HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2081 Felhasználó inaktív   zbiro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 23. 09:42

Idézet: didyman - Dátum: 2009. máj. 23., szombat - 9:09

Mert a kijelző szerves része. Ettől még lehet bontani, de kevés embernek ajánlok ilyet :D . Macerás, nagy odafigyelést igénylő művelet, cső beszerezhető külföldről, postával, vagy kitermelhető hibás,törött kijelzőből. De a csövet csak tippelem, nem vagyok olyan jó,mint Gyurcsók.Ki kell mérni,mit csinál az elektronika, leesik a tápfesz, vagy megugrik a visszacsatolókörben a fesz, akár invertergond is lehet ez, de a rózsaszínen induló cső az öregedést valószínűbbé teszi.

A cső az valszeg tényleg elöregedett. Akkor szerintem azt csinálom, hogy rendelek egyet ( ez jó lehet? ), aztán majd eldöntöm, hogy megpróbálom beszerelni, vagy valakivel berakatom (mennyire lehet ilyet itton találni? vagy rendeljek kettőt, és ha az elsőt elszúrom, akkor a másodikkal megkeresek egy szakembert? :D ) Az invertert meg kipróbálom egy másik gépből származóval kicserélni, és ha úgy jobb, akkor kicserélem (az azért nem akkora kihívás)
Egyébként hogy lehetne kimérni, hogy mi a rossz? Van erről valami doksi?

#2082 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 23. 10:20

Idézet: zbiro - Dátum: 2009. máj. 23., szombat - 10:42

A cső az valszeg tényleg elöregedett. Akkor szerintem azt csinálom, hogy rendelek egyet ( ez jó lehet? ), aztán majd eldöntöm, hogy megpróbálom beszerelni, vagy valakivel berakatom (mennyire lehet ilyet itton találni? vagy rendeljek kettőt, és ha az elsőt elszúrom, akkor a másodikkal megkeresek egy szakembert? :D ) Az invertert meg kipróbálom egy másik gépből származóval kicserélni, és ha úgy jobb, akkor kicserélem (az azért nem akkora kihívás)
Egyébként hogy lehetne kimérni, hogy mi a rossz? Van erről valami doksi?

Kb ilyesmi áron, jó.
Mérés: Van az inverteren csücsülő vezérlőnek adatlapja, azalapján lehet mérni a szélsőértékeket az IC egyes lábain, kis áramkörvisszafejtést követően. Ehhez egy jó kéziműszer kell, és esetleg oszcilloszkóp.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2083 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 23. 14:31

Véletlen ráléptem a gépre, és hát... mondjuk úgy, hogy a lábnyom benne maradt a képbe, elájult ott a kijelző, tiszta zizi lett.
Lenovo N300-as gép. Mennyibe kerül egy új képernyő bele, vagy javítható?

#2084 Felhasználó inaktív   zbiro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 14:44

Idézet: didyman - Dátum: 2009. máj. 23., szombat - 11:20

Kb ilyesmi áron, jó.
Mérés: Van az inverteren csücsülő vezérlőnek adatlapja, azalapján lehet mérni a szélsőértékeket az IC egyes lábain, kis áramkörvisszafejtést követően. Ehhez egy jó kéziműszer kell, és esetleg oszcilloszkóp.

Hát, ha még az elvárt értékeket is nekem kell kiszámolnom, akkor szerintem kihagyom a mérést :)
Egyébként kicseréltem az invertert egy másikra, de azzal is ugyanúgy elment a háttérvilágítás, úgyhogy szerintem azt kizárhatjuk. A kábel sem látszott megégettnek, és melegnek sem tűnt. Akkor marad a cső? (itthon nem lehet kapni? - most már csak fél fényerőn megy, és félek, hogy pár nap múlva végleg megadja magát)

#2085 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 09:02

Idézet: zbiro - Dátum: 2009. máj. 23., szombat - 14:44

Akkor marad a cső? (itthon nem lehet kapni?

Itt br. 5 e Ft. a cső csere. Külön nem adnak el csövet.

Fecó
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#2086 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 09:08

Idézet: zbiro - Dátum: 2009. máj. 23., szombat - 15:44

Hát, ha még az elvárt értékeket is nekem kell kiszámolnom, akkor szerintem kihagyom a mérést :)
Egyébként kicseréltem az invertert egy másikra, de azzal is ugyanúgy elment a háttérvilágítás, úgyhogy szerintem azt kizárhatjuk. A kábel sem látszott megégettnek, és melegnek sem tűnt. Akkor marad a cső? (itthon nem lehet kapni? - most már csak fél fényerőn megy, és félek, hogy pár nap múlva végleg megadja magát)

Van csövem, ha szerencséd van, meglesem a pontos méretét, de az általad történő cserét nem ajánlom, ha nem csináltál még ilyet :-) .
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2087 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 09:08

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. máj. 23., szombat - 15:31

Véletlen ráléptem a gépre, és hát... mondjuk úgy, hogy a lábnyom benne maradt a képbe, elájult ott a kijelző, tiszta zizi lett.
Lenovo N300-as gép. Mennyibe kerül egy új képernyő bele, vagy javítható?

15-30 között valami, megnézem majd, mi van benne.

#2088 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 09:31

Idézet: didyman - Dátum: 2009. máj. 25., hétfő - 10:08

Off: Írnék privit, de túlcsordultál.

#2089 Felhasználó inaktív   Akibard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 09:33

Idézet: didyman - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 22:43

Fn+valami ki kell kapcsolja, mi a pontos típusod? Kékkel (vagy más színnel, ami az Fn gomb színe is lesz) lesz írva nm lck vagy hasonló rövidítéssel esetleg, kell legyen rá opció.

Bocsi, nem jártam erre :-))

Kicsit félreértettél. Én tudom kezelni a Num Lockot, nekem az a gondom, hogy sokszor véletlenül lenyomom a Backspace használatakor, aztán 3 sorral később veszem észre hogy fele betű fele szám kombináció van a monitoron...

Fujitsu Siemens Amilo Pa 2510 a típus.

Ha simán megnyomom a NumLk-ok, azonnal bekapcsol, tehát nem kell Fn-t is nyomni. Eztért szeretném magát a Num Lockot kikapcsolni, pl. ha megnyomom egyáltalán ne is reagáljon rá vagy valami ilyesmi... Úgysem használom a betűkre írt kék számbillentyűket soha.

#2090 Felhasználó inaktív   zbiro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 09:46

Idézet: Feco - Dátum: 2009. máj. 25., hétfő - 10:02

Itt br. 5 e Ft. a cső csere. Külön nem adnak el csövet.

Fecó

A fórumukon 10eFt-ot írnak. Ráadásul nem is helyben csinálják, hanem elviszik valahová, így nem is várható meg.
Egyébként hétvégén rohamosan romlni kezdett, és most már minimális fényerőn sem megy, úgyhogy nem lehet tovább halasztani a cserét  :(

#2091 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 13:26

Végül vasárnap kicserélték 35-ért egy bontottra, de ha van 15 körül, akkor tökönszúrom magam. :D :omg:
Azért kíváncsi vagyok, hogy mit mondasz, eddig minden ajánlat csak több volt mint 35K.

Szerkesztette: Lipton 2009. 05. 25. 13:29 -kor

#2092 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 13:58

Idézet: zbiro - Dátum: 2009. máj. 25., hétfő - 9:46

A fórumukon 10eFt-ot írnak. Ráadásul nem is helyben csinálják, hanem elviszik valahová, így nem is várható meg.
Egyébként hétvégén rohamosan romlni kezdett, és most már minimális fényerőn sem megy, úgyhogy nem lehet tovább halasztani a cserét  :(

Május 6. (Mail kérdés)
"Fénycsövet külön nem árulunk, mi tudjuk kicserélni a kijelzőben. Ára: 5.000
Ft."  :confused:

Fórum (notik.hu)

"..Fénycső 3.000 Ft-ért van, de közel sem biztos hogy azzal van a hiba. Esetek nagytöbbségében az inverter romlik el, vagy már nem is kap tápot. Inkább azt tudnám javasolni hogy hozza el hozzánk, bevizsgáljuk mivel van a baja és kicseréljük azt az alkatrészt amivel valóban gond van. A fénycsőcserét egyébként is csak olyanoknak ajánljuk akik már többször csinálták, mert könnyen el lehet rontani.

Üdvözlettel: Notik.hu csapat"
....
" Fénycsővünk van 3.000 Ft-ért, és 3.000-ért ki is cseréljük! "

....

Fecó
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#2093 Felhasználó inaktív   zbiro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 14:16

Először csak az első oldalt olvastam el, és csak miután beírtam, láttam, hogy van még több lap is :)
"A fénycsőcsere az 10.000 Ft " 2009-05-18
"fénycső (cserével együtt) 9.000 Ft." 2009-05-15
"Főnycsőcserével orvosolható. 10.000 Ft a fénycsőcsere" 2009-05-13
De írtam nekik, majd elmondják, hogy most mennyi (lehet, hogy mondjuk a géptől is függ)

#2094 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 26. 07:02

3k-ért cserélni csővel együtt azért gusztustalan. De minimum bontott fénycső. Egyszerűen nem éri meg ennyiért rezsidíjban sem, egy órát nyugodtan rá lehet szánni korrekt teszteléssel együtt (vagyis megvárom, míg rendesen bemelegszik, ez sem 5 perc), de ez még fél órára is nagyon kevés.

#2095 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 26. 07:12

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. máj. 25., hétfő - 14:26

Végül vasárnap kicserélték 35-ért egy bontottra, de ha van 15 körül, akkor tökönszúrom magam. :D :omg:
Azért kíváncsi vagyok, hogy mit mondasz, eddig minden ajánlat csak több volt mint 35K.

3000 N300, ilyen létezik egyáltalán? :Đ Ha az, amire gondolok, akkor 15,4-es, 1280-as, 30 tűs kijelző van benne, azok kb. a legolcsóbbak..

#2096 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 26. 07:18

Idézet: Akibard - Dátum: 2009. máj. 25., hétfő - 10:33

Bocsi, nem jártam erre :-))

Kicsit félreértettél. Én tudom kezelni a Num Lockot, nekem az a gondom, hogy sokszor véletlenül lenyomom a Backspace használatakor, aztán 3 sorral később veszem észre hogy fele betű fele szám kombináció van a monitoron...

Fujitsu Siemens Amilo Pa 2510 a típus.

Ha simán megnyomom a NumLk-ok, azonnal bekapcsol, tehát nem kell Fn-t is nyomni. Eztért szeretném magát a Num Lockot kikapcsolni, pl. ha megnyomom egyáltalán ne is reagáljon rá vagy valami ilyesmi... Úgysem használom a betűkre írt kék számbillentyűket soha.

Ahaaa, értem :) .
Start menü, futtatás: "regedit"
Elnavigálsz a HKCU/Contol Panel/keyboard kulcshoz, itt kell lennie egy "InitialKeyboardIndicators" bejegyzésnek. Ez vagy 0 (alapértelmezett ki), vagy 2 (alapértelmezett be) értéket fog állítani: Írd át 1-re, ezzel tiltottad a num lock figyelését, a beállítás rendszeindítás során, üdvözlőképernyő körül aktivizálódik, tehát addig tudod beállítani a num lock állapotát, ha szükséges. BIOS-ban elképzelhető, hogy van bekapcsoláskori num lock állapot beállítása is.

#2097 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 26. 07:41

Idézet: didyman - Dátum: 2009. máj. 26., kedd - 8:12

3000 N300, ilyen létezik egyáltalán? :Đ Ha az, amire gondolok, akkor 15,4-es, 1280-as, 30 tűs kijelző van benne, azok kb. a legolcsóbbak..

Létezik, mert ilyen van tesómnak. :) Kb 3 éves lehet.
Az az! 15,4", 1280, a tűszámot nem tudom. Szerintem jobb az a panel amire kicserélték, mert oldalról is jó a képe. A régi oldalról azonnal elment negatívba.
Mennyi egy ilyen kijelző? Fájdítsd a szívem. :D

#2098 Felhasználó inaktív   zbiro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 26. 08:18

Van csövem, ha szerencséd van, meglesem a pontos méretét, de az általad történő cserét nem ajánlom, ha nem csináltál még ilyet :-) .

Szerencsém van? :)
Egyébként mindent kell csinálni első alkalommal is, hova lenne a világ, ha mindenki csak olyat csinálna, amit már próbált? ;)

#2099 Felhasználó inaktív   zbiro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 26. 17:00

Válaszolt a notik.hu. 9eFt és pár nap.
Azon gondolkozom, hogy van itthon egy T22, és mivel ebben is 14,1-es kijelző van, vajon bele tudnám-e tenni a T42-be? Ha igen, akkor az invertert is cserélni kellene?

Szerkesztette: zbiro 2009. 05. 26. 17:01 -kor

#2100 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 26. 19:44

Van egy HP/Compaq nx7400-as gépem. Mostanában eléggé melegszik, sokszor megy a ventije, de még így is sokszor meleg a billentyűzet, meg az oldalsó rács, ahol a venti fújja ki a levegőt a bordáról.
Lehet, hogy már koszos a borda, vagy döglődik a venti? (bár nem zörög)
Mit lehetne tenni ezzel?

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.