HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#291 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 28. 10:28

Idézet: andrej - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 0:20

Mármint te most a windowst hasznalo forumozokra gondolsz. Egyébként jó lenne egy szavazas, hogy ki és milyen linuxot hasznal desktopra. En 1-2 heten belul valtok, amint megvagyunk egy hataridos meloval. Mi van ha nem koltok cigire es piara, vagy legalabbis csak piara, de azt is minimalisan. Az vicces hogy egy 20-30e ft-os windos arat te torpenek mondod a bulizasokhoz kepest. Nagyon komoly bulik lehetnek ha 100e-s nagysagrendben megy ra a penz.

Az hogy a legstabilabb az ugye erosen vitathato. Ime: http://uptime.netcra...ay/top.avg.html Az elso 20 vmi BSD, aztan egy  Win2k, valszin osszevissza tuzfalazva elotte. Az mas kerdes, hogy a BSD-k nem oly userfriendlyk elsore, viszont Linuxbol is kivaloan stabil desktopot lehet krealni, jo pelda az Ubuntu (www.ubuntu.org). Nem kell azonnal fizetos szoftvert illegalisan hasznalni, hanem korul kell nezni, hogy lehet-e free software-t betenni a helyire. Altalaban lehet. Azt is nezd, hogy egy ~50 gepet hasznalo irodanak, ahol telleg kivalthato a win szabad szoftverrel mekkora oriasi megtakaritas hogy nincs egyszeri licenszdij. Az ugyan elkepzelheto, hogy kepezni kell a dogozokat, de annak ugyis folyamatosnak kell lennie es kialakithatok olyan vekonykliensek, amik nem is igenyelnek merevlemezt. Egy WinXP halozati bootolasa az picit, hogyismondjam, erdekes es mindenfele PDC-re akar tamaszkodni. Igaz hogy a Linuxhoz kell vmi szerver ha bootolni akarunk halozatrol, de talan boven kisebb gep eleg.

Frissitesek: ja az alapveto rendszer filozofiabol (ami nem pont az os hibaja, hanem a default installbeallitas) alapbol admin vagy es egy IE begyalulhatta a rendszered adott esetben, jajjdejo hogy ingyen frissitik... Azokrol a frissitesekrol is beszeljunk, amik sosem keszulnek el, mert egyszeruen eltitkoljak. Ra kene ebredni, hogy olyan korra lett ez a mostani, ahol a kenyelmet be kell aldoznunk a biztonsagert es a privatszferank vedelmeert.

Igen a Windows-t használó fórumozókra gondolok. A szavazásra én is kíváncsi lennék, de talán a fórumozók 10%-a használhat Linuxot, vagy még annyi se. Még én sem próbáltam ez tiszta sor, de azért érdekes, hogy ha olyan jó az az oprendszer és még ráadásul ingyenes is, miért ilyen kevesen használják?
A másik, hogy nem egy buli kötségeire vetítettem egy Windows XP árát. Bárhova elmegy az ember szórakozni, símán el lehet füttyenteni 5-10 ezer forintot. Most vegyük azt, hogy az XP-t kb. 3 éve használjuk, persze aki azt használja, számoljunk csak utána, hogy a 3 év alatt mennyit költött el bulikra, italra stb. Ehhez képest akárhogy is nézzük, eltörpül a Windows ára.

Az, hogy a legstabilabb, vagy nem, szubjektív. Nekem még sosem omlott össze, fagyott le (XP), mástól sem nagyon olvastam hasonlót. Ha mégis, akkor azt hardverhiba okozta.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#292 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 11:27

Idézet: Fricci - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 6:55

Kíváncsi lennék, hogy ha holnaptól minden ember a világon, aki eddig illegális windowst használt, linuxot használna. A Microsoft mondhatná-e hogy a legelterjedtebb asztali oprendszer az egész világon? A játékok azontúl mire jönnének ki folyamatosan? A fejlesztől mire fejlesztenének programokat? Mert a Microsoft meg van győződve arról, hogy ha visszaszorítja a warezolást, akkor mindenki egyből rohanna megvenni eredetiben. Pedig szerintem az egy szűk réteg, aki megvehetné csak nem akarja megvenni a windowst. A többség ilyen-olyan okból egyszerűen nem tudja megvenni, így ha nem tudna illegális verziót szerezni belőle, alternatíva után nézne. És ugye ha mindenki windows helyett linux alá fejleszteni akkor megsüthetné a .NET-et, a C#-t, az office-t...és akkor azt úgy hívnánk hogy öngól. Csak saját nagyképüségükkel és kapzsiságukkal megvédik saját magukat attól hogy erre ráébredjenek...

ja, csak a linuxos gépek azota lettek "instabilak", mióta a windózból átszokott userek miatt az x felülettel turbósitották..Nah nálam a direkt x alá átfejlesztett ratyi 3d-s játék leszopatta ugy a gépet, hogy a reset gombon kivül másra nem reagált :D

:offtopic:
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#293 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 28. 11:44

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 10:28

Még én sem próbáltam ez tiszta sor, de azért érdekes, hogy ha olyan jó az az oprendszer és még ráadásul ingyenes is, miért ilyen kevesen használják?

:offtopic: Suzukit is többen használnak mint Maseratit...én akkor is a Maseratira szavazoki  :offtopic:  :)  :)
"Normális az, amit már megszoktunk..."

#294 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 12:05

Ez egy szar példa, a maseratti drágább és jóval jobb mint a buzuki, a win vs linux esetén ez nem egészen igy van :)

#295 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 12:13

Sarkított példa...lényeg, hogy nem mindig az a jó, amit sokan használnak....
"Normális az, amit már megszoktunk..."

#296 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 13:10

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 11:28

Igen a Windows-t használó fórumozókra gondolok. A szavazásra én is kíváncsi lennék, de talán a fórumozók 10%-a használhat Linuxot, vagy még annyi se. Még én sem próbáltam ez tiszta sor, de azért érdekes, hogy ha olyan jó az az oprendszer és még ráadásul ingyenes is, miért ilyen kevesen használják?
A másik, hogy nem egy buli kötségeire vetítettem egy Windows XP árát. Bárhova elmegy az ember szórakozni, símán el lehet füttyenteni 5-10 ezer forintot. Most vegyük azt, hogy az XP-t kb. 3 éve használjuk, persze aki azt használja, számoljunk csak utána, hogy a 3 év alatt mennyit költött el bulikra, italra stb. Ehhez képest akárhogy is nézzük, eltörpül a Windows ára.

Az, hogy a legstabilabb, vagy nem, szubjektív. Nekem még sosem omlott össze, fagyott le (XP), mástól sem nagyon olvastam hasonlót. Ha mégis, akkor azt hardverhiba okozta.

Bulizas: szvsz aki elbulizgatja a penzet, annak nemmarad (vagy csak relativ keves) "jo" dolgokra, mert szerinte a buli a jo, vagy eleg jol keres es akkor van is legal szoftvere

Stabilsag: nalam is stabil a winXP teljesen, nem nagyon volt vele gondom, csak HW hibabol (amik kisse misztikusak voltak speciel). Node kijelenteni, hogy milyen jo atomstabil a win, amit egy sasser vagy blaster bezuzza, az picit meredek. Persze linuxra is volt mar tavoli hiba, de egy fokkal nehezebb osszerogyasztani.

Linux vs. elterjedtseg: "kicsit" nagy nyomast gyakorol az M$ a hw gyartok, szoftver fejlesztok azon reszere, akire tud. Sajnos elegge sok ilyen van, olvashato is volt itt-ott ilyen hir. Minden esetre a Linux altal spontan gerjesztett nyomas is egyre erosodik a M$-en szerencsere.

Kicsit ontopik evezve. :) En szemely szerint igyekszem megvenni, amit télleg arra érdemesnek tartok, vagy használom a 30 napos verziot pl. Nerobol (ezt speciel mindig elfelejtem megvenni bo'tban). Arra torekszem, hogy a gepemen minnel tobb szoftver legyen legalis, amit a Linux-ra valtassal 99%-ban el is érek majd.

#297 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 13:27

Idézet: andrej - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 13:10

Bulizas: szvsz aki elbulizgatja a penzet, annak nemmarad (vagy csak relativ keves) "jo" dolgokra, mert szerinte a buli a jo, vagy eleg jol keres es akkor van is legal szoftvere

Stabilsag: nalam is stabil a winXP teljesen, nem nagyon volt vele gondom, csak HW hibabol (amik kisse misztikusak voltak speciel). Node kijelenteni, hogy milyen jo atomstabil a win, amit egy sasser vagy blaster bezuzza, az picit meredek. Persze linuxra is volt mar tavoli hiba, de egy fokkal nehezebb osszerogyasztani.

Linux vs. elterjedtseg: "kicsit" nagy nyomast gyakorol az M$ a hw gyartok, szoftver fejlesztok azon reszere, akire tud. Sajnos elegge sok ilyen van, olvashato is volt itt-ott ilyen hir. Minden esetre a Linux altal spontan gerjesztett nyomas is egyre erosodik a M$-en szerencsere.

Kicsit ontopik evezve. :) En szemely szerint igyekszem megvenni, amit télleg arra érdemesnek tartok, vagy használom a 30 napos verziot pl. Nerobol (ezt speciel mindig elfelejtem megvenni bo'tban). Arra torekszem, hogy a gepemen minnel tobb szoftver legyen legalis, amit a Linux-ra valtassal 99%-ban el is érek majd.

;)
Egyszer majd én is rászánom magam, kiprószálom a Linuxot. Mondjuk nem a legalitás-illegalitás miatt, inkább a kíváncsiság hajt.
Szerk.: az valóban megalapozatlan kijelentés volt,  hogy a legstabilabb rendszer lenne, hiszen pl. a Linuxot még nem próbáltam. :)  Mondjuk emiatt nincs is szükségem a váltásra, nem panaszkodhatom egyáltalán.
Node hagyjuk, nem erről szól a topic. :respect:

Szerkesztette: Lauda 2005. 03. 28. 13:35 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#298 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 13:29

Adja a windows-t bruttó 5000-ért, és akkor megveszik. Nem 100-at 100000-et............ Mennyi az anyagköltség, a szállítás??? Nem vagyok gazdasági szakértő, de valószínű, ha az szoftvware ára ennyire leesne, akkor egy bizonyos idő után kihathat a részvényekre is. Bocsi, ez lehet, nagy badarság, nem értek hozzá, a gazdasági részéhez. Tippelek. Valami oka csak van, hogy a szoftware ára "magas", bár szerintem így sem rossz bolt, Bill anyagi helyzetét figyelembe véve, bár tudom, hogy több lábon áll.(Elég sok mindent ellopott másoktól, utólag persze fizetett valamennyit, ha pert vesztett, volt miből.) 

Ui: Bill-re visszatérve: "Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű."

Szerkesztette: Macska 2005. 03. 28. 13:36 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#299 Felhasználó inaktív   MocsokMóqs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 14:10

Majd ha a kiadók magukhoz térnek és nem adják ennyire drágán a programokat, zenéket stb..
talán nem lesz ilyen. Lássuk be egy ps2/xbox játékért a 15-20 ezer forint kissé sok.
Vegyünk egy PC-s játékot, azok 10-12 ezerért mennek. Felhasználói programok... talán ne is említsük egy-egy darab mennyibe kerül. Ha veszel egy gépet 100-150 ezerért (még csak nem is csúcs gép) kb ennyit kifizethetsz ha jogtiszta programokat teszel rá.
Ergo...a kiadók saját maguk alatt vágják a fát.

Van valami ilyesmi az artisjusban.. ha fizettél vkinek az mp3ért és utána te azt egy artisjus matricás CD-re kiírod, akkor téged nem baszhatnak meg. Nem jártam utána de ezt hallottam. Ha ez igaz, mit keres a rendőrség a letöltőknél?:)

#300 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 17:40

Idézet: MocsokMóqs - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 14:10

Majd ha a kiadók magukhoz térnek és nem adják ennyire drágán a programokat, zenéket stb..
talán nem lesz ilyen. Lássuk be egy ps2/xbox játékért a 15-20 ezer forint kissé sok.
Vegyünk egy PC-s játékot, azok 10-12 ezerért mennek. Felhasználói programok... talán ne is említsük egy-egy darab mennyibe kerül. Ha veszel egy gépet 100-150 ezerért (még csak nem is csúcs gép) kb ennyit kifizethetsz ha jogtiszta programokat teszel rá.

Van valami ilyesmi az artisjusban.. ha fizettél vkinek az mp3ért és utána te azt egy artisjus matricás CD-re kiírod, akkor téged nem baszhatnak meg. Nem jártam utána de ezt hallottam. Ha ez igaz, mit keres a rendőrség a letöltőknél?:)

Főleg, ha megveszed a játékot és egy rakás kul, akkor mit csinál vele az user? A legális játékát beleb&szhatja a kukába. Szóval tényleg érdekes egy helyzet. :D

Mondjuk ez az artisjust dolog érdekes, szerintem 5 millióból 1 ember fizet azért a bizonyos zenékért.
Viszont azt én sem értem, az üres cd-ken pl. miért van az az adó, vagy mi a fene. Mondjuk kiírom a szülinapi videófelvételt egy cd-re és még azzal is lehúznak fű alatt. :D

#301 Felhasználó inaktív   Öregördög 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 28. 18:57

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 13:05

Ez egy szar példa, a maseratti drágább és jóval jobb mint a buzuki, a win vs linux esetén ez nem egészen igy van :)

Szóval se nem drágább, se nem jobb?  :think:
FAUST
(Creation in Théatre-Lyrique, on March 19, 1859)

#302 Felhasználó inaktív   24thmoment 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 20:28

Idézet: andrej - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 14:10

Egyet értek, WIN2000/xpprof- soha nem volt gondom velül. mondjuk az xp amelett hogy stabil ráadásul viszonylag gyors is (megfelelő hardverrel)
erre szoktam én mondani, hogy "nincs rossz op rendszer csak hülye felhasználó" :D
Csak az áruk... az ne lenne annyi!

#303 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 20:39

sztem a win vs linuxot folytassátok máshol és térjünk vissza az eredeti témához

#304 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 21:35

Nomeg, azt se felejtsük el, hogy ugye ha a linux lenne az elterjedtebb, akkor logice az alá irnának több virnyákot, férget, trójait, stb stb. Azt meg, hogy nem lehetne, el kell feledni. Mindent lehet.

#305 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 00:26

Idézet: MocsokMóqs - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 14:10

Majd ha a cipészek magukhoz térnek és nem adják ilyen drágán a cipőt, akkor veszek cipőt, addig lopom. Majd ha a pékek olcsóbban adják a zsemlét, akkor veszek, addig lopom.

Észnél vagytok?

Ha túl drága, nem kell venni --lopni se!-- ha a kiadó bevétele csökken, majd cselekszik, ahogy a piac diktál.

#306 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 01:07

Idézet: bean - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 1:26

Majd ha a cipészek magukhoz térnek és nem adják ilyen drágán a cipőt, akkor veszek cipőt, addig lopom. Majd ha a pékek olcsóbban adják a zsemlét, akkor veszek, addig lopom.

Észnél vagytok?

Ha túl drága, nem kell venni --lopni se!-- ha a kiadó bevétele csökken, majd cselekszik, ahogy a piac diktál.

Azért kissé erős eme hasonlat szvsz. Egy cipesz valodi es eleg jol merheto munkat ad el, mig egy Mario vagy ki a tokom meg egy ilyen sohivatal csak ugy van bele a vak vilagba. Gyakorlatilag magunknak csinalnak munkat. Az mondjuk helyes megallapitas, hogy torvenytelenul nem kene hozzajutni semmihez sem.

Engem az is zavar, hogy kivalo eszkoz ez is a lakossag, illetve egy bizonyos reteg, felelemben tartasahoz, amit nem igazan szeretek.

#307 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 06:30

Idézet: Öregördög - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 17:57

Szóval se nem drágább, se nem jobb?  :think:

A linux nem egy maseratti, mint ahogy a windóz se egy buzuki...
De a példa eleve rosz vót, ugyanis a maseratti drágább mint a buzuki amit többen használnak.. :smoker:

#308 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 06:44

http://www.cat.fanto.../Other/Asva.htm

:smoker:

#309 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa