HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#3081 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 29. 20:46

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 06. 29. 10:14

Radeon 9600? Ő lesz cserés, ritkán újraforrasztós.

Azt mondták integrált, és hogy komplett alaplapcserés (nemértekanotikhoz, netessék rögtön lebutázni :p).
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#3082 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 06. 11:42

Üzenet megtekintéseIdézet: MStipee - Dátum: 2011. 06. 29. 21:46

Azt mondták integrált, és hogy komplett alaplapcserés (nemértekanotikhoz, netessék rögtön lebutázni :p).

Nem, lehet cserélni a VGA-t. Csak eszközpark kell hozzá meg donor/új IC, nekünk is van. Nem szeretem az ilyen félretájékoztatást, ha valamihez nem ért a cég, akkor ne vállalja el, ne hülyítse azzal az ügyfelet, hogy akkor az komplett alaplap csere, a BGA rework elég régóta közismert dolog kéne legyen egy laptopjavítással foglalkozó cégnél. Ha márkaszervíz volt, akkor nem szóltam, ott hivatalból kell hülyének nézni az embert és a drágát ajánlani :-( .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3083 Felhasználó inaktív   szokolof 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 09. 14:57

Hogyan tudom megállapítani egy notebookba beépített hardware elem gyártóját anélkül, hogy szét kellene szedni?

Az történt ugyanis, hogy a notebookomba tapipadot cseréltek. A szervizben mondták, hogy ez másfajta mint a korábbi volt, töltsem le hozzá a synaptics drivert. A letöltést és installálást követően kiírta az eszközkezelőben, hogy synaptics PS/2 egér és működik is. Mindaddig, míg a képernyő le nem kapcsolódik. Mindegy hogy energiatakarékosságból, vagy mert lecsukom a noti tetejét (nincs beállítva hogy ilyenkor szunyókáljon). Amikor újra megjelenik a kép, az egérmutató meg sem mozdul, a tapipad lefagy. A gép egyébként nem fagy le mert billentyűzetről vezérelhető.
Az a gyanúm, hogy nem synaptics tapipadot raktak bele. Addig amíg nem cseréltem le a drivert, addig Apoint ps/2-nek írta az eszközkezelő. Ebből arra következtetek, hogy az eszközkezelőben a driver szerinti eszköz neve jelenik meg, ami nem feltétlen azonos - bár lehet kompatibilis - a hardware-el.
A synaptics honlapján a notebook touchpad -okhoz mindössze egy driver érhető el, azt töltöttem le. Win7 32 bit. Dell XPS M1530.

Valmi okosság, mit tegyek?

(A szerviz Budapesten, én meg Békéscsabán vagyok, úgyhogy csak legvégső esetben vissza a szervízbe)

Szerkesztette: szokolof 2011. 07. 09. 15:02 -kor

#3084 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 19:19

Üzenet megtekintéseIdézet: szokolof - Dátum: 2011. 07. 09. 15:57

Hogyan tudom megállapítani egy notebookba beépített hardware elem gyártóját anélkül, hogy szét kellene szedni?

Az történt ugyanis, hogy a notebookomba tapipadot cseréltek. A szervizben mondták, hogy ez másfajta mint a korábbi volt, töltsem le hozzá a synaptics drivert. A letöltést és installálást követően kiírta az eszközkezelőben, hogy synaptics PS/2 egér és működik is. Mindaddig, míg a képernyő le nem kapcsolódik. Mindegy hogy energiatakarékosságból, vagy mert lecsukom a noti tetejét (nincs beállítva hogy ilyenkor szunyókáljon). Amikor újra megjelenik a kép, az egérmutató meg sem mozdul, a tapipad lefagy. A gép egyébként nem fagy le mert billentyűzetről vezérelhető.
Az a gyanúm, hogy nem synaptics tapipadot raktak bele. Addig amíg nem cseréltem le a drivert, addig Apoint ps/2-nek írta az eszközkezelő. Ebből arra következtetek, hogy az eszközkezelőben a driver szerinti eszköz neve jelenik meg, ami nem feltétlen azonos - bár lehet kompatibilis - a hardware-el.
A synaptics honlapján a notebook touchpad -okhoz mindössze egy driver érhető el, azt töltöttem le. Win7 32 bit. Dell XPS M1530.

Valmi okosság, mit tegyek?

(A szerviz Budapesten, én meg Békéscsabán vagyok, úgyhogy csak legvégső esetben vissza a szervízbe)

Energiagazdálkodási beállításokat nézd át. Lehet, hogy az energiatakarékos állapot kikapcsolja a tapipadot. Akkus, és konnektoros állapotoknak külön beállításai vannak.

Dell driver: http://support.euro....1&fileid=425979

Szerkesztette: csozsi 2011. 07. 09. 19:24 -kor

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#3085 Felhasználó inaktív   szokolof 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 21:46

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 07. 09. 20:19

Energiagazdálkodási beállításokat nézd át. Lehet, hogy az energiatakarékos állapot kikapcsolja a tapipadot. Akkus, és konnektoros állapotoknak külön beállításai vannak.

Dell driver: http://support.euro....1&fileid=425979

A driver csere lett a megoldás. Köszönöm!

#3086 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 17:57

sziasztok,

Hordozható dvd lejátszóhoz keresek külső akksit, mert nincs neki sajátja. Csak szivargyújtóról és adapterről üzemeltethető,
ezért keresek valami 12V-os külső akksit.

Látszik hogy a készülék oldalán van a DC 12V-os bemenet: http://www.vatera.hu...?cod=1462139832
5000Ft alatti akksit keresek. A v*terán napelemeseket árulnak de azok kis teljesítményűek.
Valami notebook-hoz használható akksit javasoltak. Várom a javaslatokat, előre is köszönöm!
üdv, Péter
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#3087 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 18:50

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2011. 07. 18. 18:57

sziasztok,

Hordozható dvd lejátszóhoz keresek külső akksit, mert nincs neki sajátja. Csak szivargyújtóról és adapterről üzemeltethető,
ezért keresek valami 12V-os külső akksit.

Látszik hogy a készülék oldalán van a DC 12V-os bemenet: http://www.vatera.hu...?cod=1462139832
5000Ft alatti akksit keresek. A v*terán napelemeseket árulnak de azok kis teljesítményűek.
Valami notebook-hoz használható akksit javasoltak. Várom a javaslatokat, előre is köszönöm!
üdv, Péter

Ilyesmi kellene neked:
http://www.amazon.co...y/dp/B000AMHQG4
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#3088 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 27. 14:58

Hüje user, há' nem bezárta a témát? :omg:
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3089 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 29. 16:29

ÜdvSzakik!
Vettem egy ILYET.Előtte elég sokáig nyomoztam, hogy felmegy e rá az XP és mindenhol az volt a válasz, hogy nem lesz gond vele.
Erre most xp telepítés után restart és megmakkan.
Ilyenkor mi a helyzet?
Lehet, hogy mégse megy fel?
Nekem mindenképp XP kell, mert a korábbi CAD-ek nem futnak win7 alatt...
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#3090 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 29. 16:58

Üzenet megtekintéseIdézet: carcass - Dátum: 2011. 07. 29. 17:29

ÜdvSzakik!
Vettem egy ILYET.Előtte elég sokáig nyomoztam, hogy felmegy e rá az XP és mindenhol az volt a válasz, hogy nem lesz gond vele.
Erre most xp telepítés után restart és megmakkan.
Ilyenkor mi a helyzet?
Lehet, hogy mégse megy fel?
Nekem mindenképp XP kell, mert a korábbi CAD-ek nem futnak win7 alatt...

Hol makan meg pontosan? IOS-ban van opcó a HPET-re?

#3091 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 29. 17:19

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 07. 29. 18:58

Hol makan meg pontosan? IOS-ban van opcó a HPET-re?

BIOS-ban?
Mi az a HPET?
Én csak közvetítek... :)

Ja igen, olyasmit ír, hogy "select proper boot device" meg "reboot".
Az a gond, hogy hótideg vagyok tőle, így nem emlékszem pontosan... :angry:
A mellékelt cd csak win 7 64 bitet támogat...

Szerkesztette: carcass 2011. 07. 29. 17:22 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#3092 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 29. 17:40

Akkor valami a telepítéssel nem oké, nem tud indítani a HDD-ről. Volt rajta esetleg Linux, vagy freedos?

#3093 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 29. 18:09

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 07. 29. 19:40

Akkor valami a telepítéssel nem oké, nem tud indítani a HDD-ről. Volt rajta esetleg Linux, vagy freedos?

Semmi nem volt rajta.A fura, hogy felment rá az XP, és a vga driver kivételével mindent sikerült feltenni rá, mert sikerült össze kaparni a netről.
Aztán a wlan driver telepítése után már nem indult el...

Bravo

#3094 Felhasználó inaktív   PER 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 07. 31. 09:21

Üdv néktek!

Már hetek óta küszködöm a gépemmel, ami egy HP Pavilion tx2500ea típust képvisel.
A nyomorom az, hogy mikor megvettem (használtan), működött minden, de Vista volt rajta
Gondoltam egyet és tiszta telepítéssel feltettem a Win7-et. Sajnos az érintőképernyőhöz mint kiderült nem kompatibilis a driver és nem is létezik!? hozzá.
Így az nem ment. Aztán tegnap csak rászántam magam, hogy visszategyem a recovery-vel a gyári Vistát.
Sajnos olyan kellemetlen meglepetésben lett részem, hogy elvégzi a visszaállítást, meg minden, de mikor indulna a windows, egy üres képet ad csak be. nem kék halált, hanem amolyan üdvözöljük szöveg előtti állapotot. Mintha valami lefagyasztotta volna a rendszert. Akármit próbáltam, nem jutott tovább.
Csökkentett módban pl. valami olyasmit írt, h még a helyreállítás nem fejeződött be, indítsam normál módban a windowst.
De akkor meg ugye csak üres képernyő... ott hagytam éjszakára, hátha csak tetű lassú, de nem.. most reggel is ugyan ez várt.
Gondoltam teszek rá, feltolom DVD-ről a Vistát.
Fel is ment, és az összes HP oldalán lévő drivert is feltoltam rá, amit már korábban letöltöttem tőlük.
Igen ám, de a VGA-t nem ismerte fel, a vezetékes LAN-t sem!!, sőt, valami mást sem, amire csak ismeretlen eszközt ír.
Modem, hang, wi-fi van.
Próbáltam még1x újratenni a driver-eket, de semmi változás. Jah, és az érintőképernyő sem megy.
Kicsit kiborult nálam a bili, hogy mi a retekért nem megy egy frissen formázott partíción zökkenőmentesen egy egyszerű telepítés.
A HP-nek már anno írtam, h Win7 alá javasoljanak megoldást, de semmilyen kommunikációs csatornán nem kaptam választ.
Arról nem is beszélve, hogy valamiért irtózatos módon belassult aista lemezről 3h volt, mire felmászott.
De az egész gép tetű lassú lett.
2GB ram van benne, tök üres vinyó. Recovery előtt nem volt baja, normális sebességgel ment.
BIOS-ban nincsen semmi állítási lehetőség, ami okozhatná. Ahhoz hasonló, mint amikor a vinyó PIO módban fut, nem DMA-ban. Annyi különbséggel, hogy vinyó művelet nélkül is lassú (pl amikor a telepítő még csak körbenéz, de nem kezdi el másolni a lemezre a vackait) - esetleg valami rejtett hardver hiba?

Mit tehetnék, hogy flottul menjen a kicsi tabletem?

#3095 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 31. 13:38

Belenyúltál. Az érintőképernyő szalagkábele gyakran lesz hibás. Ami Vista alá való, azt W7 alá is fel lehet tenni. Ha a HP telepítősegédje nem így gondolja, akkor a kicsomagolt illesztőket kézzel kell a w7-tel megetetni. A telepítéskori anomáliák tipikus lemezhibát sejtetnek.

#3096 Felhasználó inaktív   PER 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 07. 31. 15:08

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 07. 31. 13:38

Belenyúltál. Az érintőképernyő szalagkábele gyakran lesz hibás. Ami Vista alá való, azt W7 alá is fel lehet tenni. Ha a HP telepítősegédje nem így gondolja, akkor a kicsomagolt illesztőket kézzel kell a w7-tel megetetni. A telepítéskori anomáliák tipikus lemezhibát sejtetnek.

Én is arra gondolok, hogy lemezhiba áll a dolog mélyén, de a tesztek jók lettek. Teszt vinyóm meg nincsen:(
Az érintőképernyőt meg felismeri a rendszer, csak nem működik.

#3097 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 31. 15:11

Üzenet megtekintéseIdézet: PER - Dátum: 2011. 07. 31. 16:08

Én is arra gondolok, hogy lemezhiba áll a dolog mélyén, de a tesztek jók lettek. Teszt vinyóm meg nincsen:(
Az érintőképernyőt meg felismeri a rendszer, csak nem működik.

Ne szintetikus tesztet nézz, hanem SMART-ot rajta. Persze, hogy felismeri, a tapipadra csak annak kábelei mennek ki, a kezelő eszköz az az alaplapon van.

#3098 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 31. 16:19

Üzenet megtekintéseIdézet: PER - Dátum: 2011. 07. 31. 10:21

... érintőképernyőhöz ...

... tabletem ...

:offtopic: Bazeg, én meg azt hittem, táblaPC. :omg: Oszt közbe sima notebook.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3099 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 09. 19:37

Lenne egy kedves hölgy ismerősöm és neki egy Acer Aspire 5738ZG típusú laptop aminek a billentyűzete nem reagál,(tegnap még ment ma már nem) semmilyen billentyű lenyomására!
Gondoltam tolok rá egy usb bill-t....... biosban frankón működik, de ahogy elindul a win7 ultimate az is beadja a kulcsot........ Több usb aljzatot kipróbáltam mindnél így jártam! A win felismeri, drivert telepít, kiírja, hogy az eszköz megfelelően működik, de nem!
A saját billentyűzete bios alatt sem megy, az usb-s legalább ott müxik!

Van erre valami megoldás?
Üdv:Arsene

#3100 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 09. 19:38

Üzenet megtekintéseIdézet: arsenlupin - Dátum: 2011. 09. 09. 20:37

Lenne egy kedves hölgy ismerősöm és neki egy Acer Aspire 5738ZG típusú laptop aminek a billentyűzete nem reagál,(tegnap még ment ma már nem) semmilyen billentyű lenyomására!
Gondoltam tolok rá egy usb bill-t....... biosban frankón működik, de ahogy elindul a win7 ultimate az is beadja a kulcsot........ Több usb aljzatot kipróbáltam mindnél így jártam! A win felismeri, drivert telepít, kiírja, hogy az eszköz megfelelően működik, de nem!
A saját billentyűzete bios alatt sem megy, az usb-s legalább ott müxik!

Van erre valami megoldás?

Ha lehúzod az alaplapról a billentyázetet, akkor mi a helyzet?

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.