HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 19. 13:53

Idézet: csongor15 - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 10:30

Sziasztok! Új vagyok, errefelé, és olvastam, miről beszéltek. Kisfiamnak egy HP OMNOBOOK-ja van. A gondom, az, hogy, Állítólag, nálam hozzáértóbbek szerint kiégett, a háttérvilágítás égője. Szintén állítólag, a HP szervíz, ezt kb egy új gép áráéert csinálná meg. A gép külsű monitorról kifogástalanul, üzemel. Van valami használható ötletetek? Mindent, megköszönnék!

Elkepzelheto, de nagyon ritka jelenseg. Sokkal inkabb a hattervilagitas invertere romolhatott el. Ha megis cso, akkor azt is ki lehet cserelni, torott kijelzobol (ami tenyleg javithatatlan) szoktak kivenni, de nagy valoszinuseggel mas tipuse is jo bele. Ha a hattervilagitas egyseg rossz, az ugy 15e max. Persze, ha nem gyari vadiuj. De elkepzelheto, hogy sokkal olcsobban is orvosolhato.
Helyileg hol vagy?
Alopecia perniciosa

#1102 Felhasználó inaktív   csongor15 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 19. 18:38

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 13:53

Elkepzelheto, de nagyon ritka jelenseg. Sokkal inkabb a hattervilagitas invertere romolhatott el. Ha megis cso, akkor azt is ki lehet cserelni, torott kijelzobol (ami tenyleg javithatatlan) szoktak kivenni, de nagy valoszinuseggel mas tipuse is jo bele. Ha a hattervilagitas egyseg rossz, az ugy 15e max. Persze, ha nem gyari vadiuj. De elkepzelheto, hogy sokkal olcsobban is orvosolhato.
Helyileg hol vagy?

Kösz, a tippet. Sajnos, én ennyire már nem értek hozzá. Amúgy, Pécsett!

#1103 Felhasználó inaktív   csongor15 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 18:41

Idézet: csongor15 - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 18:38

Kösz, a tippet. Sajnos, én ennyire már nem értek hozzá. Amúgy, Pécsett!

temesig@freemail.hu, a mail címem.

#1104 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 21:16

Akkor az lenne a kovetkezo feladat, hogy keresni valami kisebb uzletet, ahol foglalkoznak ilyesmivel. Valami PCbonto-szeruseg vagy hasonlo. Kinyitjak, szethuzzak a cso csatlakozasanal, raakasztanak egy kulso invertert, ha megy, akkor a cso jo, inverter rossz. Ekkor kepet is kell latnod.
Aztan raakasztanak a te inverteredre egy masik csovet, ha az vilagit, akkor inverter jo, cso rossz.

Utolag eszembe jutott, hogy lehet, hogy szakadas van a kepernyokabelben, akkor elvileg mindketto jo lehet, csak tapot nem kap pl. vagy egedelyezest.
Ez melyik omnibook?
Alopecia perniciosa

#1105 Felhasználó inaktív   ungawa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 15:28

van egy nx7300 notim, ami elég fura dolgot művel akkuról: már másodszor kapcsolt a kijelző akkor, amikor dolgoztam vele, aztán alkalmanként egy bevillanás is látszik rajta. hol függőleges, hol vizszintes síkban, teljes hosszban. ha váltóáramon van, nem tapasztaltam ezt vel. mi lehet vele?

#1106 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 15:43

Tud valaki segíteni? hogyan kell HP laptopról bootolni? A masina egy HP Pavilion ZT1180.  Beállítom a biosban a cd-ről bootolást, sőt az indulásnál is kiválasztom a cd bootot. Xp lemez nem bootol, sőt a többi sem ami boot lemez lenne. 8acronis, vagy Hirens boot cd sem) Kiírja hogy nem boot lemez, és már indítja is a hd-t, vagy visszaadja a képernyőt, amin választhatok, hogy honnan bootoljak.  :confused:
Mi a trükkje? Fontos lenne.

#1107 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 16:06

Ha nem az eredeti optikai meghajtó van benne, akkor lehet, hogy az a probléma. Anno a Lifebook C1010-esembe slave DVD meghajtót vettem, viszont bootolni csak masterről tudott. (A slim meghajtókat az esetek nagy részében nem lehet házi módszerekkel "átjumperelni", ez a firmware-ben van kódolva.)

Ha van rá lehetőséged, próbáld ki másik meghajtóval is.

#1108 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 16:21

Idézet: debaj - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 17:06

Ha nem az eredeti optikai meghajtó van benne, akkor lehet, hogy az a probléma. Anno a Lifebook C1010-esembe slave DVD meghajtót vettem, viszont bootolni csak masterről tudott. (A slim meghajtókat az esetek nagy részében nem lehet házi módszerekkel "átjumperelni", ez a firmware-ben van kódolva.)

Ha van rá lehetőséged, próbáld ki másik meghajtóval is.

Eredetinek  tűnik, de nem olvas semmit csak az audiolemezt  :confused:

#1109 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 17:22

Akkor halott a meghajtó, cserélni kell.

#1110 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 17:47

Idézet: debaj - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 18:22

Akkor halott a meghajtó, cserélni kell.

Kivettem a hd-t, beolvassa a cd-ket (legalábbis felpörög, ránéz) majd kiírja, hogy nem bootlemez.

#1111 Felhasználó inaktív   csongor15 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 17:47

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 21:16

Akkor az lenne a kovetkezo feladat, hogy keresni valami kisebb uzletet, ahol foglalkoznak ilyesmivel. Valami PCbonto-szeruseg vagy hasonlo. Kinyitjak, szethuzzak a cso csatlakozasanal, raakasztanak egy kulso invertert, ha megy, akkor a cso jo, inverter rossz. Ekkor kepet is kell latnod.
Aztan raakasztanak a te inverteredre egy masik csovet, ha az vilagit, akkor inverter jo, cso rossz.

Utolag eszembe jutott, hogy lehet, hogy szakadas van a kepernyokabelben, akkor elvileg mindketto jo lehet, csak tapot nem kap pl. vagy egedelyezest.
Ez melyik omnibook?

Omnibook XE3-GC

#1112 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 19:07

Idézet: mexel - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 17:47

Kivettem a hd-t, beolvassa a cd-ket (legalábbis felpörög, ránéz) majd kiírja, hogy nem bootlemez.

Attól még, hogy felpörgeti, még nem biztos, hogy olvas is róla. Az én notimban is pörög a lemez, és itt megáll a tudomány. Először csak a DVD lemezeket nem olvasta, aztán az írott CD-ket is abbahagyta, mostanában már a gyári CD-ket sem szereti. Mondjuk engem ez nem nagyon érint, a vinyón van egy bootolható partíció, amiről újra tudom húzni a rendszert, ha kell, adatokat meg inkább crosslink kábelen keresztül másolok.

#1113 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 19:46

Idézet: debaj - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 20:07

Attól még, hogy felpörgeti, még nem biztos, hogy olvas is róla. Az én notimban is pörög a lemez, és itt megáll a tudomány. Először csak a DVD lemezeket nem olvasta, aztán az írott CD-ket is abbahagyta, mostanában már a gyári CD-ket sem szereti. Mondjuk engem ez nem nagyon érint, a vinyón van egy bootolható partíció, amiről újra tudom húzni a rendszert, ha kell, adatokat meg inkább crosslink kábelen keresztül másolok.

pont most próbálkozom azzal, hogy a Partition Magic segítségével 2 részre osztom a vinyót. Hogyan csináljak egy bootolható partíciót drive nélkül?

#1114 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 21:18

Windows alatt gőzöm sincs (egy öreg Macintosh laptopom van), de jó kiindulási alap egy Win98 bootdisk tartalmát, meg a telepítőt áthúzni. Én annak idején egy USB-s driverrel fűszerezett bootdiskről, meg egy IDE-USB átalakítóra lógatott CD-ROM-ról telepítettem újra az XP-t a régi laptopomon. (igaz, kb. öt óra hosszat tartott, de legalább működött.)

#1115 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 21:38

Idézet: debaj - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 22:18

Windows alatt gőzöm sincs (egy öreg Macintosh laptopom van), de jó kiindulási alap egy Win98 bootdisk tartalmát, meg a telepítőt áthúzni. Én annak idején egy USB-s driverrel fűszerezett bootdiskről, meg egy IDE-USB átalakítóra lógatott CD-ROM-ról telepítettem újra az XP-t a régi laptopomon. (igaz, kb. öt óra hosszat tartott, de legalább működött.)

Most még próbálok win alól bootmanagert telepíteni :)
Sikerült is , vmi osl200 vagy mi. Csak éppen azt nem tudom, hogy a d: partícióról hogyan butuljon :)

----------------

Közben úgy néz ki, sehogyan sem fog menni. A bootmanagerem már látja a c és d meghajtót is, de a d-re nem tudok bootolható partíciót varázsolni sehogyan sem xp alól.

Szerkesztette: mexel 2008. 03. 20. 22:11 -kor

#1116 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 22:58

Más kérdés: minden notiba más és más dvd olvasó kell? Mindegyik típus más formájú és csatlakozású? Mert akkor nem nagyon fogok kapni bele gondolom.

#1117 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 23:23

Rákeresve szabványos 50 pines ATAPI csatlakozású meghajtó kell bele.

Kép

#1118 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 23:41

Idézet: debaj - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 0:23

Rákeresve szabványos 50 pines ATAPI csatlakozású meghajtó kell bele.

Még nem szedtem szét a meghajtót, majd megnézam. Lehet kapni csak dvd olvasót is valahol?
(az van ráírva: UJDA720)

Ezek alapján: "50 pines szabványos atapi csatlakozású" könnxen fogok találni? Esetleg olvasót is?

Szerkesztette: mexel 2008. 03. 21. 00:05 -kor

#1119 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 00:28

Idézet: mexel - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 23:41

Ezek alapján: "50 pines szabványos atapi csatlakozású" könnxen fogok találni? Esetleg olvasót is?

Könnyen, ez a szabványos csatlakozó. 2-3000 forint körül már lehet kapni használt DVD olvasót.

#1120 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 07:50

Idézet: debaj - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 1:28

Könnyen, ez a szabványos csatlakozó. 2-3000 forint körül már lehet kapni használt DVD olvasót.

Köszönöm, akkor körülnézek valahol :)

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.