HWSW Informatikai Kerekasztal: 20" Dell 2005FPW TFT tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

20" Dell 2005FPW TFT tapasztalatok Hihetetlen jól hangzik,vajon tényleg jó? Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   DexterTM 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 25. 22:35

Idézet: Kaoszkapitany - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 19:43

Köszi az infot, akkor legalább a videokártyával nem lesz akkora gond.. kicsit megijedtem.

Amúgy bean-nek köszönhetően láttam a 20" -as DELL -t, és eszméletlen milyen jó a képe.. most már tuti hogy a 20" -as vagy a 24" -es közül lesz valamelyik, annyira szuper monitor.

Annyi még, hogy nem tudjátok esetleg, hogy a 24" -esnek a panele is S-IPS, vagy az PVA ? keresgetem reviewkban de nem nagyon irjak.. altalaban csak a dell honlapjarol leszedett parametereket copyzzak be, es ott en nemlatom irva :(

http://www.tftpanel....ortablazat#DELL

Itt nezd meg, a 24-esben mar samsung mva panel van, igy mar nem jellemzo ra a 20-asra jellemzo lilulas oldalrol nezve. Legalabbis egy angol osszehasonlitasban ezt olvastam, ahol pont ezt a kettot hasonlitottak ossze.

#302 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 26. 03:16

Idézet: Kaoszkapitany - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 19:43

(...) Annyi még, hogy nem tudjátok esetleg, hogy a 24" -esnek a panele is S-IPS, vagy az PVA ? keresgetem reviewkban de nem nagyon irjak.. altalaban csak a dell honlapjarol leszedett parametereket copyzzak be, es ott en nemlatom irva

tftpanel.hu -> monitortablazat: Dell

Panel        Gyártó    Típus  

2005FPW    LM201W01   LG-Phillips   S-IPS

2405FPW   LTM240M1      Samsung   PVA

Ahhh, nem lattam, hogy a kovetkezo oldalon mar meg lett valaszolva...

Szerkesztette: blash 2006. 03. 26. 03:20 -kor

#303 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 22:49

Visszatérve a wide játékokhoz... Most jutott eszembe, hogy 1 dvd screenshot amin teljes képrnyős nagyságab láccik 1 fej jobb példa lett volna de mostmár mind, úgyis játékról van szó...

1. a widehoz képes a 4:3

2. 4:3 széthúzva widera... ahol wide képernyő van és 4:3mas adás ott 90%ban ezt használják, hogy ez mért jó neki?:)

3. kamu wide, torzításmentes de nemhogy növelni a látóteret hanem inkább csökkenti. Na ezt használják a játékok. Nemsok játékot próbáltam de amelyik 1általán támogatta a wideot az mind ezt a vágást alakalmazta, tehát az erdeti 4:3mas képet vágta meg mégjobban... Fpsekeben olyan mintha folyamatosan zoomolnál autós játékokban vagy nem látod a műszerfalat vagy ami nekem konkrétan gáz volt: a távolabbi külső nézet olyan mintha a közelebbit néznéd (nagyobb/közelebb van a kocsi). Ezt még meg tovább fokozza a moncsi mérete, tehát 1 4:3mas 17colos moncsihoz képes ugyanolyan távolságról szemlélve kb 2x akkora a látvány mint 1 24es dellen....

4. illyennek kellen lennie... de hát nem ilyen... Állítólag a nextgen konzolok autómatikusan ráálnak a kijelzőre. Őszintén szólva nem értem mért van ez... A  játékokat olyan helyen veszik ahol hozzánk képest sokkal több embernek van wide kijelzője és mégsincs támogatás... Érthetetlen. Attól persze, hogy a júzer vak és neki mind1 mit bámul a fejlesztők még megcsinálhatnák normálisan...

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Ez a maicímem: zeek(kukac.at)enternet(pont.dot)hu a másik sajna beragadt:) lehet más néven is reggeltem valamikor és nem engedi megváltoztatni...

#304 Felhasználó inaktív   DexterTM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 04:41

Idézet: dexike - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 22:49

Visszatérve a wide játékokhoz... Most jutott eszembe, hogy 1 dvd screenshot amin teljes képrnyős nagyságab láccik 1 fej jobb példa lett volna de mostmár mind, úgyis játékról van szó...

1. a widehoz képes a 4:3

2. 4:3 széthúzva widera... ahol wide képernyő van és 4:3mas adás ott 90%ban ezt használják, hogy ez mért jó neki?:)

3. kamu wide, torzításmentes de nemhogy növelni a látóteret hanem inkább csökkenti. Na ezt használják a játékok. Nemsok játékot próbáltam de amelyik 1általán támogatta a wideot az mind ezt a vágást alakalmazta, tehát az erdeti 4:3mas képet vágta meg mégjobban... Fpsekeben olyan mintha folyamatosan zoomolnál autós játékokban vagy nem látod a műszerfalat vagy ami nekem konkrétan gáz volt: a távolabbi külső nézet olyan mintha a közelebbit néznéd (nagyobb/közelebb van a kocsi). Ezt még meg tovább fokozza a moncsi mérete, tehát 1 4:3mas 17colos moncsihoz képes ugyanolyan távolságról szemlélve kb 2x akkora a látvány mint 1 24es dellen....

4. illyennek kellen lennie... de hát nem ilyen... Állítólag a nextgen konzolok autómatikusan ráálnak a kijelzőre. Őszintén szólva nem értem mért van ez... A  játékokat olyan helyen veszik ahol hozzánk képest sokkal több embernek van wide kijelzője és mégsincs támogatás... Érthetetlen. Attól persze, hogy a júzer vak és neki mind1 mit bámul a fejlesztők még megcsinálhatnák normálisan...

Szerintem azert ezt igy durva kijelenteni hogy a jatekok csak a 3-ast hasznaljak. Valoban van jopar jatek ami meg igy hasznalja, de a widescreengamingforumon ha szetnezel nagyon sok olyat talalsz ami a 4-es megoldast alkalmazza, plusz par jateknal hiaba van 3-as, allithatod magad is a kameratavolsagot. Ha pedig vegkepp nem tetszik a a jatek kepe, akkor meg mindig lehet 1-es megoldast valasztva is jatszani normal modban. Nem akarok senkit/semmit vedeni, de szerintem ennyire nem rossz a helyzet.

#305 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 05:29

Igen valami ilyesmire gondolok:) Ezexereint a szorsz támogatja....
Ez a maicímem: zeek(kukac.at)enternet(pont.dot)hu a másik sajna beragadt:) lehet más néven is reggeltem valamikor és nem engedi megváltoztatni...

#306 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 05:53

A tömbradír is - ahogy egyébként nagyon sok másik játék - a rendes, 4-es módban fut. Nagyon szép úgy.  ;)
Szóval ez messze nem igaz, hogy a 3-as módban futnak a játékok.
Én alapvetően két változattal találkoztam. A 2-es változattal, ahol kicsit torzul a kép, illetve a 4-essel. A 3-ast még soha nem láttam...  :think:

Szerkesztette: BigBear 2006. 04. 19. 05:58 -kor

42

#307 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 07:22

Ok kb fél éve nem jácottam:) De múlt nyáron kipróbáltam vagy 6 játékot direk ezért és a 3. verzió volt állandóan... A most wanteddal nyomtam még, abba pl wide screen mód sem volt, valami cucossal aztán kicsikartam belőle 1 3mas módot. Jah igen quake 4: választható widescreen de 3mas mód... Az új gémek velszeg már támogatni fogják. Én nem borús jövőképet akarok festeni csak valaki belinkelt ide 856675434 db gamet 1 listán na az majdnem mind 3mas mód.

Legelőször az nfs 3ben láttam ilyen opciót. Ott annyi volt a widescreen, hogy az aktuálsi felbontás letakarta én mindig abba nyomtam mert úgy sokkal jobban futott és akadt az akkori gépemen:)

#308 Felhasználó inaktív   KSzasza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 20:12

Próbizzátok ki a World of Warcraft-ot, a Guild Wars-t vagy a Half Life 2-t (ezek mind a 4. verziót támogatják persze rengeteg egyéb is van még, lásd valamelyik előző hozzászólásomban a listát...)
Desktop: Casetek 1018-1A, Ultra Power 550W, ASUS P5KC, Core 2 Duo 2,33Mhz (E6550), 2GB DDR2 800Mhz, MSI NX6800GT 256MB, WD 250GB, Maxtor 250GB, IBM 180GB, Maxtor 160GB, SB Audigy 2, Hauppage PVR 250, Plextor PX-130A, NEC 3540A, Dell 2005FPW monitor, HP 3500C, HP 930C, Cambridge SW 5.1, Logitech LX700, Logitech QuickCam Pro 9000, ASUS WL-500G Premium
Laptop: Dell Latitude D600 + WD 250GB external
PDA: Fujitsu-Siemens N560
Phone: Sony Ericsson K800i

#309 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 18:35

Idézet: KSzasza - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 21:12

Próbizzátok ki a World of Warcraft-ot, a Guild Wars-t vagy a Half Life 2-t (ezek mind a 4. verziót támogatják persze rengeteg egyéb is van még, lásd valamelyik előző hozzászólásomban a listát...)

Az unreal szerinted támogatja widescreen? Na ne már... a doom3 az összes nfs (azok csak peccsel) és még sorolhatnám mind csak 3mas mód pedig ezek sokkal újabbak mint az unreal... Persze nem probáltam mindet (sőt) de pl az aquanoxról sem tudom elképzelni, hogy élből kivág 1 4es verziót... Szal én aszondom, hogy a listád 80%a csak a 3mas módot támogatja... Aztán rengeteg utánjárással biztos meg lehet őket bütykölni de nem hinnám, hogy csak úgy beállítod a menübe... Pl volt a csóka aki vagy 10 gépet meg moncsit kötött össze valami repölő szimulátorhoz... na azt se hiszem, hogy csak úgya játék menüjébe állította be. A támogatás szerintem pedig azt jelenti, hogy a menübe beállítom hogy widescreen és megy a 4es verzió...

#310 Felhasználó inaktív   KSzasza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 10:15

hmmm...nem probáltam ki valamennyit, ez a lista a widescreengaming forumáról van..viszont sok közülük igényel patch upgrade-et vagy .ini file átirást, vagy registry átirást hogy menjen a 4. mód , sőt nagyrészüknél a FOV-ot is állítani kell...

Ugyhogy ezen nem kívánok vitatkozni, a lényeg a lényeg a legujabb játékok támogatják (menüből is többnyire)
Desktop: Casetek 1018-1A, Ultra Power 550W, ASUS P5KC, Core 2 Duo 2,33Mhz (E6550), 2GB DDR2 800Mhz, MSI NX6800GT 256MB, WD 250GB, Maxtor 250GB, IBM 180GB, Maxtor 160GB, SB Audigy 2, Hauppage PVR 250, Plextor PX-130A, NEC 3540A, Dell 2005FPW monitor, HP 3500C, HP 930C, Cambridge SW 5.1, Logitech LX700, Logitech QuickCam Pro 9000, ASUS WL-500G Premium
Laptop: Dell Latitude D600 + WD 250GB external
PDA: Fujitsu-Siemens N560
Phone: Sony Ericsson K800i

#311 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 15:15

Akkor ugyanarról beszélünk... Remélem a jövőben már alap lesz a widescreen. 1ébként az is érthetetlen számomra, hogy a most wanted nem támogatja az 5.1-et.... Bár inkább 1 jó stereo mint 1 rossz 5.1.

#312 Felhasználó inaktív   Csixi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 28. 19:51

Idézet: blash - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 1:14

Volt szerencsem pont ezt tipust megnezni a balineatol. Szornyu kepe van. Nevetseges a lathatosaga, benak a gomjai. A pivot hianyan me'g akar tul is lehet elni, de hogy kicsi a talpa, s nem eleg stabil, az mar inkabb zavart. Egyszeruen egy xar a bAlinea 102035w :\

SZia!

Biztos jól megnézted őket? Neke 3 db Belinea 102035W van és mindnek gyönyörű a képe. Nálam tök stabilan állnak, igaz meghúztam a csavarokat!  :D  Azért nem húznám én le annyira ezt a monitort, ár/érték arányban nagyon jó szerintem! Igaz nem árt egy kis kalibrálás nekik...

#313 Felhasználó inaktív   Csixi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 28. 20:02

Idézet: DexterTM - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 19:54

Na csak sikerult szerezni az Aprocikk.hu-rol. Teljesen pixelhibamentes, es tenyleg vakit :)

Üdv!

Gondolom érdemes volt rá várni!
Én kb. ugyanakkor szereztem tőlük (aprocikk) 2 db 2405FPW moncsit, nem bántam meg! Amúgy 172.000,-Ft volt darabja nettóban!  :cool:  Szerintem tök rendesek, segítőkészek, 1 év garit adtak rá az amúgy pár hónappal ezelőtt készült monitorra! A meghökkentő az, hogy magyarországon szerelik össze ezeket!  ;)  Rákérdeztem a DELL-re garancia ügyében, simán lehet náluk érvényesíteni a garit (nem közvetlenül, hanem forgalmazó cégen keresztül), csak a serial kell hozzá!
Csúcs amúgy a moncsi, minden tekintetben! Bátran tudom ajánlani mindenkinek!

Üdv: Csixi

Ui.: Remélem sikerül szereznem tőlük még 2 db 24"-os moncsit. Most nagyon pályázok rá, a pénz már félre van téve!

#314 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 22:46

Idézet: Csixi - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 21:02

Amúgy 172.000,-Ft volt darabja nettóban!

Bahh, ilyen aron lehet inkabb ilyet veszek es nem a Samsung 214T-t. :D
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#315 Felhasználó inaktív   DexterTM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 22:53

Idézet: Csixi - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 20:02

Üdv!

Gondolom érdemes volt rá várni!
Én kb. ugyanakkor szereztem tőlük (aprocikk) 2 db 2405FPW moncsit, nem bántam meg! Amúgy 172.000,-Ft volt darabja nettóban!  :cool:  Szerintem tök rendesek, segítőkészek, 1 év garit adtak rá az amúgy pár hónappal ezelőtt készült monitorra! A meghökkentő az, hogy magyarországon szerelik össze ezeket!  ;)  Rákérdeztem a DELL-re garancia ügyében, simán lehet náluk érvényesíteni a garit (nem közvetlenül, hanem forgalmazó cégen keresztül), csak a serial kell hozzá!
Csúcs amúgy a moncsi, minden tekintetben! Bátran tudom ajánlani mindenkinek!

Üdv: Csixi

Ui.: Remélem sikerül szereznem tőlük még 2 db 24"-os moncsit. Most nagyon pályázok rá, a pénz már félre van téve!

Mikor en a 20-ast vettem akkor meg brutto 234 volt a 24-es. Vagy ez mennyisegi kedvezmeny volt? :)

#316 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 15:43

Állítólag van új a 24esből...

#317 Felhasználó inaktív   lkadar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 08:09

Haliho!

Sracok!

Hogyan is mukodik ez az aprocikk-kes dolog? Megneztem az oldalukat, de bejelentkezni csak cegnevvel lehet :confused:. Maganszemelykent nem oldhato meg?

Udv.: lkadar.

#318 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 20:39

Idézet: Csixi - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 20:02

A meghökkentő az, hogy magyarországon szerelik össze ezeket!  ;)

Errol meselhetnek...leesne az allatok :D a legujabb 32"-os LCD paneleket vizsgaltam, ellenoriztem meg gyartas elott, amikbol keszulnek a DELL 32"-os monitorjai.

#319 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 20:51

Hallgatunk, meselj nyugodtan (;

#320 Felhasználó inaktív   dkekesi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 17:22

Sziasztok,

Hol lehet most 300K HUF (brutto)-nál olcsóbban hozzájutni DELL 2405FPW monitorhoz?
Kis és nagyker is érdekelne.

Köszi

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »