Canon PIXMA iP6000D velemenyek a nyomtatorol
Elküldve: 2005. 03. 25. 18:49
Hp fényképezőhöz HP nyomtató nem ajánlott viszont, mivel a szoftvereik szeretnek összeakadni, a hp új java/html/akármiszarszemethulladék driverei miatt. Hogy egészen pontosak legyünk, a fényképezőgép szoftverét felülírja a nyomtatóé, ami viszont a fényképezőgépet nem kezeli megfelelően. Fordított sorrendben telepítve, viszont nem megy a szkennelés- ebből látszik, hogy a gond elsősorban a multifunkciós gépekkel van, de a hp siam nyomtatói is nagyon tudnak kavarni a többi hp cuccal.
Elküldve: 2005. 03. 25. 19:19
Nezelodtem jobbra-balra es ugy talaltam, hogy a HP nyomtatok igaz hogy szepen nyomtatnak, de jelentosen tobbe kerul a festek hozzajuk.
A rivalis a HP Photosmart 7760-volt. A maga bruttó 29 241 Ft (119,15 €) araval nagyon erosen nyomult!
A forumokon viszont egyertelmu Canon foleny van. Foleg a szolgaltatasok mennyisege ill. a festekek (HP-nal +fej) ara miatt dontottem igy...
Majd meglassuk...
Egyebkent a kameraval szerzett tapasztalataimra is hagyatkoztam. Vegso soron egy ceg termekei..
A tapasztalatom az volt, hogy a nagyon jo kepminoseg mellett a koritesre nem nagyon adtak. Pl.: zabalja az elemet, a kijelzoje egy rakas kaka, akkor mint egy feltegla, stb. Pedig a benyomas ill. hasznalhatosag is nagyon fontos nem csak a vegeredmeny!!!
Ahogy a HP nyomtatoirol olvastam a velemenyeket ugyanez volt a benyomasom.
Venti
Elküldve: 2005. 03. 25. 23:44
Idézet: Ventura77 - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 22:56
Olcsobban kijossz, ha laborban hivatod elo...10*15-os kepeket brutto 35Ft-ert hivnak elo. Sokkal dragabban jon ki, ha a nyomtatoval csinalod ugyanezt. Nem beszelve a papírrol.
Elküldve: 2005. 03. 26. 10:40
Idézet: foxyr - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 22:44
Ráadásul on-line feladhatod a képeidet előhívatni, postás vagy futár meg kihozza, bankkártyával fizethetsz, szóval csupa kényelem.
DE, akkor hol van az élvezkedés, amikor TE magad gyártod a képeket otthon?
Egyébként én vettem tecskó gazdaságos fényes fotópapírt és az kb. 40ft/10x15 költségre jön ki. Összehasonlítva a canon photo paper pro-val nem ég és föld a különbség, elég korrekt a minősége.
Az otthoni nyomtatásnak szerintem ott van a jelentősége, amikor a kép exponálása után 2 perccel a kezedben van a papírkép.
Elküldve: 2005. 03. 27. 16:47
Most nem orulok a husvetnak, mert lassan jon csak a nyomtatom.... Most is valahol Nemetorszagban vesztekel....
Elküldve: 2005. 03. 27. 18:03
Idézet: Ventura77 - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 15:47
Most nem orulok a husvetnak, mert lassan jon csak a nyomtatom.... Most is valahol Nemetorszagban vesztekel....
vesztegel...
Bocsi
Elküldve: 2005. 03. 27. 19:37
Elküldve: 2005. 03. 28. 13:08
Elküldve: 2005. 03. 29. 17:25
Elküldve: 2005. 03. 31. 07:25
Idézet: Ventura77 - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 16:25
Ventura, nyomjá majd valami közelebbi - tapasztalati - infót a szerkezetről lécci! Biztos többünket is érdekelne.
Elküldve: 2005. 04. 06. 18:37
Meg vannak az elso elmenyeim a nyomtatoval!
Meg kell mondjam egy kicsit vegyesek. Szerencsere tobb a pozitiv!
Meg azt hozza teszem, hogy papir hianyaban nem sokat nyomtattam vele. Igy a "tapasztalatok" igencsak benyomas jelleguek!
A Pixmania nagyon korrektul szallitott, mint mindig! Szuper egy ceg!
A nyomtato kulsore pofas, de egy kicsit nagy darab... bar ugy is lehet mondani, hogy van benne anyag (es raadasul jo minosegu)!
10 perc alatt (SD memorai kartyarol) megvolt az elso kep! Valoban olyan erzese van az embernek, mintha a fotolaborbol hozta volna ki eppen! Kozelrol vizslatva a kepet, azert lathatoak a pixelek.... Foleg az arcokon. Mit mondjak, egy ici-picit nagyobb durranasra szamitottam... Igaz, hogy amator fotos leven nagyon erzekeny vagyok a minosegre!
Kesobb, a szoftveres telepites utan (2 perc, semmi gaz) nyomtattam meg 2-3 kepet. Az eredmeny hasonlo. Normal szemtavolsagbol fotominosegu nyomat!
Rendeltem papirt is (Epson Premium Glacé fénykép papír - 255g/m² - 13x18 - 100 lap) a nyomtatohoz, de sajna a) meg nincs raktaron b) 13x18-as meretut vettem... Ami nem lenne baj (jo arban volt - 2 642 Ft), de a fenykepalbumomba nem fog beleferni....
Szoval ennyi egyenlore... Lehet megunom a varakozast es veszek valami papirt itt helyben. Eredeti Canon-t biztosan nem, mert nem fogok 20 darab 10x15-os papirert 2300 Ft-ot fizetni!!!!
Ja, es 3000-ret sem egy patron tintaert sem!! Most vettem egy 6-os pakkot az ebayrol (3800 Ft postakoltseggel!!!). A patron tipusat nem tudtam levenni a keprol, de tobb szaz visszajelzes alapjan nem arul gagyit a csoka.
Folyt. kov.
Elküldve: 2005. 04. 06. 18:53
Elküldve: 2005. 04. 06. 19:25
Elküldve: 2005. 04. 06. 21:11
Idézet
A következő hírlevelet kaptam a nagykeremtől:
A holland Consumentenbond nevű fogyasztóvédelmi szervezet megerősítette azt az álláspontot, ami mellett az ETIRA (Európai Tonerkazetta és Tintapatron Újrahasznosítók Szövetsége) már évek óta érvel: Az újrahasznosított és a kompatibilis festékkazetták általánosságba véve az eredetivel megegyező minőségűek.
Egy 2005 februárjában elkészült 11 különböző típusú tintasugaras nyomtatót vizsgáló tanulmányban, a hollnad nemzeti fogyasztóvédelmi testület (Consumentenbond) kijelentette, hogy a nyomtató gyártók által gyakran képviselt álláspont ellenére, a nem eredeti (nem OEM) kellékekkel nyomtató készülékek esetében százalékosan nem nagyobb a panaszok aránya, mint az eredeti OEM kellékanyagot használó nyomtatóknál. ico_respect.gif wink_2.gif ico_respect.gif
Forrás: ETIRA European Toner & Inkjet Remanufacturer Association a.i.s.b.l.
A kiadott nyilatkozat csak az ETIRA tagjai közé tartozó gyártókra vonatkozik! A K.I.T. Kft. a Pearl Type márka gyártója teljeskörű tagja az ETRIRA-nak. Tehát a garázstöltődékben továbbra is az bizzon meg aki szereti a kockázatot..
A nyilatkozat fontosságát tovább fokozza az a tény, hogy a nyomtató gyártók ezek után sem fogják elismerni a tényeket, mivel a saját üzletüket rontanák vele.
Tanulság: A megfelelő minőségű (megbizható gyártótól származó) kellékanyagok nem rosszabbak mint az eredetiek, és a környezetet is elég rendesen kiméljük ezáltal smile2.gif
Have a nice day!
Zsül
Ennyit a patron kerdesrol...
A Pixmaniarol en meg rosszat nem hallottam ill. nem is mondhatok...
Ha van kedved megoszthatod a negativ tapasztalataidat is!!!
Elküldve: 2005. 04. 06. 21:15
Mivel nem utángyártott nyomtatót vettem.
A zutántöltött patront meg vegye meg más.
Elküldve: 2005. 04. 06. 21:30
Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 22:15
Mivel nem utángyártott nyomtatót vettem.
A zutántöltött patront meg vegye meg más.
Ez tetszet!
Elküldve: 2005. 04. 06. 21:31
Ezer veszek ocsot!
lol
Elküldve: 2005. 04. 06. 22:23
Jellemzo erre, hogy az ocsem probalt a magyar pixm. ugyfelszolgalattal beszelni es azt mondta, hogy sotet @!#$%-ok voltak. Teljesen ledobbentem rajta, mert en akarhanyszor hivtam a hulye kerdeseimmel (voltak boven) a finn ugyfelszolgalatot MINDIG nagyon precizen segitettek!!!
Errol jut eszembe, hogy a nyomtatohoz jart egy un. ZEN ENGAGEMENT ize ami azt jelenteti, hogy egy even belul akarmikor visszakuldhetem a nyomtatot. Mondvan, hogy: nem teccik mer szar... Es vissza a lovet de man!
Egy ilyen opcio a mai vilagban nagyon hasznos tud lenni...
Na joccakat!
Elküldve: 2005. 04. 06. 23:13
Idézet: Ventura77 - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 21:11
A Pixmaniarol en meg rosszat nem hallottam ill. nem is mondhatok...
Ha van kedved megoszthatod a negativ tapasztalataidat is!!!
Valószínűleg a tesztben nem olyanok vettek részt, akik akár egy hétig is állni hagyják a nyomtatójukat. Ugyanis az utángyártott patronok gyors beszáradása akkor jelentkezik. Na mindegy, ki mit szeret, megbántani senkit nem akartam, de én is inkább konzervatív módon eredetit fogok venni.
Elküldve: 2005. 04. 06. 23:14

Súgó
A téma zárva.