Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely
Elküldve: 2008. 07. 09. 19:54
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 07. 09. 21:38
Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 19:17
Még annyit kérdeznék, hogy az a fedél valószínűleg zárjeggyel van ellátva, ha jól gondolom, tehát én nem tudnám bővíteni, csakig márkaszervízben?
Akkor az valami egyedi (eladó hely által rátett) zárjegy lehet, mert én HP gépet zárjeggyel nem sokat láttam(pedig eladtunk már pár raklapniy hp gépet
Amit igen ott is a speciális 1.8" os HDD miatt, amit "polgári" gépbe úgyse tudsz betenni a csatlakozója inkompatibilitása miatt.
Elküldve: 2008. 07. 09. 22:17
Jah amiket próbáltam: Memtest 8 órán keresztül, 0 hiba; Burnin test minden processzor releváns tesztje, billentyűzet nélkül 1,6 ghz en 6 órán keresztülhiba nélkül, 3d mark 2001 2 órán keresztül.
Minden kiszedhető összetevőt kivéve, külön-külön betéve csak a billentyűzetre reagál fagyással.
Ha valakinek van ötlete köszönettel fogadom.
Elküldve: 2008. 07. 09. 22:49
Idézet: Zsobacsi75 - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 18:42
Advent 7205-ös laptomom van. Tegnap óta olyan hibát produkál, hogy magától kikapcsol. Nem jellemző, hogy mikor. Volt mikor az ölemből raktam az asztalra és mozgatás közben kapcsolt is. Vagy ha a képernyőt kicsit lehajtottam. Mikor legelőször csinálta akkor például hozzá sem nyúltam.
Utána nem bírom egyből bekapcsolni. Levszem az aksit, visszarakom és akkor be tudom kapcsolni (valamikor elsőre nem jön össze). Mi lehet a hiba?
Mindenki segítségét előre is köszönöm!
Ha kell javításra át tudom venni.
Chipsetet is cserélünk, ha az szükséges.
Elküldve: 2008. 07. 09. 22:55
Idézet: XC-biker - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 22:49
Chipsetet is cserélünk, ha az szükséges.
Köszönöm, ha nem derül ki semmi pár napon belül akkor élek a lehetőséggel, csak már 3x fizettem bevizsgálási díjat így várék, hátha valakinek lesz valamilyen használható tippje.
Elküldve: 2008. 07. 09. 22:56
Idézet: sorbat - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 21:55
Bár nem neked írtam, de akár rád is érvényes.
Elküldve: 2008. 07. 09. 23:20
Ezen a laptopon azonban csigalassú. Pontosabban az történik, hogy bootolás után egy fél óráig teker a vinyó, látszólag tökéletesen értelmetlenül, fogalmam sincs, hogy ilyenkor mit töltöget. Iszonyat módon lelassítja a gépet. Minden bloatware-t kiirtottam róla, msconfigban beállítottam, hogy csak a legszükségesebb dolgokat indítsa el. Amint ez a fél óra elmúlik, a gép magához tér és normálisan működik. De amíg ez a hdd tekerős időszak tart nemcsak lassú, de az egész gép iszonyú "bizonytalan", erőtlen is, weboldalakat nem tölt le, elveszti az internetkapcsolatot, a wifi routerig megvan, de onnan az internetre nincs, aztán, amikor a hálózati kapcsolatnál rákattintok, akkor megjavul. Ez persze logikusan nem a gép és még csak nem is a vista hibája, hiszen a gép is a router között max a jelerősség, de mégis az a benyomásom, hogy minden ezzel a folyamatos hdd aktivitással van összefüggésben.
Mi erre a megoldás, hogyan tudnám elérni, hogy a gép normálisan elinduljon, betöltse amit be kell, aztán fusson normálisan?
Előre is köszönöm
Elküldve: 2008. 07. 09. 23:30
Idézet: LML - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 21:38
Amit igen ott is a speciális 1.8" os HDD miatt, amit "polgári" gépbe úgyse tudsz betenni a csatlakozója inkompatibilitása miatt.
Köszi szépen, sokat segítettél!
Elküldve: 2008. 07. 10. 05:00
Idézet: felnovo - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 22:20
Ezen a laptopon azonban csigalassú. Pontosabban az történik, hogy bootolás után egy fél óráig teker a vinyó, látszólag tökéletesen értelmetlenül, fogalmam sincs, hogy ilyenkor mit töltöget. Iszonyat módon lelassítja a gépet. Minden bloatware-t kiirtottam róla, msconfigban beállítottam, hogy csak a legszükségesebb dolgokat indítsa el. Amint ez a fél óra elmúlik, a gép magához tér és normálisan működik. De amíg ez a hdd tekerős időszak tart nemcsak lassú, de az egész gép iszonyú "bizonytalan", erőtlen is, weboldalakat nem tölt le, elveszti az internetkapcsolatot, a wifi routerig megvan, de onnan az internetre nincs, aztán, amikor a hálózati kapcsolatnál rákattintok, akkor megjavul. Ez persze logikusan nem a gép és még csak nem is a vista hibája, hiszen a gép is a router között max a jelerősség, de mégis az a benyomásom, hogy minden ezzel a folyamatos hdd aktivitással van összefüggésben.
Mi erre a megoldás, hogyan tudnám elérni, hogy a gép normálisan elinduljon, betöltse amit be kell, aztán fusson normálisan?
Előre is köszönöm
a hdd tuti hibátlan?
www.hdsentinel.hu
Elküldve: 2008. 07. 10. 09:09
Idézet: XC-biker - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 5:00
www.hdsentinel.hu
Gondolom a hdd hibátlan, mindent betölt, a rendszer mindig indul, nem fagy le, semmi olyasmit nem csinál a hdd, ami önmagában a hdd hibájára utalna. Csak teker folyamatosan.
Elküldve: 2008. 07. 10. 11:27
Idézet: felnovo - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 9:09
Közben le is teszteltem, a hdd hibátlan.
Elküldve: 2008. 07. 11. 06:49
Idézet: felnovo - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 10:27
Vírus?
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D
Elküldve: 2008. 07. 11. 15:39
Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 19:17
Még annyit kérdeznék, hogy az a fedél valószínűleg zárjeggyel van ellátva, ha jól gondolom, tehát én nem tudnám bővíteni, csakig márkaszervízben?
Szia!
Normális esetben nincs leragasztva, pont a bővíthetőség miatt. (Mert azt ugye semelyik (gyártó/forgalmazó) ne várja el, hogy egy db csavar, meg fél perc miatt márkaszervizbe kerüljön egy notebook, ha bővíteni kell, igazam van?
Egyébként a felvetésedre van élő példa, pont egy HP TC4400 volt, amelyiknél valami okból le volt ragasztva. De ez 1db gép volt a többszázból...
Elküldve: 2008. 07. 11. 17:18
EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!
Elküldve: 2008. 07. 11. 17:39
Idézet: BBalázs - Dátum: 2008. júl. 11., péntek - 16:18
megoldás: billentyűzet matrica.
Elküldve: 2008. 07. 11. 18:08
Köszi.
EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!
Elküldve: 2008. 07. 13. 09:01
XP-t akartunk rátelepíteni- csakhogy a dvd ről való driver felrakás (kék képernyős telepítés) utáni újraindulás után megakad és nem megy tovább- ja és a vinyó egy 120 GB os darab big LBA gond szóba sem jöhet ugye?
a phoenix biosban kínlódunk- mert nem tudjuk rendesen beállítani a boot sequence-t.
14 éve pont abból vizsgáztam , de az már jó régen volt- plusz itt az advancedben nincsen ilyen menüpont- próbáltunk már minndent állítgatni:
a hard disk a pimary, a dvd combo pedig a secondary master.
Ja és néha írja hogy drive error code 0200x, új a merevlemez!
Floppy nyema ,talán valami kártyaolvasó van benne ...asszem PCIMCA, ha jól láttam, USB biztos van. de csak LAN boot lehetőséget láttam.
Most odáig vagyunk hogy nem jövünk melyik eszközként és hogyan kell detektáltani a cd/dvd -t
atapi removable?? vagy cd romnak?
Sok minden nem jut az eszembe.
Szerkesztette: WEbshark 2008. 07. 13. 09:58 -kor
Elküldve: 2008. 07. 13. 09:35
A kék képernyős TextMode Setup során először illesztőket tölt be, majd partícionálás/formázást követően az XP telepítéséhez elsődlegesen szükséges mappákat hozza létre és tölti fel az XP telepítése során futó GUI és rendszermag fájljaival, majd ezután indul újra. Ezek szerint idáig eljut, vagy a betöltés-lemezdetektálás során hasal el?
210GB-os merevlemez-ez érdekes méret. Attól, hogy zsírúj, még lehet baja. A 0200 az nem találja a lemezt hiba, aminek sok oka lehet, akár maga az Acer alaplap is.
Ha a Txtsetup éezajlik rendesen, akkor az optikai eszköz körül nem lesz semmi gond.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 07. 13. 09:58
Idézet: didyman - Dátum: 2008. júl. 13., vasárnap - 10:35
A kék képernyős TextMode Setup során először illesztőket tölt be, majd partícionálás/formázást követően az XP telepítéséhez elsődlegesen szükséges mappákat hozza létre és tölti fel az XP telepítése során futó GUI és rendszermag fájljaival, majd ezután indul újra. Ezek szerint idáig eljut, vagy a betöltés-lemezdetektálás során hasal el?
210GB-os merevlemez-ez érdekes méret. Attól, hogy zsírúj, még lehet baja. A 0200 az nem találja a lemezt hiba, aminek sok oka lehet, akár maga az Acer alaplap is.
Ha a Txtsetup éezajlik rendesen, akkor az optikai eszköz körül nem lesz semmi gond.
Bocs originál winXpHome cdről megy német nyelvű
...a kék Gui UTÁN döglik be
0200x error kóddal.
innentől kezdve ugye félig fent van a rendszer- nem találja a cd-t sem- megakad abban hogy továbbtelepítsen
Nem igazán vágom hogy mit lehet csinálni...
merevlemez méret... bocs elírtam 120as !
nos ami beugrott hogy nem full formatot csinál a főnököm az elején....(állítólag már próbálta teljes formattal)
de mindig uj particiót,
csináljunk egy 40es rendszerpart-ot? aztán a többit külön
Szerkesztette: WEbshark 2008. 07. 13. 10:13 -kor

Súgó
A téma zárva.