HWSW Informatikai Kerekasztal: Rendőrök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rendőrök Rendőrök Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:23

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:20

Büntetőjogi felelősség van, és állampolgári kötelesség. A kettő sok esetben találkozik, keresztezi egymást.

Bocs, de beidéznéd a törvényt?  :D Miért kényszerítesz flood vétségébe?  :reklamacio:
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#1402 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:25

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:11

Szeretne 20% figyut, egyértelmü! :]

:offtopic:

Én is kaptam jelzést, mégsem adtam neki warningot. :D

Drumm, túl töketlenek vagyunk mámma'. :D

#1403 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:27

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:19

Sztem meg nem ott van a lényeg. 50 ember miatt a hatezres tömegnek fel kellett volna oszolnia? Vagy nekik kellett volna megfékezni a rendbontókat? Akkor a rendőrséget a fenének fizetjük?

Úgy érted, 6000 ember miatt kell a 6000-es tömegnek feloszlania. Nem csak az a rosszfiú, aki a rendőrt veri, hanem az is, aki erre biztat.

#1404 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:28

Idézet: acu - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:16

rá kell lőni?
hajrá, mennyél ki szépen este, és lőjjél rá valakire. 5 perc mulva te is ott fogsz feküdni mellette a betonon.

A rendőrnek nem oldaldísz a fegyver. Azért van hogy el tudjon hárítani olyan támadást amit csak avval lehet elhárítani. Számos eset volt már a világon mikor százezres tömeg mellett használtak fegyvert.

#1405 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:28

Idézet: L - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:23

Bocs, de beidéznéd a törvényt?  :D Miért kényszerítesz flood vétségébe?  :reklamacio:

Így nagy hírtelen a Rendőrség lapjá igen csak más van: >>klikk<<.
Mindettől az erőltetett terelgetéstől elvonatkoztatva még a fentebb írtak élnek, ha a tömeg a skandálásával és Himnusz éneklésével nem ad támogatást, hanem elvonul arrébb mondjuk 100m-re, akkor blablabla. Le lett írva fentebb.

#1406 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:30

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:20

Tehát ne lőjjön, ne rugdaljon, ne üssön. Akkor marad ez:

Idézet

... A többi rendőrnek el kellett volna dobni a pajzsot, levetni a sisakot és 'az én fejemet is verjétek szét' feliratú plakáttal sorbanállva várniuk a véget. ...

:omg:
ne lőjjön != ne rugdaljon, ne üssön

Szerkesztette: acu 2006. 09. 21. 14:31 -kor

8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#1407 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:32

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:28

Így nagy hírtelen a Rendőrség lapjá igen csak más van: >>klikk<<.
Mindettől az erőltetett terelgetéstől elvonatkoztatva még a fentebb írtak élnek, ha a tömeg a skandálásával és Himnusz éneklésével nem ad támogatást, hanem elvonul arrébb mondjuk 100m-re, akkor blablabla. Le lett írva fentebb.

Bocs, de idéznéd a törvényt?

A másik felére idéznék én:

Idézet

11. § (1) A rendezvény rendjének biztosításáról a szervező gondoskodik.

(2) A rendőrség és más arra illetékes szerv a rendezvény rendjének biztosításában a szervező kérésére közreműködik, a rendezvényt megzavaró személyek eltávolításáról intézkedik.

Forrás: A gyülekezési jogról - 1989. évi III. törvény
Lehellet megszegik

#1408 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:35

Szerdán este pld a túl sok lézengő akadályozta a rendőri munkát egyrészt elbújtak sokan a tömegben másrészt őket is terelgetni kellett.

#1409 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:35

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 11:47

Nem vitatkozom veled, mert mindent mindig jobban tudsz, de ha végignézted a közvetítéseket, akkor láthatod, hogy sokszor egész egyszerűen bénán dolgoznak a rendőrök, tipikusan a gyakorlatlanság látszik a mozgásukon. Nem őket hibáztatiom, több pénz, alkalom kellene a folyamatos képzésükre és a felkészítésre, mindössze ennyit akartam mondani.

Ebben egyetértünk.
Sőt - szerintem - abban is, hogy ez a tapasztalat csak élesben szerezhető/gyakorolható.

Én szeretnék örülni neki, hogyha esetlenül mozognak a rendőreink. Mert az azt jelenti, hogy nincs szükségük effajta tudásra.

Több pénz meg hová nem kéne?
Mondjuk a rendőrségra két nagyobb összeget fordítottak mostanában, a 25. órában. Az első, amikor lecserélték a Walter-copy pisztolyaikat (30-40 év után), és most, hogy egyáltalán autónak nevezhető négykerekűeket raktak alájuk.

Ez egy EU-s ország karhatalmi támogatásának nincs - szerintem - a ötöde sem, amit nálunk erre költenek.
Pedig kéne, mert óriási a lemaradás.

Nem véletlen, hogy ha bárki jön hozzánk nagyobb ember, hozza a saját biztosító-csapatát.
Gondolkoztál már ma?

#1410 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:37

1. Az én szülekezési jogomat senki sem csorbíthatja, ha békés tűntető vagyok nem verhetnek agyon, és nem vehetnek egy kalap alá a csőcselékkel.
2. Láttam felvételeket arról, hogy a rendőrök békés autósokkal hogy beszéltek meg lökdösték, ezt nem tehetik meg , gyűjtsék be a csőcseléket, az a dolguk, a normális emberekkel nem viselkedhetnek így
3. A békés tömegben többen próbálták megfékezni a marhákat, erről is láttam felvételt, holott ez a rendőrség dolga lenne
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#1411 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:38

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:28

A rendőrnek nem oldaldísz a fegyver. Azért van hogy el tudjon hárítani olyan támadást amit csak avval lehet elhárítani. Számos eset volt már a világon mikor százezres tömeg mellett használtak fegyvert.

és biztos soxor volt ugyanannyira felesleges is a fegyverhasználat.

Szerkesztette: acu 2006. 09. 21. 14:38 -kor

8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#1412 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:39

Idézet: L - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:32

Bocs, de idéznéd a törvényt?

A másik felére idéznék én:

Forrás: A gyülekezési jogról - 1989. évi III. törvény

Nem, a törvényt nem tudom idézni, ÉN nem állítottam, hogy van ilyen törvény. De csak lovagolj ezen továbbra is, a lényegi dologra úgysem tudsz mit írni, mint más rendőrellenes sem ebben a topikban.

#1413 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:41

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:55

De látod betörtfejű rendör, többszáz sérült, kockakővel dobálás, gyújtogatás fosztogatás, [COLOR=red]és akkor jön valaki és rendőri törvénysértésről beszél. Ehhez nem jogi végzettség kell hanem egy szikrányi empátia. Lehet valakinek egy tucat jogi diplomája, ha ez nincs meg benne akkor megsütheti. Láttad azt a felvételt mikor egy vadállat egy betonfejű vascsövet megforgat és hozzávágja a rendőrökhöz? Beléje kellett volna lőni. Két rendőr lába tört el ekkor.

Hmmmm... Érdekes hozzáállás.

Tény, hogy volt rendőrségi jogsértés! Tény, hogy volt túlkapás.
Tény, hogy egyes tüntetők törvénysértést követtek el, gyújtogatás, fosztogatás, erőszakos cselekmények voltak.
De ezekért törvény előtt kell felelni, akár rendőr, akár tüntető volt az elkövető.

Azért a lövetéssel csak csínján...  Voltam katona, tudom, hogy mi a fegyver és lőszer, és amit viszonylag kevés katonaviselt ember látott, azt én láttam.
Nevezetesen: keresztül lőtt embert nyögni, jajgatni. Meg olyat, hogy az egyik barom a szemem láttára majdnem agyonlőtte a másik barmot mert őrség előtt játszottak a fegyverükkel. Aztán a lövedék csak 10 cm-rel kerülte el a másik barmot.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1414 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 21. 14:42

Idézet: Tano Cariddi - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:01

Na, egy pillanat. Normális emberek eljárnak békéstüntetni. Tették/tehették nyugodtan ezt az elmúlt években ezerszer. Amikor egy normális ember elmegy békéstüntetni, és látja, hogy ott mások különböző köztörvényes bűncselekményeket követnek el, rendőröket dobálnak, autókat, épületeket gyújtanak fel, stb., akkor a normális ember azt mondja, hogy 'gyerekek, én nem azért jöttem, hogy szétverjük a tv épületét, én egy békés tüntető vagyok, de ez nem egy békés tüntetés, ez már nem az én bulim, húzok haza'. (Vagy nem haza húz, hanem átmegy egy másik, valóban békés tüntetésre, ami egyébként hétfőn ott volt, pár sarokkal arrébb.) Normális ember nem áll be a csőcselék közé, ugyanazokat a jelszavakat skandálni, mint ők, veregetni a vállukat, hogy 'helyes, fiúk, jók vagytok', nem mászkál be a kamerák elé, telefonálgatni, hogy 'jaj, anyuci, benne vagyok a tévében', nem mászik be utána a szétvert épületbe, hogy 'jaj, megnézem már, mi történt, viszek haza szuvenírt is', nem zavarja a rendőrök munkáját pusztán azzal, hogy ott lézeng. Igen, ami hétfő este történt, az annak a 4950 békés tüntetőnek a felelőssége is, akik ott voltak a téren. Ha nem lettek volna ott, akkor annak az 50 baromnak egyrészt nem lett volna bátorsága megtámadni a rendőröket, másrészt ha mégis, akkor a rendőrök valószínűleg pillanatok alatt elintézték volna őket. Ezért megy el a normális ember, amikor ilyen dolgok kezdenek történni. Nem, nem vagy felelős mások tetteiért. Azért vagy felelős, amit te csinálsz, hogy ott vagy, és őket támogatod, nem a rendőröket.

EZ a lényeg!!!

#1415 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:43

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:39

Nem, a törvényt nem tudom idézni, ÉN nem állítottam, hogy van ilyen törvény. De csak lovagolj ezen továbbra is, a lényegi dologra úgysem tudsz mit írni, mint más rendőrellenes sem ebben a topikban.

Nem vagyok rendőrellenes, ezt visszautasítom. Törvénytisztelő vagyok.
Úgy gondolom, hogy nem mindegy, milyen butaságok hangzanak el lényeges kérdésekben. És úgy gondolom, hogy az, hogy mi a jogkövető magatartás, és mi nem az, az igencsak lényeges.
Lehellet megszegik

#1416 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:44

L, kérdezz meg egy gyakorló büntetőbírót, vagy (nem zug)ügyvédet. Ha tudomásod van egy bűncselekmény folyamatban levéséről és nem csinálsz semmit, azzal segíted a cselekmény végrehajtását. ;)

#1417 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:47

Idézet: L - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:43

Nem vagyok rendőrellenes, ezt visszautasítom. Törvénytisztelő vagyok.
Úgy gondolom, hogy nem mindegy, milyen butaságok hangzanak el lényeges kérdésekben. És úgy gondolom, hogy az, hogy mi a jogkövető magatartás, és mi nem az, az igencsak lényeges.

Világos. Sajnos nem megy fejből, itthon vagyok, melóhelyen van a CD-Jogtár és minden törvénykönyv/közlöny, nem tudok segíteni megtalálni.
Én is úgy tudom, hogy van ilyen.
ottokar melózik (?), talán előkeresi.

#1418 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:48

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 12:33

Mégis hogyan képzeled el a 100méterre ellőhető könnygázgránát ne találjon el senkit? Miért támasztasz teljesíthetelen követeléseket? Nem kell ott lenni!

Teljesen egyetértünk!!!
Csak én ezt már ne mírtam oda, így is sok ember ugrott nekem.

Megmondták előre a hangosbeszélőben, hogy mindenki hagyja el a területet. Aki nem tette, ÍJ.
Gondolkoztál már ma?

#1419 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:48

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:44

L, kérdezz meg egy gyakorló büntetőbírót, vagy (nem zug)ügyvédet. Ha tudomásod van egy bűncselekmény folyamatban levéséről és nem csinálsz semmit, azzal segíted a cselekmény végrehajtását. ;)

Elhatárolódom az elég? Az látszik "kintről" is?  :think: Mi mást tehetnék egy tömeg közepében?
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1420 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:49

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:44

Ez már egy másik probléma, hogy miért hazudnak.
Lehellet megszegik

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Nem indíthatsz témát.