Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely
Elküldve: 2006. 10. 31. 17:39
Van édsanyámnak egy ilyen pöpec kis gépe:
http://www.toshiba-europe.com/computers/pr...techspecs_7.htm
Annyi különbséggel, hogy a proci 700-as Celka, nem 750-es, RAM 256..
Nos amit szeretnék, etvász mér POWA.
Szóval kérdésem, hogy szerintetek beletehető ebbe a notiba az 1 Gigás Mobile Intel Pentium III -as proci ? Mivel ezzel is készült. Tehát foglalatból kivehető a procija és tehető bele ilyen ?
A vinyója meghalt 2 hete, 20 Gigás IBM. Vettem bele egy 60-as Samsung-ot, 3 év garival, nagyon füncsi

Nem mai jószág, de aranyos.
Elküldve: 2006. 10. 31. 17:43
Processor 1 (ID = 0)
Number of cores 1
Number of threads 1 (max 1)
Name Intel Celeron
Codename Coppermine
Specification
Package Socket BGA2 (platform ID = 5h)
CPUID 6.8.6
Extended CPUID 6.8
Brand ID 1
Core Stepping cC0
Technology 0.18 um
Core Speed 702.0 MHz (7.0 x 100.3 MHz)
Stock frequency 700 MHz
Instructions sets MMX, SSE
L1 Data cache 16 KBytes, 4-way set associative, 32-byte line size
L1 Instruction cache 16 KBytes, 4-way set associative, 32-byte line size
L2 cache 128 KBytes, 4-way set associative, 32-byte line size
FID/VID Control no
Northbridge Intel i815EM rev. A1
Southbridge Intel 82801BA (ICH2-M) rev. 03
Graphic Interface AGP
AGP Revision 2.0
AGP Transfer Rate 4x
AGP SBA supported, enabled
Memory Type SDRAM
Memory Size 256 MBytes
CAS# 2.0
RAS# to CAS# 3
RAS# Precharge 3
Cycle Time (tRAS) 5
Bank Cycle Time (tRC) 7
DIMM #1
General
Memory type SDRAM
Manufacturer (ID) Kingston (7F98000000000000)
Size 128 MBytes
Max bandwidth PC100 (100 MHz)
Part number KGM100x64C2/128SO
Serial number 450C1500
Manufacturing date Week 40/Year 01
Attributes
Number of banks 2
Data width 64 bits
Correction None
Registered no
Buffered no
EPP no
Timings table
Frequency (MHz) 100 100
CAS# 2.0 3.0
RAS# to CAS# delay 2 2
RAS# Precharge 2 2
TRAS 5 5
Elküldve: 2006. 10. 31. 17:52

Elküldve: 2006. 11. 01. 16:56
Peldaul egy masik geprol vagy scannerrol, de persze maganemberkent nem feltetelezem, hogy van tartalek, csak otlet volt. A lenyeg inkabb azon van, hogy ha lehuzod az egesz egyseget (hattervili elektronika+cso), akkor mit csinal? Mert ha ilyenkor jo, akkor tulmelegedes.
Talan ugy is meg lehet nezni, hogy a sotet (hattervili nelkuli) kepernyot eros lampaval kisse oldalrol megvilagitod, akkor is lehet nagy nehezen valamit latni, legalabb azt, hogy az XP bebootolt-e, illetoleg hogy van-e kep egyaltalan.
Elküldve: 2006. 11. 01. 18:23
Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 16:56
Peldaul egy masik geprol vagy scannerrol, de persze maganemberkent nem feltetelezem, hogy van tartalek, csak otlet volt. A lenyeg inkabb azon van, hogy ha lehuzod az egesz egyseget (hattervili elektronika+cso), akkor mit csinal? Mert ha ilyenkor jo, akkor tulmelegedes.
Talan ugy is meg lehet nezni, hogy a sotet (hattervili nelkuli) kepernyot eros lampaval kisse oldalrol megvilagitod, akkor is lehet nagy nehezen valamit latni, legalabb azt, hogy az XP bebootolt-e, illetoleg hogy van-e kep egyaltalan.
bebootol van kép ! háttérvili 12V ot kér?
Szerkesztette: Pirinyó 2006. 11. 01. 19:03 -kor
Elküldve: 2006. 11. 02. 20:19
Legtobbszor van +12V, +5V, GND, GND, ENAB es CTRL lab, mert feltetelezem, hogy lehetett a fenyerot allitani billentyuzetrol. Az enab sima ttl jel, altalaban nem negalt, tehat a 2.5V koruli szint a bekapcs. A ctrl 0-3V kozott erosodik, vagy 0-1.5V kozott, onnan ujra csokken, multimeter szerint. Szkopon PWM-et latsz.
Akkor a tunetek szerint a hattervilagitas kis panelje csinalt be. Szerintem a trafo, de barmi mas is lehet, pl. az egyik felvezeto zarlatba pukkant. De lehet a ketto egyut is, mondjuk azert pukkant a tranyo mert a trafo elotte mar elhiccent es nem birta a nagy aramot.
De ez mar nem a te dolgod, csereltesd ki. A legfontosabb, hogy a hattervili teljesen fuggetlen a kepernyotol, csak a csovet hajtja meg. Kulon-kulon is cserelhetok.
Elküldve: 2006. 11. 02. 21:51
Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2006. nov. 2., csütörtök - 20:19
Legtobbszor van +12V, +5V, GND, GND, ENAB es CTRL lab, mert feltetelezem, hogy lehetett a fenyerot allitani billentyuzetrol. Az enab sima ttl jel, altalaban nem negalt, tehat a 2.5V koruli szint a bekapcs. A ctrl 0-3V kozott erosodik, vagy 0-1.5V kozott, onnan ujra csokken, multimeter szerint. Szkopon PWM-et latsz.
Akkor a tunetek szerint a hattervilagitas kis panelje csinalt be. Szerintem a trafo, de barmi mas is lehet, pl. az egyik felvezeto zarlatba pukkant. De lehet a ketto egyut is, mondjuk azert pukkant a tranyo mert a trafo elotte mar elhiccent es nem birta a nagy aramot.
De ez mar nem a te dolgod, csereltesd ki. A legfontosabb, hogy a hattervili teljesen fuggetlen a kepernyotol, csak a csovet hajtja meg. Kulon-kulon is cserelhetok.
hát szkópom nincs sajna de multiméterem van Egyébként egy kis potméterrel lehet(ne) állitani a fényerőt lehet hogy az krepált be?
Tudsz olyan helyet mondani ahol olcsón megcsinálják??
Elküldve: 2006. 11. 02. 22:43
Ha ovatos vagy, akkor szepen kibontod a kijelzot, a hattervili paneljet ugy forditod, hogy a trafohoz kozel levo ket kis fekete bigyo felfele nezzen (koztuk szokott lenni egy kondi), a trafo meg toled elfele legyen. A trafo FELSO reszet (ahol a csohoz vezeto kabelek vannak) meg ne erintsd, mert akkorat ut rajtad, hogy csak na!! A legjobb valami szaraz papirral letakarni. Osszedugod a vezeteket, aztan ranyomod az ujjad az egyik feketere, gep osszedugva bekapcsol. A harom masodperc alatt forrosodnia kell a fekete kis izenek. Aztan ugyanez a masikkal. Ezek egyszeru kis smd kapcsolotranyok, altalaban 60V 2-3A. Megprobalhatod kicserelni amelyik melegszik, rosszabb nem lesz, harom lab kiforraszt/beforraszt. Elotte nezd meg, hogy pnp vagy npn-e.
Sajnos helyet nem tudok, csere lesz belole. Nem hallottam meg, hogy ezeket nagyon javitanak. A bizti szokott bennuk kimenni, de mivel nalad van az elejen feny, nem ez a helyzet. Mas tipus is jo lehet, ha a fenycso hossza megegyezik (a kijelzo MERETE, mert a tipus vagy fajta mindegy). Meg persze a bemeno feszultsegnek is meg kellene egyeznie. A nyak merete nem tudom, mennyire lenyeges, mert ezek a regebbieknel jobb oldalon (tobb hely), az ujabbaknal alul vannak (kicsi hely).
Elküldve: 2006. 11. 03. 10:45
Esetleg meg lehetne probalni a hattervili (inverter) kimenetet egy masik, UGYANAKKORA csohoz kotni, ahhoz mit szol. Ha itt mukodik, akkor a cso a hibas, de az elegge ritka, kiveve ha leejtetted vagy nagyon oreg a gep. Ugy ertem, a szervizben vagy ott, ahol erre van lehetoseg.
Elküldve: 2006. 11. 11. 12:08
Van egy Acer TravelMate 4272WLMi -m, Intel 3945ABG-vel.
Megpróbáltam feltenni hozzá az Intel oldalán található szoftvercsomagot (driver+util), de a utility egyszerűen "Az Intel® PROSet/Wireless szoftver nem talált támogatott vezeték nélküli adaptert. Telepítsen egy támogatott adaptert" hibaüzenetet dob ki, és nem tudom használni. Se Intel se Acer oldalon semmi leírás a hiba okáról, eddig nem találtam róla semmit.
Szerintetek?
-C0pp3rM!n3-
ui: Acer utilityvel működik rendesen - de ezzel nemtom miért nem.
Elküldve: 2006. 11. 11. 12:38
Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 11:08
megoldva - alap installnál 3 összetevőt is nem tesz fel a szoftvercsomag, módosításnál lehet ezeket feltenni. elég érdekes megoldás :confused: no de így legalább működik

-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2006. 11. 11. 16:05

Nem tudok belepni a Dell Latitude CPX650-es gepem BIOS-aba!

Az elozo tulaj kavart valamit?!

Van valakinek valami yo kis tippje?
Meg a gepkonyvet sem talalom...
Hol lehetne letolteni? :confused: A Dell-honlap/a magyar ugrik be/ semmit sem mond a gepemrol!
Nem is talalom?!

Segitsen mar valaki!

Elküldve: 2006. 11. 11. 19:59
Megprobalom!

A gepkonyvrol nincs valami tippetek? :confused:
Elküldve: 2006. 11. 12. 23:13
Elküldve: 2006. 11. 13. 00:40
Elküldve: 2006. 11. 13. 18:34

Mar fel is installaltam a w98-at,de a kis mocsok nem ismerte fel a sajat videokarijat,meg a hangkarijat!
/ATI Rage,ill. ESS...valahany./most vadaszok driverekre!

Elküldve: 2006. 11. 19. 23:03
Idézet: esztyopa - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 17:34

Mar fel is installaltam a w98-at,de a kis mocsok nem ismerte fel a sajat videokarijat,meg a hangkarijat!
/ATI Rage,ill. ESS...valahany./most vadaszok driverekre!

Biztos furcsán hangzik, de az XP elég jól működik már egy P1-es gépen is. Telepíteni nagyon lassú, viszont utána már egész tűrhetően használható. Megoldódna a driver gondod is.