HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#931 Felhasználó inaktív   dzsozefo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 17. 22:31

Idézet: dzsozefo - Dátum: 2007. dec. 16., vasárnap - 9:31

Hello!

Van egy AcerTravelMate 4502Lmi notebookom, eddig nagyon jól működött lassan 2 és fél éves lesz! Az utobbi időben a windows betöltésénél (xp) megáll a csik... 6-7 futása után. Kb úgy áll fel a rendszer ha az ember leül és játszik szórakozik a bekapcsolással kb 100 inditásból egyszer megy tovább a csikon és bekapcsol a rendszer. Hibernálom, akkor ugyan ez csak a fehér csik végig fut és megáll az élet, vagy betölt. Mi lehet a probléma? köszönöm

:think:
AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz |
Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D | Pinnacle TV-Tuner | Codegen 400W | Codegen 604AL-CA

Ipod Touch 2.0 customized firmware
Nokia E51 200.34.36
-> Szerverhosting,Szerverbérlés,.hu domain,tárhely

#932 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 23:22

Idézet: dzsozefo - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 21:31

:think:

ellenőrizd a hdd állapotát!
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#933 Felhasználó inaktív   daner17 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 25. 15:40

Sziasztok.Lenne egy kérdésem és remélem jó helyen teszem fel.vettem egy laptopot és van rajta infraport.Jó lenne használni és kezelési útmutató azt írja hogy vezérlőpult-on belül a "vezeték nélküli kapcsolatok" menüpont alatt lehet bekapcsolni

csakhogy nekem ilyen nincs ,csak vezeték nélküli hálózat.

Akkor hogy tudnám használni?Fontos lenne remélem valaki tud segíteni  :respect:

#934 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 12:13

Idézet: daner17 - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 15:40

Sziasztok.Lenne egy kérdésem és remélem jó helyen teszem fel.vettem egy laptopot és van rajta infraport.Jó lenne használni és kezelési útmutató azt írja hogy vezérlőpult-on belül a "vezeték nélküli kapcsolatok" menüpont alatt lehet bekapcsolni

csakhogy nekem ilyen nincs ,csak vezeték nélküli hálózat.

Akkor hogy tudnám használni?Fontos lenne remélem valaki tud segíteni  :respect:

Ha van benne infraport, akkor annak mindíg "mennie" kell, hacsak bios szinten nincs kikapcsolva.

Keresd meg az infra port helyét a notin és közelíts hozzá egy küldésre beállított infra eszközt.
100%

#935 Felhasználó inaktív   fala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 18:28

Sziasztok!
Szupi az oldal!
Most vettem 1 Asus lapit és 1 nagy gondom van amiben a kedves fórumozók segítségét kérném.
A videókártyához megosztott rendszermemória mennyiségét szeretném változtatni de sehogysem találom hol és hogyan kell. Próbáltam a BIOSBAN ill. a windowsban de sehogy sem megy. Ráadásul Vista van rajta és még nem nagyon ismerem.

Előre is 1000 köszönet a segítségért. :respect:

Kellemes ünnepeket, sziasztok.

Ui.: ha korábban már le volt írva bocsi, de van egy egyéves kisfiam szóval nem sok időm van a gépre...  :think:

Szerkesztette: fala 2007. 12. 26. 18:30 -kor

#936 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 23:10

Idézet: fala - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 18:28

Sziasztok!
Szupi az oldal!
Most vettem 1 Asus lapit és 1 nagy gondom van amiben a kedves fórumozók segítségét kérném.
A videókártyához megosztott rendszermemória mennyiségét szeretném változtatni de sehogysem találom hol és hogyan kell. Próbáltam a BIOSBAN ill. a windowsban de sehogy sem megy. Ráadásul Vista van rajta és még nem nagyon ismerem.

Előre is 1000 köszönet a segítségért. :respect:

Kellemes ünnepeket, sziasztok.

Ui.: ha korábban már le volt írva bocsi, de van egy egyéves kisfiam szóval nem sok időm van a gépre...  :think:

Szia!

Ha esetleg írsz egy videokártya tipust, vagy egy pontos géptipust, akkor tudunk segíteni.

Vannak olyan tipusok, amelyeknél nem állítható, hanem terhelés függvényében foglal memóriát.
100%

#937 Felhasználó inaktív   fala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 15:36

Idézet: LML - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 23:10

Szia!

Ha esetleg írsz egy videokártya tipust, vagy egy pontos géptipust, akkor tudunk segíteni.

Vannak olyan tipusok, amelyeknél nem állítható, hanem terhelés függvényében foglal memóriát.

Szia!

A lapi típusa: ASUS X50RL-AP145C
A videókártya: ATI X1100

Előre is köszi

#938 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 14:29

Szépyonapot a szakiknak!

Van egy Asus F5R-AP155-ös notim, és az a gondom, hogyha visszajön a gép készenléti módból, akkor a proci ventije elkezd hűteni mint az őrült és kegyetlenül hangos.
Nincs erre valami megoldás? biosfrissítést már kipróbáltam, de semmi és nem találtam semmilyen QFAN-as beállítási lehetőséget sem.

Szerk: A gépben egy mobil celeron 1,6-os van. Speedfan-t kipróbáltam, de egyszerűen nem tudtam vele leszabályozni a venti fordulatszámát, mert nincs semmi a listában :s

Szerkesztette: lordrolee 2007. 12. 28. 14:31 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#939 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 16:25

Közben megoldódott, csak egy biosfrissítés kellett  :omg:  :o
Kép

Xfire profil

LordRolee

#940 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 18:12

srácok van itt nálam egy oldie toshiba satellite s1700-400as masina és nem tudok hangot kicsikarni belölle winxp alatt
crystal soundFusion CS 4281WDM audiovezérlő van benne. hiába teszem fel a toshiba oldalárol származó win 2k drivert. kékhalállal megáll. telljesen szűz a win. nem ismertek vmi drivert ami kompatibilis ezzel a vassal? köszi
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
Logika: Vas Ördögöm: Van ♪♫♪♫♪♫
nekem mindegy hogy 50 vagy 53 fokos :)
cuki vagyok
Nyiss Új Topicot mielőtt a keresőt használod

#941 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 04:08

Sziasztok!

Kicsit nagy fába vágtam a fejszém. Van egy Acer Aspire 7520-as típusú laptop, ami eredetileg Vista-s, a gazdája számára viszont nélkülözhetetlen programok nem hajlandók szóbaállni a Vistával. Nekifeküdtem az XP telepítésének, azonban ugye a gyártó honlapján semmiféle xp támogatás nincs.

Eljutottam addig, hogy csak a két hálózati csatolót kéne látnia az xp-nek, de nem akarja. Ebeb a notiban egy Broadcom kártya van (a vista drivere alapján BCM 4311/4321), azonban a 4311-es xp drivert nem eszi meg, 4321-ről meg a gugli is csak fél füllel hallott...
A másik az a hálózati kártya, amit az xp "kis rásegítéssel" Nvidia Nforce Networking Controllernek lát, azonban akármilyen Nforce drivert adok alá, felkiáltójeles lesz. (Kizárásos alapon csak Nvidia lehet a hálókártya, hiszen Vistás driverekben sincs semmi más...)

Ha bárkinek van ötlete, javaslata, tanácsa, szívesen fogadom, esetleg ha valaki már találkozott ezzel a "problémával" és talált rá megoldást, nagyon hálás lennék neki...

Amúgy pedig mindenkinek boldog óévet! :)

Köszi,

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#942 Felhasználó inaktív   Hans 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 18:18

Sziasztok!

Nekem egy ASUS A3H5035-ös notebookom van, és nagyon meg vagyok elégedve vele. A gép már lassan kettő éves. Az akkut kb. 70%-ig tölti fel gép az XP szerint, ami szerintem teljesen normális a korához képest. Ami a problémám, hogy állandóan megy a töltés. Megpróbáltam a bios-ban lévő recalibrate funkcióval újrakalibrálni az akkut, hogy a gép a 70%-os kapacitást vegye a maximumnak. A recalibrate-et egy egész éjjel hagytam futni (kb. 8 órat), de nem sikerült elvégeznie, ezért reggel lelőttem a folyamatot. Szeretném megkérdezni kb. mennyi ideig tart egy recalibrate folyamat, és nem okoz-e problémát, hogy a gép állandóan tölti az akkut?  :confused:

#943 Felhasználó inaktív   Benec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 13:47

Szevasztok!

Kérem szépen valaki segítsen nekem hogy merre találok leírást arra vonatkozóan hogy notebookra gyárilag telepített Vistát hogyan tudnék lecserélni XP-re? Az a gondom hogy a windows xp cd-ről való bootoláskor miután szeretném onnan telepíteni nem ismeri fel a merevlemezt és szerintem kislemezes meghajtót keresene a megfelelő illesztőprogi telepítésére, de az meg értelemszerűen nincs.

A notebook-om egyébként: LG-KP01H - Core 2 Duo 1,83Ghz, 1GB 667Mhz DDR2, Ati x1400, 120GB HDD stb... Az LG honlapján egyébként minden driver megtalálható az XP-hez tehát azzal már nem lesz gond, csak valahogy fel kellene telepíteni.

Köszi a segítséget.

Szerkesztette: Benec 2008. 01. 06. 13:49 -kor

#944 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 16:08

Hali,

van egy osregi laptopom, IBM Thinkpad 1200 series,
Celeron 550 CPU es 64(fix) + 128(slot) PC 100 memoriaval.

Kerdesem az lenne, hogy mekkora a max memoria amit bele tudok tenni?
512 megas letezik ilyen? 144 pin-es. Ha letezik kezelni tudja?

Valamint: HDD-t milyet erdemes bele venni, melyik a leggyorsabb 20-40G koruli ami mukodne benne? 5400 rpm 2M cache valami ilyesmire gondoltam.

szerk: 1280x1024 a max felbontas amit a video chup tudna de kulso 19" tft-re kotve csak 1024x768 megy, vajon miert?
:respect:

Szerkesztette: szabinar 2008. 01. 06. 16:12 -kor

#945 Felhasználó inaktív   giraff 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 10:39

Idézet: szabinar - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 16:08

Hali,

van egy osregi laptopom, IBM Thinkpad 1200 series,
Celeron 550 CPU es 64(fix) + 128(slot) PC 100 memoriaval.

Kerdesem az lenne, hogy mekkora a max memoria amit bele tudok tenni?
512 megas letezik ilyen? 144 pin-es. Ha letezik kezelni tudja?

Valamint: HDD-t milyet erdemes bele venni, melyik a leggyorsabb 20-40G koruli ami mukodne benne? 5400 rpm 2M cache valami ilyesmire gondoltam.

szerk: 1280x1024 a max felbontas amit a video chup tudna de kulso 19" tft-re kotve csak 1024x768 megy, vajon miert?
:respect:

Kicsi a valószínűsége hogy tudsz bele nagyobbat tenni, nem fogja kezelni az alaplap. Mérget ne vegyél rá mert lehet az 1200-as szériának esetleg olyan altípusa amiben menni fog nagyobb, de hogy megeszi az 512-es modult az 0,1%. Az ilyen régebbi notik nagyon háklisak a memóriára, a sok azonosnak kinéző modul közül általában csak néhány fajtával tudnak együttműködni, ez amolyan kis tudományág. Egy jó link a te laptopodhoz:

http://www.memoryx.net/ibmthi12me.html

Itt is csak 128-as a legnagyobb amit felsorolnak, úgyhogy én nem nagyon reménykednék. HDD-hez nincs ötletem, azt majd valaki mástól (de ez is alaplapfüggő hogy mekkora a max, asszem 20 giga tájékán szokott egy határ lenni ami felett régi alaplapok nem játszanak - okosabbak javítsanak).

Felbontás tipp: XP előtti windoze nem tud két monitort párhuzamosan különböző felbontáson járatni, ha külsőt rákötsz akkor a laptop LCD-jét ki kell kapcsolni mielőtt megengedné a külső monitoron a nagyobbat. Ha nem ez a gond (XP-d van / egyéb) akkor nemtom.

#946 Felhasználó inaktív   giraff 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 10:46

Ha már itt járok, nekem is kéne infó:

Presario 700-ast barkácsolok használhatóvá, ennek egyik eleme az hogy repül belőle a miniPCI modem és helyére jön egy wifi kártya. Namost ebben a sorozatban nincs antenna előkészítés, úgyhogy bele kell egyet barkácsolnom, de olyan hogy presario 700-as antenna nem létezik, úgyhogy fúrás faragás lesz.

Kérdéseim:
- A belső antennákban tulajképp mi is az antenna, maga a kábel, vagy az a kis biszbasz ami a végén van?
- Ennek fényében melyik a jobb, a rövid kábel vagy a hosszú?
- Jobbak-e az újabb belső antennák mint a régiek, vagy a vétel inkább az elektronikától függ?
- Mennyivel éri meg jobban az LCD két szélére eszkábálni mint a bill alá?

Köszönöm a válaszokat előre is, ja meg ha netán van valakinek eladó nemkellő olcsó antennája...  :Đ

#947 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 11:20

Én egy X20-ba akartam antennát szerelni, de képtelenség volt. Ha kilógattam a gép oldalán a két antennát, akkor erős vétel volt, de amint a ház mögé kerültek, rögtön elveszítette az érzékenységét. Egy délutánon keresztül próbáltam, a javasolt beállítás sikertelensége után mindenhova leraktam az antennákat, ahova csak befértek, de nem lett jobb.

Tehát én inkább valami PCMCIA wifi kártyát javasolnék, azzal biztosan nem lesz gond.

#948 Felhasználó inaktív   giraff 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 12:23

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 11:20

Én egy X20-ba akartam antennát szerelni

Hm, nem tűnik bíztatásnak :)

- Ez az X20 ez thinkpad?
- Antenna alatt a kábelt érted vagy a kis bigyókát a végén?
- Árnyékolt a laptop háza? (Fémes volt vagy mi?)

#949 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 12:40

- Igen, Thinkpad, elnézést, az lemaradt. :)
- A kis bigyót a végén. Az maratott NYÁK antenna, maga a kábel árnyékolt, legalábbis én úgy láttam.
- Én valami közepesen kemény műanyagnak néztem, nem találtam benne árnyékoló anyagot, de lehet, hogy bele van préselve. Mindenesetre a laptop háza úgy viselkedett, mintha tökéletesen árnyékolva lenne, pedig tényleg mindenhol próbáltam. Elvileg van hozzá "wireless ready" fedlap meg base station (nem tudom, hogy van magyarul, az a rész, ami az alaplapot tartja), de azok árából két PCMCIA kártyát is vehettem volna újonnan.

#950 Felhasználó inaktív   giraff 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 13:35

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 12:40

Elvileg van hozzá "wireless ready" fedlap meg base station (nem tudom, hogy van magyarul, az a rész, ami az alaplapot tartja), de azok árából két PCMCIA kártyát is vehettem volna újonnan.

Hát ezen a szerencsétlenen 1 db PCMCIA slot van aztán könnyen lehet hogy azt el kell még majd lőni valami egyéb bővítésre, úgyhogy szeretném mindenképp beépíteni a wifit ha lehet. Hogy a modemet bebukom vele azon nem sírom tele a párnát.

Szétbabráltam már otthon atomjaira a gépet, és az LCD igazi gagyi műanyagnak látszó keretezéssel van ellátva - láttam már olyan javaslatot hogy lehet a bill alá tenni az antennát de ott nekem gyanúsan sok a fém meg kevés a hely. Abban reménykedem hogy az IBM jóval korrektebbül dolgozott az anyagokkal mint a compaq, és nem futok bele ebbe a sztoriba amit írtál.

Azért se kéne az alaplap mellé tenni az egészet mert elektromágneses rezonancia szempontból jobb ha pettyet odébb van inkább az egész, soha nem lehet tudni.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.