Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 20:02
Csak ahhoz, hogy a Windows-t biztonságosan tudd használni vegyél egy viruskergetőt egy tűzfalat, minimálisan. (És akkor még Office-ról ill célszoftverrről (grafikai, programozási, stb) még nem is beszéltünk.
És még így sem vagy védve a spontán Win-ökörségek ellen.
Tehát hiába 20 az xp, az még mindig nem pro, plusz ugye magában kétpercenként megtalálja valami virus. Hol téríti meg azt a kárt az MS, hogy bejön a hacker, bejön a virus, lefagy a win, és elmegy a munkám?
Szóval kérjenek sok pénzt egy olyan dologért, ami müködik! (pl senki nem prüntyög a legújabb BMW-k ára ellen, mert müködnek). De ha szar, akkor ne adják aranyárban.
Amúgymeg warez-hez meg annyit, hogy tőlem terjesszék pénzért, engem nem zavar. Annyi erővel dögöljenek meg a qrvák is, mert pénzért adják, ami ingyen lenne.

(Ingyent a "régi" warez-felfogással kapcsolatban értem, miszerint sok ember szerint az jó, ha ingyen adják a warez-cuccokat, de milyen szemétség ezen meggazdagodni.)
Filmet magának másoljon mindenki, de ha kereskedik, vállalja a veszélyt, hogy büntetik ezért.
Ha magánemberként használod, van egy rahedli ingyenes program, még vírusirtó, meg tűzfal is. Van is egy elég szép topika itt.
Az sp2 beépített tűzfalával elégedett vagyok, a notebookon pl. csak az van.
Aki nem dolgozik a gépével, annak egy works is elég, ami totál olcsó. 2001óta van meg az Office2000 és még mindig vidáman használom, tökéletesen elég. Akkor 60nettó volt, ezt ha most elosztod 5 évre, nem olyan vészes.
Az XP pro-t majd magyarázzad meg, hogy miért szükséges egy otthoni konfighoz. Persze tudom, corporate edition csak abból van, így Home tudtommal nincsen illegálisban, csak Prof. Mondjuk úgy valóban nehéz összehasonlítani, ha csak az egyiket ismered.
Minden 1.0ás embernek van a gépén egy Office XP nagyonsok Profession anyámtyúkja és használja belőle a word-öt háromsoros levelekre, az excelt meg 5 szám összeadására.
Van még Photoshop x.nagyonsok, azt használja a képek átméretezésére, meg a contrast állításra. Kongratulálok. Hallott valaki a Photoshop Elementsről? Én vettem egyet 25-ért, igaz adtak mellé egy Canon Lide50-es scannert; vagy fordítva, ahogy tetszik.
Egyébként a kutyát nem érdekeli, hogy otthon Gipsz Jakabnak mennyi warez cucca van, amíg nem kezd belőle komoly pénzt csinálni. De az elég érdekes, hogy megy itt a sírás, hogy milyen drága a szoftver, a cd, meg a dvd, de a legújabb geforce nagyonsok, meg a radeon mégtöbb befigyel félévente a gépekbe, karöltve a több Ghz-s procikkal, meg ram hegyekkel.