HWSW Informatikai Kerekasztal: Horgásszunk! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Horgásszunk! Tippek, trükkök, történetek... Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 25. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 03. 24. 17:48

Új csali lesz a Bag'em Tuffits, élőben már láttam nagyon tetszik, csak a beszerzéssel voltak eddig gondjaim, de ez is megoldódni látszódik :)

Én folyamatosan horgászom, most került fel a hétvégi adag a blogomra, lehet olvasgatni :)

Írt az egyik terjesztőjük. Postán is küldenek. Kéred a linkjét?
Asztalravissza!

#462 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 21:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Dzsano - Dátum: 2010. 03. 25. 17:51

Írt az egyik terjesztőjük. Postán is küldenek. Kéred a linkjét?

Milánra gondolsz? Levelezgettem vele már én is, de nem akarok annyit fizetni a postáért, mint amennyibe a csali kerül. Egy tógazda ismerős beszerzni nekem, de köszi!

Szerkesztette: saen 2010. 03. 25. 21:40 -kor

#463 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 16:02

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 03. 25. 20:40

Milánra gondolsz? Levelezgettem vele már én is, de nem akarok annyit fizetni a postáért, mint amennyibe a csali kerül. Egy tógazda ismerős beszerzni nekem, de köszi!

Ja, Ő az. :)

Én sem rendeltem semmit, van jó horgászbolt a közelben, és beszerzési forrás. Amit vettem erre az évre kezdésnek, az egy doboz epres Haldorádó olvadó pellet, egy doboz mézes finom pontypellet, egy Big Carp epres Pellet and Particles Amino Syrup, és DIP. Mézes- és édes DIP-em még maradt.
A DIP és a Syrup igen jó.
Főleg a Syrup. Eddig keszeget fogtam vele, de minden hétvégén kifogtam a rossz időjárást, frontot, átforduló szelet, ilyesmiket, de feltűnő volt, ahogy bökdösték a szereléket. Remélem, előbb utóbb beindul a nagyüzem. :)

Kellemes hétvégét kívánok!
Asztalravissza!

#464 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 09:20

Módosítok: nem finom pontypellet, hanem mézes-pálinkás hibrid pellet.

Holnap ha nem lesz nagy vihar, akkor kipróbálom.

Görbüljön!
Asztalravissza!

#465 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 17:13

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 03. 24. 18:48

Új csali lesz a Bag'em Tuffits, élőben már láttam nagyon tetszik, csak a beszerzéssel voltak eddig gondjaim, de ez is megoldódni látszódik :)

Nem hallottam még erről a csaliról. Feltételezem, hogy ez valami puha pellet lehet. Mitől ígérkezik annyira jónak a véleményed szerint? :think:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#466 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 17:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Dzsano - Dátum: 2010. 03. 26. 16:02

Ja, Ő az. :)

Én sem rendeltem semmit, van jó horgászbolt a közelben, és beszerzési forrás. Amit vettem erre az évre kezdésnek, az egy doboz epres Haldorádó olvadó pellet, egy doboz mézes finom pontypellet,[..]

Szerintem ezek az új a Haldorádó pellet-ek nagyon drágák. Az újabb Haldorádó termékek esetében már igen erőteljesen jelentkezik a "brand" árfelhajtó hatása.

egy Big Carp epres Pellet and Particles Amino Syrup, és DIP. Mézes- és édes DIP-em még maradt.
A DIP és a Syrup igen jó.

A Big Carp folyékony bojli DIP-re gondolsz? Azt vettél epres ízben? Édesapámmal évek óta használjuk jó eredménnyel.

Mondjuk én a Big Carp-tól több féle folyékony és plazma DIP-et is használok (utóbbiakat neked is szívből tudom ajánlani), nagyon jól működik mindegyik.

Főleg a Syrup. Eddig keszeget fogtam vele, de minden hétvégén kifogtam a rossz időjárást, frontot, átforduló szelet, ilyesmiket, de feltűnő volt, ahogy bökdösték a szereléket.

A szirupjuk valóban jó minőségű aroma, de én még nem használtam. Igazából nincsen rá szükségem, mert a jól bevált VDE és Sensas aromákat, no és persze a kedvenc CSL-jeimet nem cserélem le. :-)

Te egyébként a csalizó pelleteket áztatod bele?

#467 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 18:19

Ha, a Haldo olyan, mint az adidas. :(
Már mindegy, megvan.
Big carp eperkrémes DIP, és likőr.

A csalizó pelleteket áztatom a likőrbe és öntök egy picit - tóvízzel hígítva - az etetőanyagba is.
A DIP csak a csali megmártáshoz van.

Érdekes: ősszel vettem valami kisebb csomagolású, olcsó dip-et, (talán Kingbaits) Édes álom és Mézes ízesítéssel, az édes álom kellemes csalódás volt, sok pontyot fogtam vele. Akkortájt határoztam el, hogy valami minőségibb DIP-et és aromát is használni fogok.

Van VDE epres aromába beáztatott, kis adagokban lefagyasztott kukoricám is, egyet viszek holnap. Sokkal olcsóbb, mint ha veszek kész üveges pácolt kukit, és jobban tudom variálni az ízeket. A kis adag csalinak bőven elég.
Most az epres van soron, de lesz, kb 3-4 féle, mondjuk 2 édes, (mézes, biztos) és 1-2 csípős, vagy halas. (kolbászos, ilyesmi)
Asztalravissza!

#468 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 28. 05:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 03. 27. 18:13

Nem hallottam még erről a csaliról. Feltételezem, hogy ez valami puha pellet lehet. Mitől ígérkezik annyira jónak a véleményed szerint? :think:

Ez egy kisméretű puha pellet, viszont egy picit keményebb az átlagnál ezért ez nem esik le, nem kell szenvedni vele, mint a többi puha pellet esetében. Igen sok pellet kipróbálása után pont ilyet szerettem volna, majd meglátom hogy mennyire szeretik a halak. Az biztos, hogy állagra jobbat, még nem láttam.

#469 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 28. 06:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 03. 27. 18:22

Szerintem ezek az új a Haldorádó pellet-ek nagyon drágák. Az újabb Haldorádó termékek esetében már igen erőteljesen jelentkezik a "brand" árfelhajtó hatása.

Feltételezésem szerint ezeket az SBS gyártja, így az árkérdés érthető. Én kettőt probálgatok most, az egyk a finom pontypellet nagy ponty ízben, ez meglepően jónak tűnik eddig, viszont a mézes-pálinkás hybrid pellet eddig csalódás. Halat nem adott és nagyon morzsolódik, különösen a pop-up verzió.

#470 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 30. 20:12

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 03. 28. 06:02

Feltételezésem szerint ezeket az SBS gyártja, így az árkérdés érthető. Én kettőt probálgatok most, az egyk a finom pontypellet nagy ponty ízben, ez meglepően jónak tűnik eddig, viszont a mézes-pálinkás hybrid pellet eddig csalódás. Halat nem adott és nagyon morzsolódik, különösen a pop-up verzió.

Nekem meg pont fordítva. a finom pontypellet morzsolódik és a mézes pálinkás hibrid az OK. Valószínűleg a gyártás kérdése.

Most cseréltem vissza egy 3 hét alatt megavasodott DIP-et (jó a bolt) és vettem helyette egy Haldos hidegvízi mézes pálinkás CSL aromát és mézes-pálinkás DIP-et. Szombaton meglátjuk. Még mindig csak a keszeg ment a hétvégén, meg a szar keresztszéél és időjárási front. Most se lesz másképp. :-(

DE! Viszek sok pálinkát!

Kellemes húsvétot mindenkinek!

Üdv!

Dzsano
Asztalravissza!

#471 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 31. 18:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Dzsano - Dátum: 2010. 03. 27. 19:19

Ha, a Haldo olyan, mint az adidas. :(

Milyen értelemben? :)

Big carp eperkrémes DIP, és likőr.

Az a DIP nagyon jó. Nekünk van "sima" epres is. Az eperkrémes abban különbözik tőle, hogy egy kis (tejszín)krém aromával van megbolondítva.

A csalizó pelleteket áztatom a likőrbe és öntök egy picit - tóvízzel hígítva - az etetőanyagba is.
A DIP csak a csali megmártáshoz van.

Érdemes kipróbálnod a Plasma DIP-et is. Egy meglehetősen tartós, lassan oldódó, zselés-kocsonyás réteget képez a csali körül. Sokkal intenzívebb és tartósabb így az aromásítás.

Állítólag a Tímár Mix részére is a Big Carp készíti a pontyozó DIP-eket és a Plasma DIP-eket. (Érdemes ilyet venni, mert olcsóbb, mint a Big Carp.)

Van VDE epres aromába beáztatott, kis adagokban lefagyasztott kukoricám is, egyet viszek holnap. Sokkal olcsóbb, mint ha veszek kész üveges pácolt kukit, és jobban tudom variálni az ízeket. A kis adag csalinak bőven elég.
Most az epres van soron, de lesz, kb 3-4 féle, mondjuk 2 édes, (mézes, biztos) és 1-2 csípős, vagy halas. (kolbászos, ilyesmi)

A VDE armoa alatt te is a fél literes, fehér műanyag palackos folyékony aromára gondolsz, ugye? Azok valóban jók. Különösen a "Big Fish" elnevezésű, vadszilva ízesítésű. Azt én is szoktam a főtt magvakhoz keverni.

Egyébként a Sensas fél literes aromái is kiválóak. Árban nem sokkal drágább a VDE-nél, de nagyon fogós.

S ahogyan mondod... a házilag elkészített, aromás csemegekukorica olcsóbb, s még fogósabb is az üveges kukoricáknál. Nekünk itthon van jópár féle üveges kukorica, de alig használjuk őket.

A minap volt a LIDL-ben olcsón fagyasztott, jó minőségű magyar csemegekukorica 199 ft/kg áron. Abból "betáraztam" jópár zacskóval. Nyersen lefagyasztott szemeket tartalmaz, nincsen előfőzve, szóval etetőanyagba kiváló lesz.

Az aromához pedig a Tesco gazdaságos konzerv kukorica vált be a legjobban. Az utóbbi időben abban vannak a legfinomabb édes szemek, ráadásul nem "törmelékes", hanem szép, nagy szemű csemegekukoricákat tartalmaz. Kipróbáltam sok más fajta konzerv kukoricát, de most tényleg ez a legjobb a véleményem szerint.

Egyébként számomra mindig is alap csalinak számított pontyozásnál. Ha más nem is, de konzerv csemegekukorica mindig legyen az embernél, ha pontyozni indul! :-)

#472 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 31. 18:28

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 03. 28. 06:59

Ez egy kisméretű puha pellet, viszont egy picit keményebb az átlagnál ezért ez nem esik le, nem kell szenvedni vele, mint a többi puha pellet esetében. Igen sok pellet kipróbálása után pont ilyet szerettem volna, majd meglátom hogy mennyire szeretik a halak. Az biztos, hogy állagra jobbat, még nem láttam.

Értem.

Mennyiért "mérik" ezt a csodapelletet? :-) No és milyen töltőtömegű pellet van egy Bag'em Tuffits dobozban?

#473 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 31. 18:39

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 03. 28. 07:02

Feltételezésem szerint ezeket az SBS gyártja, így az árkérdés érthető.

Őszintén szólva kétlem, hogy az SBS gyártja ezeket. Ugyanis túl sok probléma van a minőségével ezeknek a Haldo pelleteknek. A fórumokon sokan panaszkodnak, hogy penészedik, horgászboltban is tapasztaltam én is...

Az SBS termékei a kifogástalan minőségükről híresek.

Az biztos, hogy én nem veszek ilyen pelleteket.

Az "árkérdés"... Szerintem ezeknek a termékeknek az esetében erősen ki van használva a "hype", ami Gábort övezi.
Az etetőanyagok valóban nagyon jók (bár állítólag azokat a Top Mix gyártja, így ez annyira nem is meglepő), a Döme Gábor fantáziája által kitalált ízek szintén, de úgy vélem, a pelletek, DIP-ek, a folyékony aromák és a CSL nagyon túl vannak árazva.

S az sem kérdés, hogy a jövőben megjelenő termékek árán is a "név" fog meglátszani első sorban.

Az egyúttal vitathatatlanul korrekt, hogy ha minőségi kifogás van bármelyik termékkel, akkor azt vissza kell küldeni nekik, s a Haldo csapat cseréli egy kifogástalanra. Ez elismerésre méltó hozzáállás. :up:

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 03. 28. 07:02

Én kettőt probálgatok most, az egyk a finom pontypellet nagy ponty ízben, ez meglepően jónak tűnik eddig, viszont a mézes-pálinkás hybrid pellet eddig csalódás. Halat nem adott és nagyon morzsolódik, különösen a pop-up verzió.

A cimborám vett mézes-pálinkás hybrid pelletet, én azt próbáltam, s hasonlóak a tapasztalataim. Képtelen voltam vele horgászni, mert még a vékony szárú matchbotos horgon is repedt.

A fórumon is sokan panaszkodnak erre. Szóval van még mit fejleszteni ezeken a termékeken.

#474 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 31. 18:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Dzsano - Dátum: 2010. 03. 30. 21:12

Nekem meg pont fordítva. a finom pontypellet morzsolódik és a mézes pálinkás hibrid az OK. Valószínűleg a gyártás kérdése.

Most cseréltem vissza egy 3 hét alatt megavasodott DIP-et (jó a bolt) és vettem helyette egy Haldos hidegvízi mézes pálinkás CSL aromát és mézes-pálinkás DIP-et. Szombaton meglátjuk. Még mindig csak a keszeg ment a hétvégén, meg a szar keresztszéél és időjárási front. Most se lesz másképp. :-(

Kellemes húsvétot mindenkinek!

Melyik DIP-ed avasodott meg 3 hét alatt? Azzal komoly probléma lehetett, mert a DIP-ek alapvetően nagyon nehezen romló termékek, ha megfelelően vannak tárolva. Évekig megőrzi a minőségét egy jó DIP.

A Haldós CSL-el nekem egy komoly bajom van: egy 250 ml-es üvegnyi CSL kerül ~2.000 forintba.

Ennyi pénzért gyakorlatilag bármelyik neves gyártó CSL-jét megkapod literes kivitelben. S ugye senki nem hiszi, hogy mondjuk egy VDE, vagy SBS CSL rosszabb minőségű lenne, mint egy Haldo CSL? :-)

Egyébként én megvizsgáltam boltban többször ezeket a Haldo CSL-eket s a sűrűségük, a karamellre emlékeztető illatuk miatt nekem nagyon ismerős az alapanyag. A Bait Tech CSL-je ugyanilyen; mint valami karamellszirup. Talán nem is tévedek. :think:

Na mindegy!

Boldog Húsvétot kívánok Nektek és családotoknak én is!

#475 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 01. 05:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 03. 31. 19:28

Értem.

Mennyiért "mérik" ezt a csodapelletet? :-) No és milyen töltőtömegű pellet van egy Bag'em Tuffits dobozban?

Ha jól emlékszem 1100Ft az ajánlott kisker ár és másfél deci.

#476 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 01. 05:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 03. 31. 19:39

Őszintén szólva kétlem, hogy az SBS gyártja ezeket. Ugyanis túl sok probléma van a minőségével ezeknek a Haldo pelleteknek. A fórumokon sokan panaszkodnak, hogy penészedik, horgászboltban is tapasztaltam én is...

Az SBS termékei a kifogástalan minőségükről híresek.

Az biztos, hogy én nem veszek ilyen pelleteket.

Az "árkérdés"... Szerintem ezeknek a termékeknek az esetében erősen ki van használva a "hype", ami Gábort övezi.
Az etetőanyagok valóban nagyon jók (bár állítólag azokat a Top Mix gyártja, így ez annyira nem is meglepő), a Döme Gábor fantáziája által kitalált ízek szintén, de úgy vélem, a pelletek, DIP-ek, a folyékony aromák és a CSL nagyon túl vannak árazva.

Az SBS-t ugyanolyan hype övezi, mint a Gábor cuccait. A minőséggel is nagyon komoly gondok voltak, csak erről hallgatnak, mint a sír. Egyik barátomék 25000Ft-ért vettek M1 bojlit, gyakorlatilag használhatatlanul szar volt és a Kovács Zoli csak annyit mondott, hogy bocsi, volt egy kis gond a minőséggel. Azóta nem használnak SBS-t :)

A Haldo pelleteket pedig ők gyártják, a Hybrid pellet az SBS corn poppers, míg a Finom pontypellet pedig a Márnás pellet egy-egy verziója.

Etetőanyag valóban Topmix gyártás (meg a csalizókukorica is), míg az aromák pedig Zadravec termékek.

#477 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 01. 20:44

Idézet

Melyik DIP-ed avasodott meg 3 hét alatt? Azzal komoly probléma lehetett, mert a DIP-ek alapvetően nagyon nehezen romló termékek, ha megfelelően vannak tárolva. Évekig megőrzi a minőségét egy jó DIP.

Big Carp eperkrémes. Valamikor februárban vásároltam tökéletes, finom illata volt. Horgásztam vele, azután a következő héten már furcsa szaga volt, avasodott, egy héttel későbbi horgászatnál már bele sem mártottam mert erősen avas szaga volt. A boltban simán kicserélték, akkor vettem cserébe a Haldorados Mézes Pálinkás DIP-et és CSL-t. Nem tároltam helytelenül, sőt kimondottan hűvös helyen volt, együtt az ugyanilyen márkájú Pellet és mittomén Likvid, simán jó, sőt a 3 éves Sensas aromám is eperillatú. Az SBS-ben én is nagyot csalódtam, az M3-as semmire sem volt jó, csak a pénzemet apasztani. A haldos termékek közül a fekete pelletes etető vált be eddig a legjobban, az megéri az árát.

A Haldós CSL-el nekem egy komoly bajom van: egy 250 ml-es üvegnyi CSL kerül ~2.000 forintba.

Egyezerbe kerül, de így is iszonyú drága, mert a például a Carp Expert CSL 750 Ft a fél liter, és az is jó. Sőt.
Na mindegy, csak rendes kapás, méretes hal lenne már, egy kicsit jobb idővel a hétvégére.

:-) Ismétellek:

Boldog Húsvétot kívánok Nektek és családotoknak én is!

Görbüljön!
Asztalravissza!

#478 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 13:57

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 04. 01. 06:36

Ha jól emlékszem 1100Ft az ajánlott kisker ár és másfél deci.

Most már van hazai forgalmazója a Bag'em termékeknek. A honlapjuk: http://bagemhungary.info/

Én 1.250 forintos áron láttam a Tuffits pelletet az egyik hazai online boltban; ez nekem sok. A "Bait Tech Premium Jelly" pellet fele ennyibe kerül, s az is kiváló minőségű halcsali. Igaz, azt szárítani kell.

Ahogyan elnézem honlapon található információk alapján a Bag'em Soffits pellet-ekkel egy kategória. Az képviseli a lágy változatot, míg a Tuffits a kemény, "szikkadt" burokkal rendelkező változatot. Gondolom gyárilag szárítanak kicsit a puha pelleten, mielőtt dobozolják.

Azt viszont nem tudom, hogy az "expander pellet" kifejezés valójában mit jelent!? :think:

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 04. 01. 06:39

Az SBS-t ugyanolyan hype övezi, mint a Gábor cuccait.

A "hype" nem Gábor cuccait övezi, hanem őt személyesen. :-) Elég megnézni, hogy a Haldo fórumon milyen emberek, milyen kommenteket írnak egy-egy filmjével, vagy az általa írt cikkekkel kapcsolatban.

(Közben rájöttem - megnéztem a honlapodat -, hogy téged milyen néven ismerlek onnan a fórumról. :-) )

Nagy népszerűségre tett szert az általa létrehozott bolton, fórumon keresztül, amivel egy nagyon biztos és jelentős vásárlóréteget tud keresletként a termékei mellé állítani. Remek üzletember, ez vitathatatlan. S bizony a népszerűsége olyan "brand" lett, amit a nevével fémjelzett termékeinek árába bele is épített.

Állítom, hogy nem kevés haszon van az aromáin és pelletein. S abban is biztos vagyok, hogy még ennél drágább áron kínálva is éppen olyan eladásokat tudna produkálni a Haldorádó aromákkal és csalikkal, mint most.

A minőséggel is nagyon komoly gondok voltak, csak erről hallgatnak, mint a sír. Egyik barátomék 25000Ft-ért vettek M1 bojlit, gyakorlatilag használhatatlanul szar volt és a Kovács Zoli csak annyit mondott, hogy bocsi, volt egy kis gond a minőséggel. Azóta nem használnak SBS-t :)

Erre azt tudom mondani, hogy bármely cég termékeinek esetében lehetnek ilyen "rossz szériák". Azonban az SBS név, és az azzal elért eredmények magukért beszélnek. Ha Kovács Zoliék elindulnak egy "bojlis", pontyfogó versenyen, akkor vagy tórekorddal, vagy világrekorddal zárják a versenyt; természetesen az első helyen. A világbajnokságon is az egyetlen csapat voltak, akik egyáltalán fogást tudtak felmutatni a magyar csapatok közül.

Mindez biztosan nem véletlen.

Az SBS a világon az egyik legjobb termék a pontyfogáshoz. Figyelembe véve, hogy egy "gyári, sorozatgyártott" termékcsaládról van szó, úgy vélem, még kiemelkedőbb az eredmény.

S ugye nem gondolod, hogy Zoliék valami "extra", direkt számukra készített cuccokat használnak a versenyeken, miközben az SBS a boltban drága pénzért gyenge minőségű terméket forgalmaz? :-)

Én azt tudom, hogy bár a magas áruk miatt viszonylag kevés SBS terméket használtam eddig (SBS Wafters M1 és süllyedő Strawberry Jam bojli), a legtöbb és legnagyobb halat (köztük az eddigi rekord pontyfogásomat) ezeknek köszönhetem, pedig számos gyártó hasonló (és jóval olcsóbb) termékét használtam, s megjegyzem az SBS-en kívül van más kedvencem is.

A Haldo pelleteket pedig ők gyártják, a Hybrid pellet az SBS corn poppers, míg a Finom pontypellet pedig a Márnás pellet egy-egy verziója.

Etetőanyag valóban Topmix gyártás (meg a csalizókukorica is), míg az aromák pedig Zadravec termékek.

Ezeket az információkat kitől kaptad? Mondjuk az nem lep meg különösebben, hogy az aromákat a Zadravec csapat gyártja, mert ők több cégnek gyártanak bojlit is, s a hírek szerint elég jó minőségű aromáik vannak.

De biztos vagy abban, hogy a Haldorádó CSL nem a Bait Tech terméke? :think:

A pelletek kapcsán pedig továbbra is szkeptikus vagyok (már ami az SBS általi gyártást illeti). Mindenesetre tegnap cimborámmal beszórtuk "etetőanyagként" az általa vásárolt, korábban említett Mézes-pálinkás finom pontypelletet. Annyira morzsálódik, hogy csaliként használhatatlan. :down:

Az biztos, hogy én Haldorádó pelletet nem fogok venni. Számos más, olcsóbb és jobb csalit tudok helyette.

Szerkesztette: Piftuka 2010. 04. 09. 14:00 -kor

#479 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Dzsano - Dátum: 2010. 04. 01. 21:44

Big Carp eperkrémes. Valamikor februárban vásároltam tökéletes, finom illata volt. Horgásztam vele, azután a következő héten már furcsa szaga volt, avasodott, egy héttel későbbi horgászatnál már bele sem mártottam mert erősen avas szaga volt. A boltban simán kicserélték, akkor vettem cserébe a Haldorados Mézes Pálinkás DIP-et és CSL-t. Nem tároltam helytelenül, sőt kimondottan hűvös helyen volt, együtt az ugyanilyen márkájú Pellet és mittomén Likvid, simán jó, sőt a 3 éves Sensas aromám is eperillatú.

Elképzelhető, hogy belejutott valami, amitől megavasodott. Egyébként ezek a DIP-ek nem szoktak megromlani. Szerencsére én nem panelházban lakom, s van egy régi kőépület az udvarunkban, ami nyári konyha, műhely, stb. funkciókat tölt be. Ott mindig hűvös van, s a csalikat, aromákat, etetőanyagokat is ott tárolom. Ezidáig egyetlen alkalommal sem romlott meg semmi. Minden csalinak, bojlinak, pelletnek, aromának, stb. olyan illata van, mintha akkor vásároltam volna frissen. Pedig ezek között több éves cuccok is vannak.

Az SBS-ben én is nagyot csalódtam, az M3-as semmire sem volt jó, csak a pénzemet apasztani.

Amennyire én tudom, nem a legideálisabb csali, ha egy fajta SBS terméket akarsz kiválasztani. Ettől függetlenül "csodacsali" nincsen. Van olyan csali, ami egy adott vízterületen a legjobb, de máshol használva semmi eredményt nem hoz. Azért általában az M1, az AV1 és az M3 elég fogós szokott lenni, azok alapján, amiket írnak róluk.

Mindamellett, ha egy féle SBS terméket akarsz kipróbálni, akkor sokkal jobb választás az M1. Talán a leguniverzálisabb, egész évben használható bojli, s elég megnézni a rekordlistákat, hogy mennyi pontyot fogtak vele. (Tudtommal a gyári bojlik közül a világon ezzel fogták a legtöbb pontyot.)

A haldos termékek közül a fekete pelletes etető vált be eddig a legjobban, az megéri az árát.

Látod, az nekem abszolút nem vált be. Próbáltam többször, több féle körülmények között, két vízterületen is, de semmi halat nem adott soha. Kapásból több, - számomra - sokkal jobb halliszt alapú etetőanyagot tudnék sorolni.

Egyezerbe kerül, de így is iszonyú drága, mert a például a Carp Expert CSL 750 Ft a fél liter, és az is jó. Sőt.
Na mindegy, csak rendes kapás, méretes hal lenne már, egy kicsit jobb idővel a hétvégére.

Igazad van, "csak" egy ezres a Haldo CSL, de ahogyan mondtad, iszonyatosan drága.

A Carp Expert CSL-jét még nem próbáltam (nekem már rég óta megvan a favorit; próbáltam már jópár féle CSL-t, de az a nyerő), kiváncsi vagyok, hogy melyik cég gyárthatja!?

#480 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 10. 21:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 04. 09. 14:57

Azt viszont nem tudom, hogy az "expander pellet" kifejezés valójában mit jelent!? :think:

Nagy népszerűségre tett szert az általa létrehozott bolton, fórumon keresztül, amivel egy nagyon biztos és jelentős vásárlóréteget tud keresletként a termékei mellé állítani. Remek üzletember, ez vitathatatlan. S bizony a népszerűsége olyan "brand" lett, amit a nevével fémjelzett termékeinek árába bele is épített.

Erre azt tudom mondani, hogy bármely cég termékeinek esetében lehetnek ilyen "rossz szériák". Azonban az SBS név, és az azzal elért eredmények magukért beszélnek. Ha Kovács Zoliék elindulnak egy "bojlis", pontyfogó versenyen, akkor vagy tórekorddal, vagy világrekorddal zárják a versenyt; természetesen az első helyen. A világbajnokságon is az egyetlen csapat voltak, akik egyáltalán fogást tudtak felmutatni a magyar csapatok közül.

Az SBS a világon az egyik legjobb termék a pontyfogáshoz. Figyelembe véve, hogy egy "gyári, sorozatgyártott" termékcsaládról van szó, úgy vélem, még kiemelkedőbb az eredmény.

Ezeket az információkat kitől kaptad? Mondjuk az nem lep meg különösebben, hogy az aromákat a Zadravec csapat gyártja, mert ők több cégnek gyártanak bojlit is, s a hírek szerint elég jó minőségű aromáik vannak.

De biztos vagy abban, hogy a Haldorádó CSL nem a Bait Tech terméke? :think:

A pelletek kapcsán pedig továbbra is szkeptikus vagyok (már ami az SBS általi gyártást illeti). Mindenesetre tegnap cimborámmal beszórtuk "etetőanyagként" az általa vásárolt, korábban említett Mézes-pálinkás finom pontypelletet. Annyira morzsálódik, hogy csaliként használhatatlan. :down:

Szép sorban:
expander pellet: alapban ez egy kemény és úszó pellet, amibe pelletpumpával különböző folyadékokat és aromákat lehet belejuttatni, utána egy puha és süllyedő pellet lesz belőle. Körülményes az elkészítés, de jó csali.

Gábor nem csinált mást, minthogy elsőként állt ki az emberek elé itthon és próbálta meg megtanítani őket horgászni. A legtöbb versenyhorgász ezt a mai napig nem akarja megcsinálni számomra érthetetlen okból. Gábor pedig nem csinálja túl jól (túl sok ellenséget szerzett már magának) és ha valamelyik kereskedő versenyzőnek lenne egy kis esze, simán leelőzhetné. Angliában már régóta sok olyan cég van aki segíti az átlaghorgászt és hagyományosan ők a legjobban menő cégek. Az összefüggést nem nehéz kitalálni...

Igen, lehet rossz széria, de kárpótolni kéne a vevőt ilyen esetben, ez Kovács Zolinak eszébe se jutott...

Az SBS-ről nekem mindig az jut eszembe, hogy van itthon az egyik legnagyobb angol pontyhorgászboltból katalógusom és mégcsak nem is árulnak SBS-t, pedig az összes nagy márka ott van... Amit sok helyről hallok itthon, hogy van néhány jó terméke a cégnek (M1 pl), de nagyrésze eléggé felejtős. Kovács Zoli nem a csalik miatt sikeres elsősorban a versenyeken, hanem mert megtanult horgászni. Biztos vagyok benne, hogy más jó márkával is simán ott lenne ahol most.

A CSL lehet bait-tech, passz, az aromákról beszéltem, bár tudom kicsit ez is az.

Az SBS - Haldo pelletgyártásban nem szereztem senkitől infot, én gondolom így (bár azóta többen is hasonló következtetésre jutottak), egyszerűen tedd egymás mellé a két gyár megfelelő termékét, ugyanúgy néz ki, ugyanúgy viselkedik a vízben, ugyanolyan dobozban és még lehetne sorolni.

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.