HWSW Informatikai Kerekasztal: Horgásszunk! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Horgásszunk! Tippek, trükkök, történetek... Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 30. 22:14

Idézet: La Phini - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 23:12

Lassan érik egy fórumos horgászat :)

A preri tavon mar regen voltam... szervezzuk oda ;) ott legalabb hal is van! (igaz kulon kell a halat megvenni ugye, de en foleg fogni akarok nem megenni)

Csak felo, hogy iden nyaron megint pont mozban leszek (gyk.: olyan rovid lesz a nyar)
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#242 Felhasználó inaktív   La Phini 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 30. 22:21

Idézet: Sniper - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 23:14

A preri tavon mar regen voltam... szervezzuk oda ;) ott legalabb hal is van! (igaz kulon kell a halat megvenni ugye, de en foleg fogni akarok nem megenni)

Csak felo, hogy iden nyaron megint pont mozban leszek (gyk.: olyan rovid lesz a nyar)

Merre van ez a tó?
A viziló nagy állat, büdös a szája; mégsem mondja, hogy "Jegyeket, bérleteket!"

#243 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 22:37

Idézet: La Phini - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 23:21

Merre van ez a tó?

Huha... igazabol most elbizonytalanodtam, hogy valoban igy hivjak-e :) mindenesetre Kiskunlacháza mellett van az tuti :)

#244 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 08:55

Üdv horgásztársak! :)
Új orsót szeretnék venni(a régi elég leharcolt már), olyan 7 rugót szánnék erre a célra...
szeretném kérni a tisztelt horgásztársak véleményét hogy ők melyik márkát illetve típust ajánlják ebben az árkategoriában
előre is thx :D

Szerkesztette: Gaspy 2006. 06. 24. 08:58 -kor

Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#245 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 09:24

Idézet: Gaspy - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 7:55

Üdv horgásztársak! :)
Új orsót szeretnék venni(a régi elég leharcolt már), olyan 7 rugót szánnék erre a célra...
szeretném kérni a tisztelt horgásztársak véleményét hogy ők melyik márkát illetve típust ajánlják ebben az árkategoriában
előre is thx :D

Hi!

Milyen célra és mekkora kellene az orsó?

Én most vettem postai utánvéttel (+költség!) akcióban 2 db SPRO LCS350-est. Eddig tökéletesen beváltak, sokkal jobbak, mint az előző 2 db nyeletős orsóm. Ez pontyozásra (rablózás, fenekezés) való.

Allround célokra, pergetésre a SHIMANO Catana 4000FA - RA olcsó, jó megoldás, én az elsőfékest kultiválom.

cél: www.haldorado.hu

Üdv!
Asztalravissza!

#246 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 21:03

Sziasztok!

Furcsa dolgot tapasztaltam a hetvegen... karaszoztam csonakbol nad toveben,  egy szem kukorica, semmi normalis kapas, egy-egy aprocska lokdoses orak hosszaig... mignem egyszer veletlen ratapostam a csalinak odakeszitett kukoricakra (konzeves, nem vittem be a konzervet, csak kiontottem kicsit a csonak aljaba, a tobbit kinthagytam apamnak)... nos mivel ki nem akartam jonni elkezdtem a szetmalott, szetszakadt, pepes kukoricamaradvanyokat feltuzni a horogra  :Đ igen idetlenul nezett ki, DE ezek a dogok ugy jottek ra mintha hirtelen kicsereltek volna a tavat alattam :D eloszor azt hittem megjott a kapas csak szimplan,  de mikor elfogyott a felhasznalhato kukorica kertem, hogy dobjanak be, akkor feltettem megint egesz szemeket, es megint semmi mozditas... feltettem szetnyomott szemet, ami megintcsak alig allt a horgon meg (olyan volt mint egy szetazott kenyedrab kinezetre) erre megint jottek ra egybol... de olyan szinten, hogy bedobtam fel sem erkezett allni az uszo mar vitte is :)... nagyon szep arany karaszok, eloszor azt hittem pontyok, mert pont olyan szine volt a hasanak mint a tukorpontye, de bajusz hijjan egyiket sem dobtam vissza... olyan jo 22-25centisek :) fogtam ugy 30darabot :)... mostmar felveszem ezt a modszert is a repertoarba, gondoltam megosztom veletek, hatha egyszer Nektek is bejon valahol ;)

#247 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 10:42

Idézet: Sniper - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 20:03

Sziasztok!

Furcsa dolgot tapasztaltam a hetvegen... karaszoztam csonakbol nad toveben,  egy szem kukorica, semmi normalis kapas, egy-egy aprocska lokdoses orak hosszaig... mignem egyszer veletlen ratapostam a csalinak odakeszitett kukoricakra (konzeves, nem vittem be a konzervet, csak kiontottem kicsit a csonak aljaba, a tobbit kinthagytam apamnak)... nos mivel ki nem akartam jonni elkezdtem a szetmalott, szetszakadt, pepes kukoricamaradvanyokat feltuzni a horogra  :Đ igen idetlenul nezett ki, DE ezek a dogok ugy jottek ra mintha hirtelen kicsereltek volna a tavat alattam :D eloszor azt hittem megjott a kapas csak szimplan,  de mikor elfogyott a felhasznalhato kukorica kertem, hogy dobjanak be, akkor feltettem megint egesz szemeket, es megint semmi mozditas... feltettem szetnyomott szemet, ami megintcsak alig allt a horgon meg (olyan volt mint egy szetazott kenyedrab kinezetre) erre megint jottek ra egybol... de olyan szinten, hogy bedobtam fel sem erkezett allni az uszo mar vitte is :)... nagyon szep arany karaszok, eloszor azt hittem pontyok, mert pont olyan szine volt a hasanak mint a tukorpontye, de bajusz hijjan egyiket sem dobtam vissza... olyan jo 22-25centisek :) fogtam ugy 30darabot :)... mostmar felveszem ezt a modszert is a repertoarba, gondoltam megosztom veletek, hatha egyszer Nektek is bejon valahol ;)

Szombaton megpróbálom én is. Mert 2 hete semmit nem ettek már. :(
Asztalravissza!

#248 Felhasználó inaktív   La Phini 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 10. 15:01

Kukoricarol nekem is van észrevételem. Nos sok olyan tavon voltam ahol mondták szép pontyok vannak, es elég nehezen tudtam őket megfogni, gondoltam egy merészet es a multheti horgászat elott 4 nappal vettem egy konzerves csemegekukoricát és egy epres távcsalit. A csemegekukorica levét leöntöttem, majd az 1 kistubus távcsalit belenyomtam ill pár cent vizet, majd hűtő...lássanak csodát szerették a pontyok, megcsinaltam ugyan ezt a Tiszakécskei tavon es majd 1 kilos keszegeket fogtam vele.
Monnyuk az a tó elég brutál, szép rabló halak lehetnek benne,mert beszéltem a tógazdával es csónakkal kiszedett egy 2 kilós ponty tetemet, amit a hsán megtámadott egy rablo :)emellett van benne egy öreg harcsa is, amit a tavasszal csonakbol megfogott egy idősebb ur, majd 1 ora mulva megunta es elvágta a damilt...fel sem tudta hozni :s
A viziló nagy állat, büdös a szája; mégsem mondja, hogy "Jegyeket, bérleteket!"

#249 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 15:49

Idézet: Sniper - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 22:03

:up:
Köszi, hogy megosztottad. Grat a kísérletezéshez. Ezért érdemes horgászni!
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#250 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 19:46

Idézet

Hi!

Milyen célra és mekkora kellene az orsó?

Én most vettem postai utánvéttel (+költség!) akcióban 2 db SPRO LCS350-est. Eddig tökéletesen beváltak, sokkal jobbak, mint az előző 2 db nyeletős orsóm. Ez pontyozásra (rablózás, fenekezés) való.

Allround célokra, pergetésre a SHIMANO Catana 4000FA - RA olcsó, jó megoldás, én az elsőfékest kultiválom.

cél: www.haldorado.hu

Üdv!

sorry hogy nemválaszoltam, kiment a fejemből...
végül egy SHIMANO 4000RA-t sikerült venni, elég drága volt de nagyon pöpec :)
Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#251 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 14:56

horgaszforum.hu-->gyertek minnél többen:)

#252 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 08:15

Idézet: Gaspy - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 18:46

sorry hogy nemválaszoltam, kiment a fejemből...
végül egy SHIMANO 4000RA-t sikerült venni, elég drága volt de nagyon pöpec :)

Az jó kis orsó. Miért drága? (~ 7500.-Ft?) Nem minden évben kell venni belöle. :D

Most voltam a Balatonon. Csodálatosan tiszta, sajnos nem horgásztam. Készítettem fényképeket, a Szántódi révnél, fenn napoztak a vöröszárnyú keszegek a víz felszíne közelében csapatostól. Majd belinkelem.
Asztalravissza!

#253 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 13:37

Fijuk! Cegléd és környékén, hol érdemes prób
Vidékről idén Ceglédre települt ismerős szeretne egyesületbe kerülni és horgászni valamelyik tavon. Mit tudtok álkoznia, ahol valószínűleg fel is veszik?

Köszike.
Asztalravissza!

#254 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 13:50

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 14:37

Fijuk! Cegléd és környékén, hol érdemes prób
Vidékről idén Ceglédre települt ismerős szeretne egyesületbe kerülni és horgászni valamelyik tavon. Mit tudtok álkoznia, ahol valószínűleg fel is veszik?

Köszike.

Abony, toszeg, nagykoros sorrendben probalkozzon szerintem... abony jo hely, ha elnezel par fasz toketlenkedeset, maga a viz messzi a legjobb a kornyeken (dehat Neked ezt valszeg nem kell ecsetelnem... csakhat fene tudja felvennek-e, sok tag van mar igy is...)

#255 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 16:46

Jézusom, mennyi írási hibát hoztam össze. :)

Az Zabony jó lenne neki, csak felvegyék.
Asztalravissza!

#256 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 06:56

Tudom, régi. Nembaj. :)

Férfi  > begipszelt lábbal horgászik a folyóparton.
Arra megy egy Másik horgász:
Harapnak a halak?
Nem, csak elestem...
Asztalravissza!

#257 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 06:58

Muki megy a tóparton, és lát egy horgászt, ainem kidagad a pofája. Kérdi: - magának is fáj a foga? - Nem, csak nem szeretem ha szétmásznak a csotik (összeszorított szájjal mondja :) )

Jó étvágyat! :D
Asztalravissza!

#258 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 10:29

Már megint én.  :cool:

Megvettem e karácsonyi ajándékomat, mondván, hogy a családban más nem ért a horgászathoz, erre senki sem akarja ideadni az árát, és odatenni a botot a fa alá.  :( Attól félek, hogy inkább vesznek majd valami hal alakú biszbaszt.  :mad:

Na mindegy, jó vétel volt: Robinson XSYSKXBNY (a nyavaja jegyzi meg) IM7, 3,6M medium/heavy 3+3 feeder bot. 39-es jobban tetszett volna, de ezt úgy vettem meg, hogy mentem Cegléden regge 6-kor a vasútállomásra, megálltam az akkor már nyitva tartó horgászboltnál csontit venni (és a mellette lévő kisboltban meg vodkát  ;) ) és viccesen megkérdeztem, hogy mikor lesz karácsonyi vásár. Aszondja a srác, hogy már most is van, 20% mindenre a kedvezmény. Na van-e feeder bot. 6-8 féle, és rögtön kiszúrtam ezt a Robinsont, szép is, és vékony is, volt mellette egy másik ugyanebben az árban, ami kb 2x volt ilyen vastag, ugyanezekkel a paraméterekkel.  10K. ebből le a kedvezmény... hétfőn visszamentem megvenni, 8K, röhögve.

Charles Bronson :)  kitett magáért az abonyi I-es tavon: 2006. nov. végén 31,5 Kg-os busát fogott, farkába akasztva, pontyozás közben. Ott voltam, és kalssz fárasztás volt, én gaffoltam meg a végén, miután a merítőt eltörtük a hal fején.

Van fénykép is,de még benne a telefonban, és videófelvétel is, teli b*megel. :)
Asztalravissza!

#259 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 12:19

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 11:29

...én gaffoltam meg a végén, miután a merítőt eltörtük a hal fején.

:Đ  bakker... Ezt nem is hallottam, majd mondom apamnak! :) Gratula neki!

Egyebkent faterék most szolnokra jarnak a mezogep ele csukazni... eszik mint atom, mult heten is fogott egy 70centist (kb ilyeneket szed, de igy is tiszta ideg, mert minden nap akad valakinek meter koruli, es hogy o olyat miert nem tud fogni  :Đ ... elo kishalra eszik egyebkent csak, uszos szerelessel hagyni kell uszni a halacskat, aztan egyszercsak jol eltunik mindenestol ;)... csipem a csukakat en is, de sajnos nem volt meg alkalmam lemenni... no meg en inkabb pergetni szeretek...)

Ja majd elfelejtem  :omg: pucolas elott a szomszed meglatta mekkora halat fogott apam (az elozo 70centis, a mult heten) odaszol, hogy hozza mar kozelebb... odaviszi apam a keriteshez, elso mozdulata mi volt a szomszednak?!  :Đ  Aztaaaaa mekkkora foga van!!!!! (es kozeben a mutatoujjat mar tolta is bele a csuka szajaba) :nevet2: latni kellett volna a fejet, amikor rajott,  hogy MÉG ÉL a hal :D ... jo 5percet szenvedtek ott ketten mire ki tudtak fesziteni a szajabol az ujjat :)... es akit harapott mar meg csuka az tudja mennyire rohadtul eget a helye, es a verzes sem akar elalni csak egy ora mulva :D...

#260 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 13:01

Csuka fogta róka.  :)

A pergetés szép, én is pergetni szeretnék, de lusta vagyok, ott a bódé, előszedem a pergetőt, 10perc mulva visszamegyek valamiért, és így nem jön össze. A ponty meg még mindig eszik, sőt amikor Bronson a nagyot fogta, akkor evett igazán, 8 kg-t fogtam 3 db-ban. (az 5 kifogott és 3 elrontott délelötti kapsából) Addig, egész ősszel csak kárász vagy semmi.
Asztalravissza!

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.