HWSW Informatikai Kerekasztal: High-end Super Socket7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

High-end Super Socket7 kérdés, tapasztalat, észrevétel socket7 Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 16. 16:04

Óhh köszi szépen nagyjából értem miről van szó.....

#542 Felhasználó inaktív   ssppiikkee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 16. 20:40

még van 4db EDO ram is de sajna nem tudom hogy hány megásak.
ezt nem tudom másképp megállapítani csak ha kipróbálom őket??
amit most nem tudok mert nincs megfelelő AT-s gépházam hozzá, amibe össze tudnám rakni a cuccot

Szerkesztette: ssppiikkee 2005. 07. 16. 20:41 -kor

http://kepfeltoltes.hu/view/050806/../050806/20.000.jpg
LOL az van írva hogy: maximális méret csatolható 20K
Én csatoltam :D

#543 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 10:12

Nem kell ahoz gépház, fogod, asztalon összedugdosod ha van lapod meg tápod.

Milyen koprocijaid vannak? Tulajdonképp mindegyik szériából kéne egy, előb is szolhattál volna mikor még volt az XT-m és abba lehetne hasitani 8087-el :D Télleg, ekkor tudnék XT-n is számolni trigonometriát?
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#544 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 10:57

Pff biztos tudnál számolni :) a másik oldalon vannak a proccok képpel , Ha kell Miskolcon van gyere érte  :rolleyes:
szerk: honnan tudom meg hány mhz- es  :think:

Szerkesztette: Bull Boss 2005. 07. 17. 10:59 -kor

#545 Felhasználó inaktív   ssppiikkee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 14:48

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 11:12

Nem kell ahoz gépház, fogod, asztalon összedugdosod ha van lapod meg tápod.

Milyen koprocijaid vannak? Tulajdonképp mindegyik szériából kéne egy, előb is szolhattál volna mikor még volt az XT-m és abba lehetne hasitani 8087-el :D Télleg, ekkor tudnék XT-n is számolni trigonometriát?

de AT-s azt meg hogy kapcsolom be??
tudod milyen az AT-s gépháznak a bekapcsológombja :omg:

#546 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 19:23

Idézet

de AT-s azt meg hogy kapcsolom be??
tudod milyen az AT-s gépháznak a bekapcsológombja

Mit nem értessz ?? a legegyszerűbb kapcsoló, ha nem megy máshogy szereld ki a tápot a gépből. a kapcsolóval együtt amit vagy kicsavarozol a nyomógomb elől vagy ha billenős akkor azt is leszeded szvsz nemtom mi ebbe a nehéz  :p

Szerkesztette: Bull Boss 2005. 07. 17. 19:23 -kor

#547 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 17:32

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 16:44

Első

Ezügyben nem lesz biznisz? PÜ-ztem többször is.

Szerk.: má' csak azé' is, mert aug. elején mönyök fel a Mátrába nyaralni. Onnét Meskolc má' nem olyan vészes. ;)

Szerkesztette: Telcontar 2005. 07. 18. 17:34 -kor

... a trip back in time is all I need ...

#548 Felhasználó inaktív   ssppiikkee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 21:35

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 20:23

Mit nem értessz ?? a legegyszerűbb kapcsoló, ha nem megy máshogy szereld ki a tápot a gépből. a kapcsolóval együtt amit vagy kicsavarozol a nyomógomb elől vagy ha billenős akkor azt is leszeded szvsz nemtom mi ebbe a nehéz  :p

és a vezetékeket mindegy hogy hogy dugom rá??
mert azok meg vannak szinezve. ez számít valamit??

#549 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 20:26

Idézet: ssppiikkee - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 22:35

ez számít valamit??

hát ja.
Nem baj ha a feketék vannak középen. Mondjuk nekem egyszer sikerült mellé néznem és a pirnyókat raktam középre, aztán visszacsere, működött, tehát nem tette tönkre biztos volt rajta valami védelem, de azért nem javaslom mindenkinek kipróbálni.

Szerintetek mennyire van kihasználva a Kn-es 3dnow! utasitáskészlete? Jó hogy a k7-8akba már betunkolják a sse-t de vajon a 3d-t mennyire programozzák ki? Vajon lehet vele kezdeni valamit a videotömöritéshez?

Bull, mindjárt ránézek még a procikra, bár első körben nem láttam koprocikat hemzsegni, mindenestre árakat nem akarsz irni akár priviben is? Esetleg postán is átküldhetnél több darabot.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#550 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 20:43

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 11:57

a másik oldalon vannak a proccok képpel ,
szerk: honnan tudom meg hány mhz- es  :think:

Ja, hogy csak erről a rapidcadról volt szó? Akkor elnézhettem valamit. Rendes x87-es proccokra gondoltam. Még sose láttam élőben olyanokat. De főleg nem tartottam.

Mintha 25 mhz-s lenne. De az ugyis birni szokta a 33-at.
(tök muris micsoda orajelekkel dolgozunk, pedig a mostani si-lézer spektruma is 80 mhz, pont egy dx2 486osnyi :D)

#551 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 22:54

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 21:26

Szerintetek mennyire van kihasználva a Kn-es 3dnow! utasitáskészlete? Jó hogy a k7-8akba már betunkolják a sse-t de vajon a 3d-t mennyire programozzák ki? Vajon lehet vele kezdeni valamit a videotömöritéshez?

Asszem ki van használva, de biztos nem lesz túl gyors úgysem :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#552 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 13:01

Idézet

Ha próbáltad már valamely 3d Mark verzióval tesztelni akkor biztosan feltűnt hogy választhatsz cpu tipusnak D3D Software D&L/ vagy K6-2 3D Now  vagy valami hasonló. Na ez utóbbi állásban jelentősen gyorsabban futnak le a tesztek és több pontot is kapok. Mig hasonló órajelű celeronnnal próbálva (amiben ugye ott figyel a 128k l2 cache) csak ez előbbi tipus választható és sokkal lassabbak a tesztek és kevesebb pontot érek el. tesztem egy k6-2 300 as és egy 300 Celeron A volt. győzelem AMD javára. Ezzel csak azt akarom mondani  hogy valamelyest biztosan számit ez az utasitáskészlet és ki lehet használni 3D ben. nekem még az UT ugrik be hogy lehetett választani külön 3D Now módot benne ami az akkori hirek szerint jelentős játékélményt nyújt ;)

#553 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 17:26

Viszont sikerült belegyógyítanom a 386 pqfp-t. Nem volt egyszerű, volt kinlódás, de legalább működik. A bios lefutásig mindenképp, de teljes mértékben ugyis egy vindóz tudná igazolni.

de nem akarom szétoffolni a saját topicom, meg mielőtt valaki félreértené nem egy socket7be forrasztottam 386ost.

#554 Felhasználó inaktív   ssppiikkee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 00:41

hát az egyik cuccosból összeraktam egy gép féleséget
266 os CYRIX proci 32SD ram és amikor bejön az American Megatrend
kiírja: NVram checking...
és lefagy meg ektünik a kép. ezt megjácotta 3x utána már kép se jött be!!

#555 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 18:24

Biztos hogy 266 os  :confused:  az inkább pr233

#556 Felhasználó inaktív   ssppiikkee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 18:33

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 19:24

Biztos hogy 266 os  :confused:  az inkább pr233

lehet, a CYRIX hez nem igazán értek  :think:
de szerinted mi lehet a baja???

#557 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 16:21

Vicces lessz de 2 Cyrix gépem is volt már , mind a 2 beadta a kulcsot.... :o  oprendszer telepités közben  :omg:  . Szóval nekem ez ilyen rejtély hogy mien lehet egy Cyrix működés közben , megnézném.. lehet hogy nem jó alaplapokba tettem ?? Tönkremehet attól hogy felimeri a bios ,minden fasza és aztán egyszerűen meghal?? vannak direkt  designed for Cyrix alaplapok  :think: 

#558 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 17:13

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 17:21

Vicces lessz de 2 Cyrix gépem is volt már , mind a 2 beadta a kulcsot.... :o  oprendszer telepités közben  :omg:  . Szóval nekem ez ilyen rejtély hogy mien lehet egy Cyrix működés közben , megnézném.. lehet hogy nem jó alaplapokba tettem ?? Tönkremehet attól hogy felimeri a bios ,minden fasza és aztán egyszerűen meghal?? vannak direkt  designed for Cyrix alaplapok  :think: 

Nekem 2 cyrix is volt ugyanabban a lapban (valami soltek cucc), és nem volt soha semmi gond. Még tuningolni is lehetett :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#559 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 20:19

aztaaa tuning ?? hát komoly kiváncsivá tettél  ;) ha jól tudom 32+32kb l1 cache van bennük  :confused:  .Annyira még emléxem hogy egy 2200+ os amd coolerét is igencsak felforrositotta egy PR200 talán gyárilag ilyen, de egy 166 os is hasonlókat művelt.
szerk : egy Olivetti nagyon full integrált gépbe raktam amibe gyárilag intel P75 volt és abban halt meg a 2 Tag :rolleyes: PR200 még utána elindult Asus P5AB ben de csak a videókártya tipus kiirásig ott megáltt . Lehet hogy a proci jó ? mert ennek a lapnak a kezelésijébe irnak valami reviziót cyrix procok esetére. Haver szerint azért nem megy mert rezes  :omg:  de az mit jelent ?? azon kivül hogy réz a közepe... van másfajta is ?? :think:

Szerkesztette: Bull Boss 2005. 07. 24. 20:23 -kor

#560 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 21:31

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 21:19

aztaaa tuning ?? hát komoly kiváncsivá tettél  ;) ha jól tudom 32+32kb l1 cache van bennük  :confused:  .Annyira még emléxem hogy egy 2200+ os amd coolerét is igencsak felforrositotta egy PR200 talán gyárilag ilyen, de egy 166 os is hasonlókat művelt.
szerk : egy Olivetti nagyon full integrált gépbe raktam amibe gyárilag intel P75 volt és abban halt meg a 2 Tag   :rolleyes: PR200 még utána elindult Asus P5AB ben de csak a videókártya tipus kiirásig ott megáltt . Lehet hogy a proci jó ? mert ennek a lapnak a kezelésijébe irnak valami reviziót cyrix procok esetére. Haver szerint azért nem megy mert rezes  :omg:  de az mit jelent ?? azon kivül hogy réz a közepe... van másfajta is ?? :think:

Akkoriban még nem értettem hozzá igazán. Nemtom mennyi cache volt bennük.
Csak azt tudom, hogy nem akartak menni azon az órajelen mint ami rá volt írva (pr266-os volt a 2. cyris, ez már mmxes volt - érezhetően gyorsabb volt carmageddon alatt a cucc :) ).
Gondoltam segítek rajta, menjen már 266-on basszameg :D Nem akarta... 250ig bírta, de ott már asszem feszt kellett neki adja (de ez nem biztos, nem emléxem már rá),  és egy kis játék után fagyott, valszeg kevés volt a hütés.

Mi az hogy rezes? Ez hülyeség. Sztem mind a két proci jó lehet, talán a lap nem szereti őket. Legujabb bios van benne?

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.