Ahogy azt írtam, még dec. végén, hosszas keresgélés és összehasonlítgatás után vettem egy 2005-öst és egy 2405-öst egyszerre. Ebben a döntésben sok cikk mellett ez a fórum is nagy segítségemre volt, amit köszönök Nektek!
A 20-ast kedvesem használja és azóta is többször felemlegeti, hogy micsoda jó monitora van, holott a nőket általában nem izgatják fel olyan hevesen a technikai csodák, mint minket tökös legényeket.
A képe rendkívül éles és a színek gyönyörűek, a szélessége pedig nagyon alkalmassá teszi a munkára. De most inkább a sajátomról szólnék...
24 col wide-osan kellően elegendő ahhoz, hogy ne csak a szemünket, hanem a nyakunkat is edzésben tarthassuk a monitor előtt.

Egy barátom mikor meglátta, csak annyit tudot mondani, hogy "az meg mi". Valóban, egy új, ám igen szép bútordarabról van szó, amit szokni kell. Egy korábbi 17-es crt után mindenképpen...
Eddig az egér sebességét maximumon tartottam, ami ennél az óriási monitornál nekem kevésnek tűnik. Persze ez csak szokás kérdése. Ha valaki tud valami módszert a gyorsításra, akkor azt megköszönöm!
Internetes vállalkozásaink révén, kizárólag munkára használjuk ezeket, tehát a ms-ok nem annyira fontosak. Óriási segítség az, hogy egyszerre több ablakot lehet teljes értékűen megnyitni és használni. Grafikai munkákra is nagyon ideális. A kontraszt, a színhűség és a már túlzásba vihető fényerő eltörölte azt az előítéletemet, hogy egy tft-vel nem lehet a képekkel jól bánni. (egy 19-es AG Neovo után)
A biológiai hatása a legfontosabb.

Akármennyi ideig is szemezek a kedvencemmel, nem fáradok el. Ez pedig egy crt esetében sajnos nem mondható el. A régi valahogy szívta az energiát, elektroszmog, stb. Bárcsak korábban váltottam volna! Arra bíztatok mindenkit, hogy ha teheti, mielőbb szerezzen be egy hasonló monitort. Csak az a drága, ami nem éri meg. Ezek, a 20-as és 24-es egyaránt, ilyen formán olcsónak számítanak.
Hamarosan új lakásba költözünk. A dolgozó szobáinkba már külön TV-t sem kell venni! Kész haszon!
Összefoglalva, nagyon elégedettek vagyunk. Sokkal szívesebben kapcsoljuk be a gépet, jobban élvezzük a munkát, amit tovább bírunk, így a profit még gyorsabban jön. Azt hiszem, pár évig nem kell újat venni...
További szép napot!