Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely
Elküldve: 2008. 12. 08. 20:13
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2008. 12. 09. 07:28
Majd ha érdemben is hozzászólsz, akkor folytatjuk, addig csak a szánkat szellőztetjük itt. Pláne hogy az embernek se sürgős a megoldás úgyfest.
Elküldve: 2008. 12. 09. 21:20
Idézet: debaj - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 10:16
Igen szerintem is a HP-nél fogom megpróbálni,csak összejön valami.Azért köszi a segitséget,majd jövök ha nem sikerül...
Elküldve: 2008. 12. 10. 08:23
van egy apple macbook-om, amit kb 2-3 eve vettem, s lenne egy olyan problemam most, h a wifi kartyaja szarakodik, meghozza ugy, h kicsi tererovel tud fogadni wifi-t. ezt ugy kell elkepzelni, h ha melle teszek egy AP-t, akkor irja h a jel "jo" vagy "gyenge". ha messzebb van az AP, mondjuk a szoba masik felen, vagy esetleg a masik szobaban, akkor mar "nagyon gyenge" a fogott jelem.
most visszatettem 11M-ra az AP-t igy most (viszonylag) jobban tudom fogni a jelet, vmint tobb AP-val kiprobaltam mar, s sajna mindegyikkel ugyan az volt. (egyebkent linksys wrt54gs +dd-wrt)
szedszedtem a gepet, s egy AR5BXB6 tipusu kartya van benne, 2 antenna csatlakozassal.
kerdesem, h mi lehet a baja? a benne levo mini-pci wifi kartya doglott be, vagy az antennaival lehet baj? hogy tudom megallapitani melyik a rossz? ill. ha a kartya szar akkor milyennel tudnam cserelni?
pre thx
Elküldve: 2008. 12. 10. 09:00
igy nez ki a csatlakozoja
Elküldve: 2008. 12. 10. 11:02
Elküldve: 2008. 12. 10. 11:27
aztan lecsereltem a mac os-t debian-ra. kiprobaltam a ndiswrapper-t, madwifi-t, ugyan az volt. aztan ugyan ezt ubuntu alatt. aztan feltettem windows vista-t, most xp-t. kulonbozo drivereket probaltam.
tehat az szinte biztos, h hardver hiba.
de hamar a cserenel tartunk, bele tudok tenni egy olyan kartyat ami N szabvanyt is tud? mert ugye azok 3 antennat hasznalnak(ha jol tudom) nekem meg csak ketto van. vagy ettol fuggetlenul menne, csak nem akkora sebesseggel. ill. olyan kartyat, ami tudja a 2.4 ill 5 Ghz-et is?
Szerkesztette: Aljas 2008. 12. 10. 11:37 -kor
Elküldve: 2008. 12. 10. 13:42
SZERK.: Hülye vagyok, kell lennie, a wifi kártyán is három csati van. Kérdés, hogy mi történik két antennával, szerintem nem fogja eldobni magát, csak épp nem lesz draft-N kompatibilis.
Szerkesztette: debaj 2008. 12. 10. 13:45 -kor
Elküldve: 2008. 12. 10. 16:01
egyebkent en elso korben erre a kartyara gondoltam
ebbol a 3945ABG -re
ez nem tud N-et, de ha esetleg menne az N-is, akkor az 5300-ast vennek.ilyet
Szerkesztette: Aljas 2008. 12. 10. 16:03 -kor
Elküldve: 2008. 12. 11. 16:32
Idézet: didyman - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 14:57
Tőttő is lehet ludas. Akarommondani, kondis. Már ha arról csinálja. Ha nem, akkor cső, bár elvileg ez nem feltétlenül a hanyatlás jele.
nagyember, ha majd erreesz megen a rossebb: akkuról is a pofámba villogott ma. mi az amivel előrébb lehet hozni a halálának pinalatát? csakmert februárig garis. mármint használat ügyileg h lehet siettetni? mi az ami eszi? bekapcs, kikapcs? hőmérsékleti viszonyok? vagy csak radó kedve szerint elszáll eccer? mer' megsiettetném... nem azért mert annyira földhöz vág 20k, hanem mert jövő februárban ez a noti kb. max a dupláját fogja érni annak az összegnek...
Szerkesztette: avman 2008. 12. 11. 16:33 -kor
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2008. 12. 11. 23:18
ACER 5101 awlmi notiba kicseréltem a procit és a hdd-t és nem akar felmenni a winxp!!
turion x2 tl-56 és egy wd scorpio blue 320gb telepítés közben egyszerüen leáll a gép...
Elküldve: 2008. 12. 14. 16:02
Van egy Acer Aspire 5310 notim.
Pár hetente ki szoktam takarítani a ventillátort és a hűtőt a portól, macskaszőrtől, stb.
Mostanában több napig hagytam bekapcsolva éjszakára is a gépet. A futó task sem volt CPU igényes, csak netrádiót hallgattam rajta ilyenkor non-stop. Azóta azt játssza, hogy kb. 30 másodpercenként bekapcsol a CPU venti, majd kb. 40 másodpercig pörög ilyenkor, és ez kb. fél percenként ismétlődik. Na ez éjszaka elég idegesítő, és eddig nem is csinálta. Ezelőtt 1-2 héttel alig kapcsolt be a venti, örültem is, h milyen fasza és csendes gépem van. (volt)
A CPU kb. 40 fokon megy folyamatosan, szilikonzsírt cseréltem a hűtő alatt jófélére, de továbbra is cseszi a nagynénjét
Linux Live CD-vel, és XP alatt is ugyanezt csinálja, ilyenkor a CPU-kihasználtság 0 és 8 % közt ugrál. Vírus, vagy procietető alkalmazás nincs jelen. Mitől kapcsolgathat, mitől melegszik?
Na most jön a furfangosabb kérdés...
Még garis 4 hónapig. Küldjem el a tótokhoz futárral, ezzel a hibajelenséggel?
Másik kérdésem: sokáig istenítették az új ACER dizájn masinákat, miszerint ennek a háza nem fog eltörni a zsanér mellett. A régiek biza elég törékenyek voltak a zsanér 5 centis környezetében. Most kiszúrtam egy hajszálrepedést az egyik zsanér tartócsavarja mellett a műanyagházon. Még csak kicsi repedéskezdemény, alig észrevehető. Van az ilyen töréskezdeményekre valamiféle konstrukciós garancia?
Köszi.
Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"
Elküldve: 2008. 12. 14. 20:16
es nekem is lenne egy kerdesem:
ha adott egy notebook halozati adapter, ami 18.5V-os es 2.7A-os (50W), azt lehet hasznalni egy ugyancsak 18.5V-os, de max 65W aramfelvetellel rendelkezo notebookhoz? jol gondolom, hogy max kicsit lassabban tolt, de baja nem lesz tole?
Elküldve: 2008. 12. 14. 20:54
Tehát szövegszerkesztéshez használhatod az 50W-osat is, bár nem ajánlott, mert általában jobban fog melegedni a kelleténél.
Van egy ismerős cég, ahol ugye az számít a számteches boltban, hogy jó kereskedő legyen, rádumálja a cuccost az ügyfélre. Namost itt kevésbé informatikus, és inkább kereskedő ismerősöm egy csomó 35W-os univerzális noti adapter eladott olyan ügyfél géphez, amihez min. 70W-os kellett volna. Egyet sem vittek vissza, hogy nem tölt rendesen, vagy túl forró. Helytelen példa, de ez van. Persze az adapter ilyenkor tűzforró, és veszélyes is lehet.
Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"
Elküldve: 2008. 12. 14. 22:36
Elküldve: 2008. 12. 15. 10:01
Idézet: pritjplat - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 23:18
ACER 5101 awlmi notiba kicseréltem a procit és a hdd-t és nem akar felmenni a winxp!!
turion x2 tl-56 és egy wd scorpio blue 320gb telepítés közben egyszerüen leáll a gép...
BIOSt kéne frissiteni hozzá, ha van mire. Ha nincs, akkor szopole mio van. Én eddig AMDs acer procicserével 3 géppel volt dolgom összesen, abból az egyikbe nem lehetett mert nem ette meg, a másik 2 nap után se szó, se beszéd kifingott, és csak a harmadik ment úgy-ahogy zökkenőmentesen.
Elküldve: 2008. 12. 15. 10:02
Idézet: Hamrad - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 16:02
Van egy Acer Aspire 5310 notim.
Pár hetente ki szoktam takarítani a ventillátort és a hűtőt a portól, macskaszőrtől, stb.
Mostanában több napig hagytam bekapcsolva éjszakára is a gépet. A futó task sem volt CPU igényes, csak netrádiót hallgattam rajta ilyenkor non-stop. Azóta azt játssza, hogy kb. 30 másodpercenként bekapcsol a CPU venti, majd kb. 40 másodpercig pörög ilyenkor, és ez kb. fél percenként ismétlődik. Na ez éjszaka elég idegesítő, és eddig nem is csinálta. Ezelőtt 1-2 héttel alig kapcsolt be a venti, örültem is, h milyen fasza és csendes gépem van. (volt)
A CPU kb. 40 fokon megy folyamatosan, szilikonzsírt cseréltem a hűtő alatt jófélére, de továbbra is cseszi a nagynénjét
Linux Live CD-vel, és XP alatt is ugyanezt csinálja, ilyenkor a CPU-kihasználtság 0 és 8 % közt ugrál. Vírus, vagy procietető alkalmazás nincs jelen. Mitől kapcsolgathat, mitől melegszik?
Na most jön a furfangosabb kérdés...
Még garis 4 hónapig. Küldjem el a tótokhoz futárral, ezzel a hibajelenséggel?
Másik kérdésem: sokáig istenítették az új ACER dizájn masinákat, miszerint ennek a háza nem fog eltörni a zsanér mellett. A régiek biza elég törékenyek voltak a zsanér 5 centis környezetében. Most kiszúrtam egy hajszálrepedést az egyik zsanér tartócsavarja mellett a műanyagházon. Még csak kicsi repedéskezdemény, alig észrevehető. Van az ilyen töréskezdeményekre valamiféle konstrukciós garancia?
Köszi.
Ha 40 fokos a CPU, akkor ott nem a hőátadás a baj. Esetleg oprendszer nem lett frissitve nemrég? Mert nekem egy Dell koppra ugyanezt csinálta, Vista alatt teljesen jó volt, ahogy az XP rákerült, egyből kezdte a fel-le pörgetést. Ott biosfrissités oldotta meg a dolgot.
Elküldve: 2008. 12. 15. 10:04
Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 20:16
es nekem is lenne egy kerdesem:
ha adott egy notebook halozati adapter, ami 18.5V-os es 2.7A-os (50W), azt lehet hasznalni egy ugyancsak 18.5V-os, de max 65W aramfelvetellel rendelkezo notebookhoz? jol gondolom, hogy max kicsit lassabban tolt, de baja nem lesz tole?
Anyagfáradást elég nehéz bebizonyitani.
Másikra, 50W vs 65W annyira nem gáz, de jobban fog melegedni a töltő, az biztos.
Elküldve: 2008. 12. 15. 10:17
en megprobalnam (hiszen ismersz!
Szerkesztette: bogdan 2008. 12. 15. 10:20 -kor

Súgó
A téma zárva.