Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 19:50
Akkor most jöjjön az én kérdésem..
Szeretnék VGA-t vásárolni. Két versenyző van. Radeon 9800Pro és Geforce 6600.
Teljesítményre majdnem azonosak, bár a 6600 jobban húzható ezért még gyorsabb is mint a 9800. Emellett feature gazdagabb(SM3). Azonban, egy hatalmas gondom van. Mégpedig a hűtés. Nem titkolom, nagy az esélye egy Inno kártyának. Viszont. A gyári hűtés milyen hangos? Ez nem GT, hanem sima!!(AGP). Sajnos nekem HALK kártya kéne. Viszont azok sokkal drágábbak .. :/
Jöjjön az örök kérdés: van-e olyan hűtő, ami halk, és felmegy AGP-s 6600ra mindenféle barkács nélkül? Mert ha nincs, és/vagy nem halk az Inno gyári hűtője, akkor 9800.
Tapasztalat: 9800 sokat eszik (áram). Régebbi technológia
6600: Újabb és egyben 'takarékosabb' kártya. Nekem ezt javasolták anno, hogy ezt vegyek, mint 9800ast. A +128bit annyit nem tesz állítólag, mint a technológai előny. Hűtés másodlagos szempont. 22ért már lehet kapni 6600at. 23ért is volt egy ASUS a PH-n. Én Axle gyártmányt veszek holnap 8-)
Elnézést, ha nagy butaságot mondtam, de eddig ilyen tanácsokkal, tippekkel láttak el.
U.I.: Kösz a driver-javaslatot. Csak nForce terén mindig el volt maradva szegény. Mindig előbb jöttek ki máshol a driverek, mint ott. Ezért is bátrokodtam kérdezősködni.
Szerkesztette: Szacsoka 2005. 09. 27. 21:06 -kor

Súgó
A téma zárva.