HWSW Informatikai Kerekasztal: Rendőrök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rendőrök Rendőrök Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:07

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:05

Akkor K-É-P-Z-Z-É-K Á-T!

Akkor holnaptól téged is átképeznek, és pizzát fogsz sütni.
Mert ez így megy :cool:
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#442 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:08

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:07

Akkor holnaptól téged is átképeznek, és pizzát fogsz sütni.
Mert ez így megy :cool:

Hét ha lenne a hivatalban pizzasütő részleg, akkor szó nélkül mennem kéne!

#443 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:09

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 13:31

Egyébként Carmaged szerintem érted én mit mondok és miért csak egyszerűen nem vagy hajlandó elismerni, hogy ez a rendőrség így nem jó, ahogy van!

Egy nyikkal nem utaltam rá, hogy a rendőrség jó úgy, ahogy van. Ezt nem tudom, honnan veszed, linkkel bizonyítsd!

Viszont ha végezni akarja a munkáját, akkor azt nem veszem személyes támadásnak.

Az pedig, hogy ha egy önkormányzat valamelyik osztályán hülye az üfsz-os, nálam nem jelenti automatice azt, hogy úgy sz@r az önkormányzat ahogy van. Elég vaskalapos látásmód...

#444 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:13

Akkor K-É-P-Z-Z-É-K Á-T!

Aha. Téged is át lehetne képezni közjegyzővé, ügyvéddé, ügyésszé, alkotmányjogásszá stb, nem? Csak nem biztos, hogy alkalmas is lennél, ahogy ők sem biztos, hogy azok.

Meg ők nem azt vállalták...

#445 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:14

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:09

Egy nyikkal nem utaltam rá, hogy a rendőrség jó úgy, ahogy van. Ezt nem tudom, honnan veszed, linkkel bizonyítsd!

Viszont ha végezni akarja a munkáját, akkor azt nem veszem személyes támadásnak.

Az pedig, hogy ha egy önkormányzat valamelyik osztályán hülye az üfsz-os, nálam nem jelenti automatice azt, hogy úgy sz@r az önkormányzat ahogy van. Elég vaskalapos látásmód...

De ha teszem azt az iparűzési adó és a súlyadó beszedő részleg működik, de bejelentések, panaszok egyéb dolgok elsimítása nem akkor igenis szar az önkormányzat!

#446 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:15

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:13

Aha. Téged is át lehetne képezni közjegyzővé, ügyvéddé, ügyésszé, alkotmányjogásszá stb, nem? Csak nem biztos, hogy alkalmas is lennél, ahogy ők sem biztos, hogy azok.

Meg ők nem azt vállalták...

Ó de jó kis világ ez, választhat a kedves rendőr mi szeretne lenni!

Az alkalmatlansággal egyetértek! De akkor meg lapát!

#447 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:17

Szeretem az ilyen jellegű vita topikokat!
Olyan dologról van szó, ami emberi mivoltunk miatt soha nem lesz tökéletes. Ennyi erővel lehetne nyitni topikot politikusok, orvosok, pedagógusok, kereskedők, biztonsági őrök, ellenőrök, hivatalnokok, kúrvák, gengszterek, szakácsok, pincérek, wc-s nénik, stb... címmel.
A helyzet mindig ugyanaz. Vannak jófejek és szar arcok.  Sajnos az ember leginkább önző és a saját érdekeit védi, szolgálja.
Viszont ami sokat számít, az hogy milyen szabályok, elvárások, erkölcsi értékek, és ellen értékek közé kényszerítjük az adott hivatással foglalkozókat.
Amíg a rendőröket nem fizetik meg rendesen, illetve amíg a beszedett büntetések után kapnak jutalékot ne várjunk változást. Ez olyan hogy amíg az orvosok nem kapnak elég fizetést, ne várjunk hálapénz nélkűl teljes odaadást tőlük.
Szomorú de ez van. Mindenkit motiválni kell ahhoz hogy teljes odaadásal végezze hivatását. És a mai eltorzúlt világban, bizony nincs a pénznél nagyobb motivációs erő. Manapság az erkölcsi értékek is pénzbe kerűlnek.
Mellesleg a rendőrök esetében véleményem és tapasztalatom szerint abszolút pozitív változások történtek. Én legalábbis az utóbbi időben csak kellemesen csalódtam. Míg régen rosszúl voltam tőlük és már a szaguktól is írtóztam, mostanában egyre korrektebb rendőrökkel találkozom. Még úgy is teljesen nyugodt voltam, hogy vaj volt a fülem mögött, mert a rendőrök meglepően megértően viselkedtek velem és segíteni próbáltak hogyan másszak ki a szarból. És máshonnan is egyre több pozitív véleményt hallok.
Valóban van némi rendőr államiság az országban, de korántsem olyan dúrva mint mondjuk 5-10 évvel ezelőtt.
Azért azt bevallhatjuk hogy a közbiztonság sok más európai városban sokkal rosszabb mint nálunk mondjuk Budapesten. Itt nem félek éjszaka sétálni most már a nyóckerben sem. Nyílván vannak helyek ahol nem szívesen hívom fel magamra a figyelmet, de azért olyan tényleg nincs hogy nem merem kitenni a lábam éjfél után mert félnem kéne, hogy mikor rabolnak ki, ütnek le.
És attól sem kell tartanom, hogy részegen hazafelé igazoltatnak, majd mocskos drogosnak titulálva összeverjenek. Egyre ritkább a rendőri túlkapás.
Udvaros Dorottya meg akárhogy is nézzük ittasan vezetett, nem engedelmeskedett a rendőrök intézkedéseinek, csak azért mert hogy ő az aki... Nyílván mivel a rendőrök is emberek ez egy csöppet felbaszta az agyukat és gondolták majd ők megmutatják hogy Udvaros Dorottya sem különb náluk, ezért kétségtelenűl keményebben jártak el a szükségesnél. Most akkor ki a hibás? Udvaros, mert úgy gondolta ő vele nem lehet akármit megtenni, neki igen is vannak kiváltságai, vagy az önérzetükben sértett rendőrök akik megmutatták hogy nemúgy van az, és hogy bizony nekik még nagyobb hatalmuk van mint egy kis színésznőcskének. Rengeteg múlik a hozzáálláson is.
Régen ha igazoltattak autóval, ki sem szálltam, hanem flegmán a félig letekert ablak mögűl lenézően kommunikáltam a rendőrrel, addig manapság kiszállok az autóból és úgy beszélek velük, mintha nem volna rajtuk egyenruha. Egyszerűen embernek nézem. És láss csodát azóta ők is emberként tekintenek rám és máris nyugodtan, és közvetlenebb hangulatban folytatódik a kommunikáció.

#448 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:21

A véleményed korrekt, csak nekem meg nincsenek meg ezek a pozitív tapasztalataim, ill lehet többet várok tőlük!
Az meg, hogy pl itt Bcsabán viszonylag nagy a közbiztonság meg abszolút nem a rendőröknek köszönhető, ugyanis éjszaka vajmi kevesen vannak jelen és ők is csak az autósokra vannak ráállva!

#449 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:24

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:21

A véleményed korrekt, csak nekem meg nincsenek meg ezek a pozitív tapasztalataim, ill lehet többet várok tőlük!
Az meg, hogy pl itt Bcsabán viszonylag nagy a közbiztonság meg abszolút nem a rendőröknek köszönhető, ugyanis éjszaka vajmi kevesen vannak jelen és ők is csak az autósokra vannak ráállva!

Írjál please valami konkrét sztorit ahol sikerűlt így megutálnod őket. Megbüntettek annak ellenére hogy szabályosan közlekedtél, vagy megvertek, vagy lenyúlták a pénzed jogtalanúl?

Szerkesztette: Roachy 2005. 03. 24. 14:24 -kor

#450 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:27

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 13:29

Mi a következő, ha gyorshajtok minden további nélkül kapok egy tárat a fejembe vagy mi?

Te kevered a dolgokat, vagy üldözési mániád van?
:blink:

(Annyira tudtam, hogy a te reakciód ez lesz :Đ)

#451 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:31

Idézet: Roachy - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:24

Írjál please valami konkrét sztorit ahol sikerűlt így megutálnod őket. Megbüntettek annak ellenére hogy szabályosan közlekedtél, vagy megvertek, vagy lenyúlták a pénzed jogtalanúl?

Már feljebb írtam, de még 1:
- amikor 4 sávos út külső sávjából elémvágtak úgy, hogy fékeznem kellett, persze mögöttem senki nem jött tehát nyugodtan elengedhettek volna (éjszaka volt) , ezután 20-al döcög előttem, megelőztem erre megbüntetett, hogy a zebrán előztem, közbe kb 5 méterre volt még a zebra 5000 Ft oda

Plussz amíg fiatalabb voltam 17-18-19 rendszeresen üvöltöztek minősíthetetlen hangnembe amikor megállítottak!

#452 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:32

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 13:54

Csak valahogy sosem jön ki igazán a lépés, pl a móri mészárlásnál miért nem ez a Rambo b.őr volt ott, aki egy fiatal fiút lelőtt! Megmondom miért, mert a móri mészárosok szitává lőtték volna, mert csak egy béna gyereket tudott ez is lelőni azért! Mert hiányzik a rátermettség, meg az igazi szakmai rosta azért! Mert nem az a jó rendőr, aki beáll a bokorba azt 30 csekket kiad egy nap, hanem aki megtalálja a lopott cuccodat, elkapja a gyilkosokat, alaphelyzetben és vészhelyzetben is higgadt! Ilyen lenne a jó rendőr!

Megint -mint jó néhány hozzászólással feljebb - kevered a téged állandóan, jogtalanul, mindig megbüntető "utcai" rendőrt a nyomozókkal.

Hidd el, hogy van jónéhány olyan rendőr, akire te is vágysz. :D

#453 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:37

Idézet: mikike - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:23

c:
és az nem egyértelmű, hogy a topik címe rendőrök?
vagyis mindenkiről szól akinek ez a foglalkozása
miért nem tudják átcsoportosítani akkor az embereiket?

Beszéld meg Gergényivel, biztos megmondja miért nem :Đ  :omg: .

#454 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:38

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:28

Nah ezt akartam írni!
Leszarom, hogy melyik milyen beosztású én echte beszélek a rendőrségről! Csoportosítsanak át akkor ha máshogy nem megy, de elárulom nekik ez így sokkal jobb, ugyanis jó sok pénzt vasalnak be az autósoktól, a bűnözőktől, meg legfeljebb verést vagy golyót kaphatnak!

Ha nem adsz rá okot, akkor tőled nem vasalnak be pénzt... Erről ennyit.

#455 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:42

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:31

Már feljebb írtam, de még 1:
- amikor 4 sávos út külső sávjából elémvágtak úgy, hogy fékeznem kellett, persze mögöttem senki nem jött tehát nyugodtan elengedhettek volna (éjszaka volt) , ezután 20-al döcög előttem, megelőztem erre megbüntetett, hogy a zebrán előztem, közbe kb 5 méterre volt még a zebra 5000 Ft oda

Plussz amíg fiatalabb voltam 17-18-19 rendszeresen üvöltöztek minősíthetetlen hangnembe amikor megállítottak!

Ez egy olyan eset amikor hagytad magad provokálni. Igen vannak ilyen rendőrök is ez tény, de ez az eset tipikusan elkerűlhető lett volna.
17-18-19 éves koromban velem is üvöltöztek mert úgy álltam hozzájuk eleve, hogy na már megint a köcsög rendőrök. És ha te ezt nem is érzékelteted velük konkrétan, hidd el lesugárzik az arcodról az előítélet.

Szerkesztette: Roachy 2005. 03. 24. 14:44 -kor

#456 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:46

Idézet: Roachy - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:42

Ez egy olyan eset amikor hagytad magad provokálni. Igen vannak ilyen rendőrök is ez tény, de ez az eset tipikusan elkerűlhető lett volna.
17-18-19 éves koromban velem is üvöltöztek mert úgy álltam hozzájuk eleve, hogy na már megint a köcsög rendőrök. És ha te ezt nem is érzékelteted velük konkrétan, hidd el lesugárzik az arcodról az előítélet.

Áh mindegy! Ahogy jó tapasztalatom lesz beszélünk addig fenntartom a véleményemet!

Szerkesztette: Mikeee 2005. 03. 24. 14:47 -kor

#457 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:47

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:46

Jah, hogy ők így tesztelgethetik az autósokat, ezt nem tudtam!

Milyen tesztelgetésről beszélsz?

#458 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:48

Idézet: Roachy - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:47

Milyen tesztelgetésről beszélsz?

Vagyis provokálhatják!

#459 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:48

Akkor K-É-P-Z-Z-É-K Á-T!

Ezen mekkorát röhögtem hogy ezt elírtad :nevet: Bocs :Đ

#460 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:49

Ja, csakhogy az ellopott autók mellett is szóljon valami pozitívum.

2 éve ellopták nagyanyám 4 éves VW poloját. Ahogy kell feljelentés, rádiós hírdetés, internetes hírdetés... Másnap éjszaka Pesttől 30 km-re a rendőrök (Gepárd csoport) elkapták az elkövetőt, és az autó minimális kárral visszakerült a tulajdonoshooz. Azóta is használja.

Tudom, ez nagyon ritka eset, de akkor is létezik.

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.