HWSW Informatikai Kerekasztal: Horgásszunk! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Horgásszunk! Tippek, trükkök, történetek... Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 01. 20:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 06. 01. 18:45

Csak nem Petiről van szó? :-)

Ő nagyon sokat dícséri ezt a botot. Én a magam részéről boltban találkoztam csak ezekkel a pálcákkal. Valóban nem rossz, de szerintem túlzó az árazása.

Arról már nem beszélve, hogy elég cikinek tartom egy ilyen árkategóriájú botnál, hogy fordítva ragasztották fel a keverőgyűrűt a gyártás során.

Sniper, erre figyelj majd, ha esetleg erre esik a választásod! Aki ilyen botot vett, s hozzáértő pergető, az azzal kezdte, hogy megfordította a keverőgyűrűt.

Amellett a botot használó horgászok szerint a bot "feliratozása alul van méretezve". A 10-30 grammos inkább egy 20-40 grammos botnak felel meg az ereje miatt.

Nem tudom, mihez kell neked 30-80 grammos, vagy még erősebb pergetőbot (hacsak nem kapitális csukákat kergetsz és harcsázol), de ezt szerintem érdemes lehet figyelembe venni!

Hangsúlyozom... nem az én tapasztalatom, olyan valaki mondta, aki használ ilyen botot.

Róla van szó természetesen és már ő is megfordította a gyűrűt.

#562 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 01. 20:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 06. 01. 18:50

Saen, emlékszel a múltkori beszélgetésünkre az SBS-el kapcsolatban? :-)

Az Ezerjó-horgásztóról jutott eszembe, hogy végetért a 4 napos verseny (az emelkedő vízszint miatt korábban), s torony magasan Kovács Zoliék nyerték meg. 95 halat fogtak egy olyan versenyen, ahol a hírek szerint a 4. helyezett csapat húsz halat fogott, s 9 csapat ötnél kevesebb pontyot tudott fogni.

Ahogyan akkor is mondtam... valamit tudnak Kovács Zoliék és az SBS bojlik is. :cool:

Az nem lehet véletlen, hogy akármilyen versenyen, akármilyen ismeretlen vízen rendezett megmérettetésen indulnak, vagy megnyerik (nem ritkán rekord fogással), vagy minimum a dobogón végeznek. :respect:

Emlékszem :) Az említett verseny egyébként idő előtt le lett fújva, mert ismét jött a víz...

A kezdeti infok alapján a legtöbb hal az 5-6-7kg-os korosztályból szökött meg, de jó hír, hogy sok az egyes tóban ragadt. Ennek a halászata azért nem kezdődött meg, mert elkezdtek ezek a halak ott ívni. Előbb-utóbb viszont visszakerülnek majd a halak, feltéve ha a helyzet rendeződik. Most is csak esik és esik...

#563 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 01. 20:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Sniper - Dátum: 2010. 06. 01. 19:04

Ez szerintem direkt van... legalabbis eddig azt hittem ezt hivják Low Rider keverogyurunek, és szánt szándékkal ilyen :) ... Szerk.: jol hittem: Haldorados teszt ...Variáltuk a keverőgyűrű – már oly sokszor vitatott – helyzetét. Kipróbáltuk a magyar horgászoknak megszokott variációt, vagyis hogy az orsó felé néznek a keverőgyűrű szárai, és próbáltuk a szerintünk helyes felrakási módot, vagyis azt, mikor a spiccgyűrű felé néznek a keverőgyűrű szárai.Őszintén megvallva nem tévedtünk, az utóbbi bizonyult jobbnak...

Bélájék botja korrekt, de a többin fordítva vannak a gyűrűk...

#564 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 02. 09:03

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 06. 01. 21:05

Az említett verseny egyébként idő előtt le lett fújva, mert ismét jött a víz...

Tudom, éppen ezt írtam én is. :-)

A kezdeti infok alapján a legtöbb hal az 5-6-7kg-os korosztályból szökött meg, de jó hír, hogy sok az egyes tóban ragadt.

Mindenféle cinizmus, vagy bármi féle él nélkül kérdezem: honnan származnak ezek az információk? Ki tudta "összeszámolni", hogy pontosan hány és milyen méretű hal úszott le a 2-es tóból, azok közül mennyi maradt az 1-es tóban?

Javíts ki kérlek, ha tévedek, de ezek a felvételek az 1-es tóból kiömlő vizet mutatják, nem?

Ennek a halászata azért nem kezdődött meg, mert elkezdtek ezek a halak ott ívni. Előbb-utóbb viszont visszakerülnek majd a halak, feltéve ha a helyzet rendeződik. Most is csak esik és esik...

Az nyilvánvaló, hogy majd visszakerülnek a 2-esba a halak.

Ezt egyébként elolvastad: https://forum.hwsw.h...ost__p__6241653 ? Csak mert erre nem reagáltál.

A helyzet azóta rosszabb. Bizony, sajnos rengeteg eső esik továbbra is. A mai Fejér Megyei Hírlap 1 oldalt szentel a témának. Az ott olvasható hír szerint a 2-es tó partján már lábszárközépig ér a víz, s a tórendszer összes tava megtelt vízzel ismét.

Az egyik móri tó (nem írja melyik) bérlője megnövelte az árapasztók méretét, hogy nagyobb mennyiségű víz tudjon távozni.

Bodajk polgármestere pedig bezáratná a tórendszert, mert szerinte állandó veszélyt jelentenek a környező településekre nézve. Szóval nem irigylem a móri tógazdákat, nehéz helyzetben vannak.

Persze megértem, hogy a lakosok számára milyen borzasztó lehet, amikor a ház, a bútorok, s minden elázik. Komolyan együttérzek minden ilyen szerencsétlen emberrel.

Én nem értek egyet azzal, hogy a halastavakat be kell záratni. Ilyen mértékű esőzésre, ilyen vízállásra és áradásra nem volt példa az elmúlt 30-40-50 évben, ahogyan hallani lehet.

Nem valószínű tehát, hogy rövid időn belül (ha majd ez a fránya, esős időjárás elvonult kis hazánkból, s átadja helyét a napos, száraz, meleg időnek) megismétlődik. Mivel extrém időjárási körülményekről van szó, ilyen mértékű és sebességű vízszintemelkedésre senki nem számíthatott, nem készülhetett fel.

Szerintem azt kell megoldani, hogy hasonló esetben a tavakról sokkal gyorsabb ütemben lehessen leengedni a vízet. Biztosan tudnak erre a szakemberek megoldást.

(Mondjuk tavanként nem 1 zsilip, hanem 3, vagy 5, vagy ki tudja... amennyi szükséges. Persze ez biztosan sok pénzbe kerül. De az árvízkárok mentesítése nem különben.)

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 06. 01. 21:07

Így van. Ezen az oldalon, a képen jól látható mindez: http://www.energofis...SPIN-BLADE/889/

/Forrás: www.energofish.hu/
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#565 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 02. 09:30

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 06. 01. 21:07

Nem biztos, hogy értem... Lukácsiék (akik segitettek a bot "fejleszteseben") azt allitjak, hogy szarrá tesztelték, és szerintuk forditva jobb... jol ertem, hogy mégsem igy van és mindenki más szerint hulyeseg ez a forditás, és vissza kell forditani "egyenesbe"?!... vagy eredetileg ertettem felre, és a beszerezheto botokon van "rosszul" (normál allásban) a gyuru?! (ezesetben a "forditva" szot ertettem felre... szamomra a forditva az a Lukácsiék féle verzio... a másik (a normál) az egyenes :) )

Szerkesztette: Sniper 2010. 06. 02. 09:37 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#566 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 02. 10:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Sniper - Dátum: 2010. 06. 02. 10:30

Nem biztos, hogy értem... Lukácsiék (akik segitettek a bot "fejleszteseben") azt allitjak, hogy szarrá tesztelték, és szerintuk forditva jobb... jol ertem, hogy mégsem igy van és mindenki más szerint hulyeseg ez a forditás, és vissza kell forditani "egyenesbe"?!... vagy eredetileg ertettem felre, és a beszerezheto botokon van "rosszul" (normál allásban) a gyuru?! (ezesetben a "forditva" szot ertettem felre... szamomra a forditva az a Lukácsiék féle verzio... a másik (a normál) az egyenes :) )

Lukácsiék azért használják a "fordítva" kifejezést a nevükkel fémjelzett botok kapcsán, mert azokon a harcsázó pergetőbotokon a "normál" Spin Blade gyűrűállásához képest van "fordítva" a keverőgyűrű. Az általuk - Béláék által - használt megoldás számít "normális állásnak".

Talán az ET az egyetlen cég, amely a botjára (a Spin Blade sorozat tagjaira) a "Low Rider" gyűrűsor keverőgyűrűjét rosszul, "fordítva", avagy nem a "normális állásban" szerelte fel.

Tehát, ahogyan fentebb is írtam, s Saen is elmondta, a "normál" Spin Blade szériára rossz pozícióban, fordítva szerelte(tte) fel a keverőgyűrűt a cég.

Ismétlem magamat, nézd meg a képet: http://www.energofis...SPIN-BLADE/889/ !

Látható, hogy a keverőgyűrű szárai az orsótartó felé néznek, ami nem jó, mert ennek a gyűrűsornak éppen az a lényege, hogy az orsóról "hurokban" leugró zsinórt a kis méretű keverőgyűrű hamar "kisimítsa", majd a zsinór a többi apró, a bottesthez közel lévő gyűrűn át a lehető legkisebb súrlódással távozzon. Ennek köszönhetően nő a dobástávolság.

A Spin Blade gyári gyűrűzése esetében, az orsóról lefutó zsinór súrlódik az orsó felé néző gyűrűtartó szárak között, hozzájuk ütődik, így éppen az eredeti funkcióját veszíti el a "Low Rider" gyűrűzés.

Emiatt, aki ilyen botot (Spin Blade) vesz, s hozzáértő, azonnal megfordítja a keverőgyűrűt (ahogyan azt Lukácsiék tették; csak nekik még a fejlesztés fázisában volt lehetőségük ebbe beleszólni), mert úgy működik a gyűrűsor helyesen.

Egyébként ha az általad belinkelt cikk hozzászólásait is elolvasod, megvilágosodsz! ;-)

Sőt... Papp Józsi, a saját botjaival kapcsolatos ismertető cikkben kifejtette a lényeget a "Low Rider" gyűrűzéssel és annak helyes rögzítésével kapcsolatban: http://www.haldorado...p?articleid=920

/Források:
www.energofish.hu
www.haldorado.hu/

#567 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 02. 16:59

Ok, világosabb a helyzet, akkor eredetileg ertettem felre... szamomra is meglepo, hogy normál állasban szerelik - a haldos cikk hsz-eiben bugyuta vevői igenyekre hivatkozva - nem lattam még éloben ezt a botot, nem is gondoltam, hogy igy árulják ahogy :( (illetve hazudok mert láttam, de az már valakié volt és ő akkor ezt megforditotta, mert azon a szárak a spicc felé néztek)

ps.: egyebkent az altalad linkelt energofish-es oldalon is ott van mindkét verzio (a nagy képen igy, a kattinthato kicsin meg ismét máshogy... tovabb keverve a kavart bennem :D )

Szerkesztette: Sniper 2010. 06. 02. 17:13 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#568 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 02. 19:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 06. 02. 10:03

Mindenféle cinizmus, vagy bármi féle él nélkül kérdezem: honnan származnak ezek az információk? Ki tudta "összeszámolni", hogy pontosan hány és milyen méretű hal úszott le a 2-es tóból, azok közül mennyi maradt az 1-es tóban?

Ezt egyébként elolvastad: https://forum.hwsw.h...ost__p__6241653 ? Csak mert erre nem reagáltál.

A helyzet azóta rosszabb. Bizony, sajnos rengeteg eső esik továbbra is. A mai Fejér Megyei Hírlap 1 oldalt szentel a témának. Az ott olvasható hír szerint a 2-es tó partján már lábszárközépig ér a víz, s a tórendszer összes tava megtelt vízzel ismét.

Az egyik móri tó (nem írja melyik) bérlője megnövelte az árapasztók méretét, hogy nagyobb mennyiségű víz tudjon távozni.

Bodajk polgármestere pedig bezáratná a tórendszert, mert szerinte állandó veszélyt jelentenek a környező településekre nézve. Szóval nem irigylem a móri tógazdákat, nehéz helyzetben vannak.

Persze megértem, hogy a lakosok számára milyen borzasztó lehet, amikor a ház, a bútorok, s minden elázik. Komolyan együttérzek minden ilyen szerencsétlen emberrel.

Én nem értek egyet azzal, hogy a halastavakat be kell záratni. Ilyen mértékű esőzésre, ilyen vízállásra és áradásra nem volt példa az elmúlt 30-40-50 évben, ahogyan hallani lehet.

Nem valószínű tehát, hogy rövid időn belül (ha majd ez a fránya, esős időjárás elvonult kis hazánkból, s átadja helyét a napos, száraz, meleg időnek) megismétlődik. Mivel extrém időjárási körülményekről van szó, ilyen mértékű és sebességű vízszintemelkedésre senki nem számíthatott, nem készülhetett fel.

Szerintem azt kell megoldani, hogy hasonló esetben a tavakról sokkal gyorsabb ütemben lehessen leengedni a vízet. Biztosan tudnak erre a szakemberek megoldást.

(Mondjuk tavanként nem 1 zsilip, hanem 3, vagy 5, vagy ki tudja... amennyi szükséges. Persze ez biztosan sok pénzbe kerül. De az árvízkárok mentesítése nem különben.)

Az info munkatársamtól származik, ő honnan vette nem tudom, de feltételezem beszélt a tógazdával. Az info pedig egy feltételezés, az árvíz óta fogott halak összetétele, illetve az egyes tóban látott ívás alapján készült. Természetesen lehet téves is az info, de most így tűnik.
Olvastam a másik hozzászólásodat is, de nem volt benne kérdés.
A tavak megszüntetését meg én sem javaslom, a gátakat kell megerősíteni, illetve kipucolni a csatornákat, stb. De a móri tavak gazdái sem akarnak újabb árvizet, szóval közös az érdek, szerintem lehet rá találni mindenkinek korrekt megoldást.

#569 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 29. 16:51

Még mindig nem fogtam semmi nemes halat az abonyi téglagyári tóban. (I.-es tó)
:angry:
Állítólag volt egy verseny előtti 10 q telepítés is, meg a tavaszi 60 q I-II-III. tavakba.
Ponty meg nuku, amit láttam hogy eltették az is gyenge 30-as volt, ha egyáltalán megvolt méretes.
Persze sajnos családi okok miatt nem horgásztam 2 hónapig (Édesanyám kórházban volt) de ez már szemétség.
Nem vagyok egy nagy pecás, profi, de azért szoktam fogni.
A mellettem horgászó sokkal jobb horgászok is alig fogtak pontyot, pedig ilyenkorra már teli van a fogási naplójuk.
Most nyáron csak most amúrokat fogtak, úszóval, azt se sokat.
Kárász egy darab sincs, a keszeg az van, eszi a kukoricát, de ha bedobok egy fenekezőt, akkor 1 óra múlva ne egy 10 dkg-s hal lógjon rajta.

Sokan visszadobták az engedélyüket, el akarják adni kis horgászbódéjukat. Szerintetek vadkapitalizáció készül?

A II-es III-as tavakon is hasonló a helyzet, de valami 2 nyara poty telepítést is csináltak ott, amiből az I-esbe semmi sem jutott, pedig a II-es tóban le tudnak ívni a halak, és s sok akadó miatt eleve kevébé is látogatott tavak, megmarad a szaporulat.

Szerkesztette: Dzsano 2010. 08. 29. 16:51 -kor

Asztalravissza!

#570 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 29. 18:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Dzsano - Dátum: 2010. 08. 29. 17:51

Még mindig nem fogtam semmi nemes halat az abonyi téglagyári tóban. (I.-es tó)
:angry:
Állítólag volt egy verseny előtti 10 q telepítés is, meg a tavaszi 60 q I-II-III. tavakba.
Ponty meg nuku, amit láttam hogy eltették az is gyenge 30-as volt, ha egyáltalán megvolt méretes.
Persze sajnos családi okok miatt nem horgásztam 2 hónapig (Édesanyám kórházban volt) de ez már szemétség.
Nem vagyok egy nagy pecás, profi, de azért szoktam fogni.
A mellettem horgászó sokkal jobb horgászok is alig fogtak pontyot, pedig ilyenkorra már teli van a fogási naplójuk.
Most nyáron csak most amúrokat fogtak, úszóval, azt se sokat.
Kárász egy darab sincs, a keszeg az van, eszi a kukoricát, de ha bedobok egy fenekezőt, akkor 1 óra múlva ne egy 10 dkg-s hal lógjon rajta.

Sokan visszadobták az engedélyüket, el akarják adni kis horgászbódéjukat. Szerintetek vadkapitalizáció készül?

A II-es III-as tavakon is hasonló a helyzet, de valami 2 nyara poty telepítést is csináltak ott, amiből az I-esbe semmi sem jutott, pedig a II-es tóban le tudnak ívni a halak, és s sok akadó miatt eleve kevébé is látogatott tavak, megmarad a szaporulat.

Én nem ismerem a helyet, de azok a vizek ahol a halutánpótlás kizárólag a telepítésre épülnek hosszú távon életképtelenek. Szükség van a természetes szaporulatra, vagy pedig a halelvitel jelentős korlátozására. Emellett ez a mindenkinek stége és foglalt helye van, ez sem szokott jól működni sehol sem, a halat nem kiülni, hanem megkeresni kell, ennek akadálya ez a rendszer.
Szerintem járj máshová horgászni, halat csak ott lehet fogni ahol van. Ilyen alapon elég hacsak kiülsz egy sörrel a kezedben és nézed a vizet, ehhez nem kell horgászbot.

#571 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 27. 22:57

Mi újság, mit fogtatok mostanában?

Piftukának igértem egy CarpLove beszámolót. Ma sikerült kijutnom, igaz nem voltam ott sokat, de azért véleményem van :)
Két dolog érdekelt, egyrészt a Purefishing azt írta, hogy kihozza a 2011-es dolgokat és nemcsak a pontyos cuccait, hanem pergetés is lesz. Bár az új Gulp Carp család tényleg kinnt volt nagy mennyiségben, de a pergetőcuccaik az a megmaradt raktárkészletre korlátozódtak. Meg akartam nézni az Abu új csúcs pergető orsóját, nem volt, kinéztem néhány új Berkley gumicsalit, nem volt. Szóval hiába voltak nagy kedvezmények, nem volt mit venni...
A második dolog a bojlis botok. Régóta szemezek a Greys Prodigy SX botszériával, csak drágállottam. Nemrég esett is az ára szépen és erre még jött rá egy korrekt akció, így beruháztam két 3lbs-es verzióba. Nekem nagyon tetszenek, bár tudom, hogy sokan azt mondják, hogy a márkanevet is meg kell fizetni, amiben valszeg igazuk is van. Ettől függetlenül remélem jövőre szép halakat huzogatok velük :)
Voltam az SBS standnál, akartam venni Ace Lobwormos csalizóbojlit, nem volt. Voltam a TopMix standon, itt az újdonságok szépen ki voltak rakva, sikerült vennem itt olyan halolajat amit régóta kergetek, de a Korum etetőanyagkeverő már elfogyott, pedig előtte kértem PJ-t, hogy hozzon ki. Kettő volt, első nap elvitték őket...
Ezután még megálltam az S-Carpnál, chilis kendert akartam venni, de nem volt. Jó fejek voltak a srácok egyébként, de nem értettem a logikát, hogy magot nem hoznak, mert azt majd jövőre frissen csinálják, de akkor a bojlit miért nem? Na mindegy...
Volt még rengeteg más cucc is, sokféle csali, sokféle végszerelék, sok ismert horgász, szóval aki akart tudott sok eddig nem túl ismert cuccot megnézni és megismerni, illetve a tapasztaltaktól tanácsot kérni. Nekem erre most nem volt időm/igényem.
Ami csalódás volt az a Fox stand, azt harangozták be, hogy még a cégvezetők is itt lesznek, komoly jelenléttel. Hát ebből én kb semmit nem láttam, ilyen szellős standja másnak nem nagyon volt...
Összességében azért én elégedett vagyok, tudtam relatíve olcsón pontyos botokat venni. Így utólag azt gondolom, hogy akik a nagy márkák miatt mentek azok csalódtak, míg akik felfedezni az eddig ismeretlen vagy kevésbé ismert gyártókat, azok valszeg jól szórakoztak, illetve volt néhány korrekt akció is.

#572 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 28. 10:12

[quote name='saen' date='2010. 11. 27. 22:57' timestamp='1290895062' post='6845298']

Egész évben 3 pontyom van. Most már csak piálni járunk a horgásztóra, hal nincs. :s
Azért, ha még nem fagy be, akkor pergetni elmegyek.

Át fogom alakítani a horgászbot készletemet, mert ha így megy, akkor vándorhorgász elszek. De nincs autóm, ezért teleszkópos botok kellenek, finom telematch úszós (Trabucco) és allround már van (30-60g-os Eurostar TravereseX botot vettem használtan, fillérekért, tökéletes, jól lehet vele fárasztani)

Ami kellene: 2 db egyforma 3,6-3,9 m-es pontyozóbot, mint ezek:

Eurostar TraverseX telecarp

vagy

Silstar Yokozuna Carp

Energo Team RUBIN TELECARP

Vagy esetleg egy Maver. A szívem a Maver felé húz, de az ár a közalkalmazotti fizetésből... :rolleyes:

3 részes botok nem érdekelnek, 2 részes meg van. Kimondottan telecarp botokat keresek, köszönöm, mást ne ajánljatok.

Jókat írnak a Kecskéscsárdai horgásztóról, Lápipóc tóazt fogom kipróbálni itt a közelben és lehet, hogy jövő nyáron elmegyek egy hétre nyaralni ide:
Rétimajor

Szerkesztette: Dzsano 2010. 11. 28. 10:14 -kor

Asztalravissza!

#573 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 28. 10:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Dzsano - Dátum: 2010. 11. 28. 10:12

Jókat írnak a Kecskéscsárdai horgásztóról, Lápipóc tóazt fogom kipróbálni itt a közelben és lehet, hogy jövő nyáron elmegyek egy hétre nyaralni ide:
Rétimajor

Teleszkópos bot ügyben nem tudok segíteni, de Rétimajort elég jól ismerem. Ez egy több tóból álló rendszer, elsődleges célja a halszaporítás/nevelés volt. Vagyis a legtöbb tónak még a mai nap is az, de néhány tavat kialakítottak horgásztónak, így is tudnak halat eladni és a napijegyekből is van bevétel.
Mivel a tavak eredeti szerepe a nevelés, ezért mindegyik sekély, tök egyenletes fenékkel. Van amelyik tavat láttam leeresztve, ezért mondom. Néhol azért van némi akadó is a víz alatt, vagy maradék nádtorzsa, de ez is csak nagyon-nagyon kevés. Ennek megfelelően három lehetőséged van ha halat akarsz fogni, egy a part melletti nádasok környéke, kettő ha tudod hol az akadó, három pedig az extrém dobótávolság. Ezekben a tavakban rengetegen horgásznak, ezért a nagyobb halak már tudják, hogyan kell elkerülni a horgászokat, ritkán jönnek az átlagosa horgászott távolságba. A bejárat melletti cigánytó a legdiverzifikáltabb, itt van akadó is, itt van relatíve sokféle hal, de ez a leghorgászottabb is. Ja és nagyok is vannak. A régi bojlis tó a következő ha egyenesen mész tovább, ezt láttam leengedve, tök sima az alja végig. Itt vannak/voltak nagy halak, de mivel sikeresen leívtak, ezért dugig van apró ponttyal, nehéz nagyot fogni. Van még hátul a nevelő tó, ott csak egyenméretű ponty van, főzős méret. A kicsi tavakról nem beszélek, nem annyira kedvelem őket.
Az összes tóra jellemző egyébként, hogy a ponty a fő hal, van amelyikben 99%-ban csak az van és ezek a pontyok csapatokban járnak. Ez azt jelenti, hogyha megtalálod a csapatot és a horgászhelyen tudod tartani őket, akkor folyamatos a kapás, egy délelőtt alatt 30-40 pontyot simán meg lehet fogni, viszont ha éppen a környékeden sem járnak, akkor bizony fejre is állhatsz, egy darab kapásod nem lesz.
Ami még szinesíti a helyzetet, hogy nem tudni melyik tavakat engedik le télen (vagy leengedik-e egyeltalán), akkor borulhat minden, illetve azt sem tudod melyik tavakba öntik bele legközelebb a nagy adag halat. Szóval ez egy igazi kockató/műtő hely, viszont ha belenyúlsz a tutiba, akkor soha nem látott halmennyiség lehet a jutalmad, illetve nullázhatsz is hatalmasat. Sokan szoktak is...

#574 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 28. 10:41

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 11. 27. 22:57

Egyéb elfoglaltságok miatt nem sokszor tudtam kijutni idén horgászni. A nyár gyakorlatilag kimaradt; most késő ősszel, októberben, novemberben voltam pár alkalommal Móron.

Egy kivételesen jó októberi napot leszámítva gyakorlatilag erős betli volt az eredmény. Még a visszatelepítés után is. :glare:

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 11. 27. 22:57

Piftukának igértem egy CarpLove beszámolót.[..]

Köszönöm a beszámolót! ;-)

Az általad mondottak alapján nem bántam meg, hogy nem kerestem fel a rendezvényt. Szemmel láthatólag, aki a Szakkiállításon jár tavasszal, annak újdonságot nem tud mutatni.

Azért azt nonszensz dolognak tartom, hogy bár ez egy kimondottan a pontyhorgászatról szóló rendezvény, bármelyik cég úgy jelenik meg, hogy nem teljes termékpalettája van kiállítva, illetve vásárolható meg.

Az SBS cégnek a termékellátáson még fejlődnie kell. Az akcióik idején is a termékek zömét tudja meghozni a horgászboltos, ahol leadom a rendelést. De hogy egy kiállításon nincsen jelen az összes termékük...

A Top Mix cég üzletpolitikája sem nyerő. A többi kiállításon is ugyanez jellemző, hogy egyes termékekből 1-2 darabot visznek ki. A szomorú az egészben az, hogy elvileg a Top Mix lett a KORUM hazai forgalmazója.

Meglehetősen ciki, hogy "könyörögni" kell nekik azért, hogy az ember KORUM kiegészítőket vásárolhasson. (A webáruházukban sincs minden készleten a KORUM termékekből.)

Ezt általánosságban véve is értem... ha egy cég nem tudja egy világcég általa forgalmazott termékpalettájának minden egyes elemét állandóan elérhetővé tenni, akkor ne vállalja a forgalmazást.

(Nyilván van olyan is, hogy az anyacégtől "akadozik" a szállítás, az utánpótlás, de gyanítom, hogy pl. pont egy KORUM esetében nem ez a helyzet. Ha tévedek, akkor "mea culpa".)

Saen, a Prodigy botokat mennyiért sikerült a kiállításon megvásárolnod?

S hogyhogy 3 librásakat vásároltál? Úgy emlékeztem, hogy te "softliner" horgász vagy, s a lágy botokat kedveled.

#575 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 28. 11:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Dzsano - Dátum: 2010. 11. 28. 10:12

3 részes botok nem érdekelnek, 2 részes meg van. Kimondottan telecarp botokat keresek, köszönöm, mást ne ajánljatok.

Pedig én csak mást tudok ajánlani. Igazából nem értem, hogy miért kell teleszkópos bot, azért, mert nincsen autód!? :-s

Nem teljesen mindegy, hogy a 150-160 cm-es botzsákod teleszkópos botokat, vagy "összedughatós" botokat rejt?

Ha könnyíteni szeretnél a felszerelésen, szerintem a legjobban egy (két) 390-es heavy feederbottal jársz. Az kis helyen elfér, könnyű, nagyot tudsz dobni vele, alkalmas a finomszerelékes horgászatra, ugyanakkor élmény vele fárasztani.

A teleszkópos botok között ilyet nem nagyon találsz. A legtöbb bot elég seprűnyél. Amellett jellemzően igen rövid nyéllel gyártják őket, amely nem segít, ha távolra akarsz horgászni.

Mivel egyáltalán nem ismerem az új teleszkópos botokat, így nem tudok neked segíteni abban, hogy melyiket érdemes választani.

#576 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 28. 18:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 11. 28. 10:41

Egyéb elfoglaltságok miatt nem sokszor tudtam kijutni idén horgászni. A nyár gyakorlatilag kimaradt; most késő ősszel, októberben, novemberben voltam pár alkalommal Móron.

Egy kivételesen jó októberi napot leszámítva gyakorlatilag erős betli volt az eredmény. Még a visszatelepítés után is. :glare:

Köszönöm a beszámolót! ;-)

Az általad mondottak alapján nem bántam meg, hogy nem kerestem fel a rendezvényt. Szemmel láthatólag, aki a Szakkiállításon jár tavasszal, annak újdonságot nem tud mutatni.

Azért azt nonszensz dolognak tartom, hogy bár ez egy kimondottan a pontyhorgászatról szóló rendezvény, bármelyik cég úgy jelenik meg, hogy nem teljes termékpalettája van kiállítva, illetve vásárolható meg.

Az SBS cégnek a termékellátáson még fejlődnie kell. Az akcióik idején is a termékek zömét tudja meghozni a horgászboltos, ahol leadom a rendelést. De hogy egy kiállításon nincsen jelen az összes termékük...

A Top Mix cég üzletpolitikája sem nyerő. A többi kiállításon is ugyanez jellemző, hogy egyes termékekből 1-2 darabot visznek ki. A szomorú az egészben az, hogy elvileg a Top Mix lett a KORUM hazai forgalmazója.

Meglehetősen ciki, hogy "könyörögni" kell nekik azért, hogy az ember KORUM kiegészítőket vásárolhasson. (A webáruházukban sincs minden készleten a KORUM termékekből.)

Ezt általánosságban véve is értem... ha egy cég nem tudja egy világcég általa forgalmazott termékpalettájának minden egyes elemét állandóan elérhetővé tenni, akkor ne vállalja a forgalmazást.

(Nyilván van olyan is, hogy az anyacégtől "akadozik" a szállítás, az utánpótlás, de gyanítom, hogy pl. pont egy KORUM esetében nem ez a helyzet. Ha tévedek, akkor "mea culpa".)

Saen, a Prodigy botokat mennyiért sikerült a kiállításon megvásárolnod?

S hogyhogy 3 librásakat vásároltál? Úgy emlékeztem, hogy te "softliner" horgász vagy, s a lágy botokat kedveled.

Az SBS-nek a legnagyobb baja, hogy túl nagy a kínálat. Nem hiszem el, hogy van értelme ennyi féle terméket forgalmazni. Olyan nagy volument nem bonyolítanak le, hogy jól forgó készletek legyenek és elérhető is legyen minden, legalábbis itthon nem. Szerintem érdemesebb lenne kiválogatni a legjobbakat és azokra koncentrálni. Alapvetően egyébként is probléma a boltokban, hogy nem forog rendesen a készlet, gyakran vannak túl régi készletek. Mainlinera ugyanez volt a jellemző, fele termékük még a régi csomagolásban volt kinnt, pedig az már vagy másfél éve megújult...

TopMix/Korum: innen azért több infom van. A TM nem kizárólagos forgalmazó, bármelyik másik cég is rendelhet tőlük. PJ egyébként óvatos, először valóban csak néhány terméket hozott be az országba tapogatózásképp, de vannak sajnos ellátási gondok is, tudom hogy néhány népszerű termékből nem tudott eleget rendelni. Szóval az igazság valahol féluton van, szerintem. Itthon egyébként alapban jellemző az, hogy nem mernek nagy készleteket tartani még a nagykerek sem. Jó példa a Purefishing, az új forgalmazó raktárja állítólag nem sokkal nagyobb, mint egy horgászbolt készlete.

Prodigyket 27k-ért vettem, nemrég még 40k-ért árulták őket... Régóta nézegetem a bojlis botokat, nekem bár tudom, hogy hülyeség, de fontos a kinézet is és ennyiért én nem találtam még olyat ami tetszett volna. A tesztgörbét tekintve meg gondolkoztam az erősebben is :) Valóban próbálkoztam a múltban soft botokkal, de rájöttem nem nekem valók, a gerincesebbeket jobban kedvelem. Egyébként megmaradnak az 1.75lbs botok is, azokat fogom használni ha finomkodni kell, de azokkal problémába ütköztem két területen. Egyrészt néhány végszerelék nem működik olyan kis ólmokkal, mint amit a könnyű botra tudtam feltenni, illetve dobástávban is néha kellett volna több. Ráadásul akadó mellett nem is tudtam soha horgászni, igaz ezek sem durva botok, de azért jobban lehet eröltetni a dolgokat. Orsókat kéne még rájuk szerezni, bár ideiglenesen rá tudom tenni a Korumokat, aztán indulhat a móka :)

#577 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 06. 10:36

Sziasztok, BUÉK! :)

Rég nem jártunk erre, és lassan véget ér a tél.
Mi újság? Vannak új ötleteitek az idei horgászatra?

Én megoldottam a botvásárlást, lehet, hogy nem egy elit dolog, de arra a célra, amire kell, nem akarok többet áldozni: SPRO classix tele traveller. Olcsó volt, ezekre kerül 2 db 50-60-as nyeletőfékes orsó, talán egy ilyen: nevis promax runner, rá 25-ős főzsinór és kész.
Ezek lesznek a vándorhorgász botjaim, mellettük 3-nak egy 5 méteres telematch. (inkább már bolonai) Kis pakk, kevés csomag, azután meglátjuk.

A fix horgászhelyemen maradnak a már használt (shimano hyperloop+Eurohold Carper Long Cast LB6500) cuccok.

Úgy döntöttem, hogy leszokok a haldorádós csalikról, mert amit az árakkal művelnek, az nekem már túlzás, tiszta parasztvakítás az egész, egy kiló etetőanyag 1990 Ft, és még áztatgatni is kell...

Ellenben vettem 25 doboz tépőzáras csemegekukoricát. :D
Asztalravissza!

#578 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 07. 19:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Dzsano - Dátum: 2011. 02. 06. 10:36

Sziasztok, BUÉK! :)

Rég nem jártunk erre, és lassan véget ér a tél.
Mi újság? Vannak új ötleteitek az idei horgászatra?

Én megoldottam a botvásárlást, lehet, hogy nem egy elit dolog, de arra a célra, amire kell, nem akarok többet áldozni: SPRO classix tele traveller. Olcsó volt, ezekre kerül 2 db 50-60-as nyeletőfékes orsó, talán egy ilyen: nevis promax runner, rá 25-ős főzsinór és kész.
Ezek lesznek a vándorhorgász botjaim, mellettük 3-nak egy 5 méteres telematch. (inkább már bolonai) Kis pakk, kevés csomag, azután meglátjuk.

A fix horgászhelyemen maradnak a már használt (shimano hyperloop+Eurohold Carper Long Cast LB6500) cuccok.

Úgy döntöttem, hogy leszokok a haldorádós csalikról, mert amit az árakkal művelnek, az nekem már túlzás, tiszta parasztvakítás az egész, egy kiló etetőanyag 1990 Ft, és még áztatgatni is kell...

Ellenben vettem 25 doboz tépőzáras csemegekukoricát. :D

Nem az ár számít, ha neked bejön akkor még jó is hogy olcsó :)

Közben itt meg javában megy a szezon, már volt két jó pergetésem idén és a hétvégén megdöntöttem a sügérrekordomat, most 23cm-nél járok :cool2:

#579 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 15:04

Üdv!

Kellemes Húsvéti horgászatot mindenkinek!

Új szerzeményeim (most már csak hal kell) egy új Rod-POD és egy 2,5 m-es bojlis merítő, olcsó kategória mindkettő.

Az etetőanyag csere bevált. most a Carp Zoom etetőanyagaiból vettem, és fogtam is vele, method mix epre-halassal és a piros pontyossal (nem tudom fejből a nevét, talán fiesta? (de talán annál egyel drágább) na mindegy, szerintem egész jók. A puha, visszazárható horogkukoricájuk is szuper, nem penészedik be.

Horgászik más is rajtam kívül?

Üdv!
Asztalravissza!

#580 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Dzsano - Dátum: 2011. 04. 21. 16:04

Üdv!

Kellemes Húsvéti horgászatot mindenkinek!

Új szerzeményeim (most már csak hal kell) egy új Rod-POD és egy 2,5 m-es bojlis merítő, olcsó kategória mindkettő.

Az etetőanyag csere bevált. most a Carp Zoom etetőanyagaiból vettem, és fogtam is vele, method mix epre-halassal és a piros pontyossal (nem tudom fejből a nevét, talán fiesta? (de talán annál egyel drágább) na mindegy, szerintem egész jók. A puha, visszazárható horogkukoricájuk is szuper, nem penészedik be.

Horgászik más is rajtam kívül?

Üdv!

Grat a halakhoz, már ha tényleg fogtál vele :) :laugh:

Én is horgásztam már idén, pont múlt hétvégén jött az első ponty, részletek már fennt a blogomon. Szombaton is megyek, reméljük jön még :) Én továbbra is TopMix kajákat használok, nincs okom a váltásra.

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó