HWSW Informatikai Kerekasztal: High-end Super Socket7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

High-end Super Socket7 kérdés, tapasztalat, észrevétel socket7 Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 09. 00:50

Azért egy ilyen konfig teljesítményfelvételét nem kell összehasonlítani egy XP vagy prescott gépéhez, szvsz ezt a konfigot simán és stabilan viheti sokáig ez a táp is. Milyen tápokat használtunk anno, ki foglalkozott vele? Elmentek évekig még a 235W-os Skyhawk szutykok is. Az egész tápmizéria az Athlonnal kezdődött, ezek a K6-III+-ok meg főleg notebookokban voltak.
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#862 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 01:00

Idézet: zotyesz - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 0:43

Többször leírtam: a K6-III a szutyok rendszerbusz miatt marad le. CPU-ban kb. az azonos órajelű P!!!-mal (Katmai) teljesít egyformán, FPU-ban gyengébb, talán 15-20%-kal, de ott a 3DNow! (a P!!!-nak meg az SSE). De ha egyszer egy i440LX chipsetes alaplap 66 MHz-es FSB-vel memóriakezelésben agyonveri a 100-as FSB MVP3-at és ALi-t, akkor sokat nem lehet tenni, a celi gyakorlatilag mindenben jobb lesz, mert kiegyensúlyozottabb a teljesítménye. A DVD-t is azért játssza le akadozva, mert nem elég gyors a memóriakezelés, érdekes módon a DivX filmekkel lazán elboldogul még egy K6-2 is, mert sokkal kevesebb adatot kell megmozgatni a lejátszásához, a CPU meg elég hozzá.

jah, a Cel1-ek meg mentek 550MHz-et simán, és ez akár 120MHz-es FSB-t is jelenthetett! ha 66-on így lezúzták a K6 szériát, akkor ekkora órajelen el lehet képzelni hogy már hol jártak - és persze még nincsen SSE, csak MMX... de a bátyám 400@550-es Cel1-e 92MHz-es FSB mellett is rondán helyben hagyta az 550-es K6-2-met, pedig az a lehetséges leggyorsabb lapban volt...

miután megvettem a Cel2-t utána derült ki, hogy 112-es FSB-re még fel lehetett tolni az MVP3 alaplapot, de az se sokat számított volna - jumperrel csak 100-ig ment, és BIOS-ban nyoma nem volt FSB állításnak, de az I2C buszra már rá volt kötve a PLL, így a CPUFSB tudta állítani fölé is... a ramom jó lett vóna a tunyinghoz, mert 6ns-es volt, elméletben akár 175-180MHz-ig is mehetett volna - persze ezt a gyakorlatban esélytelen lett volna bármivel is kihajtani... :)

még megvan a bátyám BP6-os lapja meg az egyik Cel1 belőle (a második már sajna el lett adva). asszem azzal lett annó lecserélve, hogy megbízhatatlanná vált, de ha mégis sikerül munkára bírnom, akkor csinálok teszteket vele ígérem...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#863 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 01:10

Idézet: zotyesz - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 0:50

Azért egy ilyen konfig teljesítményfelvételét nem kell összehasonlítani egy XP vagy prescott gépéhez, szvsz ezt a konfigot simán és stabilan viheti sokáig ez a táp is. Milyen tápokat használtunk anno, ki foglalkozott vele? Elmentek évekig még a 235W-os Skyhawk szutykok is. Az egész tápmizéria az Athlonnal kezdődött, ezek a K6-III+-ok meg főleg notebookokban voltak.

de nem a teljesítmény felvétel körül van a gond, hanem a feszültség tüskék és a nulla védelem (rövidzár, hő, bemeneti tüskék) miatt szarok! természetesen minél jobban le van terhelve annál rosszabb lehet a kimenete is, de már 10-20%-os terhelésnél is rombol mindent maga körül! lehet itt jönni a példákkal, hogy nekem x évig ment valami, de közben olyat nem sokat hallani, hogy márkás táp mellől hullott ki rejtélyesen pl egy vinyó, viszont noname vackok mellől rengeteg! érdekes módon a 3-10 gigás vinyóim még hibátlanul mennek mai is ~8 év távlatában, de a régebbiek amikor még nem volt rendes tápom mind döglötten kerültek ki a konfigokból... lehet akkor nem volt divat nézni a tápot, lehet akkor még az olcsóbb is picit korrektebb minőségű volt...

most komolyan: ha egy vagyont ráköltesz a gépedre, akkor miért az egész lelkén spórolsz? ez olyan, mintha a házad alapjából spórolnád a cementet... elbírja, elbírja... de ha jön egy kis földmozgás, meg téli fagy, akkor ki tudja mi lesz...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#864 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 01:27

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 23:25

Sztem igazabol nem erdemes vitazni, hogy egy kevéssé minőségi táp elbírt adott konfigokat. Nekem is volt KTP [vagymi] 250-es tápom ami vitte az 1700+ -t 2200mhz-n és mellé még egy többé-kevésbé olyan konfigot mint amit vázoltál. Ráadásul tette ezt másfél évig. És nem halt meg, még utána sem. Persze, nem kötelezően gyilkos (bár te rosszul jártál vele), de azert nem biznám rá a gépemet, leginkább ha vmi spéci dologrol van szo.

nekem volt egy Azona 300 wattos nagyon pöpec tápom, amely sajna nem bírta ki az NW 2.0A@2.5-ről a Prescott 3E-re váltást, és egy égtelen nagy csattanással szétment a belseje. azt hittem mindenem kinyírta, de nem! minden hibátlan azóta is! ez valszeg egy jencivel vagy higannyal nem így lett volna...

haver gépét szereltem, amiben valami noname táp volt. ágyon összedugva minden, élesztem az új alkatrészeket. én hülye bedugva hagytam. nem tűnt fel, hogy valamit turkál a táp hátulján. egyszercsak mondja, hogy jééé, ebben kék LED van, mert villant... :Đ látom átkapcsolta 110 voltra, és a bizti nyomta a kék flash effektet... :Đ azonnal széthúztam mindent, másik táppal össze, és hosszú kutakodás után kiderült az eredmény: egy új alaplap, egyik memória modul, és egy használt 80 gigás vinyó mehetett a kukába. elindult, de fagyott, és rejtélyes FAT hibákat generált gyakran, amely csak e három alkatrész cseréjével lehetett teljesen megszüntetni!

egy márkás táp ott kezdődik, hogy nincsen rajta 110/220 voltos átkapcsoló, mert automatikusan képes rendkívül széles tartományban üzemelni! ezáltal természetesen az ingadozásokat is sokkal jobban tűri.. nekem a 420-as CT-vel már volt olyan, hogy azt vettem észre, hogy az energiatakarékos izzó lekapcsolt, de a gép megy pici monitor villanással (természetesen ugyanarról a hálózati vonalról). multiméter elő, konektorba be, és lehidaltam a látványtól: 90 volt a konnektorból! :eek: úgylátszik a speciális égő újra gyújtásához ez már kevés volt, de a gép ment derekasan tovább! mint utólag kiderült villám csapott a közelben lévő trafóállomásba, és attól lett ez az érdekes jelenség. lehet a 90 volt előtt előfordult jóval 230 felett is a konnektorban egy pillanatra, de mindenem túlélte!

szerk: a kapcsoló hiánya a két végletre utalhat: vagy jó konstrukció, vagy végtelenül gagyi! tájékozódni kell, hogy a kapcsoló azért nincsen, mert 100-250 volton egyaránt képes üzemelni, vagy azért nem raktak rá kapcsolót, mert rögzített 230 volt - tehát még az amcsi opciót is lespórolták róla - sokminden egyéb mellett... :)

Szerkesztette: yeahsp 2006. 03. 09. 01:32 -kor

#865 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 09. 15:25

Ti bevállalnátok egy influenzás, hidegrázásos lebetegedést egy 400-as ATZ-ért cserébe? :(
'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#866 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 18:51

Idézet: yeahsp - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 2:27

valamit turkál a táp hátulján. egyszercsak mondja, hogy jééé, ebben kék LED van, mert villant...
nem semmi a haverod. Legalább az ő gépe volt. Meg a tanulópénze.

A 400-as tápot eredetileg a p4-hez vettem, ami nem sokáig volt meg, de majd szerzek normális tápot, biztos ami biztos.

A 450-es k6-3-val asszem megvárom a következő kört, mert ez a határidő szoros, addig mindenki döntse el, kér-e egyet.

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 16:25

Ti bevállalnátok egy influenzás, hidegrázásos lebetegedést egy 400-as ATZ-ért cserébe?
Olyant, mint amilyenem karácsony-szilveszterkor volt, olyat nem!

Szerkesztette: Samuraj 2006. 03. 09. 18:53 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#867 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 19:53

Yeashp ! Többször is irtad hogy a Celedet a tesód felhúzta xmhz re. Ezeknek nem fix volt az FSb jük?? Én 500as celt sehogy nem tudok felhúzni semennyire . 66Mhz FIX BUS...... Hogy van ez akkor?

#868 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 20:21

Sztem olyan hogy fix fsb sose létezett, legalábbis a P1-es korszak eleje ota aligha.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#869 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 00:36

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 19:53

Yeashp ! Többször is irtad hogy a Celedet a tesód felhúzta xmhz re. Ezeknek nem fix volt az FSb jük?? Én 500as celt sehogy nem tudok felhúzni semennyire . 66Mhz FIX BUS...... Hogy van ez akkor?

szorzó a fix, FSB-t szabadon lehet rángatni, de az 500-as elég szerencsétlen pédány, mert mindegyik Cel1-nek 530-570 körül van a vége, és az 500-as 7.5-es szorzóval fut. az alaplapok meg többnyire 66 MHz környékén még csak elég nagy lépésekkel tudnak állítani. köv lépcső a 7.5*75 lenne, ami valszeg túl sok a procidnak. de lehet csak fesz emelés meg hűtés kéne neki...

a BP6 pl 66,75,83-es kerek értékeket tud, 90-től felfelé pedig 1MHz-enként, szóval a 6*66-os Cel1 duó szépen muzsikált 6*92 MHz-en, asszem 2@2.1 volttal...

ha nálad tényleg teljesen fix az FSB, akkor az az alaplapon múlhat. milyen típus?

#870 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 12. 08:46

Na :D
Mercury tényleg rettenet. Hiába nem volt gond ezekkel a szutykokkal pár éve, mára megöregedtek, kondik száradnak állásban is, meg ahogy Yeah írta a védelmek kb. teljes hiánya is baj velük. Egy legolcsóbb Ultra Power tökéletes lesz.
A kondenzátorokat nem a táp gyilkolja, ez tévhit, csak a gagyi tápok hódításaival egy időbe esett a kondinyavaja is, ez két külön téma. A 12V-os ágon megjelenő 14-15V-os tüskék a minimum 16V-os kondikat nem fogják nagyon abajgatni (azok károsodás nélkül kb. 20V-os tüskéket is lenyelnek, az meg már rég halálos az elektronikára).
Nekem már az AT-s korszakban volt gond a táppal, ugyanis akkoriban is kispórolták a korrekt kimeneti szűrést, ami miatt drágán, 3k-ért megvett Quantum LPS270-em véletlenszerűen elindult és nem inicializált, mikor beröffentettem a 386-os gépemet, csak 22. bekapcsolásra. Aztán egy másik, szűréssel bíró táppal meg elindult hibátlanul. Mekkora öröm volt fél év huzavona után :D
A 110/230V-os kapcsoló hiánya azt jelenti, hogy az adott táp vagy nem alkalmas amerikai üzemre, vagy aktív PFC-je van, amely képes sokkal szélesebb bemeneti fesztartományt kezelni. Vagyis az átkapcsoló léte-nem léte sosem jelzi a minőséget! Amíg nem volt APFC, a PPFC mellett a legtöbb tápnak volt átkapcsolója is. Elektronikailag egyik sem volt képes feldolgozni 110V körüli bemenőfeszt és ma sem képesek, ez csupán az APFC egyik "mellékterméke". Az átkapcsoló annyit tett, hogy a Graetz egyenirányítót tökegyszerűen átkötötte feszültségkétszerező kapcsolássá.
Ugyanez igaz a főkapcsolóra is, az sem a márka védjegye.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#871 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 16. 21:00

Döglődünk, döglődünk emberek? :rolleyes:

Mai nap hülye kérdése: Miért nem volt duál processzing K6 alapon?
APIC meg OpenPIC, Intelmonnyonle vs AMDlemond, membusz meg nimbusz, kereslet vs nemkereslet, kinekkellAMDlogósBP6, ilyenek.

Egyáltalán ténylegesen volt valamilyen SMP képesség ezen procikban, vagy csak úgy hírlik a neten?
(OpenPIC nevű dolog fejlesztve volt, de bele rakták-e ezen proccokba?)

Szerkesztette: Dizájnfiksön 2006. 03. 16. 21:14 -kor

'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#872 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 15:39

És akkor most jöjjön az én hülye kérdésem  :D  Duál lapokról nem sokat tudok, csak annyit hogy jól néz ki, és hogy 2 procit lehet bele tenni. Na most szeretném tudni, hogy hogy is működik ez. Nem pontosan elmagyarázni. Amit tudni szeretnék, hogy pl Abit BP6 2db 533as Cerkával 128L2 kessel ez mit jelent teljesitményben ?? Összeadóik  :confused:  A cache is ?? Egyenlő egy teljes értékú gigás celeronnal ?? Ilyeneket ha meg tudnátok mondani örülnék neki, illetve hogy játékra mennyira jók ezek, és mennyire nem, illetve még egy dolgot, hogy a ECC-vagy milyen ramok mire jók . Előre is köcce ti mindig tudtok mindent  :p

#873 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 18:41

A dual procis gép előnyeit csak Linux és NT alapú oprendszerekkel tudod kihasználni, tehát w98 és Me alatt ne is reménykedj. Játékokban semmi javulás nem lesz, a párhuzamos feladatvégzés viszont nagyon megérzi. pl. kerreg a vírusirtó és közben mehet egy tömörítés is. Optimalizált progik is profitálnak belőle, főleg tervező, kép- és videoszerkesztő alkalmazások. Ja, és jobban járnál 366@550 cerkákkal. De moddolással elvileg mennek benne FCPGA P!!!-ak is (FCPGA celi nem, abból már "kifelejtették" a SMP támogatást).
Ajánlott site: http://www.bp6.com

Szerkesztette: zotyesz 2006. 03. 17. 18:45 -kor

#874 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 18:49

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 16:39

Előre is köcce ti mindig tudtok mindent  :p

Ne vegyél 533-as Celeront. Vegyél 366-osat, húz fel 550-re. Gyorsabb lesz.
Ha a játék maga nem használja ki a két procit, akkor sebesebb nem lesz a 2 procitól.
De aha a játék mellett elindítasz más progit, akkor nem vesznek össze a prociidőn, a két program(egymás mellett,) gyorsabban fut.

#875 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 19:01

Idézet: zotyesz - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 19:41

De moddolással elvileg mennek benne FCPGA P!!!-ak is.

Moddolni szerintem felesleges. Persze ha csak a modding kedvéért csinálja az ember.. :)

#876 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 19:14

Másképpen pedig nem megy benne... És azért egy FCPGA P!!! nem kicsit gyorsabb egy Celeronnál és az áruk sem olyan vészes már. Asszem csak pár lábat kell átkötözgetni és a biost megpeccselni. (na jó, tényleg nem ennyire egyszerű, de jó leírás van hozzá a fentebb linkelt lapon) Vagy a drágább módszer : PowerLeap átalakító.

Szerkesztette: zotyesz 2006. 03. 17. 19:18 -kor

#877 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 21:02

Idézet: zotyesz - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 20:14

Másképpen pedig nem megy benne... És azért egy FCPGA P!!! nem kicsit gyorsabb egy Celeronnál és az áruk sem olyan vészes már. Asszem csak pár lábat kell átkötözgetni és a biost megpeccselni. (na jó, tényleg nem ennyire egyszerű, de jó leírás van hozzá a fentebb linkelt lapon) Vagy a drágább módszer : PowerLeap átalakító.

Áruk kifejezetten vészes. 8-10 ezer forint egy 1000-es Coppermine.
Powerleap gond viszont nincs, mert nem nagyon lehet őket beszerezni itthon.:)
Ha be is lehetne, akkor olyan árban, hogy kijönne a két átalakító árából egy új duálprocis alaplap. :(
Moddingot nem nézegettem, az enyémet biztos nem fogom baszkurálni. :cool:
Ráadásul nem hiszem, hogy modding után fogadná ugyan úgy a Celeronokat, legalábbis visszaalakítás nélkül.

#878 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 23:26

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 21:02

Áruk kifejezetten vészes. 8-10 ezer forint egy 1000-es Coppermine.
Powerleap gond viszont nincs, mert nem nagyon lehet őket beszerezni itthon.:)
Ha be is lehetne, akkor olyan árban, hogy kijönne a két átalakító árából egy új duálprocis alaplap. :(
Moddingot nem nézegettem, az enyémet biztos nem fogom baszkurálni. :cool:
Ráadásul nem hiszem, hogy modding után fogadná ugyan úgy a Celeronokat, legalábbis visszaalakítás nélkül.

Én nem pont ezresre gondoltam, van 650-700-as is ráadásul 100-as FSB-vel, a BX hivatalosan amúgy sem megy 133 FSB-t. Ezek meg 4-5 ezerért beszerezhetők /db. Igaz, 366-os celit utánam vágják már lassan egy ezresért.

#879 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 00:08

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 15:39

És akkor most jöjjön az én hülye kérdésem  :D  Duál lapokról nem sokat tudok, csak annyit hogy jól néz ki, és hogy 2 procit lehet bele tenni. Na most szeretném tudni, hogy hogy is működik ez. Nem pontosan elmagyarázni. Amit tudni szeretnék, hogy pl Abit BP6 2db 533as Cerkával 128L2 kessel ez mit jelent teljesitményben ?? Összeadóik  :confused:  A cache is ?? Egyenlő egy teljes értékú gigás celeronnal ?? Ilyeneket ha meg tudnátok mondani örülnék neki, illetve hogy játékra mennyira jók ezek, és mennyire nem, illetve még egy dolgot, hogy a ECC-vagy milyen ramok mire jók . Előre is köcce ti mindig tudtok mindent  :p

a sebesség kérdést már kifejtték a többiek. a cache össze nem adódik, tehát egy 256K-ra optimalizált progi ugyanúgy megfekszik.

pl egy gigás cel 1 óra alatt konvertál át egy filmet, az 500-as cel meg 2 óra alatt, de 2 ilyen filmet is ugyanúgy 2 óra alatt konvertál át párhuzamosan, tehát végeredményben ugyanaz a teljesítmény jön ki, ha sok a meló...

az ecc pedig a biztonságról szól. nemtom pontosan az elvét, de a lényeg hogy bizonyos mennyiségű adatot vissza tud állítani, ha megsérül. viszont ront a sebességen észrevehetően, szóval asztali felhasználásra nem ajánlott...

#880 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 18. 08:25

őőő, ha azt az 1-2%-ot észreveszed, akkor... :D
Ez HW-es ECC-kezelés, szóval semmi drasztikusra nem kell gondolni. Az ECC (Error Correction Code) arról szól, hogy a memória paritásos, vagyis plusz egy bit adódik minden 8 bithez hozzá. a plusz egy bit értéke az előző nyolc bit alapján algoritmussal képzett bináris szám legalsó értéke. Ezalapján lehetséges a hibás jelsorozat felismerése, javítása.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.