nincs, még ATA-nál sem, hogy egy egész Raid-5 array egyszerre esik ki. Ha netán, mégis kiesik, az a gép FOS, és pi**án kell rúgni az operátort, aki beállította.

beszelgess a PRIM-esekkel :)

ez csak abban az esetbenb fordulhat elo, ha 1 szeriabol kerult ki a tombben levo disk... mert ha 1 disk tomkremegy akkor varhatod, hogy az egy idoben vasarolt azonos tipus is el fog szallni... persze nem kotelezoen... 1 U320-as 146-os disk szinkronizalasa terheles alatt pedig akar egy fel napot is igenybevehet. (terhelesfuggoen)

A masik, ami kizarja amit irtal, hogy 1 tomb osszeepitese azt is feltetelezi, hogy 1 gepre van csatolva az osszes disk tomb. Ellenkezo esetben olyat tudsz, amit nagyon szeretnek megtudni (es meg sokan masok is)

#358 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:33

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 21:23

úgy értem, csak a sajátomnál, bár én se szívesen tenném

értem a célját a dolognak, hogy miért lehet, de ettől függetlenül ha másvalaki hotlinkel tőlem, ugyanúgy én fogom megszívni, ez ellen szeretnék tenni valamit.

(egyébként fogalmam sincs, mennyien linkelnek kívülről, ez mekkora forgalmat eredményez, sőt az oldal rendes forgalmát sem tudom, mivel nincs rajta mérő, nomeg az adatforgalmat az se mutatná)

ha minden allomanyt egy php-n keresztul szolgalsz ki, a php-val tudod ellenorizni, honnan jon a keres... Szoval elvben van ra lehetoseg... amugy ha irsz egy login nevet, megirom privatba a forgalmadat

Szerkesztette: Aga 2005. 12. 29. 20:33 -kor

#359 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:35

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 20:33

ha minden allomanyt egy php-n keresztul szolgalsz ki, a php-val tudod ellenorizni, honnan jon a keres... Szoval elvben van ra lehetoseg... amugy ha irsz egy login nevet, megirom privatba a forgalmadat

biztos örülnétek annak, ha egy php-n küldenék át minden egyes képet? :)

qnadam az ottani nevem is - köszi :)

#360 Guest_Csaba_20__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:37

Idézet: Aga

startgumi: lasd gumi.swi.hu

Ezzel kapcsolatban pontosan mit kéne látnom? Igyen hírdet nálatok?

Idézet: Aga

acomp: 1000 eves kapcsolat, barter

Tehát nem ingyen hírdet ő se. :respect: Bocs, ha indiszkrét vagyok, mit kaptatok barterban? Vagy kérdezem másképp, mivel fizettek ki a hírdetési felületeteket?

Teljesen véletlenül hanyagoltad a szerver és a kliens oldali kérdést, vagy rájöttél, hogy mekkora hülyeséget írtál korábban?

Téma megosztása:

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.