HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 18. 12:46

Idézet: zorbas721 - Dátum: 2009. márc. 18., szerda - 0:42

üdv miden forumozonak olyan kérésem (segitség) lenne hozzátok hogy van egy acer aspire 5315 lapim 2giga ram 1.73 cerka proci :confused: windows ultimate progival ja a video kari intel gma x3100-s szoval azvolna a kérdésem hogy a biosban be lehet e állitani a vga mb-ot??mert azt hallottam hogy igen de nekem sehogyan nem jön be egyszerüen nem enged be lépni a beállitásokhoz de csak ahoz a részhez én még kezdö vagyok -e-térenha dudtok segiteni nagyon meg köszönném és légyszi ugy is irjátok meg hogy meg értsem nanem azért mert hülye vagyok :think:  csupán csak egy kezdö mégegyszer köszönöm ha segitetek sziasztok :respect:  :respect:

ÖÖÖ. Be lehet állítani.

"Maximum Shared Memory" menüpont, egészen szem előtt van a BIOS-ban.
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#1962 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 21. 22:52

nem tudom, hogy windows hiba, vagy a noti hibája ezért ide írok.

apámnak egy 6 éves notebookja van, alapvetően elég neki, de gondoltam kicsit gyorsítok. Compaq Presario 2570 típusú gép, 2.5ghz p4 procitval, gondoltam elég ez egy darabig, vinyó tűnt nagyon lassúnak (40 gigás fujitsu, 4200 rpm, 18 mega/sec az átlag olvasási sebessége...)

vettem egy samsung 160 gigás vinyót, beraktam, elvileg müxik, biosban úgy tűnik, hogy rendben van, de windows xp mindig csak PIO módba látja/megy.
mi lehet a gond? megoldás?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1963 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 21. 23:22

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. márc. 21., szombat - 22:52

vettem egy samsung 160 gigás vinyót, beraktam, elvileg müxik, biosban úgy tűnik, hogy rendben van, de windows xp mindig csak PIO módba látja/megy.

Nekem volt hasonló gondom Compaq NC6000, 120GB samu párossal.
Ha torrentet indítottam, perceken belül PIO-ban volt. :(
Én úgy oldottam meg, Samu külső házba, WDC a gépbe, így semmi gond vele.

#1964 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 03:09

csak sajnos külső ház nem megoldás arra, hogy a rendszervinyót akarom lecserélni...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1965 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 07:21

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 3:09

csak sajnos külső ház nem megoldás arra, hogy a rendszervinyót akarom lecserélni...

Persze, hogy nem. Én kísérleteztem vele, szinte mindent kipróbáltam és arra a megállapításra jutottam, hogy nem tudnak megférni egymással, így ment a tokba, a kicsit korosabb WD meg be a gépbe.
Mivel így jó lett, maradt a felállás.
Hátha valaki tud okosat, én csak jeleztem, hogy nem egyedi az eseted.

#1966 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 10:49

Üdv!

Adott egy Dell D820, ujjlenyomat-olvasóval meg TPM chippel. Egyik pillanatról a másikra behülyült,  csak azután bírtam bejelentkezni a windowsba, hogy az "automatic logon"-t kikapcsoltam. Mivel szoftveres problémára gyanakodtam, telepítettem egy windowst, minden vacak nélkül, csak driverek és az ujjlenyomat-olvasó szoftverei. Így sem működik. Konkrétan a windows nem is vesz tudomást arról, hogy ott az ujjlenyomat-olvasó és jelszó írogatás helyett ujjlenyomat alapján is be kellene beengednie. De mindeközben bios jelszavak helyett elég az ujjlenyomat, továbbá a TPM chip is működik. Nincs valakinek valami tippje? Előfordulhat, hogy valamelyik része úgy menjen tönkre, hogy részben azért még működik?

Thx.

#1967 Felhasználó inaktív   rgeorge 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 22. 17:39

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. márc. 21., szombat - 22:52

nem tudom, hogy windows hiba, vagy a noti hibája ezért ide írok.

apámnak egy 6 éves notebookja van, alapvetően elég neki, de gondoltam kicsit gyorsítok. Compaq Presario 2570 típusú gép, 2.5ghz p4 procitval, gondoltam elég ez egy darabig, vinyó tűnt nagyon lassúnak (40 gigás fujitsu, 4200 rpm, 18 mega/sec az átlag olvasási sebessége...)

Emlékeim szerint a Samsung-nak van (DOS-os) HDD programja, amivel lehet UDMA módokat is állítani, lehet, hogy be van állítva az UDMA-5 (ATA-100), mint minimum, és ezzel nem bír el az alaplap, ha ezen állítasz, segíthet. Amíg nem PIO, addig UDMA mennyivel megy?

#1968 Felhasználó inaktív   coscom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 14:00

Feleim!
HP Omnibook XE3 képernyője egyik pillanatról a másikra elsötétült, de csak a világítás. Nagyon halványan látszik a sötét képernyőn, hogy működik rendesen a kijelzés, illetve valszeg a gépnek a képernyő háttérvilágítás kiesésén kívül nincs más baja. A hiba többszöri újraindítás után is megmaradt, egy pillanatra se jött vissza a fény. Mit gondoltok, érdemes házilag nekiállni a buherálásnak? Lehet, hogy csak KH? Hogyan kell kezdeni a bontást, hogy ne csináljak nagyobb bajt? Vagy hol javítanak ilyesmit? Kb. mennyiért?
Köszönöm a tanácsokat!
cc

#1969 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 07:45

Idézet: coscom - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 14:00

Feleim!
HP Omnibook XE3 képernyője egyik pillanatról a másikra elsötétült, de csak a világítás. Nagyon halványan látszik a sötét képernyőn, hogy működik rendesen a kijelzés, illetve valszeg a gépnek a képernyő háttérvilágítás kiesésén kívül nincs más baja. A hiba többszöri újraindítás után is megmaradt, egy pillanatra se jött vissza a fény. Mit gondoltok, érdemes házilag nekiállni a buherálásnak? Lehet, hogy csak KH? Hogyan kell kezdeni a bontást, hogy ne csináljak nagyobb bajt? Vagy hol javítanak ilyesmit? Kb. mennyiért?
Köszönöm a tanácsokat!
cc

Hello!

A múlt héten szedtem szét egy ilyen gép kijelzőjét. Gondolom Nálad is az invertert kell cserélni. Merre vagy megtalálható? Mert tudok adni egy jó invertert.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1970 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 24. 09:58

Idézet: coscom - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 14:00

Feleim!
Köszönöm a tanácsokat!
cc

Inkább ne állj neki, ha nincs benne gyakorlatod, könnyen kárt tehetsz a kijelzőben! Az inverternek lehet kábeltörése, csatlakozógyengülése, vagy egy rajta lévőbiztosíték, FET hibája, esetleg a trafó szakadása miatt viselkedik így.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1971 Felhasználó inaktív   coscom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 10:11

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 9:58

Inkább ne állj neki, ha nincs benne gyakorlatod, könnyen kárt tehetsz a kijelzőben! Az inverternek lehet kábeltörése, csatlakozógyengülése, vagy egy rajta lévőbiztosíték, FET hibája, esetleg a trafó szakadása miatt viselkedik így.

Mit tanácsolsz helyette? Mennyibe kerülhet egy ilyen javítás?

#1972 Felhasználó inaktív   coscom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 10:11

Idézet: Mészike - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 7:45

Hello!

A múlt héten szedtem szét egy ilyen gép kijelzőjét. Gondolom Nálad is az invertert kell cserélni. Merre vagy megtalálható? Mert tudok adni egy jó invertert.

Szfvár városában általában, de Bp. is jó. Mekkora meló ez?

#1973 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 12:05

Idézet: coscom - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 10:11

Szfvár városában általában, de Bp. is jó. Mekkora meló ez?

Hehe, akkor mákod van, mert Fehérváron dolgozok :)
Mekkora meló? 5 perc kb.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1974 Felhasználó inaktív   coscom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 12:17

Idézet: Mészike - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 12:05

Hehe, akkor mákod van, mert Fehérváron dolgozok :)
Mekkora meló? 5 perc kb.

Legalább az IBM-nél?

#1975 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 12:24

Idézet: coscom - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 12:17

Legalább az IBM-nél?

Majdnem :p
Mellette :)
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1976 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 13:04

Idézet: coscom - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 10:11

Mit tanácsolsz helyette? Mennyibe kerülhet egy ilyen javítás?

3-5k, ha egyszerűbb történet, efölött érdemesebb cserélni az invertert, illetve, ha kábelgondos, akkor lehet javítható kábel, vagy cserés, azt a fene tudja, mennyiért lehet bele bontani.. Fehérvár nekem is vonzáskörzet.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1977 Felhasználó inaktív   coscom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 13:26

Idézet: Mészike - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 12:24

Majdnem :p
Mellette :)

Össze tudunk futni?
fk2zs@freemail.hu

#1978 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 13:57

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 13:04

Fehérvár nekem is vonzáskörzet.

Keringenek a keselyűk :]

#1979 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 20:06

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 13:57

:D
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1980 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 20:52

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 13:57

Jössz te még az én utcámba, siheder almás, szériahibás vaczak mind :D
Bazz, ma egy G5 van a boncasztalon. Tápja szar, egy FET zárlatba szaladt, még szerencse, hogy hozzáférhető, mert külömben nem tudom, hogy szedném ki, úgy van összerakva. De hallod, azt a tápot kibeszerelni...Csak hajtogatni lehet. Nekiálltam kiszedni a logic board-ot, hogy hát azt úgy kell, de a bekapcsgombpanelnél megakadtam, az a két csavar kivétele után sem jött le, na mondom nekem itt elég az apple-logika, ez állatnak sem való, nemhogy hülye informatikusnak(=nekem), tápot ügyesen beletettem. Aztán derült ki, hogy igen, az a két lókolbász a CPU táp és jé, zárlatban van, az egyenirányítást végző FET elkukult (beszerzése nemkicsit problémás). Idétlen szerelés. I-re a pont a procifoglalat két leszorítócsavarja, melyekhez a külön mellékelt imbusz való :-D

Eddig Ádám canon kompaktja volt a mumus, de múltkor egyet sikerült legózva megkaptam állapotból csont nélkül összerakni, elmúlt a rossz érzés, erre itt ez az aludoboz. Ellenségemnek se... :D

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.