HWSW Informatikai Kerekasztal: BT alapitas koltesegei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BT alapitas koltesegei

#41 Felhasználó inaktív   ujvasarlo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 13. 14:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 7:14

Könyvelő van occsóbban is, normálisak, ez ügyben megkereshtel.

Aláírási címpéldányt nem tudom, hogy egyáltalán lehet-e ügyvédnél csinálni, de azt felém mindenki közjegyzőnél szokta, így 3ezer/darab. Közjegyző 500 forintért Neked meg nem mozdul, az tuti.

Bankszámla forgalomfüggő, OTPvel van néha baj, de baxa meg webes bankkal és két alszámlával együtt fele annyiba kerül, mint a többi. Ez meg most nekem sok.

Szia az ajanlott konyvelo elerhetosegevel megdobnal emailben? (****@freemail.hu) koszi!

Az alairasi cimpeldany tenyleg darabonkent 1500-2500 HUF kozott mozog, es ezt ugyvedek keszitik el azt hiszem. Legalabbis nekem ket ugyved is adott errol arajanlatot. A harmadik pedig azt mondta szo szerint, hogy nem kell negy-vagy ot cimpeldanyt csinaltatnom nala, hanem eleg egy, es a kozjegyzonel 400-600 Ft a hitelesitesi illetek dija, ez egyseges dijszabad ala esik. Ezt az infot le is csekkoltam: www.kozjegyzo.hu -n te is megnezheted.

A konyvelonel kulonben nem tudom, hogy mennyire eri meg sporolni, mert az egyik azt mondta, hoyg masok lehet, hogy olcsobban megcsinaljak, de ha nem vallaljak erte a felelosseget, es valamit elszurnak, akkor cseszhetem.. Ok most 150 ceget konyvelnek, es meselt par elrettento storyt, hogy konyvelo irodaktol vettek at milyen konyvelesi allapotban levo cegeket...

Az ugyved munkadijarol pedgi hallottam olyat, hogy van Bpen olyan ugyved, aki 25K-ert is megcsinalja.. En sajnos egyelore nem vagyok milliomos, ugyhogy az a 15-50k kulonbseg is szamit most meg..
Tudtok ajanlani konkret megbizhato ugyvedet? (Ha igen, please emailben a kontaktot! :)

Arrol, hogy a cegek BT-vel vagy KFT-vel szeretnek inkabb szerzodest kotni, en azt az infot kaptam cegvezetoktol, hogy a BT szemelyesebb, es a korlatlan felelosseg miatt jobban szeretik, mert nem fogod csak ugy bedonteni, mint egy KFt-t ha baj van.. Kulonben szerintem en adom el a sajat nevemmel es tudasommal es szemelyemmel a cegemet, tokmindegy hogy minek hivjuk. Ha nem sikerul eladni a tevekenysegemet, akkor lehetek RT is, ha meg sikerul akkor egyeni vallalkozokent is sikerul.. Legalabbis erre treningezett egy cegvezeto, hogy igy gondolkodjak.. Ti mit gondoltok errol? :)

Es meg valami: talaltam valami erdekeset, angliaban 24 oran belul lehet kft-t csinalni, online is, es vannak erre irodak kifejezetten a neten: www.companyregistrations.co.uk (itt van magyar nyelvu leiras is)  csak az adozasi, konyvelesi, egyeb szabalyok miatt nem fognek most meg bele.. De egy LTD (Limited = kft) az eleg jol hangzik :)

#42 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 13. 15:37

Idézet: ujvasarlo - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 15:59

Az alairasi cimpeldany tenyleg darabonkent 1500-2500 HUF kozott mozog, es ezt ugyvedek keszitik el azt hiszem. Legalabbis nekem ket ugyved is adott errol arajanlatot. A harmadik pedig azt mondta szo szerint, hogy nem kell negy-vagy ot cimpeldanyt csinaltatnom nala, hanem eleg egy, es a kozjegyzonel 400-600 Ft a hitelesitesi illetek dija, ez egyseges dijszabad ala esik. Ezt az infot le is csekkoltam: www.kozjegyzo.hu -n te is megnezheted.

Aláírási címpéldányt továbbra is csak a közjegyzők csinálhatják, ügyvédek nem!
Amikor az én bt-m készült, akkor a cégbíróságnak kellett 4db eredetit beadni, és közben kellett 1 a banknak meg 1 hogy maradjon is. Szerintem ez nem nagyon változott azóta.

#43 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 15:44

Idézet: ujvasarlo - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 15:59

A konyvelonel kulonben nem tudom, hogy mennyire eri meg sporolni, mert az egyik azt mondta, hoyg masok lehet, hogy olcsobban megcsinaljak, de ha nem vallaljak erte a felelosseget, es valamit elszurnak, akkor cseszhetem.. Ok most 150 ceget konyvelnek, es meselt par elrettento storyt, hogy konyvelo irodaktol vettek at milyen konyvelesi allapotban levo cegeket...

Sajnos én ennek a fordítottját is láttam jópárszor. 
Nagyob könyvelő cégekhez is járok rendszeresen, és nem egyszer hallom, hogy valamit iszonyúan el***-tak, hogyan hozzák helyre, hogy számszerűleg stimmeljen a dolog.
Egyik ilyen gyöngyszem: ügyfélnek 11mFt helyett 11eFt-t írtak akármilyen utalásra...

Szóval nehéz jó, megbízható könyvelőt találni. Hiába vállalják a felelősséget, ha gond van, úgyis rádverik, te nem vitted időben, te nem úgy csináltad, ők mondták....

#44 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 14. 12:50

Akkor tisztázzunk egy apró részletet, az ALÁÍRÁSI CÍMPÉLDÁNYT:

Az aláírási címpéldány annak igazolására szolgál, hogy az adott cég vezetője hogyan ír alá CÉGSZERŰEN, azaz a cég nevében.
Ez elsőre hülyén hangzik, de én személyesen ismerek olyan embert, akinek TELJESEN másképpen néz ki az aláírása, amikor mint magánszemély, amikor, mint cégvezető és amikor, mint az általa alapított egyesület nevében ír alá...

Egy címpéldány szövege kb. így néz ki:

Alulírott X.Y. (an:z.w.) k-i lakos, mint az ILYEN-OLYAN cég vezető tisztésgviselője a céget úgy jegyezm, hogy az előírt, előnyomott vagy nyomtatott cégnév alá a nevemet az alábbiak szerint írom:

A címpéldány szövegét bárki megírhatja, cégalapításkor általában az ügyvédek megírják, de te is megírhatod, illetve a közjegyző is megírhatja, bár ez utobbiak nem szoktak rajongani érte.

Amihez MINDENKÉPPEN közjegyző kell, az az, hogy ezt a címpéldányt a közjegyző ELŐTT kell aláírni (illetve az esetleg már előbb aláírt címpéldányon az aláírást a közjegyző ELŐTT sajátkezű aláírásnak kell elismerni), és a közjegyző hitelesítő záradékkal látja el magát a címpéldányt, amely záradék hitelesen tanúsítja, hogy ki is írta alá azt a címpéldányt.

Főszabályként az aláíráshitelesítés költségének aláírásonként 1.500,-Ft-nak kellene lennie a közjegyzői díjszabásról szóló IM rendelet alapján (kivételes esetben lehet több is, kevesebb is).

Üdv: scaurus

u.i.: a cégbíróságnál 1 db címpéldány marad, ha többet adtok be azt a cégbejegyző határozattal viszza kell(ene) hogy küldjék.
Tehát minimum 1 marad a cégbíróságon, 1 kell az APEH-nak, 1 kell a banknak (mert ugye legalább egy számlát kell nyitni).

u.i.2.: a ravaszak mindig megtartanak 1 eredeti aláírási címpéldányt és arról csináltatnak hiteles másolatokat közjegyzőnél, mert a hiteles másolat elkészítése 520-Ft/db, ráadaásul a hiteles másolatot bárki megcsináltathatja, ahhoz nem kell személyesen a cégvezető.

u.i.3.: ami mostanában gond, hogy a pályázatok, különösen a közbeszerzési pályázatok kiírói megbolondultak, mert gyakran kérnek 1 hónapnál nem régebbi címpéldányt a pályázatokhoz, holott az aláírás címpéldány határidő nélkül, mindaddig érvényes, amíg a benne foglalt adatok megfelelnek a valóságnak!!!

Szerkesztette: scaurus 2005. 08. 14. 12:57 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#45 Felhasználó inaktív   ujvasarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 23:49

Idézet: scaurus - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 11:50

Akkor tisztázzunk egy apró részletet, az ALÁÍRÁSI CÍMPÉLDÁNYT:

Az aláírási címpéldány annak igazolására szolgál, hogy az adott cég vezetője hogyan ír alá CÉGSZERŰEN, azaz a cég nevében.
Ez elsőre hülyén hangzik, de én személyesen ismerek olyan embert, akinek TELJESEN másképpen néz ki az aláírása, amikor mint magánszemély, amikor, mint cégvezető és amikor, mint az általa alapított egyesület nevében ír alá...

Egy címpéldány szövege kb. így néz ki:

Alulírott X.Y. (an:z.w.) k-i lakos, mint az ILYEN-OLYAN cég vezető tisztésgviselője a céget úgy jegyezm, hogy az előírt, előnyomott vagy nyomtatott cégnév alá a nevemet az alábbiak szerint írom:

A címpéldány szövegét bárki megírhatja, cégalapításkor általában az ügyvédek megírják, de te is megírhatod, illetve a közjegyző is megírhatja, bár ez utobbiak nem szoktak rajongani érte.

Amihez MINDENKÉPPEN közjegyző kell, az az, hogy ezt a címpéldányt a közjegyző ELŐTT kell aláírni (illetve az esetleg már előbb aláírt címpéldányon az aláírást a közjegyző ELŐTT sajátkezű aláírásnak kell elismerni), és a közjegyző hitelesítő záradékkal látja el magát a címpéldányt, amely záradék hitelesen tanúsítja, hogy ki is írta alá azt a címpéldányt.

Főszabályként az aláíráshitelesítés költségének aláírásonként 1.500,-Ft-nak kellene lennie a közjegyzői díjszabásról szóló IM rendelet alapján (kivételes esetben lehet több is, kevesebb is).

u.i.: a cégbíróságnál 1 db címpéldány marad, ha többet adtok be azt a cégbejegyző határozattal viszza kell(ene) hogy küldjék.
Tehát minimum 1 marad a cégbíróságon, 1 kell az APEH-nak, 1 kell a banknak (mert ugye legalább egy számlát kell nyitni).

u.i.2.: a ravaszak mindig megtartanak 1 eredeti aláírási címpéldányt és arról csináltatnak hiteles másolatokat közjegyzőnél, mert a hiteles másolat elkészítése 520-Ft/db, ráadaásul a hiteles másolatot bárki megcsináltathatja, ahhoz nem kell személyesen a cégvezető.

u.i.3.: ami mostanában gond, hogy a pályázatok, különösen a közbeszerzési pályázatok kiírói megbolondultak, mert gyakran kérnek 1 hónapnál nem régebbi címpéldányt a pályázatokhoz, holott az aláírás címpéldány határidő nélkül, mindaddig érvényes, amíg a benne foglalt adatok megfelelnek a valóságnak!!!

Sziasztok,
Most mar azt hiszem ertem.

1. A cimpeldany alairas hitelesitese darabonkent 1500 HUF
2. A cimpeldanyrol keszitett masolat kerul kb.500 HUF-ba.

Szoval akkor tovabbra is igaz az, hogy eleg lesz egy darab alairasi cimpeldanyt csinaltatnom/hitelesitettnem a kozjegyzonel, es amikor megcsinalta, akkor kerhetem azt, hogy a
hitelesitett cimpeldanybol csinaljunk meg negy masolatot. :)

A kulonbseg: 7500 HUF helyett 3500 HUF-ba fog kerulni, es ezeket ugyanugy felhasznalhatom a kulonbozo helyeken, ugye?

Masik kerdes:
Szerintetek hogyan lehet megoldani azt, hogy minel biztonsagosabb legyen akonyvelo irodam kivalasztasa? (egyaltalan, milyen szempontokat vegyek figyelembe?)

#46 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 07:05

Idézet: ujvasarlo - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 0:49

A kulonbseg: 7500 HUF helyett 3500 HUF-ba fog kerulni, es ezeket ugyanugy felhasznalhatom a kulonbozo helyeken, ugye?

Ha ez a különbség tényleg számít, NE csinálj Bt-t!
A havi >50e fix kiadás már megvan?

#47 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 15. 09:25

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 8:05

Meg ha aztán tényleg dolgozik is, ne feledjük el az év végi kis aranyos befizetnivalót. Alapítandó cég melé vagy legyen tőke, vagy valami fix állás, ami mellett kimaszekolja a céget és lehet szépen nődögélni.

Jobb ötletem nincs, én anno csináltattam vagy 6 darab eredeti aláírási címpéldányt, aztán mikor kocsinál kellett biztosítási ügyintézés, meg lízinges dolgok, akkor mindig volt nálam 1-1 darab, nem kellett külön rohangászni. Aztán ha elfogy, akkor csináltatok még egy adagot. Ilyen egyszerű.

Cégeknél elég bemutatni, vagy másolják, biztosító/lízingcég/bank már kérhet eredetit elrakásra simán.
Make love not Wor.

#48 Felhasználó inaktív   ujvasarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 12:39

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 6:05

Hello,
Nekem azt tanitottak, hogy nem szórom el a penzem, igy fog novekedni a cegem.
Sok kicsi sokra megy..:)  Es tenyleg.

#49 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:59

Idézet: ujvasarlo - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 13:39

.. nem szórom el a penzem, igy fog novekedni a cegem..

Kíváncsi vagyok, hogy ha lesz céged, akkor ugyanezt vallod-e majd egy év múlva is?

Tanítani sok mindent tanítanak.... aminek köze nincs az élethez..

#50 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 17:44

Idézet: ujvasarlo - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 13:39

Nekem azt tanitottak, hogy nem szórom el a penzem, igy fog novekedni a cegem.
Sok kicsi sokra megy..:)  Es tenyleg.

Nem is szórni kell, azt nem mondta senki, csak majd ne tartsanak szarrágónak a rendszergazdáid, ha nem akarsz 3ezresért igényes egeret venni, hanem ragaszkodsz a 400 forintos rágcsáló _javításához_, mert hogy az úgy jobb. Oszt hó végén meg leugatod őket, hogy nem vagy hajlandó fizetni, mert nem reális a meló, meg hasonlók. Így a legkönnyebb gazdagodni ja.
Make love not Wor.

#51 Felhasználó inaktív   ujvasarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 00:44

Ebben igazad van, de ne keverjuk ossze a kettot: Az, hogy megkeresem a szamomra legidealisabb megoldast azzal, hogy nem fizetek.. En ha valamire rabolintok, allom a szavam, mert abbol csak egy van.

Csak az nem tetszik, hogy a semmiert egy csomo hivatal, bank, meg szerv lenyul egy csomo penzzel.. Ha tehetem, ezt probalom minimalizalni, ez nem baj szerintem.

Ha lakossagi bankszamlad van akkor van olyan bank, ahol ingyen vezetik, van ahol 99ft/ho.. Most oszinten, egy bankszamla vezetesben mi kerul havi 2100 Ft-ba (OTP), azert mert odabiggyesztik a vegere, hogy vallalati? (A tobbi koltseget ugyanugy kell utana fizetni)

Mostmar megvan az a tapasztalat, hogy megeri korbejarni a temakat, mert egy csomo penzt lehet vele sporolni, es ezt ajanlom neked is. Ha egybol beleugrottam volna az elso ajanlatba, akkor kb. evente 14.000 Ft-al tobbet fizettem volna egy kartyaert, alapból.

Az erdemi munkat elismerem, de azt sem igazan ertem, hogy egy tarsasagi szerzodes, ami gyakorlatilag egy template miert kerul penzbe, es raadasul miert 40-50k ezert a munkadija egy ugyvednek.. Persze lehet, hogy en vagyok naiv. A mostani kormany azt igeri, hogy tovabb egyszerusitik a vallalkozasok bejegyzeset. En remelem, hogy egyszer eljutunk az angliai szintig, ahol egy LTD-t (KFT) bejegyeztetni 24 ora, es a kesz ceg 30-40 font teljes adminisztracios koltsegbe kerul..

Remelem, hogy olyan cegem lesz majd, ahol nem kell az egerjavitassal foglalkozni, mindenesetre egyelore ez a problema szamomra nem letezik, mert meg 400 Ft-os egerem sincs (atvitt ertelemben:)

OFFTOPIC
Szerintem nincs olyan, hogy meggazdagodni, es csa:) Minden szinten mas problemakkal kuzd az ember. A szintek valtozhatnak, a problemak megmaradnak, olyan ez mint valami korforgas.. Latom, hogy attol, hogy valakinek van egy csomo penze, az nem csak elony, hanem lelki teher is, meg felelosseg, hogy ne szord el, hanem okosan es jol dontsel.. Tudom, hogy hulyen hangzik, de neha jobb felhotlenul csoronak lenni, mint egy csomo teherrel a nyakadban gazdagnak..
OFF

#52 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 10:27

Idézet: ujvasarlo - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 1:44

Ha lakossagi bankszamlad van akkor van olyan bank, ahol ingyen vezetik, van ahol 99ft/ho.. Most oszinten, egy bankszamla vezetesben mi kerul havi 2100 Ft-ba (OTP), azert mert odabiggyesztik a vegere, hogy vallalati? (A tobbi

Az erdemi munkat elismerem, de azt sem igazan ertem, hogy egy tarsasagi szerzodes, ami gyakorlatilag egy template miert kerul penzbe, es raadasul miert 40-50k ezert a munkadija egy ugyvednek.. Persze lehet, hogy en vagyok naiv

A mostani kormany azt igeri, hogy tovabb egyszerusitik a vallalkozasok bejegyzeset. En remelem, hogy egyszer eljutunk az angliai szintig, ahol egy LTD-t (KFT) bejegyeztetni 24 ora, es a kesz ceg 30-40 font teljes adminisztracios koltsegbe kerul..

OTP számla nekem ezzel az opcióval is legolcsóbbra jött ki, mert azon forgalom is van. Amint nekilátsz egy havi 99 forintos számlával dolgozni is, akkor majd az utalások után fogsz forgalmat fizetni.

Aztán ha megy a bolt, akkor nem árt külföld felé is mozogni, ennél már az OTP is durva összegekkel nyúlt le. Egy időben mikor topikon beugattak, hogy mi kerül 10-15ezerbe havonta egy OTP-s számlán, mert a .... bank sokkal jobbabb, akkor még számolgattam, de mára kicsit meguntam, hogy mindig nekem van igazam, így amíg havi 1-2 milliós forgalomba beleférünk, addig marad az OTP. Bonyásabb körökben talán a CIB néz ki jónak.

Társasági szerződés  azért ennyi, mert ügyvédnek ez azért nem 5 perces meló, összeszeditek szépen a tevékenységi köröket, minden szarodat kinézi a cégtárból, táblázatosba szedi, összeszerkeszti, iratellenőrzés, majd ezzel Ő ment be a cégbíróságra sorbanállni, Ő adta fel a csekkeinket postán, és az egészet egy összegben Neki kifizettük. Ami csekkes volt, annak odaadta a bizonylatát és elintéztük kp-ban, ami melódíjas arról céges számla, oszt utalás.

Gondolom a legolcsóbb ember nem hinném, hogy beviszi cégbíróságra, meg elmegy helyetted postára, vagy nemtom.

Kft. bejegyzése szerintem itt is 24 óra, ahogy alávéstétek ügyvéddel az már működhet, mintha csak adószámot kapnál később. De erről majd az ügyvéded beszámol.
Make love not Wor.

#53 Felhasználó inaktív   ujvasarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 12:30

Szia,

Szerintem hasonlokeppen gondolkodunk ebben, en is hasonlokeppen ertekelem a dolgokat.
Igen, ma delelott voltam bent az egyik banknal, es most esett le nekem is, hogy ez a havi dij kamu, mert igazabol az is szamit, hogy mennyibe kerul az atutalas. Nehez osszehasonlitgatni a bankok teljesitmenyet.
En most vegul a HVB mellett fogok donteni azt hiszem, mert most harom honapig mindent tokingyen adnak,
es utana meg havi 1400 HUF-ba kerul, amiben van kartya, meg azt hiszem 5 penzugyi tranzakcio dija is.
Az atutalas 100-150 HUF bankon belul-kivul.

Persze az ilyen akciok vakitoak lehetnek, de eddig ez tunik a legkedvezobb ajanlatnak.. (az OTP-nel ez most igy nez ki: 2100 Ft a havi dij + 3000 Ft a kartya eves dija. Erre jon meg a tranzakcios atutalasi dij: tetelenkent bankon kivul 100 huf, bankon belul azt hiszem 80 huf.)

A tarsasagi szerzodeshez az osszes infot en szolgaltatom, (A KSH.hu-rol lehet a TEAOR es SzJ szamokat levadaszni, vagy az mfor.hu alatt van egy online kereso) es szerintem en fogok eljarkalni is utana..

#54 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 14:18

Idézet: ujvasarlo - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 13:30

Szia,

Szerintem hasonlokeppen gondolkodunk ebben, en is hasonlokeppen ertekelem a dolgokat.
Igen, ma delelott voltam bent az egyik banknal, es most esett le nekem is, hogy ez a havi dij kamu, mert igazabol az is szamit, hogy mennyibe kerul az atutalas. Nehez osszehasonlitgatni a bankok teljesitmenyet.
En most vegul a HVB mellett fogok donteni azt hiszem, mert most harom honapig mindent tokingyen adnak,
es utana meg havi 1400 HUF-ba kerul, amiben van kartya, meg azt hiszem 5 penzugyi tranzakcio dija is.
Az atutalas 100-150 HUF bankon belul-kivul.

Persze az ilyen akciok vakitoak lehetnek, de eddig ez tunik a legkedvezobb ajanlatnak.. (az OTP-nel ez most igy nez ki: 2100 Ft a havi dij + 3000 Ft a kartya eves dija. Erre jon meg a tranzakcios atutalasi dij: tetelenkent bankon kivul 100 huf, bankon belul azt hiszem 80 huf.)

A tarsasagi szerzodeshez az osszes infot en szolgaltatom, (A KSH.hu-rol lehet a TEAOR es SzJ szamokat levadaszni, vagy az mfor.hu alatt van egy online kereso) es szerintem en fogok eljarkalni is utana..

Bankhoz:  erste bank - elektronikus számla csomag!
Nekem ez van, 1490/hó, 1 kártya ingyen, internetes bank ingyen, kp felvét kártyával saját atmből max 500ft, utalás ~100/150Ft

Amit még nézz meg az utalás díján kívük, az a KP felvét, személyesen ill. kártyával!
Havi 5 utalásod minimum van, a tb-apeh utalások száma ennyi.

Keress olyan ügyvédet, aki belemegy abba, hogy te intézz mindent (és ezért nem számol fel semmit). De vigyázz vele, mert lehet, hogy semmit nem fog segíteni a végén (pl. engedély/akármi köteles tevénykségek miatt nem szól, majd a cégbíróság dobja vissza a papírjaidat..) Szóval nem biztos, hogy jó ötlet mindent neked intézni.

Szerk: közben megtaláltam az erste elektronikus számlacsomag aktuális díjait  http://www.erstebank...mlacsomagok.pdf

Szerkesztette: pgyafi 2005. 08. 16. 14:20 -kor

#55 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 16:27

Húúú, nem lehetne az uccsó pár hozzászólást a "vállakozás amit érdemes elindítani" topikhoz átvinni, vagy ilyesmi? Esetleg folytassuk már ott, aztán lehet hogy beszámolok majd jövő hónapban mindenféléről :-D
Make love not Wor.

#56 Felhasználó inaktív   ujvasarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 01:34

Sziasztok,

Nekem eszembe jutott meg egy kerdes: Mi van akkor, ha csinalok egy lakossagi bankszamlat, es a cegalapitas utan azt hasznalom a vallalati bankszamlamkent? Van valami szabaly, hogy ez tilos? :)
Vegulis sajat ceges bankszamla..

#57 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 05:39

Idézet: ujvasarlo - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 2:34

Sziasztok,

Nekem eszembe jutott meg egy kerdes: Mi van akkor, ha csinalok egy lakossagi bankszamlat, es a cegalapitas utan azt hasznalom a vallalati bankszamlamkent? Van valami szabaly, hogy ez tilos? :)
Vegulis sajat ceges bankszamla..

Ez nem működik. A CÉGES bankszámla a CÉG nevén van. A te SAJÁT bankszámlád meg a TE neveden!
Más a számlaszám is. (Ha jól tudom a számlaszámból is kiderül, hogy cég vagy magánszemély)

Ráadásul a céges számlaszámot le kell jelenteni az APEH-nek is!

#58 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 09:12

Aláírási címpéldányról jutott még eszembe: sok helyen (de szinte mindehol, ahova kell) az eredetit kérik, és nem másolatot, akár hiteles másolat, akár nem!
Bank biztosan nem fogad el másolatot.
Ahova másolat is jó (pl. postai ügyintézés), oda sima fénymásolat is jó!
Szóval ezt a 3-4eFt-t nem tudod lespórólni!

#59 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 17. 18:39

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 10:12

Aláírási címpéldányról jutott még eszembe: sok helyen (de szinte mindehol, ahova kell) az eredetit kérik, és nem másolatot, akár hiteles másolat, akár nem!
...

A hiteles másolatot mindenkinek EL KELL FOGADNIA, tapasztalataim szerint a bankok el is szokták fogadni.

u.i.: egy korábbi felvetésről jutott eszembe: egy társaság az alapítóokirat aláírásától létezik (mint úgynevezett előtársaság - a bejegyzésig a cégnév melett fel kell(ene) tüntetni a "b.a.", azaz bejegyzés alatt toldatot), de üzletszerű tevékenységet csak a cégbíróságra történt benyújtást követően végezhet, kivéve a hatósági engedélyhez kötött tevékenységet, mert azt csak a tényleges bejegyzését követően végezhető
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#60 Felhasználó inaktív   abap 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 09:09

Hali!

Azt tudjátok mit kell tenni, ha a beltag lakcíme és a székhely is megváltozik egyszerre, plusz egy kültag kilép?
Complex honlapján van valami cégbírósági nyomtatvány, de gondolom ez nem lesz elég, és talán a sorrend sem mindegy. Gondolom címpéldányból is új kell. Kihez kell menni először ügyvéd, közj, cégbíróság? És mennyibe fájhat össz-vissz?

Köszi
abap
Antec Aria / Abit IS-10 / Prescott 3 GHz / 2 GB RAM / 6600 GT / PVR 2000 / NEC 4570 / TT Bigwater

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.