HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 03. 09:40

Formázás nincsen a Liion akkuknál, töltőelektronika komplett atomatikusan tölt, majd leállítja a töltést, felvett áramerősség, akkufeszültség és hőmérséklet alapján. Ellenberger pár ciklus kell neki, mire eléri maximális képességeit. A különféle programok által kiolvasott marhaságokat meg hagyd figyelmen kívül. Akkura is van gari, ha észrevehetően csökken a kapacitása/nem hozza a gyári értékek közelében az üzemidőt, akkor intézni kell.
Akku gyárilag fel van töltve de csak kb. félig (élettartamának ez tesz jót), aztán áll ki tudja, mennyi időt, az önkisülés meg makacs dolog.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1362 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 04. 08:42

sziasztok!

van egy kis problemam a kb 3 hetes dell vostro 1400-as laptopommal. naponta tobbszor is hallok ilyen kattogo hangot a gep aljabol. ugy gondolom h ez a hdd lehet mert arrol az oldalrol jon ahol a DVDrom es a hdd van. a dvdromot azert zarnam ki mert par napig ugy hasznaltam a gepet h a rom talcaja ki volt nyitva szoval az szerintem igy nem adhatott ki magabol hangot. marad a hdd, ami egy SAMSUNG HM160HI 160gb.

nem tudjatok megmondani hogy ez a problema tenyleg lehet-e a hddben illetve hogy mitol lehet es hogyan javithato? :(

valaszotokat elore is koszi: fulmi

#1363 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 10:27

Idézet: Fulmi - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 9:42

sziasztok!

van egy kis problemam a kb 3 hetes dell vostro 1400-as laptopommal. naponta tobbszor is hallok ilyen kattogo hangot a gep aljabol. ugy gondolom h ez a hdd lehet mert arrol az oldalrol jon ahol a DVDrom es a hdd van. a dvdromot azert zarnam ki mert par napig ugy hasznaltam a gepet h a rom talcaja ki volt nyitva szoval az szerintem igy nem adhatott ki magabol hangot. marad a hdd, ami egy SAMSUNG HM160HI 160gb.

nem tudjatok megmondani hogy ez a problema tenyleg lehet-e a hddben illetve hogy mitol lehet es hogyan javithato? :(

valaszotokat elore is koszi: fulmi

Szerintem - ha jó erős kattanást hallasz - az az energiatakarékossági funkciók miatt van - az okosabbak biztos meg tudják mondani, hogy mi is történik ilyenkor. Legalábbis nekem is csinált ilyet a gép, míg nhc-vel rá nem vettem, hogy ne akarjon spórolni... (Bár nekem hitachi van emlékeim szerint.)

#1364 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 11:00

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 10:27

Szerintem - ha jó erős kattanást hallasz - az az energiatakarékossági funkciók miatt van - az okosabbak biztos meg tudják mondani, hogy mi is történik ilyenkor. Legalábbis nekem is csinált ilyet a gép, míg nhc-vel rá nem vettem, hogy ne akarjon spórolni... (Bár nekem hitachi van emlékeim szerint.)

Remelem is, csinaltam egy tesztet HDSentinellel: report, hatha vki lat benne vmi rosszat, a piros nekem eleg rossz. :D

#1365 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 11:10

Halódik a lemez, csereérett.
A kartanás mondjuk Samura nem jellemző, de Hitachi-knál a fej parkolópáylára rántásának jele. Normális.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1366 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 11:21

Idézet: didyman - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 11:10

Halódik a lemez, csereérett.
A kartanás mondjuk Samura nem jellemző, de Hitachi-knál a fej parkolópáylára rántásának jele. Normális.

Mitol halhat meg 2 het alatt a lemez? :D Alapbol selejt volt?  :confused:

#1367 Felhasználó inaktív   izriot 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 04. 16:52

Szevasztok!
Van egy Acer Travelmate 740-es notebook, ami a tegnapi napig tökéletesen működött.
Ma bekapcsoltam és a következőt írta ki:
IDE Primary Channel Master Drive Error
Equipment Configuration Error

Azt írja lépjek be a biosba F2-vel, vagy tovább F1-el. Természetesen nem bootol.
A BIOSban nyomtam egy factory settingset, de semmi.
A gépben egy 20GB-os IMB vinyó van, kivettem és beraktam egy átalakítóval egy USB-s külső rackbe, de winXP nem ismeri fel.
Kipróbáltam egy régi PII-es PC-ben, szintén Acer, és abban is pontosan ugyanezt a hibát dobja.
A vinyónak hallhatólag semmi baja, felpörög, de úgy tűnik, hogy a gépek semmit nem olvasnak róla, fel sem ismerik.
Valami külföldi fórumon olvastam, hogy a régi gépeknél, főleg a 20 gigás vinyók esetében a géppel fel kellett ismertetni szériaszám (vagy mi) alapján a vinyót, manuálisan, vagy beállítva kézzel az auto-felismerést a BIOSban. Ennek következtében, ahogy írták, előfordulhat, hogy mikor a CMOS elem lemerül, akkor a vinyót egyszerűen elfelejti a gép.
Viszont a gép egész éjszaka be volt dugva töltésre, így ha a CMOS elem le is merült volna, kapott standby feszt a gép.
A vinyón lévő adatok nem nagyon érdekelnek, este mindig lementem a munkát a PC-re. Csak attól tartok hogy nem a vinyó ment gallyra, hanem az egész gép és így tök fölöslegesen vennék bele új vinyót.
Ötletek?

#1368 Felhasználó inaktív   izriot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 19:14

Ez baromi jó, az előbb visszadugtam, mondván feltúrom a BIOSt a vinyóbeállítás gyanánt, és most meg működik : ) Elképesztő. Tavaly ugyanígy nem indult a gép, akkor kiderült, hogy a memória csatlakozója volt  poros. Elképzelhető, hogy megint a csatlakozások szórakoztak velem...

#1369 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 10:20

Idos ASUS M6N notebookhoz kellene a processzor hojet elvezeto heatpipe alkatresz. Szerintem anno, amikor alaplapot kellett benne cserelni tonkrevagtak es mar joideje nincs benne gaz -> melegszik a cpu, igy mindig le kellett folytanom alacsonyabb frekire.

Ki tudna ilyet beszerezni / mennyi lenne? Beszerelem en, azzal nincs gond. Nem is tudom hirtelen ki az ASUS szervize, de nem sok jot sejtek... majd utananezek hacsak nincs vkinek szervizkonyve keznel es tud ilyet rendelni.

#1370 Felhasználó inaktív   renee7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 20:06

Sziasztok!

Egy kérdésem volna, lehet hülyeség de érdekel... :)
Létezik laptop,150.000 huf ig amit 365*24 órában folyamatosan lehet üzemeltetni?
Nem próbálom meg kijavitani a hibákat. Inkább megkerülöm,
vagy kiiktatom őket!  Keresek Sony Clie PEG-NZ90 kéziszámitógépet megkimélt állapotban

#1371 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 07. 06. 20:48

Idézet: renee7 - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 21:06

Sziasztok!

Egy kérdésem volna, lehet hülyeség de érdekel... :)
Létezik laptop,150.000 huf ig amit 365*24 órában folyamatosan lehet üzemeltetni?

csendes és kis fogyasztású letöltőgép, izé, hómszerver kellene?
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1372 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 21:11

Idézet: renee7 - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 21:06

A leírásból arra következtetek, hogy nem szükséges a mobilitás, ilyen célra fölösleges laptopot venni. Csendes, megbízható, kis fogyasztású gépet töredékáron össze lehet rakni. Ráadásul pont a max. százötvenezer forintos kategória az, ami még annyira belépőszint, hogy megbízható, folyamatosan bekapcsolva hagyott rendszert nem igazán lehet ezekre építeni, ha meg elromlanak, drága lesz a javítás.

#1373 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 21:12

Idézet: hpx - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 11:20

Ki tudna ilyet beszerezni / mennyi lenne?

Holnap rákérdezek.

#1374 Felhasználó inaktív   renee7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 06:01

Értem!

Köszönöm. Igen, főleg letöltőgépről lenne szó. Sajna akkor ez járhatatlan út.
Nem próbálom meg kijavitani a hibákat. Inkább megkerülöm,
vagy kiiktatom őket!  Keresek Sony Clie PEG-NZ90 kéziszámitógépet megkimélt állapotban

#1375 Felhasználó inaktív   Greg Sanchez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 14:04

Üdv!

van egy ASUS A3H 5011-es, már nem garis notebook, melynek a kijelzőnél levő zsanérjai úgy elvannak kopva, hogy kb 8-10cm a holtjátéka a kijelzőnek. Szerintetek 25-30 ezerbe belekerülhet egy ilyen javítása? Mert több helyen érdeklődtem, szervízeket hívtam fel, sok helyen nem is vállalták, az NSE-hez irányítottak, de ott meg iszonyat drágán vállalnák be. Szóval akinek van valami ötlete, vagy tapasztalata ilyesfajta problémával, és tud árakat esetleg szervízt mondani, az ne habozzon.

Köszi!

#1376 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 14:10

Idézet: renee7 - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 7:01

Köszönöm. Igen, főleg letöltőgépről lenne szó. Sajna akkor ez járhatatlan út.

Fölösleges, keress egy öreg Compaq iPAQ-t, vagy valami hasonló kategóriájú készreszerelt desktop gépet. (Standard alkatrészekből összepakoltat nem javaslok, az ilyen kompakt irodai gépek sokkal halkabbak.) Én úgy egy másfél éve vettem édesanyámnak egyet innen a fórumról, 10 ezer forintba fájt, és tán' a vinyó a leghangosabb benne. Ha routerre kerül, akkor még monitor meg billentyűzet sem kell hozzá, amit bővíteni érdemes, az egy jókora vinyó meg egy USB-s wifi adapter, de még az sem létszükség. A gyári 128 MB memória meg 800 MHz körüli proci már elvisz egy XP-t vagy valami fiatalabb Linuxot, játszani meg úgysem ezen fogsz.

#1377 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 15:18

Idézet: Greg Sanchez - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 15:04

Üdv!

van egy ASUS A3H 5011-es, már nem garis notebook, melynek a kijelzőnél levő zsanérjai úgy elvannak kopva, hogy kb 8-10cm a holtjátéka a kijelzőnek. Szerintetek 25-30 ezerbe belekerülhet egy ilyen javítása? Mert több helyen érdeklődtem, szervízeket hívtam fel, sok helyen nem is vállalták, az NSE-hez irányítottak, de ott meg iszonyat drágán vállalnák be. Szóval akinek van valami ötlete, vagy tapasztalata ilyesfajta problémával, és tud árakat esetleg szervízt mondani, az ne habozzon.

Köszi!

Kb. 6k/db egy zsanér (pontosat meg kell nézni, ha érdekel), kell belőle kettő, +munkadíj.

#1378 Felhasználó inaktív   Greg Sanchez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 15:22

Köszi a gyors választ. Akkor körülbelül tudom mihez mérni az árakat. Tehát kb. 20-ból ki kéne jönnie jó esetben, munkadíjjal együtt.

#1379 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 15:44

Kb igen.
Burkolat nem repedt, zsanérok aljzataiban a csavar nem lazult?

#1380 Felhasználó inaktív   Greg Sanchez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 15:50

Nem repedt meg a burkolat, csak a műanyag illesztések néhol széttágultak. Csupán annyit érzékelni az egészből, hogy idegesítően nagy a holtjáték, laza, lötyögős a kijelző, és amit írtam az első mondatban, hogy a két műanyag burkolatillesztés között már kicsit széttágult a dolog. Szétszedni nem is tudom, hogy kell, nem is mertem, szóval többet nem tudok.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.