Idézet: BIGfoot - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 2:11
Üdv mindenkinek.
Hozzámkerült egy Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530as laptop, amire OPrendszert kellene raknom. Csupán annyi a bökkenő hogy az SP2es windows telepítő (szerintem) nem ismeri fel az inteles SATA vezérlőt, mer aztmondja a telepítő hogy nincs merevlemez a gépben. Próbáltam a F6al a SATA driverét betallóztatni, de az csak floppy-n fogadná el a windows, de ugye ezen a laptopon sok floppy van.
Ilyenkor mi a teendő?
Előre is köszi a segítséget.
Üdv, Zsoltee
Először is nézd meg a fusi honlapját, hogy van-e hozzá kifejezetten XP-s BIOS. Ebben ugyanis a sata eszközt jó eséllyel IDE-re állítva hagyják (nekik pluszkunka, nem tudom, minek kell letiltani a lehetőséget, ezért utálom a laptopok nagy részét, mert pl. a modemet, LAN-t csak kivétellel lehet tiltani, hát phö, 2008-at írunk cseszdmeg). Mivel nem hiszem, hogy lesz hozzá ilyen BIOS (mert FuSi), ezért egy nlite-ot keríts és a laptop déli hídjának típusára keresve keríts F6 lemezt (ha már próbáltál, akkor vélhetően megvan). Ezt a meglévő telepítődbe az nlite belerakja és így nem kell hozzá flopi. nlite egyszerű, varázslós, nem nagyon tudod elrontani.