HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows PE - van valakinek tapasztalata? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows PE - van valakinek tapasztalata?

#21 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 08. 16:54

idézet:
Ezt írta TGeRi_hun:
Re! Na meglestem a cuccot. Szal... sztem nem 1 rossz darab, csak nem nagyon tudtam benne bármit is csinálni. Értsd: bootol. (Vinyóra nem ir SEMMIT, szal télleg cdről
fut és 1-2 perc alatt fel is áll). Bejön 1 commandline
("MS-DOS" ablak) és ennyi. Ha onnan exit-tel kilépsz
akkor gép ujraindul. Na.. nemtom mit lehet benne csinálni
nagyon...
[/quote] Látom, hogy pont egy éves a kérdés, de azért elmondanám, hogy az természetesen nem DOS ablak, mert NT kernel fut ilyenkor, úgyhogy nevezzük talán parancssornak.

Egyébként abból a parancssorból akár a Total Commander is elindítható, illetve még sokféle program, ami hajlandó egyáltalán ebben a CD-ről futó oprendszerben működni, tehát főleg a kisebb, egyszerűbb programok. A CD-n is található néhány program (pl Diskpart, Regedit), illetve vinyóról is futtathatunk.

De már az is hasznos lehet önmagában, ha mondjuk van egy halott oprendszer, beteszem ezt a CD-t, majd Commanderrel kényelmesen adatot menthetek, vagy pl. az Irfan View progival képeket is ellenőrizhetek, legyen az akár NTFS-en.

#22 Felhasználó inaktív   Bubu256 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 17:34

Ha már előhoztad a topicot akkor itt egy link amin el lehet idulni [url="http://"http://www.nu2.nu/pebuilder/?PHPSESSID=4ed8e0da736a89db3f51dc18ab1e915e"]Bart's PE Builder [/url] és tökéletes bootolható, cd-ről futó XP-t lehet kialakitani. Fut a Total Commander, Acdsee, Aida, Norton Ghost, Nero stb. van hálózati támogatás is!!!

#23 Felhasználó inaktív   Jevge 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 14:51

Idézet: Bubu256 - Dátum: 2004. jan. 8, csütörtök - 18:34

Ha már előhoztad a topicot akkor itt egy link amin el lehet idulni Bart's PE Builder és tökéletes bootolható, cd-ről futó XP-t lehet kialakitani. Fut a Total Commander, Acdsee, Aida, Norton Ghost, Nero stb. van hálózati támogatás is!!!

Én most próbálkozom a Bart PE-vel, de nem sikerült a Total Commandert és társait elindítani.
Mit csinálok rosszul?
Hozzáadtam pluginként amit akartam, el is fogadta, megcsinálta iso fájlt, kiírtam, bootol meg minden,
csak a nu2 menüben nem jelenik meg semmi... :(

#24 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 15:24

Szinte semmi sem fut alatta, ne várjatok csodát tőle... nem arra készült, hogy oprendszerként használd, hanem előtelepítőnek (mint ahogy a neve is mondja) használd. Ha már CD-s oprendszert akarsz vannak különböző linuxok, BEOS meg sok minden más is....

Szerkesztette: VKP 2004. 05. 17. 15:25 -kor

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#25 Felhasználó inaktív   Jevge 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 18:36

Idézet: VKP - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 16:24

Szinte semmi sem fut alatta, ne várjatok csodát tőle... nem arra készült, hogy oprendszerként használd, hanem előtelepítőnek (mint ahogy a neve is mondja) használd. Ha már CD-s oprendszert akarsz vannak különböző linuxok, BEOS meg sok minden más is....

Hmm, akkor érdekes, hogy végülis meg tudtam oldani...  :p  :rolleyes: :D  :D

#26 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 18:41

Idézet: Jevge - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 19:36

Hmm, akkor érdekes, hogy végülis meg tudtam oldani...  :p  :rolleyes:   :D  :D

A Total Commandert, arra ne legyél büszke...
Ha mondjuk Directx, vagy hangkártya driver integrálási problémáid lennének az talán kihívás. :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#27 Felhasználó inaktív   Jevge 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 19:52

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 19:41

A Total Commandert, arra ne legyél büszke...
Ha mondjuk Directx, vagy hangkártya driver integrálási problémáid lennének az talán kihívás. :)

Ott volt a végén a  :D .
Nem vagyok rá büszke...  ;)

#28 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 05:51

Bart PE!

Nem tudja valaki véletlen hogy ez mi a francért van? Elszálnak a betük és mindenhova J-t meg csillagokat tesz csak be.

Kép
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#29 Felhasználó inaktív   Bookshie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 20:51

Nekem is detto ugyanezt csinálja, és felettébb idegesít  :reklamacio:  Úgy látszik bokszolni kell még vele  :box2:
Abit AB9, Core 2 Duo E6300,  2x1 GB DDR2 Samsung, EVGA Geforce 8800 GTS 320 MB PCIE, SB Audigy Player, Chieftech 450W, HP Laserjet 1000, Logitech Internet Explorer bill., Logitech MX 518, Steelpad S&S egérpad,Thermaltake Tsunami ház, Viewsonic VP 930,  Pioneer DVR-108, egyenáramú lóvakaró és színes ágytakaró skandináv mintákkal skót beütéssel

#30 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 21:26

No asszem rájöttem. Azért mert magyar XP-vel hozom létre. Megcsináltam az angol W2k3-al és tök rendesen megjelenik minden.

#31 Felhasználó inaktív   Bookshie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 16:27

Magyar XP-vel semmi esély sincs? :confused:
Abit AB9, Core 2 Duo E6300,  2x1 GB DDR2 Samsung, EVGA Geforce 8800 GTS 320 MB PCIE, SB Audigy Player, Chieftech 450W, HP Laserjet 1000, Logitech Internet Explorer bill., Logitech MX 518, Steelpad S&S egérpad,Thermaltake Tsunami ház, Viewsonic VP 930,  Pioneer DVR-108, egyenáramú lóvakaró és színes ágytakaró skandináv mintákkal skót beütéssel

#32 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 17:09

Írtam egy levelet Bart-nak de 19-ig szabin van addig nem válaszol az bizti...

#33 Felhasználó inaktív   Bookshie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 19:04

A  PC magazin következő számában foglalkoznak a Bart PE-vel. Hátha tudnak valami okosságot :p

#34 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 09:16

Egy kollégám szinén magyar XP alapút használ, neki ez a plugin segített, bár csak néhány programnál voltak ilyen krixkraxok...
http://www.pecd.net/modules.php?name=Downl..._op=getit&lid=9
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#35 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 12:47

megnézem....

#36 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 05:38

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2004. júl. 15., csütörtök - 10:16

Egy kollégám szinén magyar XP alapút használ, neki ez a plugin segített, bár csak néhány programnál voltak ilyen krixkraxok...
http://www.pecd.net/modules.php?name=Downl..._op=getit&lid=9

Hát annyira nem jött be...magyar winnel változatlan a helyzet...

#37 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 17:21

Miért nem jó nektek a Windows PE?
ha hozzányúlsz a cdhez amire felírod, mondjuk ráteszel egy commandert akkor röhögve el lehet indítani.
még paraméterezni is lehet hogy az indulása után ne csak a consolt hozza fel hanem elinduljon a commander rögtön.
Arra amire meg kell azonnal használható az is, van file lezelő meg háló, aztán had menjen az adatmantés meg ami kell.

Üdv.
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#38 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 17:33

Idézet: sityak - Dátum: 2004. júl. 17., szombat - 18:21

Miért nem jó nektek a Windows PE?
ha hozzányúlsz a cdhez amire felírod, mondjuk ráteszel egy commandert akkor röhögve el lehet indítani.
még paraméterezni is lehet hogy az indulása után ne csak a consolt hozza fel hanem elinduljon a commander rögtön.
Arra amire meg kell azonnal használható az is, van file lezelő meg háló, aztán had menjen az adatmantés meg ami kell.

Üdv.

mert ez mintha többet tudna nem kevéssel...

#39 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 13:40

Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2004. júl. 17., szombat - 18:33

mert ez mintha többet tudna nem kevéssel...

hát ez már csak igény kérdése, ki mire használja?
Nekem spec arra kell ha a win az örök bitmezőkre távozna akkor egy PE-vel menthető róla minden.
Söt még csak plussz dolgok sem kellenek alá, mert van háló, onnan meg indíthatok bármit amire szükségem lenne.

Üdv.
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#40 Felhasználó inaktív   Bookshie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 18:50

Vírusfertőzés esetén is jól jöhet a Bart PE, főleg ha NTFS partíción van a Windows.  :help:

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó