HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 07. 12:35

Idézet: MuldR - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 13:32

Koszi szepen a nagyon gyors valaszt. Remelem a szerviz tud hozni, mert az a 25 font eleg mellbevago. :(

A komplett az 40font.

Szervizből 2x ennyi lesz és 4 hét.  :cool:

#1862 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 12:53

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 11:35

...

8101 tuti... Ami drivert linkeltel 8101-hez, popecul hasit vele. Nem tudom mi a sz.rt csinalhattam tegnap, valamit nagyon beneztem...

koszonom szepen!!!
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#1863 Felhasználó inaktív   MuldR 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 07. 13:47

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 11:35

A komplett az 40font.

Szervizből 2x ennyi lesz és 4 hét.  :cool:

De nekem HDD nem kell bele, csak az ures keret. A vinyo mar megvan (Samsung 320 GB Sata)

#1864 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 16:18

Idézet: MuldR - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 14:47

De nekem HDD nem kell bele, csak az ures keret. A vinyo mar megvan (Samsung 320 GB Sata)

Vinyó nélkül lesz annyi.    :cool:

#1865 Felhasználó inaktív   MuldR 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 07. 18:20

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 15:18

Vinyó nélkül lesz annyi.    :cool:

Akkor nem lesz upgrade, es lesz egy elado noti vinyom. :)

Aze madarnak ne nezzenek. :confused:

#1866 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 21:25

meg mindig toshi l300-19j

utorrent, msn ablak, foobar2000 es folyamatosan zakatol a hutoventilator...
mi lehet a problema?

a gep segge jobban ki van emelve, mint a csajom hatsoja terdig ero latex magassarkuban... oldalt hideget fuj. everest ultimate trial szerint 35fokos a cpu, 20-30%-os hasznalattal egybekotve. szobaban 20-22fok max.

ezt csak ma kezdte el, eddig "nem ragadt" meg be igy a ventilator...

erdekes, most 60-66fokot ir ki. "alvo allapot", akkor kikapcsol a venti. most nem jar 66fok...
70foknal bekapcs, de ki nem lovi...

Szerkesztette: PeppeR 2009. 02. 10. 21:39 -kor

Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#1867 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 14:17

Srácok! Amilo 1538-ban van egy sorozathiba, amikor is a gép bekapcsolás után ezt csinálja: pörög a venti, a LED-ek felvillannak POST Test alapján, Wifi LED világít, majd a venti kissebb fordulatra kapcsol. Kép végig nincsen, DVI-ről sem.

Múltkor sikerült bekapcsolni, hogy képet adjon, felment rá egy Xp, aztán megint behalt. Milyen laphiba lehet ez, Szarul lenne forrasztva a chipset?

Valaki orvosolt már ugyanilyen Amilo 1538 hibát lapcsere nélkül? :)

Köszi!
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#1868 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 01:45

:confused:  :confused:  :confused:

Úgy látszik érzékeny üzleti pontot feszegettem. Mert a Fusi is elismerte a PA1538 alaplapok gyári hibáját, olyannyira, hogy 2 év után is cserélik garban az alaplapot. Másrészt a Vaterán fiatal srácok ajánlják fel a javítását az alaplapnak. Valami egyszerű széria dolog, ami sokaknak megélhetési forrás :)

Bezzeg én maradtam garjegy és számla nélkül, ami hiányában még a fusi sem áll szóba velem :D  :reklamacio:

Szerk: hejesirási híbáklyavitása

Szerkesztette: Hamrad 2009. 02. 14. 01:46 -kor

Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#1869 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:41

van nekem egy amilo1510-es masinám, amin még régebben (de természetesen a garancia lejárta után) megtört az egyik tápvezeték (a narancs, van még ezen kívül, barna, fekete és piros) a háttérvilágításhoz. Ez meg lett akkor forrasztva, meg minden, azonban most már a forrasztás előtt szakadt el megint (ez mondjuk tuti, vmi konstrukciós hiba, mert mindig ott szakad el az a hangyafaszni kábel, ahol a behajlítás van).

namost, viszont most már nem igen van hova hely forrasztani. a legjobb lenne, ha ki tudnám cserélni ezt a kábelt, azonban nem sikerült annyira szétszedni, hogy megtehessen ezt.

addig viszont ami esetleg kerülő megoldás lehet, hogy elvileg ez a naracs egy negatív, és a kévénél lévő aluminium fólia (gondolom ez a wifi antenna, vagy nem tudom)hoz forrasztom, bár ez nem egészséges, és nem is tudom, hogy jót tesz e neki.

naszóval, vagy keresek olyan embert aki kicserélné ezt a kábelt (olcsón), vagy valami segítség, hogy mit kell még jobban szétszedni, hogy rendesen hozzáférjek, vagy azt, hogy nem lesz semmi baja ha arra az alumínium izéhez forrasztom.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1870 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 15:04

Idézet: charlie - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 14:41

van nekem egy amilo1510-es masinám

keress hozzá hardware/service manul-t

#1871 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 15:09

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 15:04

keress hozzá hardware/service manul-t

kerestem, de nem leltem.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1872 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 10:24

IX-XI-XXII kerület valamelyikében tudtok boltot, ahol kipróbálással, ugyanakkor nem elborult áron lehetne 512/333-as SO-DIMMet venni? (gondolom nem 100%, hogy a mostani modulom mellett bármi elindul)

#1873 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 21. 22:08

Idézet: charlie - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 13:41

van nekem egy amilo1510-es masinám, amin még régebben (de természetesen a garancia lejárta után) megtört az egyik tápvezeték (a narancs, van még ezen kívül, barna, fekete és piros) a háttérvilágításhoz. Ez meg lett akkor forrasztva, meg minden, azonban most már a forrasztás előtt szakadt el megint (ez mondjuk tuti, vmi konstrukciós hiba, mert mindig ott szakad el az a hangyafaszni kábel, ahol a behajlítás van).

namost, viszont most már nem igen van hova hely forrasztani. a legjobb lenne, ha ki tudnám cserélni ezt a kábelt, azonban nem sikerült annyira szétszedni, hogy megtehessen ezt.

addig viszont ami esetleg kerülő megoldás lehet, hogy elvileg ez a naracs egy negatív, és a kévénél lévő aluminium fólia (gondolom ez a wifi antenna, vagy nem tudom)hoz forrasztom, bár ez nem egészséges, és nem is tudom, hogy jót tesz e neki.

naszóval, vagy keresek olyan embert aki kicserélné ezt a kábelt (olcsón), vagy valami segítség, hogy mit kell még jobban szétszedni, hogy rendesen hozzáférjek, vagy azt, hogy nem lesz semmi baja ha arra az alumínium izéhez forrasztom.

Hol akadtál el?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1874 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 09:31

Sziasztok!

Segítségeteket, tanácsotokat szeretném kérni.

Két éves garanciávla vásároltunk egy notebookot kb. másfél éve, tehát van még fél év a garnaciából.
A notebookot egyik este használat után becsuktuk, majd másnap a használatba vételkor kinyitottuk, bekapcsoltuk. Ekkor a kijelzőn függőlegesen kb. másfél cm széles fehér csík jelent meg, a csík felső részéből jobbra és balra, ívesen fekete, folyás szerű képződmény volt látható. Nekem úgy tűnt, a folyadék kristály kifolyt. Ez a jelenség mind BIOS-ban, mind a POST során, mind az operációs rendszer betöltése közben, után látható volt, így a szoftveres hibát kizárnám.

A hivatalos szerviz vidéken van, budapesti átvevőhelyen adtam le. Átadáskor elmondtam, hogy semmiféle behatás nem érte a kijelzőt (láttam már földre esett notebook eltört kijelzőjét, bár jóval durvább, de hasonló "eredményt" produkált, de ott a legfelső rétege is eltörött a kijelzőnek, szemben a mostanival). Átvették javításra, bár az átvételt bonyolítő ügyintéző közölte velem, hogy szerinte nem fog menni garanciába, mert repedt a kijelző, erre nem vonatkozik a garancia. Kérésemre ráírta, hogy az ügyfél szerint nem érte mechanikus ráhatás.

Miután bőven letelt az ügyintéző által jósolt várható telefonhívás ideje a szerviz részéről, én érdeklődtem a vidéki márkaszerviznél, mégis mi történt, hol tart az ügy, mit lehet tudni a notebookról. Telefonon közölték velem, hogy törött a kijelzője, erre nem vonatkozik a garancia, javításról árajánlatot küldenek, ha kérem. Kértem, emellett pedig telefonon szintén elmondtam neki, hogy nem érte mechanikus behatás a gépet, asztalon volt, le lett csukva, másnap ki lett nyitva. Erre közölte, hogy biztosan oda lett csukva valami idegen tárgy, az okoz ilyet. Kérdeztem tőle, hogy amennyiben én azt biztosan tudom, hogy nem volt, az számít-e valamit, mire közölte hogy nem.

Időközben érdeklődtem más szerviznél, hogy mennyibe lenne egy kijelző csere, kb. 70e Ft-ot mondtak (12,1"-os). A gép másfél éve több, mint 200e Ft volt, nem szívesen költenék rá még 70 ezret.

Hirtelen kérdéseim:
- állíthat-e a szerviz olyat, ami nem történt meg, bár bizonyítani nem tudom az ellenkezőjét :confused:
- akár gyártásból adódó belső feszültség szerintetek okozhat-e ilyet?
- kell-e nekem egyáltalán bizonygatni bármit is?
- mivel eléggé vidéken van a szerviz, nekem se pénzem, energiám, időm nincs oda leutazni, emellett hivatalos átvevő ponton adtam le, talán nem is tudnak személyesen fogadni, a panaszkönyvbe beírni nem nagyon tudok
- láttok-e abban fantáziát, hogy írásban kérjem a szerviz véleményét az esetről, melyre a kérésemet egy tértivevényes ajánlott levélben tennék meg?
- Kell-e, kötelesek-e erre válaszolni? Ha válaszoltak, hova, milyen irányba tudok a válasszal tovább menni?

Mit gondoltok, mit javasoltok? Minden véleményt, ötletet szívesen várnék.
Érzek magamban annyi tisztességet, hogy ha tényleg oda lett volna csukva valami, ráejtettem volna, stb., akkor benyelném a dolgot, de mivel biztosan tudom, hogy nem, így rettentően irritál a dolog.

Előre is köszi mindent :respect:
Mono
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#1875 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 22. 10:04

Mivel a szerviznek kell bizonyítania a nem megfelelő használatot, erre hivatkozva nyugodtan tartsd tűzben a pálcát. Egyébként ha a csík teljesen szabályos és egyenes sáv, akkor nem a kijelző folyott meg, hanem a hozzávezetésének a kontaktja bajlódik. Ha törés, okozhatja mechanikai feszültség, gyártáskor helytelen összeszerelés (ennek azért szokott jele lenni, mikor mozgatod a kijelzőt, "hullámzik"), vagy eleve szar kijelző, hirtelen hőmérsékletváltozás(ok sora). Ilyesmi halmozati tényező lehet. Ha odacsuktál akármit is, annak nyomának KELL lennie a kijelzőn, burkolaton. Ha leejtetted, az sem múlik el nyom nélkül. Menj be és ellenőrizd a géped (nem vagyok paranoiás, tudom, mire képes egy szerviz, ha bizonyításra kerül a sor), esetleg fotózd körbe, majd csak ezután kérd az eset kivizsgálását, és azt, hogy bizonyítsák be, hogy a hiba nem megfelelő használat eredménye, jegyzőkönyvezve, hivatalosan. Kérheted a KERMI bevonását is (ezt javaslom).
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1876 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 10:22

Idézet: didyman - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 10:04

Mivel a szerviznek kell bizonyítania a nem megfelelő használatot, erre hivatkozva nyugodtan tartsd tűzben a pálcát. Egyébként ha a csík teljesen szabályos és egyenes sáv, akkor nem a kijelző folyott meg, hanem a hozzávezetésének a kontaktja bajlódik. Ha törés, okozhatja mechanikai feszültség, gyártáskor helytelen összeszerelés (ennek azért szokott jele lenni, mikor mozgatod a kijelzőt, "hullámzik"), vagy eleve szar kijelző, hirtelen hőmérsékletváltozás(ok sora). Ilyesmi halmozati tényező lehet. Ha odacsuktál akármit is, annak nyomának KELL lennie a kijelzőn, burkolaton. Ha leejtetted, az sem múlik el nyom nélkül. Menj be és ellenőrizd a géped (nem vagyok paranoiás, tudom, mire képes egy szerviz, ha bizonyításra kerül a sor), esetleg fotózd körbe, majd csak ezután kérd az eset kivizsgálását, és azt, hogy bizonyítsák be, hogy a hiba nem megfelelő használat eredménye, jegyzőkönyvezve, hivatalosan. Kérheted a KERMI bevonását is (ezt javaslom).

Gyors válaszod köszönöm!

Én is így gondolnám, hogy szerviznek kellene bizonyítania bármit is, ha ilyen "odacsukós" dumával jön.
Biztos, hogy nem (csak) a hozzávezetés sérült, a csík felső részében jobbra és balra lefelé görbülve folyásnyom is látható :(
Most le van adva a gép, így az ellenőrzés már nem lehetséges, fényképek vannak róla.

A KERMI bevonása hogyan működik :think:

#1877 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 23. 01:19

Gyanítom hogy a nagyon vidéki szervíz a Székesfehérvári Albacomp lehet :)

Ők szokták mindig mondani, hogy ha nincs sérülés a kijelzőn, tuti egy puha radírt csuktunk oda :D Éppen radíroztad tuti, amit írtál wordben.

Egyébként az Asus EEPC-k gyári hibásak, sorra törnek a mechanikai feszültségtől lecsukás közben a kijelzők. Még nem ismerte el az Asus.  :think:
Acer Aspire 5310

#1878 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 23. 01:20

Amúgy utánna jártam az Amilo PA1538 gépemmel kapcsolatban a hibamegoldásnak. Akinek ilyen gondja van, keressen PÜ-ben.
Acer Aspire 5310

#1879 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 23. 09:32

Idézet: Hamrad - Dátum: 2009. febr. 23., hétfő - 1:19

Gyanítom hogy a nagyon vidéki szervíz a Székesfehérvári Albacomp lehet :)

Ők szokták mindig mondani, hogy ha nincs sérülés a kijelzőn, tuti egy puha radírt csuktunk oda :D Éppen radíroztad tuti, amit írtál wordben.

Egyébként az Asus EEPC-k gyári hibásak, sorra törnek a mechanikai feszültségtől lecsukás közben a kijelzők. Még nem ismerte el az Asus.  :think:

Na szép :) Ha lenne még kcs, most kapnál egyet :p :D

EEE PC-vel meg nem dobtál fel hallod...  :rolleyes:

#1880 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 23. 10:01

Idézet: didyman - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 11:04

Mivel a szerviznek kell bizonyítania a nem megfelelő használatot,

Az első 6 hónapban igen, utána a fogyasztónak.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.