HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2021 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 07. 14:04

Meg tudná-e mondani valaki, mi az oka annak, ami mostanában történt a gépemmel? A történet a következő: Izlandon voltam két hónapig és a laptopom nem nagyon volt hajlandó huzamosabb ideig működni akkuról. Kiderült, hogy a wear level kb. 80%-on volt, amit némi full lemerítés-feltöltés után sem sikerült 55% alá nyomnom. Visszajöttem Finnországba, és látom, a wear level már csak 25%, és megy rendesen akkuról is. Ez most akkor hogy?  :confused:

#2022 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 07. 14:18

Lehet, hogy csak újra kellett kalibrálni az akkut. A Li-ion akkuk állapotát nem tudod közvetlenül kiolvasni, hanem a vezérlő elektronika  által adott információkkal számolsz. Ezt az elektronikát néha újra kell kalibrálni (két-három havonta ajánlott), különben előfordulhat, hogy fals információkat ad. És ha az elektronika azt mondja, hogy az akku mindjárt lemerül, az vészleállítást kezdeményezhet, akár van még energia a cellákban, akár nincs. Ez a kalibrálás általában egy teljes töltési ciklus, amikor teljesen lemeríted az akkut, majd teljesen feltöltöd megszakítás nélkül, de vannak típusok, ahol más a módja. A régi Fujitsumnál például három lemerítés-feltöltés ciklusra kalibrálta újra magát az akku.

Ha egy-két hetes használat alatt semmi probléma nem jön elő, akkor semmi baj.

#2023 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 07. 14:19

:offtopic:

Talán túl hideg volt Izlandon...

:evil2:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2024 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 07. 20:32

Idézet: debaj - Dátum: 2009. máj. 7., csütörtök - 14:18

Lehet, hogy csak újra kellett kalibrálni az akkut. A Li-ion akkuk állapotát nem tudod közvetlenül kiolvasni, hanem a vezérlő elektronika  által adott információkkal számolsz. Ezt az elektronikát néha újra kell kalibrálni (két-három havonta ajánlott), különben előfordulhat, hogy fals információkat ad. És ha az elektronika azt mondja, hogy az akku mindjárt lemerül, az vészleállítást kezdeményezhet, akár van még energia a cellákban, akár nincs. Ez a kalibrálás általában egy teljes töltési ciklus, amikor teljesen lemeríted az akkut, majd teljesen feltöltöd megszakítás nélkül, de vannak típusok, ahol más a módja. A régi Fujitsumnál például három lemerítés-feltöltés ciklusra kalibrálta újra magát az akku.

Ha egy-két hetes használat alatt semmi probléma nem jön elő, akkor semmi baj.

Nekem is FuSi gépem van, de én nem tudom, hogy működik ez a kalibráció nála... Doksiban nem említik, BIOS-ban nincs semmi ilyesmi. Ráadásul a 3-4 lemerítés-feltöltés után sem javult a helyzet sokat. Mihelyst a finneknél kötöttem ki, magához tért. Ezért vagyok megzavarodva.  :think:

#2025 Felhasználó inaktív   gyandras 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 08. 16:52

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem ,hogy miként tudom a laptopba lévő ujjlenyomat olvasómat működésre bírni?
A laptopom hp pavilion dv5-1199eh gyárilag Vista volt rajta de nem felelt meg ezért legyalultam , Xp sp3-ra váltottam.
A hp oldalán csak Vistás driver van ehhez a típushoz , de az sajna nekem nem felel meg.
Rendszer eszközöknél nincs ismeretlen hardwer és az ujjlenyomat olvasó driverjét is feltelepítettem (validity sensor driver)  plusz a programot is (ThinkVantage fingerprint software). De így se akar működni.
A jelenség az , hogy amikor ujjlenyomatot akarok vele ismertetni (ThinkVantage fingerprint software : Entroll or edit current user' fingerprint templates.)  azt irja ki , hogy " Cannot enroll user. Cannot find fingerprint sensor device.".
Vista alatt működött  -vagyis van benne.

Segítségeteke előre is köszönöm.

#2026 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 09. 09:14

Idézet: gyandras - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 16:52

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem ,hogy miként tudom a laptopba lévő ujjlenyomat olvasómat működésre bírni?
A laptopom hp pavilion dv5-1199eh gyárilag Vista volt rajta de nem felelt meg ezért legyalultam , Xp sp3-ra váltottam.
A hp oldalán csak Vistás driver van ehhez a típushoz , de az sajna nekem nem felel meg.
Rendszer eszközöknél nincs ismeretlen hardwer és az ujjlenyomat olvasó driverjét is feltelepítettem (validity sensor driver)  plusz a programot is (ThinkVantage fingerprint software). De így se akar működni.
A jelenség az , hogy amikor ujjlenyomatot akarok vele ismertetni (ThinkVantage fingerprint software : Entroll or edit current user' fingerprint templates.)  azt irja ki , hogy " Cannot enroll user. Cannot find fingerprint sensor device.".
Vista alatt működött  -vagyis van benne.

Segítségeteke előre is köszönöm.

Ha a hp oldalán is csak Vistás driver van, akkor miből gondolod, hogy egy máshonnan szermányolt driver működni fog XP alatt az eredeti HP programmal? Több, mint valószínű, hogy a HP-s progi keresi a maga eszközét, de a te drivered más DeviceID-vel telepítette az ujjlenyomatolvasót.

#2027 Felhasználó inaktív   Szpilu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 08:22

Sziasztok kérdésem az lenne, honnan tudhatnám meg hogy a gépem (Acer 5520G 2400 XT ATIval) MXM kártyával rendelkezik-e lehet -e upgradelni??

#2028 Felhasználó inaktív   pulsary 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 11. 12:12

Idézet: Joker005 - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 19:57

Sziasztok!

Vettem egy Hp 530-as Notebook-ot. Szeretnék WIn Xp-t feltelepiteni, mert nem adtak hozzá operációs rendszert, de a telepítés után a Hdd vizsgálatakor azt írja nincs megfelelő merev lemez.Mi a megoldás? Hogy tudom rátenni az Xp Professional sp2-t? Légyszi segítsen aki tud valamit ennek a problémának a megoldására!

Elöre is köszi! Hali

Hali,

én is hasonló problémával küzdöttem de általánosan elmondható hogy a biosban a natív módot kell átkapcsolni szinte minden laptopnál. Azt hiszem alapból be van kapcsizva.

Ha kikapcsolod az xp telepítője már látni fogja a winyót.

Van persze más megoldás is. De az sokkal kínlódósabb.
Ha valakit érdekel leírom azt is.

Üdv

#2029 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 21:13

sziasztok!

1 honap mulva lejar a vostro 1400-asom NBD garanciaja es szeretnem meghosszabbitani. kaptam arajanlatokat is a kovetkezo szervizektol: getronics, humansoft, dunaelektronika es hrp.

van valakinek valamelyik szervizrol tapasztalata?

valaszotokat elore is koszonom: fulmi

#2030 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 21:26

Idézet: Fulmi - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 21:13

van valakinek valamelyik szervizrol tapasztalata?

Humansoft az enyimhez félévente jár...  ;)  Szerintem korrektek, tényleg jönnek másnap, max. az lehet gond, ha olyan alkatrész kell, ami nincs nekik raktáron, ilyenkor hetek is eltelhetnek...

#2031 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 15:19

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 21:26

Humansoft az enyimhez félévente jár...  ;)  Szerintem korrektek, tényleg jönnek másnap, max. az lehet gond, ha olyan alkatrész kell, ami nincs nekik raktáron, ilyenkor hetek is eltelhetnek...

rendben, eddig getronicsrol meg humansoftrol kaptam csak infokat, esetleg HRP-rol valami info? :)

#2032 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 16:22

Hp tulajdonosoktól kérdezem. Szerintetek érdemes HP Care csomagot venni? Bruttó 35000 Ft három évre, és 24 órás helyszíni kiszállás jár vele.
"Légy szerény mint én..."

#2033 Felhasználó inaktív   bettyb 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 14. 06:29

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hátha valaki tudja hogy mi baja lehet a laptopomnak!

Nem vesz fel áramot a hálózatról. Aksival megy de az nem birja csak 2 órát és utána már
fel sem tudom tölteni.
A hálózati töltő jó meg lett nézetve, és az autós töltőröl sem indul el.
Szóval a gépben lehet valami probléma.

Esetleg nem tudnátok hogy mi lehet az és milyen költség megjavítattni?

Köszönöm előre is!

#2034 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 14. 08:01

Lehet biztosíték, lehet komolyabb baj is, alaplapot nem hiszem, hogy cserélni kell, 8-12k között valami így hasraütve.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2035 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 09:45

Sziasztok.

Tegnap megadta magát a DELL Inspirin 1525-ös leptopom aksija. Egyszerüen egyiknapról a másikra nem töltődött többet. Ha jól rémlik talán tavaly februárban vettük a gépet. Kicsit korán megadta magát. Nem?
Megnézem a  garancia levelét de úgy rémlik a gépre 3 év az aksira pedig egy év garancia van.

Valamit lehet kezdeni ezzel az aksival vagy vehetek újat?

#2036 Felhasználó inaktív   bettyb 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 14. 10:09

Idézet: didyman - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 8:01

Lehet biztosíték, lehet komolyabb baj is, alaplapot nem hiszem, hogy cserélni kell, 8-12k között valami így hasraütve.

Köszi szépen!

#2037 Felhasználó inaktív   Akibard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 10:20

Sziasztok!

Megint lenne egy kérdésem, gondolom volt már róla szó, meg az egybegyűlteknek alap dolog, de én nem tudom :-))

Hogyan lehet egy Fujitsu Siemens gépen kiiktatni a Num Lock gombot? Nevezetesen azért, mert a számokat-jeleket mindig a felső soron nyomkodom be, ellenben milliószor nyomom le véletlenül, és a monitorra nézve csak később derül ki, hogy 3 sor óta fél betű-fél szám kombinákciókat írok :-(((( Elég idegesítő, és szívesen megszűntetném valahogy, de lehetőleg nem kiskalapáccsal :)))

És mégvalami: A laptop winchesterét hogyan lehetne összekötni egy normál PC SATA aljzatával? Csak ideiglenesen kellene 1-1 alkalommal adatmentés miatt, és lehetőleg nem külső SATA-USB-s rackkel, mert az kicsit sok lenne azért a 3 havonta 1 alkalomért :-o

Előre is köszi a helpet! :)

#2038 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 10:25

kell hozza egy konverter, de nagysagrendileg ugyanannyiba kerul, mint a kulso rack. igy en az utobbit ajanlanam erre a celra.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2039 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 10:33

Ha a notebookvinyó is SATA-s, akkor gond nélkül, sima SATA kábellel és SATA tápcsatlakozóval is megoldható, a 2,5" és 3,5" méretű SATA vinyók teljesen kompatibilisek. Ha PATA vinyóról van szó, akkor mindenképpen adapterezni kell.

#2040 Felhasználó inaktív   Akibard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 10:34

Idézet

Ha a notebookvinyó is SATA-s, akkor gond nélkül, sima SATA kábellel és SATA tápcsatlakozóval is megoldható, a 2,5" és 3,5" méretű SATA vinyók teljesen kompatibilisek. Ha PATA vinyóról van szó, akkor mindenképpen adapterezni kell.

Na igen, ezt elfelejtettem írni, hogy találékony vagyok én is, összedugdostam őket, fel is pörgött, de a másik gép nem jelezte új HW-ként és nem is jelent meg... :(

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.