HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2521 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 13. 20:05

Idézet: didyman - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 19:50

Eheh. Takart csavart rögtön kiszúrtam, de nem tagadom, hogy velem is fordult már elő hasonló :D . Az a hőcső nincs véletlenül forrasztva az alsó hőcsőhöz egy ponton?

Nincs forrasztva. A venti háza valami fém izé, annak van egy kinyúlása és arra fekszik fel. A másik hőcső a kinyúlás alatt fut, annak van rendes réz lamellás hőleadója.
Mondjuk ez sima gpu, nem 3D gyorsítós, szóval nincs nagy hőterhelése.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#2522 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 22:48

Döglödik ennek a laptopnak a monitorja, idönként szellemképes lesz, illetve föleg kék háttér esetében átlós fehér csikok jelennek meg, amelyek úgy vibrálnak, mintha tó hullámozna a monitor jobb szélétöl a bal széle felé. Mi lehet ennek az oka és hogyan lehetne megszüntetni?
"Osztán tanujjá'" - mondták gyerekkoromban, ez lett belőle.

#2523 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 22:50

Idézet: didyman - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 15:25

Jahnonál fog bérjavítani, egy napig az ő kurvája leszek, de egy alma még belefér :Đ

Másik topikban már kiderült, hogy piros csillagos fogyasztást elönyben részesiti az almánál.  :D

#2524 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 22:53

Nagy valószínűséggel szalagkábelhiba, cserélni kell, ha már nagyon zavaró.

#2525 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 22:55

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 19:32

Na a mai témától kedvet kapván kinyitottam a notimat

Ipari titkok nyilvánosságra hozataláért kitüntetés vagy retorzió jár mostanában?  :D
Hát igen, én is bámultam egy évtizede, amikor az elsö thinkpadok egyikét zárt körben szétszedte egy szakember, megmuttava, hogyan tudták megháromszorozni a hütöfelületet.  :cool:

ui: Arról ne írtál semmit, hogy sikerült-e össze is raknod, vagy az egy külön project része lesz, külön fényképes beszámolóval?  :think:  :D

#2526 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 15. 07:40

Idézet: tanulgat - Dátum: 2010. jan. 14., csütörtök - 22:55

Hát igen, én is bámultam egy évtizede, amikor az elsö thinkpadok egyikét zárt körben szétszedte egy szakember, megmuttava, hogyan tudták megháromszorozni a hütöfelületet.  :cool:

Na. És mi a trükk? Házilag kivitelezhető, vagy az enyémben is már ez a háromszorozott van? :rolleyes:
Csak mert amúgy elég hangos a ventillátor: állandóan megy. Hideg bekapcsolás után még kb 3 percig áll, de ha egyszer elindult, akkor már nem is áll meg amíg ki nem kapcsolom. :reklamacio:
szóval próbálkozzak terelőlapkkal vagy az ibm mérnökei okosabbak nálam?  ;)

Idézet

ui: Arról ne írtál semmit, hogy sikerült-e össze is raknod, vagy az egy külön project része lesz, külön fényképes beszámolóval?  :think:  :D

Ugyanaz a hozzászólás visszafelé. Igen, sikerült.  :p

#2527 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 16. 11:25

Sziasztok!

Van egy néhány hetes vadi új Toshiba P300-225 laptopom.
Akku megformázva tisztességesen. Fltöltöm fullra az akksit kikapcsolt állapotban, majd lehúzom a töltőről(nincs se hibernálás se alvó állapot, fullra le van kapcsolva)....ha egy-két napig nem használom veszti a töltöttséget az akku. Minden nap nem használat után kb 3-4%-ot.
Kérlek írjátok meg a tapasztalatotokat!
Normális dolog ez?

Előre is köszi a segítséget.

#2528 Felhasználó inaktív   slick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 16. 11:44

Sziasztok,

Egy Fujitsu-Siemens Lifebook C1020 géppel küzdők.
A gond az, hogy nem kapcsol be. Az akksi valószínűleg teljesen halott.
Ha bedugom a tápkábelt akkor sárgán világit az akku visszajelző led de csak ha be van dugva az akku a gépbe.
Szerintetek az akku okozhatja a problémát vagy esetleg valami más?

Üdv,
Slick
"If all you have is a hammer, every problem tends to look like a nail"

#2529 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 16. 12:18

Idézet: slick - Dátum: 2010. jan. 16., szombat - 12:44

Sziasztok,

Ha bedugom a tápkábelt akkor sárgán világit az akku visszajelző led de csak ha be van dugva az akku a gépbe.

Üdv,
Slick

Vedd ki az akkut,töltő be, majd bekapcs. Ha zárlatos az akku nem veszi fel a töltést, a gép sem kapcsol be általában.

#2530 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 16. 13:19

Idézet: sz9 - Dátum: 2010. jan. 16., szombat - 11:25

Sziasztok!

Van egy néhány hetes vadi új Toshiba P300-225 laptopom.
Akku megformázva tisztességesen. Fltöltöm fullra az akksit kikapcsolt állapotban, majd lehúzom a töltőről(nincs se hibernálás se alvó állapot, fullra le van kapcsolva)....ha egy-két napig nem használom veszti a töltöttséget az akku. Minden nap nem használat után kb 3-4%-ot.
Normális dolog ez?

Előre is köszi a segítséget.

Nincs bekapcsolva a BOISban a Wake-on-LAN opció?
Amúgy 3-4% szerintem kicsit sok, de hogyan tudod megnézni ezt? BIOS-ban? Amikor bekapcsolod a számítógépet, akkor a windows indulása elég sokat levesz belőle.

#2531 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 16. 14:06

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. jan. 16., szombat - 14:19

Amúgy 3-4% szerintem kicsit sok, de hogyan tudod megnézni ezt? BIOS-ban? Amikor bekapcsolod a számítógépet, akkor a windows indulása elég sokat levesz belőle.

Szia!

Szerintem is sok, egy hét után sem nagyon szabadna ennyit esnie. A tesóm Tecrája 100%-ról indul 2-3 nap nem használat után is.
Megnézem a Biost, hátha...

#2532 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 16. 14:14

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. jan. 16., szombat - 14:19

Szia!

Megnéztem a Biost, be volt kapcsolva az általad említett (Wake-on-LAN ) funkció.
Kikapcsoltam, most kíváncsi leszek pár nap múlva mi történik, remélem bejön az ötleted!

Köszi!

#2533 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 16. 14:49

Idézet: sz9 - Dátum: 2010. jan. 16., szombat - 11:25

ha egy-két napig nem használom veszti a töltöttséget az akku. Minden nap nem használat után kb 3-4%-ot.
Normális dolog ez?

Igen. Nagyon kevés olyan új cucc van, ami nem veszt. Laptopnál szerintem még nincs is, utána kellene olvasni, de addig is ez teljesen normális.
Make love not Wor.

#2534 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 16. 19:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 16., szombat - 15:49

Igen. Nagyon kevés olyan új cucc van, ami nem veszt. Laptopnál szerintem még nincs is, utána kellene olvasni, de addig is ez teljesen normális.

Szia!

Kifejtenéd kicsit ezt a dolgot? Nem igazán értem...
Egy új akku 6-8-szori töltés után, ha nincs tehelés rajta nem vesztheti a töltést. Hónapok alatt igen, de néhány nap alatt semmiképp.
(egyszerű példa: feltöltött telefon kikapcsolva 4-5 hónap után is alig veszített a töltöttségéből, csak egy nagyon minimálisat 5 éves Nokia telóról van szó, gyári akkuval)

#2535 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 16. 20:21

Idézet: sz9 - Dátum: 2010. jan. 16., szombat - 19:50

Szia!

Kifejtenéd kicsit ezt a dolgot? Nem igazán értem...
Egy új akku 6-8-szori töltés után, ha nincs tehelés rajta nem vesztheti a töltést. Hónapok alatt igen, de néhány nap alatt semmiképp.
(egyszerű példa: feltöltött telefon kikapcsolva 4-5 hónap után is alig veszített a töltöttségéből, csak egy nagyon minimálisat 5 éves Nokia telóról van szó, gyári akkuval)

És gondolod, hogy egy elektronika tökéletesen leválaszt szivárgóáramok nélkül, amikor a gép nem működik? Azztán: Egy VRM élből üzemel, ami a készenléti 3,3V-ot előállítja, enélkül bekapcsolni sem tudnád, mert a nyomógombon is ez a tápfesz van. A CMOS is innen van ellátva. Ezenkívül üzemel egy 5V-os VRM és egy jellemzően lineáris üzemű 1,2V körüli táp is. Ezek napok, hetek alatt látható merülést produkálnak a mai, jellemzően túlhajszolt, tehát eleve nagy önkisülést produkálni képes akkuk mellett.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2536 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 17. 08:28

Idézet: didyman - Dátum: 2010. jan. 16., szombat - 20:21

És gondolod, hogy egy elektronika tökéletesen leválaszt szivárgóáramok nélkül, amikor a gép nem működik? Azztán: Egy VRM élből üzemel, ami a készenléti 3,3V-ot előállítja, enélkül bekapcsolni sem tudnád, mert a nyomógombon is ez a tápfesz van. A CMOS is innen van ellátva. Ezenkívül üzemel egy 5V-os VRM és egy jellemzően lineáris üzemű 1,2V körüli táp is. Ezek napok, hetek alatt látható merülést produkálnak a mai, jellemzően túlhajszolt, tehát eleve nagy önkisülést produkálni képes akkuk mellett.

A jövő héten össze tudnánk hozni már azt a találkát Fehérváron? :)
IBM R50e-ről lenne szó tudod :p
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#2537 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 17. 11:22

Idézet: didyman - Dátum: 2010. jan. 16., szombat - 21:21

Köszi, ezek valóban meglévő dolgok, el is fogadnám, csak itt van az a bökkenő, h egy másik ugyan csak Toshiba laptop 2-3 nap után is 100%-ról indul, az enyém meg mondjuk 95-ről.

#2538 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 17. 11:45

Idézet: sz9 - Dátum: 2010. jan. 17., vasárnap - 11:22

csak itt van az a bökkenő, h egy másik ugyan csak Toshiba laptop 2-3 nap után is 100%-ról indul, az enyém meg mondjuk 95-ről.

Akár kalibrálási probléma is lehet, az én akkumat is még vagy 20 percig tölti a töltő a 100% töltöttség elérése után, csak mivel a kalibrálás egy egész napos elfoglaltság, majd hozzányúlok, ha lesz rá idő. Meg másik ugyancsak Toshibában lehet, hogy teljesen eltérő megoldások ketyegnek a fedél alatt. Nagyjából pontos mérést meg akkor kapnák, ha ugyanazt az akkut próbálnád bele a másik gépbe, hasonló körülmények között.

Szerkesztette: debaj 2010. 01. 17. 11:47 -kor

#2539 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 17. 13:35

Idézet: debaj - Dátum: 2010. jan. 17., vasárnap - 12:45

Akár kalibrálási probléma is lehet, az én akkumat is még vagy 20 percig tölti a töltő a 100% töltöttség elérése után, csak mivel a kalibrálás egy egész napos elfoglaltság, majd hozzányúlok, ha lesz rá idő. Meg másik ugyancsak Toshibában lehet, hogy teljesen eltérő megoldások ketyegnek a fedél alatt. Nagyjából pontos mérést meg akkor kapnák, ha ugyanazt az akkut próbálnád bele a másik gépbe, hasonló körülmények között.

Tegnap töltöttem fel fullra, plusz kb másfél órát csepptöltésen volt.
Pontosan 1nap után most bekapcsoltam, 95%-ról indult a gép.
Biosban már ki van kapcsolva a Wake-on LAN unkció is, egyik fórumtárs javaslatára. Szerintem ennyit nem merülhet az akku egy nap alatt.
Tanácstalan vagyok. Lehet,h a következő töltésnél kiveszem az akkut és elteszem 3 napra. Akkor kiderül, h a gép eszi-e , vagy esetleg az akkuval van valami gebasz.
Amúgy Vista van a gépen, de ha le van kapcsolva rendesen a gép nem hinném, h szmít az oprendszer.

Ötlet?

#2540 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 18. 07:46

Idézet: slick - Dátum: 2010. jan. 16., szombat - 11:44

Sziasztok,

Üdv,
Slick

Ritkán előferdül, hogy a halott akku miatt sem kapcsol be, és nélküle sem hajlandó elindulni. CMOS elemet érdemes megkergetni ilyenkor. Aztán lehet még sok más baja, a 1020 is olyan, mint a..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.