HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 28. 07:02

Idézet: Simán - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 3:38

Sziasztok!

Érdekes kérdésem lenne. Ha jáccok a notimmal (asus-v1s) akkor ha durván megdolgoztatja a cpu-t akkor egy idő után shutdownol a gép, konkrétan full kikcsapolja magát. Próbáltam notebook hardware controllal belepiszkálni hogy elég ha csak 100 fokos a proci leállítani a gépet, de nem használ. Hogfy lehet bios szinten belenyúlni ebbe a vezérlésbe? Már csak azért mert rettentően durva hardware-t raktak a gébe de így nem tudom kihasználni. :reklamacio:

Jesszus. Hűtőt ki kell szedni, kipucolni, az alján vékony rétegben lévő gyári valamit leszedni és pasztával pótolni. ventit ellenőrizni kell, hogy rendesen dolgozik-e. Ha nem vagy benne jártas, inkább ne állj neki!
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1182 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 07:04

Idézet: theobaldo - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 20:03

Sziasztok,segítséget kérnék.
A gondom az,h kezd teljesen meghalni az Albacomp gépem videókártya ventillátora.Van,h már rendesen defibrillálni kell:-D,megfújatom egy másik ventillátorral,h beinduljon.A gond az,h lejárt a gari,meg egyébként is csak Fehérváron javítják a kicsikét,én meg Heves megyében vagyok.Ha vki tudna a környékről segíteni,s járatos a venti cserében.kérem jelezzen.Köszi előre is!

Ha nagyon nem tudsz máshogy megoldást találni, küldd el levélben (kemény merevítéssel!) csak a ventilátort, talán még menthető.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1183 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 29. 10:27

Sziasztok!

Van egy Hp-Compaq Noti (NX9010). Egy ideje iszonyat lassúvá vált a gép. Bootoláskor a bootmenü, kb 2 perc alatt jön fel, utána az XP indulása kb negyed óra.
Tegnap este kaptam kézhez a masinát, memtestet már futtattam rajta, ott nem volt hiba. (XUbuntu telepítő cdről).
Olyan érzésem van mintha a HDD vált volna irtózatosan lassúvá, most a következő lépésként megpróbálom a diszket egy külső keretben másik gépen megnézni, illetve a gépet egy másik lemezzel.

Elkezdtem újra feltelepíteni a gyári WinXp Cd-ről, amely egészen addig szépen futott, amíg nem kellett lemezt kiválasztanom, akkor ott is jött a kb 40-szeres lassulás.

Mit lenne érdemes még vizsgálnom?

Üdv

42
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#1184 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 29. 10:35

Everest mit szól hozzá? UDMA5 v. PIO módban van a diszk?
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1185 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 10:58

Inkább SMART-ot kéne nézni, telepítő eleje nem nagyon érzi a PIO módot..
(egyébként nem értem, miért mániája sok embernek azonnal telepítőlemezhez nyúlni, ha baja támad a zikszpével ahelyett, hogy a probléma okát keresné meg :) )

#1186 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 11:04

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 7:01

Sajnos ilyen ócska minőségű a forrasz, meg maga a BGA eljárás is rejt buktatókat. El nem porlad, az elvileg megfolyt, forrasszal bevont terület nemes egyszerűséggel elválik a golyótól. Ez többnyire az intenzív hőhatás (melegszik-lehűl) tartós eredméne, de mechnaikai behatás (hajlítás), illetve ROHS forraszanyag gyakran idézi elő.

Köszönöm az infókat.
----------
rohamkocka

#1187 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 11:17

Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 11:35

Everest mit szól hozzá? UDMA5 v. PIO módban van a diszk?

Meg fogom lesni, csak még nem jutottam el addig, hogy az XP elinduljon úgy hogy használható legyen.

#1188 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 11:20

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 11:58

Inkább SMART-ot kéne nézni, telepítő eleje nem nagyon érzi a PIO módot..
(egyébként nem értem, miért mániája sok embernek azonnal telepítőlemezhez nyúlni, ha baja támad a zikszpével ahelyett, hogy a probléma okát keresné meg :) )

Az lesz, meglesem. Hát hogy miért is telepítőlemez? Mert mikor tegnap este egy üveg rozé iszogatása közben a kezembe nyomták a gépet, hogy csak villog a kurzor fekete képernyőn és mi a fene lehet vele, akkor a notitáskában egy telepítőlemez lapult semmi más :)
Egy hdd-ről bootolást kivártam (1 üveg Teleki bánta), aztán gondoltam lessünk egy javító konzolt, hátha.
Most majd kibarkácsolom a vinyót és egy külső kerettel rátolom a saját gépemre, aztán remélem meglátjuk a hiba okát.

Üdv és thnx a segítséget
42

#1189 Felhasználó inaktív   R_P 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 29. 21:58

sziasztok!
lenovo 3000 N100 hoz XP-s driverlemez fellelhető valahol?
a VISTA amit kaptam hozzá nem igazán vált be...
a lenovo support oldalon letölthető driverek egyszerűen nem működnek...
van valakinek valami ötlete?

#1190 Felhasználó inaktív   S3NS3i 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 09:31

Sziasztok!

Van egy Asus A6000 szériás(a6va-q034) notim.Sikerült leejteni és olyan szerencsétlenül esett hogy a töltö csatlakozó az alaplaprol levált.Nem esett magasrol csak szerencsétlenül, mert be volt dugva a töltő.Szoval a lényeg hogy a csatlakozó kellene nekem.Visszaforrasztani nem tudom a régit mert az sérült.

Help please!!!

THX
[Asus P5B-Deluxe WiFi-AP][Core 2 Duo E6300@2130Mhz][GeiL Ultra Kit 2x512 MB DDR2-800][Samsung 320GB 16MB][Gainward 8800GT 512MB GoldenSample][Codegen 300W]

[15,4" WXGA][Mobile Intel Alviso i915PM][Mobile Intel Pentium M Dothan 2MB/FSB533 1,73Ghz][512MB DDR2-533][80GB 8MB][ATi Mobility Radeon X700/128MB PCI-EXP]

#1191 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 09:33

Mennyire sérült? Bontóból valószínáleg hamar lesz bele.

#1192 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 09:33

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 12:20

Az lesz, meglesem. Hát hogy miért is telepítőlemez? Mert mikor tegnap este egy üveg rozé iszogatása közben a kezembe nyomták a gépet, hogy csak villog a kurzor fekete képernyőn és mi a fene lehet vele, akkor a notitáskában egy telepítőlemez lapult semmi más :)
Egy hdd-ről bootolást kivártam (1 üveg Teleki bánta), aztán gondoltam lessünk egy javító konzolt, hátha.
Most majd kibarkácsolom a vinyót és egy külső kerettel rátolom a saját gépemre, aztán remélem meglátjuk a hiba okát.

Üdv és thnx a segítséget
42

Értem, magam is így tettem volna :Đ

#1193 Felhasználó inaktív   S3NS3i 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 09:35

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 9:33

Mennyire sérült? Bontóból valószínáleg hamar lesz bele.

Hol találok ilyen bontót??Vagy bontott alkatrészt???
3darabban van a műanyag, bal oldal, közép a tűvel és jobb oldal... :D
Bocs a lámaságért

Szerkesztette: S3NS3i 2008. 04. 30. 09:37 -kor

[Asus P5B-Deluxe WiFi-AP][Core 2 Duo E6300@2130Mhz][GeiL Ultra Kit 2x512 MB DDR2-800][Samsung 320GB 16MB][Gainward 8800GT 512MB GoldenSample][Codegen 300W]

[15,4" WXGA][Mobile Intel Alviso i915PM][Mobile Intel Pentium M Dothan 2MB/FSB533 1,73Ghz][512MB DDR2-533][80GB 8MB][ATi Mobility Radeon X700/128MB PCI-EXP]

#1194 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 12:19

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 10:33

Értem, magam is így tettem volna :Đ

nah chkdsk szerint tele van hibás szektorral a kicsike...

#1195 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 11:47

Sziasztok! Kis gondom van a FSC Amilo Xi 2550 laptopommal, amiben a segítségeteket kérném. A Turbo Memory Console-ban képtelen vagyok bekapcsolni a Windows ReadyDrive-ot. Bosszant a dolog, elvégre nem véletlenül 1GB-os modul van benne. Mi lehet a gond? A netet bújva sem lettem okosabb. Talán az is szerepet játszhat, hogy a merevlemezek egy JMicron vezérlőn lógnak, és a vezérlő BIOS-ában RAID 0 tömbbe szerveztem a két merevlemezt. Valakinek valami ötlete van esetleg?

#1196 Felhasználó inaktív   Simán 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 23:44

Kezd elszakadni a cérna nálam.
Továbbra is Asus V1S noti, a teljesség kedvéért:
-Duo T5750 proci 2Ghz
-2 Giga ram
-Geforce 8600M GT (512 Mb)

Játék közben maximum 63-64 fokos a proci. A HDD még annyi sem. Teljesen változó időközönként fogja magát és kikapcsol: elsötétedik a kép, kattanás és off.
Ezzel a két progival csinálja: gothic3 és assasian creed
Abszolút nem csinálja ha nem játszom és abszolút nem csinálja a need for speed legújabb részével sem, pedig az úgy megizzasztja a gépet mint az örület (minden grafika maxon van).
Teljesen tanácstalan vagyok. HELP plizz

#1197 Felhasználó inaktív   theobaldo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 04:48

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 6:04

Ha nagyon nem tudsz máshogy megoldást találni, küldd el levélben (kemény merevítéssel!) csak a ventilátort, talán még menthető.

a gond az,h nagyon egybe van,s az én tapasztalatommal nem nagyon mertem bele mászni..azért gondoltam vmi környék beli segítségre..de nagyon köszönöm,más nemm kiflexxelem,ha más nem lesz :D
Mindig azt teszem amit mondok,és mindig azt mondom amit teszek.

#1198 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 05:14

Idézet: Simán - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 0:44

...
Ezzel a két progival csinálja: gothic3 és assasian creed
Abszolút nem csinálja ha nem játszom és abszolút nem csinálja a need for speed legújabb részével sem, pedig az úgy megizzasztja a gépet mint az örület (minden grafika maxon van).
Teljesen tanácstalan vagyok. HELP plizz

Álljunk meg 1 szóra: nem lehet így ránézésre tudni, hogy a gép számára mi az izzasztó (főleg a vga számára), milyen shadereket használ, stb. Ne ítélj a látvány alapján, csak akkor, ha nagy rutinod van benne s technikailag is érted, mi hogyan működik, meg PONTOSAN ismered miond a vga-dat, mind pedig az adott programot.

Mindenesetre simán lehet túlmelegedés is, próbáld ki más nem túl régi programokkal. Minél többel, annál "jobb" közelítést lehet kapni.
Nekem volt hasonló gondom, aztán 3dmark06 alatt is csinálta... :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1199 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 07. 07:11

Az a 63-64 fok nekem gyanús. Mintha Inteleknél pont 65 fok szokott volna lenni az alap lekapcsolási hőmérséklet. NFS alatt mennyi a proci?
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1200 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 07:55

Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 8:11

Az a 63-64 fok nekem gyanús. Mintha Inteleknél pont 65 fok szokott volna lenni az alap lekapcsolási hőmérséklet. NFS alatt mennyi a proci?

Aligha: nálam a felső érték 65 szokott lenni, de volt már 70 fok is (amikor játszottam) és a gépem nem kapcsolt le...

Szerkesztette: desiderius 2008. 05. 07. 07:57 -kor

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.