HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   img001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 11. 08:06

Ha felhívlak el tudod mondani hogy szedjem le a hátlapot?
Nehéz dolog a diavetítőmbe 5.1-es filmeket szerezni.

#662 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 09:52

Idézet: img001 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 6:46

Hali mindenkinek.

Egy gondom lenne,mégpedig egy HP nx9010-es noti szétszerelése.
Látható csavarokig természetesen eljutottam,ramot,vinyót,akksit kiszedtem,mégsem akar a hátlap békésen lepattanni,valahol a dvd-rom és egy oldalsó usb csati környékén még igen kapaszkodik.
Az fdd meg a dvd úgy tűnik csak azután jön ki,amint lejött a hátlap.
Mivel nem szeretném szétcseszni a burkolatot,igen jól jönne valaki ebbéli tapasztalata.

http://h20000.www2.hp.com/bc/docs/support/...1/c01122401.pdf

Így talán szétszedés után össze is tudod majd rakni!  :D

Vitzz nélkül: tényleg töltsd le, eléggé hasznos tud lenni ilyen alkalmakkor.
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#663 Felhasználó inaktív   img001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 10:19

Ez nagyon klassz,tényleg köszönöm,csak nem erre van most igényem.
:think:

#664 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 11:01

Idézet: img001 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 10:19

Ez nagyon klassz,tényleg köszönöm,csak nem erre van most igényem.
:think:

Pedig telefonon sem lesz jobb...  :(

Ha végignézed a part removal-t, lépésről lépésre látod, mit kell kipiszkálni, vagy szétpattintani. Tapasztalat, mert az első 9030-cal (ami unokatesója) órákat szívtam, pláne összerakáskor. Simán padlót fog a hajad, mire rárössz, hogy sokkal több luk van, mint csavar... Mert van, hogy három réteget fog össze 1db.
Telefonon át pedig nehéz elmesélni, mit hogyan billents ki, pattints meg, hogy ne legyen a gépedből hulladék... :rolleyes:
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#665 Felhasználó inaktív   img001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 12:26

Nem szeretnék szavak jelentésén vitatkozni :rolleyes: ,meg hogy ki mit olvas ki az eddig leírtakból.

Ha valaki tud segíteni az általam feltett kérdésben,akár írásban akár telefonon,az jelezze legyen kedves.

#666 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 13:34

Sziasztok!

Számomra új téma a notebook kategória, mert eddig nem volt rá szükségem. Most vettem egy régi HP OmniBook 4150B (F1658W) notit és arra gondoltam, hogy felturbózom, ameddig lehet.

A kérdésem az lenne, hogy mit lehet benne kicserélni és mire, hogy kicsit erősebb legyen? It leginkább a vinyóra és a procira gondolok. Valahol külföldi fórumon olvastam, hogy volt, aki az eredeti PII 366-os procit cserélte le PIII 500-as, vagy nagyobb procira. Mi a maximum?

A másik a vinyó lenne, de ezen a téren sincs sok tapasztalatom. 20 gigával ki is egyeznék.

#667 Felhasználó inaktív   img001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 15:38

http://www.physics.harvard.edu/~motl/hp-ke.../manual4700.pdf

Ha valakinek kellene esetleg

#668 Felhasználó inaktív   Martig 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 11. 16:26

Sziasztok !
Van egy régi Gericom Milleneum 3 gépem, ami eddig jól szolgált.
(PIII 750, 256 M RAM stb). Nem is ez a láényeg, netezésre kiváló, a nejem erre használja.
Most valami rontás jött rá, állandóan újra indult.
Tettem rá új SP2-t, nem segített.
Elkezdtem tesztelni memteszt-el. DOS alatt fut floppy-ról bootol, a vinyót ki is vettem belőle, és talál egy csomó hibát . Csak az a furcsa, hogy ha kicserélem a memóriát egy másik modulra akkor is talál hibát. Ha átrakom másik slotba akkor is hibákat jelez.
Nem tudom elhinni, hogy mindkét modul rossz lenne, de azt sem , hogy mindkét slot kontaktos.
Több esetben még a memteszt is kifagyott.
A kérdésem az, hogy a notesz gépeknél is lehetnek tápkondi kiszáradásból adódó gondok ( alaplapi tápkondenzátor - vagy ezekben nincs is ilyen ) ?
Másra már nem tudok gondolni... Várom a válaszokat, ha lehet, meg akarnám menteni szegénykét..

#669 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 16:47

Idézet: img001 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 16:38

FÚÚ, ezt, hogy találtad? Van ezen az oldalon IBM is? (mert a homepageről elindulva még azt sem találtam meg amit beraktál. :( )
Business as usual. We fucked up everything.

#670 Felhasználó inaktív   img001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 21:48

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 17:47

FÚÚ, ezt, hogy találtad? Van ezen az oldalon IBM is? (mert a homepageről elindulva még azt sem találtam meg amit beraktál. :( )

Beírtam a gugliba:hp nx9010 service manual. 8.-ik találata volt ez.klikk,aszt'má'gyüttisle :Đ

#671 Felhasználó inaktív   fasyrt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 22:42

Megerősítésre lenne szükségem, hogy az i945GM-es chipsettel szerelt lapba ha beletoszok egy Core 2 Duo-t, akkor az valami alacsonyabb órajelen fog nekem kullogni? (Fsb 533 <<--->> 800 MHz) Vagy van valamilyen módja annak, hogy csicsás 800-on menjen a dolog? Jónás (későbbi) csere okából kifolyólag.

#672 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 00:51

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 14:34

Sziasztok!

Számomra új téma a notebook kategória, mert eddig nem volt rá szükségem. Most vettem egy régi HP OmniBook 4150B (F1658W) notit és arra gondoltam, hogy felturbózom, ameddig lehet.

A kérdésem az lenne, hogy mit lehet benne kicserélni és mire, hogy kicsit erősebb legyen? It leginkább a vinyóra és a procira gondolok. Valahol külföldi fórumon olvastam, hogy volt, aki az eredeti PII 366-os procit cserélte le PIII 500-as, vagy nagyobb procira. Mi a maximum?

A másik a vinyó lenne, de ezen a téren sincs sok tapasztalatom. 20 gigával ki is egyeznék.

Tovább kotorásztam a neten. Találtam írást, hogy gyárilag létezik PIII 650-el szerelt változat is, de gondolom, abban talán nem ugyanolyan alaplap van, mint amelyikben csak 366-os PII dobog.
Találtam utalást arra, hogy a PII helyére be lehet tenni a PIII-at, de valami átalakítgatás kell hozzá. Az oldalon nem részletezték. Sajna, ahhoz kevés a nyelvtudásom, hogy részleteiben meg tudjak érteni egy összetett, angol nyelvű leírást a témáról.

Nemtom. Kéne valami megerősítés, hogy mi az, amit elbír, és hogyan lehet eszközölni a dolgot. Nem riadok vissza az átalakítástól ha tudom, mit alakítsak át.

#673 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 06:39

Idézet: fasyrt - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 21:42

Megerősítésre lenne szükségem, hogy az i945GM-es chipsettel szerelt lapba ha beletoszok egy Core 2 Duo-t, akkor az valami alacsonyabb órajelen fog nekem kullogni? (Fsb 533 <<--->> 800 MHz) Vagy van valamilyen módja annak, hogy csicsás 800-on menjen a dolog? Jónás (későbbi) csere okából kifolyólag.

csak a 667MHz-es core 2 megy bele.
a 800MHz-es fizkailag sem kompatibilis a 945-el szerelt lapokon lévő foglalattal.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#674 Felhasználó inaktív   Martig 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 12. 08:13

Idézet: Martig - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 16:26

Több esetben még a memteszt is kifagyott.
A kérdésem az, hogy a notesz gépeknél is lehetnek tápkondi kiszáradásból adódó gondok ( alaplapi tápkondenzátor - vagy ezekben nincs is ilyen ) ?

Bármi ötletetek van írjátok légyszi !!!!

Még egy kis adalék a tünetekhez. Tegnap elkezdtem egy szobaventillátorral fúvatni belsejét ( billentyűzet nélkül ) - hátha valami elmelegszik benne és azért csinálja. Már nagyon örültem, hogy megvan a probléma, mert ment egyfolytában az XP vagy 2 órát gond nélkül . Minden csont hideg volt benne. Aztán egyszer csak nyekk, újra indult.
Nem kék halál, elsötétül a kijelző, és elkezd bootoni. Vagy még azt sem, hanem szürke kijelző és fagyás.
Ebben a hűtött állapotában próbáltam a memteszt-et futtatni, de be sem akart bootolni, a Biost sem akarta betölteni. Átraktam a memóriát a másik slotba, erre egyből bebootolt, indult a memtest. A teszt 15 perc után leállt 8 hibával, és ezzel az üzenettel:
Unexpected Interrupt - Halting
Type Gen_Prot
PC      000077d2
CS      00000010
Eflag 00210006
Code 00008158

#675 Felhasználó inaktív   fasyrt 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 12. 10:06

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 6:39

csak a 667MHz-es core 2 megy bele.
a 800MHz-es fizkailag sem kompatibilis a 945-el szerelt lapokon lévő foglalattal.

Tehát akkor jól értem, hogy belemegy a Core Duo család és a Core 2 Duo család 667-es tagjai is? :rolleyes:

#676 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 12:06

Idézet: fasyrt - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 11:06

Tehát akkor jól értem, hogy belemegy a Core Duo család és a Core 2 Duo család 667-es tagjai is? :rolleyes:

A 667-esek igen. Celeronból pedig az 533-as.