HWSW Informatikai Kerekasztal: Rendőrök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rendőrök Rendőrök Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 24. 08:45

Idézet: mikike - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 8:32

miért tenném?
macikának nem kell kifejteni valaki miért hazudik nekem meg igen?

egyébként meg azért mert lövése nincs (és nem is lehet) róla, hogy mit gondolok, karácsonykor, újévkor, vagy ha megállít a rendőr...

Jó, durrogj csak.

Azért csak elolvasnám, Mumia mit válaszolt arra, amire te is... :rolleyes:

#382 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 09:01

/off:
mostanában, mintha mindenki durrogósabb lenne
vagy tényleg csak én?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#383 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 09:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 0:37

Nem volt szolgálatban. De ez még nem jogosítja fel arra, hogy testi erőszakkal fenyegessen, na nem mintha megijedtem volna tőle.

Egyébként amiért azt hiszem, hogy nem volt rendőr, az hogy még igazoltatni sem akart.

Ezt nem nagyon értem...

Mosr rendőr volt, vagy nem? Ha nem, akkor szimplán egy kigyúrt f@szkalap volt, aki szeret emberkedni, de semmi köze a rendőrökhöz.

#384 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 09:43

Idézet: mikike - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 10:01

/off:
mostanában, mintha mindenki durrogósabb lenne
vagy tényleg csak én?

Csak te.

#385 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 09:46

Idézet: mikike - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 9:32

miért tenném?
macikának nem kell kifejteni valaki miért hazudik nekem meg igen?

Szerintem ezt a "hazudozás" témát még most fejezzétek be, mielőtt elharapódzik a dolog...  :think:

#386 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 10:32

Idézet: DannY - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 9:39

Ezt nem nagyon értem...

Akkor talán olvasd el mégegyszer hátha sikerül megérteni :D

Idézet

Mosr rendőr volt, vagy nem? Ha nem, akkor szimplán egy kigyúrt f@szkalap volt, aki szeret emberkedni, de semmi köze a rendőrökhöz.

Én hogyan állapítsam meg, hogy rendőr volt e? Igazoltattam volna? :D Ő azt mondta, engem meg akkor rohadtul nem érdekelt, hogy álrendőr vagy igazi.

#387 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 10:35

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 10:32

Én hogyan állapítsam meg, hogy rendőr volt e? Igazoltattam volna? :D Ő azt mondta, engem meg akkor rohadtul nem érdekelt, hogy álrendőr vagy igazi.

Köteles megmondani a nevét, a beosztását és megmutatni a jelvényét!

#388 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 10:44

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 10:35

Köteles megmondani a nevét, a beosztását és megmutatni a jelvényét!

Igen, ha szolgálatban van, és igazoltatni akar. Csakhogy itt egyik tényező sem állt fenn.

#389 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 11:29

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 11:32

Te írtad úgy le, mintha rendőrről beszélnél:

Idézet

A jóban nincs semmi poén, úgyhogy leírom a rosszat

Nem is olyan régen történt, tavaj ősszel. Kerékpár út mellett álltunk, és beszélgettünk, egy haverral. A kerékpár út oszlopokkal volt leválasztva a mellette levő garázsbeálló vagy nem is tudom minek nevezzem szervízúttól. Mi ott álltunk közvetlenül az oszlopok mellett, amikor azt láttuk, hogy egy szakadt 3-as golf közelít felénk, benne egy kigyúrt, kopasz fejű ember, ha az autó nem lett volna akkor maffiózónak nézem. Na mi úgy ahogy kicsit összehúztuk magunkat, hogy elférjen. Erre amikor mellénk ért letekeri az ablakot és kiszól, hogy ez nem bicikliút. Na nekem sem kellett több, rögtön rákontráztam, hogy tán autópálya. Aztán jól elvitatkoztunk, végén még ki is szállt, hogy megver  Persze az is lehet, hogy nem volt rendőr, mert csak mondta, semmi arra utaló magatartást nem tanusított.

Aztán még ezt is írtad:

Idézet

Nem volt szolgálatban. De ez még nem jogosítja fel arra, hogy testi erőszakkal fenyegessen, na nem mintha megijedtem volna tőle.

Ezek után hiába olvasom el akár háromszor is ebből nem derül ki...

Most írtad csak le, hogy ő mondta azt, hogy rendőr...

Tehát szívesen elolvasom akár többször is, ha "értelmesen" leírod, amit szeretnél megosztani velünk. :Đ

Nem kötözködni akarok, csak nem derült ki egyértelműen, h rendőr, vayg sem, mert ha nem, akkor nincs miről beszélni.
:respect:

Szerkesztette: DannY 2005. 03. 24. 11:36 -kor

#390 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 11:58

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 10:44

Igen, ha szolgálatban van, és igazoltatni akar. Csakhogy itt egyik tényező sem állt fenn.

Ha nincs szolgálatban, akkor nem rendőr, csak, mint magánember szólhat, de ebben a beszólásban nem emelheti ki, hogy ő rendőr!

#391 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:03

rendőr: azt csinál amit akar

#392 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:08

Idézet: mikike - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 12:03

Itt Mo-n sajnos igen! Ezt kéne nagyon gyorsan megszűntetni! A rendőrök vannak a polgárokért és nem megfordítva!

#393 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:16

Idézet: mikike - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 12:03

Aha. Érdekes módon nem olyan rég, amikor a biztonsági őr lelőtte a bankrablót, és előbbit felelősségre vonták, sokan felháborodva verték az asztalt, hogy milyen világ ez, hogy a biztonsági őr (vagy rendőrök) szinte semmit sem csinálhatnak, mert még őket veszik elő bűnösként.
Nehéz lehet ilyen, egymásnak homlokegyenest ellentmondó "elvárásoknak" megfelelni.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#394 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:20

Idézet: bbence - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 12:16

Aha. Érdekes módon nem olyan rég, amikor a biztonsági őr lelőtte a bankrablót, és előbbit felelősségre vonták, sokan felháborodva verték az asztalt, hogy milyen világ ez, hogy a biztonsági őr (vagy rendőrök) szinte semmit sem csinálhatnak, mert még őket veszik elő bűnösként.
Nehéz lehet ilyen, egymásnak homlokegyenest ellentmondó "elvárásoknak" megfelelni.

Talán nem egyből halálos lövéseket kéne leadni, ha meg nem tud célozni vészhelyzetben, akkor ne menjen fegyveres őrnek! Mielőtt nekemugranának páran: én nem tudnék ilyen helyzetben célozni, ezért nem vagyok b.őr!

#395 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:22

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 12:08

Itt Mo-n sajnos igen! Ezt kéne nagyon gyorsan megszűntetni! A rendőrök vannak a polgárokért és nem megfordítva!

Nem csak MO-n, hidd el...

Ausztriában is úgy letol 200-al az úton ha akar, hogy csak na. Persze mindenféle megkülönböztető jelzés nélkül. Mert ő megteheti, én meg felelőtlen gyilkos vagyok ha megteszem...

Egy különbség van csak: Otthon még arra megy az egész rendőrségi szisztéma, hogy ahol csak lehet jól lehúzzanak. Éppen ezért azokat basztatják, aki könnyű préda, tehetetlen, és jól meg lehet vágni. Meg direkt olyan helyre teszik ki a trafit is (csak 1 példa), ahol kurvára nem veszélyeztetsz senkit a gyorshajtással, de a tábla azért korlátoz, merazjó, és akkor és ott büntetnek is, merezakorrekteljárás. És úgyis te vagy a köcsög ha más a véleményed...

Ausztriában már nem ebből él a rendőrség, és ahol semmi értelme, ott nem is cseszegtetnek.

#396 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:24

bbence:
meg lehet, csak nehéz
kb. olyan mint moderátornak lenni egy fórumon
mindent nem szabad engedni, és van amit már tiltani kell és büntetni, de azért szabadságot is kell hagyni
és nem szabad személyes ellentéteket belevinni a dologba

na rendőrnek lenni kb. ugyanez, csak jobban ki tudsz cseszni valakivel, ha nem akarod betartani a fenti irányelveket
(és pénzt is tudsz vele keresni, ha akarsz)

Szerkesztette: mikike 2005. 03. 24. 12:25 -kor

#397 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:25

Úgy gondolom, hogy a nagy többségnek nincs baja a rendőrséggel. Szerintem bizonyos esetekben (pl. fegyverhasználat, önvédelem) még nagyobb szabadságot is kellene nekik adni.

Ugyanis olyan világban élünk, ahol jónéhány bünöző "palira veszi" a rendőrt, amit nem kellene engedni.

A fent említett bankrabló vs. biztonsági őr is jó példa... Jó, hogy nem üti meg a biztonsági őr a bokáját. Azt hitte a kis f@szkalap bankrabló, hogy besétál és visszi a kasszát. Pechje volt, mert jól megérdemelten lepuffantották. Teljesen jogosan (legalábbis véleményem szerint).

Szerkesztette: DannY 2005. 03. 24. 12:28 -kor

#398 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:26

Idézet: mikike - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 12:24

bbence:
meg lehet, csak nehéz
kb. olyan mint moderátornak lenni egy fórumon
mindent nem szabad engedni, és van amit már tiltani kell és büntetni, de azért szabadságot is kell hagyni
és nem szabad személyes ellentéteket belevinni a dologba

na rendőrnek lenni kb. ugyanez, csak jobban ki tudsz cseszni valakivel, ha nem akarod betartani a fenti irányelveket
(és pénzt is tudsz vele keresni, ha akarsz)

Én nem hiszem, hogy itt a rendőrök egyéni hatalomvágyával lenne a probléma, sokkal inkább az általános eljárási elv, ami még nemigazán érett meg MO-n.
Az általános eljárási elv ugyanis nem kéne hogy kimerüljön abban, hogy "mindenért basztatjuk és megbüntetjük mint a zállat, és akkor kuss lesz".

Szerkesztette: Locutus 2005. 03. 24. 12:27 -kor

#399 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:27

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 12:22

Nem csak MO-n, hidd el...

Ausztriában is úgy letol 200-al az úton ha akar, hogy csak na. Persze mindenféle megkülönböztető jelzés nélkül. Mert ő megteheti, én meg felelőtlen gyilkos vagyok ha megteszem...

Egy különbség van csak: Otthon még arra megy az egész rendőrségi szisztéma, hogy ahol csak lehet jól lehúzzanak. Éppen ezért azokat basztatják, aki könnyű préda, tehetetlen, és jól meg lehet vágni. Meg direkt olyan helyre teszik ki a trafit is (csak 1 példa), ahol kurvára nem veszélyeztetsz senkit a gyorshajtással, de a tábla azért korlátoz, merazjó, és akkor és ott büntetnek is, merezakorrekteljárás. És úgyis te vagy a köcsög ha más a véleményed...

Ausztriában már nem ebből él a rendőrség, és ahol semmi értelme, ott nem is cseszegtetnek.

Egyetértek!

#400 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:28

Idézet: DannY - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 12:25

Úgy gondolom, hogy a nagy többségnek nincs baja a rendőrséggel. Szerintem bizonyos esetekben (pl. fegyverhasználat, önvédelem) még nagyobb szabadságot is kellene nekik adni.

Ugyanis olyan világban élünk, ahol jónéhány bünöző "palira veszi" a rendőrt, amit nem kellene engedni.

A fent említett bankrabló vs. biztonsági őr is jó példa... Jó, hogy nem üti meg a biztonsági őr a bokáját. Azt hitte a kis f@szkalap bankrabló, hogy besétál és visszi a kasszát. Pechje volt, mert jól megérdemelten lepuffantották. Teljesen jogosan.

Igen és éppen ezért nem kéne egy kalap alá vonni ez a sokféle esetet :/

Mert lehet hogy igen jó példálózásnak, meg okos dolognak tűnik a bankrabló vs biztonsági őr sztroival feljönni itt, csak az a baj, hogy egyátalán semmi köze ahhoz amivel itt a probléma van.

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.