HWSW Informatikai Kerekasztal: Zyxel 324 + kábelnet nem megy.Mi lehet? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Zyxel 324 + kábelnet nem megy.Mi lehet?

#21 Felhasználó inaktív   Mimano 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 13. 17:22

Ok, működik.
Igaz a biosban nem találtam beállítási lehetőséget, de meglett a windowsos hálókártya beállítást.

Köszönöm a segítséget  :respect:

#22 Felhasználó inaktív   anemol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 20:21

Segítség kellene!!!

Nekem is ZYXEL 324 routerem van, chellot akarok megosztani, de nem sikerül a routeren keresztül netezni. A hálókártyám MAC adressét klónoztam (a router lekérdezésénél a WAN részben ez jónak látszik), gépben IP cím dinamikusra állítva (a router ki is osztja a címet), a hálókártya MAC címét megnöveltem eggyel (itt olvastam a fórumon).

Előre is kössz, ha van valakinek ötlete.

#23 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 25. 20:45

Idézet: anemol - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 20:21

Nekem is ZYXEL 324 routerem van, chellot akarok megosztani, de nem sikerül a routeren keresztül netezni. A hálókártyám MAC adressét klónoztam (a router lekérdezésénél a WAN részben ez jónak látszik), gépben IP cím dinamikusra állítva (a router ki is osztja a címet), a hálókártya MAC címét megnöveltem eggyel (itt olvastam a fórumon).

Baromság volt az 1-el növelés, klónozod, és megy :-)
Make love not Wor.

#24 Felhasználó inaktív   Mimano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 21:05

Nekem kellett a növelés/megváltoztatás.
Állítólag megoldás még a Zyxel firmware frissítés, de ezt nem tettem meg, mivel elég volt a hálókártyám MAC addressének megváltoztatása is./közben volt egy xp reinstall, és addig nem tudtam a netre menni amíg nem írtam át/
A gépemen fix ip-t használok, próbáld ki, bár ennek nem szadna ...
Vagy regisztráld a szolgáltatódnál a routered MAC-jét, ahogy Munyi is írta.

#25 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 22:38

Idézet: Mimano - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 21:05

Nekem kellett a növelés/megváltoztatás.

nem tettem meg, mivel elég volt a hálókártyám MAC addressének megváltoztatása is./közben volt egy xp reinstall, és addig nem tudtam a netre menni amíg nem írtam

A gépemen fix ip-t használok, próbáld ki, bár ennek nem szadna ...
Vagy regisztráld a szolgáltatódnál a routered MAC-jét, ahogy Munyi is írta.

Novárjunk. UPC MAC címre aktiválja a szolgáltatást. Ez ha egy hálókártyáé, akkor azzal a MAC címmel műxik. Ha ezt nekivésed a routernek, akkor azzal fog műxeni, szóval nem kell változtatni. Ha eggyel megtoldod, akkor minimális ugyan, de esély van rá, hogy másnak is ugyanaz lesz a címe, tehát óvatosan.

FixIP-t gépnek lehet adni ami router mögött van, de routernek, és netre kirakott gépnek UPCnél _nem_, ugyanis ha nincs időnként megújítva az IP, akkor egyszerűen nem fog menni a szolgáltatás, és anyázzátok az UPC-t, közben megint csak az user volt hülye.

Azt tudjuk, hogy dinamikusan ugyanazt az IP-t kapjuk, de ez egy dolog. Meg kell újítani.

Szóval ezt a plusz 1-et hozzáadun típusú dolgot nem kellene hirdetni, mint az igét. Vagy ha F betű az utolsó karakter, akkor mit is kell beírni?
Make love not Wor.

#26 Felhasználó inaktív   Mimano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 23:25

Jahno nem téged akarlak meggyőzni, hanem Anemolnak segíteni.

Chellot ne ismerem, csak olvastam az első hozzászólások közt, mint megoldást, és azt csak ajánlottam egynek.

A lényeg hogy a zyxel p324es routere szoftverhibás, és nekem megoldást ez jelentett/jelent.
ennyi a történet se több se kevesebb, nem hírdetek semmit, nekem ez volt, ezen a fórumon adtak rá magyarázatot, és csak ezt erősítettem meg a saját tapasztalatommal, ennyi

a másik amit írtam is a firmware frissítés
erről meg annyit hogy 3 hete várom hogy küldjék, de semmi...
most megy a net és örülök

sajnos Anemol ettől még nem jutott előrébb

#27 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 23:40

Idézet: Mimano - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 23:25

sajnos Anemol ettől még nem jutott előrébb

Persze, pont az egyel növelés miatt lehet, ugyanis az új MACnek számít, újra kell reggelni, ami routeren keresztül meg nem biztos, hogy átmegy. Talán ha megpróbálná ugyanazt az IP-t adni, ami azé a kártyáé, amivel műxött a Chgello, akkor okosabbak lennénk.

Egyáltalán a router milyen IP-t kap a Chello felől?
Make love not Wor.

#28 Felhasználó inaktív   Mimano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 10:59

A chello már csak a router MAC-jét látja, ami a klónozás után megegyezik a hálókártya MAC-jével, amit beregisztráltak.

Mit oszt ki az tényleg jó lenne tudni.

Nekem hülyeségeket osztott ki, nem is néztem hogy mi lehet az oka, beállítottam fix 192.168.1.2-re a gépemen/hálókártyát, a router ugye 192.168.1.1, wan ip-t meg kapot a szolgáltatótól, és ment is minden.

Próbáld ki, hogy klónozd a hálókártyád MAC-jét, amivel működik a net, majd ha ez megvan (ahogy írtad ez meg is történt), rakj bele egy másik hálókártyát és azzal nézd meg... ezzel ki tudod szűrni hogy a zyxel MAC klónozás hibája okozza a gondot, vagy egyéb beállítási problémák lehetnek
Nálam csak azzal a hálókártyával nem volt hajlandó működni amit klónoztam.

ha van valami fejlemény írd ám meg, mielőtt teljesen más irányba megyünk el a tippelgetésekkel

#29 Felhasználó inaktív   anemol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 20:06

Idézet: Mimano - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 9:59

A chello már csak a router MAC-jét látja, ami a klónozás után megegyezik a hálókártya MAC-jével, amit beregisztráltak.

Nekem hülyeségeket osztott ki, nem is néztem hogy mi lehet az oka, beállítottam fix 192.168.1.2-re a gépemen/hálókártyát, a router ugye 192.168.1.1, wan ip-t meg kapot a szolgáltatótól, és ment is minden.

Próbáld ki, hogy klónozd a hálókártyád MAC-jét, amivel működik a net, majd ha ez megvan (ahogy írtad ez meg is történt), rakj bele egy másik hálókártyát és azzal nézd meg... ezzel ki tudod szűrni hogy a zyxel MAC klónozás hibája okozza a gondot, vagy egyéb beállítási problémák lehetnek

ha van valami fejlemény írd ám meg, mielőtt teljesen más irányba megyünk el a tippelgetésekkel

Sziasztok !

Köszi a segítő hozzászólásokat és bocs, hogy csak most reagálok, de közben a monitorom is elnémult (majdnem egy hét mire ideértek a helyszíni garanciával a szervíztől...).

Alaplapi hálóchipem van, a klónozás úgy néz ki, mintha OK lenne a router WAN oldalán ez látszik és a UPC kiosztja neki az IP címet 80.99. stb., egyébként router nélkül is ilyesmi címet kap a gépem.

Próbáltam a kliens gépet fix és dinamikus IPvel is (a router osztotta, ahogy kell), de egyik sem jött be.

Lehet, hogy tényleg firmware kellene; azért kerítek egy hálókártyát és kipróbálom úgy is.

Üdv

#30 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 30. 22:01

Idézet: anemol - Dátum: 2005. ápr. 30., szombat - 21:06

Sziasztok !

Köszi a segítő hozzászólásokat és bocs, hogy csak most reagálok, de közben a monitorom is elnémult (majdnem egy hét mire ideértek a helyszíni garanciával a szervíztől...).

Alaplapi hálóchipem van, a klónozás úgy néz ki, mintha OK lenne a router WAN oldalán ez látszik és a UPC kiosztja neki az IP címet 80.99. stb., egyébként router nélkül is ilyesmi címet kap a gépem.

Próbáltam a kliens gépet fix és dinamikus IPvel is (a router osztotta, ahogy kell), de egyik sem jött be.

Lehet, hogy tényleg firmware kellene; azért kerítek egy hálókártyát és kipróbálom úgy is.

Üdv

Ezt  próbáld ki (lásd korábbi hozzászólás)
--------------------------
bar nem ertem miert kell azeredeti chellos karty mac addreszet hamisitani mert anelkul is mukodik a dolog, de ti tudjatok. 

Mer lusta desznyó voltam felmenni a prov.chello.hu-ra és beregisztrálni a router Mac-jét.
Amugy valóban ez a legegyszerübb megoldás.
-----------------------

Én is a routerem eredeti MAC címét regisztráltam (Asus WL-500G DL router), mert a klónozás ott is hibás volt - SMC 7004VBR-el  és sima WL-500G-vel ment: 
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#31 Felhasználó inaktív   anemol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 19:57

Idézet: Mimano - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 9:59

Szia!

Kipróbáltam úgy, hogy klónozás után rátettem egy másik gépet a routerra (hálókártya híján, ebben a gépben is alaplapi hálóchip van) és így tényleg működik. Micsoda élvezet végre ment a zyxel.

Megpróbáltam rádugni a klónozott gépet is, de akkor egyiken se ment a net, úgyhogy a MAC klónozás nem 100-as a routerban.

Kössz! Üdv:Anemol

#32 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 04. 08:08

Idézet: anemol - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 20:57

úgyhogy a MAC klónozás nem 100-as a routerban.

Akkor ne klónozz! Többen javasolták már, hogy a router eredeti MAC címét regisztáld be a Belépés a modem regisztrációs oldalra lapon, amit elérsz egy regisztrálatlan  MAC addressű eszközzel is. Te tudod, hogy miért nem így csinálod.  :(
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó