Idézet: andrej - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 0:20
Az hogy a legstabilabb az ugye erosen vitathato. Ime: http://uptime.netcra...ay/top.avg.html Az elso 20 vmi BSD, aztan egy Win2k, valszin osszevissza tuzfalazva elotte. Az mas kerdes, hogy a BSD-k nem oly userfriendlyk elsore, viszont Linuxbol is kivaloan stabil desktopot lehet krealni, jo pelda az Ubuntu (www.ubuntu.org). Nem kell azonnal fizetos szoftvert illegalisan hasznalni, hanem korul kell nezni, hogy lehet-e free software-t betenni a helyire. Altalaban lehet. Azt is nezd, hogy egy ~50 gepet hasznalo irodanak, ahol telleg kivalthato a win szabad szoftverrel mekkora oriasi megtakaritas hogy nincs egyszeri licenszdij. Az ugyan elkepzelheto, hogy kepezni kell a dogozokat, de annak ugyis folyamatosnak kell lennie es kialakithatok olyan vekonykliensek, amik nem is igenyelnek merevlemezt. Egy WinXP halozati bootolasa az picit, hogyismondjam, erdekes es mindenfele PDC-re akar tamaszkodni. Igaz hogy a Linuxhoz kell vmi szerver ha bootolni akarunk halozatrol, de talan boven kisebb gep eleg.
Frissitesek: ja az alapveto rendszer filozofiabol (ami nem pont az os hibaja, hanem a default installbeallitas) alapbol admin vagy es egy IE begyalulhatta a rendszered adott esetben, jajjdejo hogy ingyen frissitik... Azokrol a frissitesekrol is beszeljunk, amik sosem keszulnek el, mert egyszeruen eltitkoljak. Ra kene ebredni, hogy olyan korra lett ez a mostani, ahol a kenyelmet be kell aldoznunk a biztonsagert es a privatszferank vedelmeert.
Igen a Windows-t használó fórumozókra gondolok. A szavazásra én is kíváncsi lennék, de talán a fórumozók 10%-a használhat Linuxot, vagy még annyi se. Még én sem próbáltam ez tiszta sor, de azért érdekes, hogy ha olyan jó az az oprendszer és még ráadásul ingyenes is, miért ilyen kevesen használják?
A másik, hogy nem egy buli kötségeire vetítettem egy Windows XP árát. Bárhova elmegy az ember szórakozni, símán el lehet füttyenteni 5-10 ezer forintot. Most vegyük azt, hogy az XP-t kb. 3 éve használjuk, persze aki azt használja, számoljunk csak utána, hogy a 3 év alatt mennyit költött el bulikra, italra stb. Ehhez képest akárhogy is nézzük, eltörpül a Windows ára.
Az, hogy a legstabilabb, vagy nem, szubjektív. Nekem még sosem omlott össze, fagyott le (XP), mástól sem nagyon olvastam hasonlót. Ha mégis, akkor azt hardverhiba okozta.

Súgó
A téma zárva.