HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen videókártyát vegyek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen videókártyát vegyek? Nézz be ide, ha új VGA-t szeretnél! Értékeld a témát: -----

#1871 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 12. 17:58

Szerintem ha kibírod a 2hónapot... jól járhatsz!!
Én várnék.... :p
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#1872 Felhasználó inaktív   Bécike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 19:12

Miért nem jó a passzív hűtésű Gigabyte???
A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja, hogy létezem, de még senki sem látott.

#1873 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 19:36

Idézet: Bécike - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 20:12

Miért nem jó a passzív hűtésű Gigabyte???

Csak... :D

1. ugyan nincs fagyás, legalábbis egy darabig...
2. mert a procija hőt termel, de nincs ami elszállítsa...legalábbis megfelelő hatásfokkal
3. ha el akarod szállítani a hőt, akkor leg. 2 házventit kell beraknod,ha még nincs a házban(egy előre és egy hátra)
4.ha nincs ilyen levegőáramlási rendszered, akkor vagy ház belsejében kering a meleg levegő és ezzel a proci és a többi alkatrész hőmérsékletét emeli vagy a proci értintésével a tápon keresztül távozik!

Szerintem egyik eset sem nyerő...ezért a jelenlegi VGA-knál(leginkább a csúcsVGA-knál) ajánlott olyan VGA-t venni, ami speciális duál slotos ventivel van megáldva és így nem melegíti a ház belső hőmérsékletét!
Enermax Modu82+ 425W PSU;Asus P5K;Intel Core 2 Duo E8200 2,66Ghz;Creative SB Audigy Player;Pioneer 216D;WD 200GB/8MB IDE;WD 320GB/16MB SATA;2x2x1GB GEIL 1066 DDR2;Samsung SyncMaster T200 ;Asus ATi Radeon HD3850 256MB

#1874 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 19:50

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 17:58

Szerintem ha kibírod a 2hónapot... jól járhatsz!!
Én várnék.... :p

X800 Pro-val én is várnék még két évet! ;) :D :p

#1875 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 19:54

passzív hűtés? jájj... akinek ennyire kell a csend, az inkább ne is vegyen számítógépet. a 9550emet is úgy vettem, bármilyet, csak ne passzívat.

csak olyan környezetben életképes, ahol jó a ház szellőzése, légáramlás, stb. de ez automatikusan azt jelenti ugye, hogy kellenek ventik a házba, ergo sz@rt se érsz a passzív hűtéssel, mert ugyanúgy megmarad a zaj - sőt..

megoldás: vízhűtés... vagy egy tényleg gyökér VGA..(Fx5200,9250)
JóSebesség

#1876 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 20:43

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 20:54

Vagy mind a kettőt alkalmazva... :D  :D
Enermax Modu82+ 425W PSU;Asus P5K;Intel Core 2 Duo E8200 2,66Ghz;Creative SB Audigy Player;Pioneer 216D;WD 200GB/8MB IDE;WD 320GB/16MB SATA;2x2x1GB GEIL 1066 DDR2;Samsung SyncMaster T200 ;Asus ATi Radeon HD3850 256MB

#1877 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 21:17

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 19:54

passzív hűtés? jájj... akinek ennyire kell a csend, az inkább ne is vegyen számítógépet. a 9550emet is úgy vettem, bármilyet, csak ne passzívat.

csak olyan környezetben életképes, ahol jó a ház szellőzése, légáramlás, stb. de ez automatikusan azt jelenti ugye, hogy kellenek ventik a házba, ergo sz@rt se érsz a passzív hűtéssel, mert ugyanúgy megmarad a zaj - sőt..

Simán ki lehet alakítani egy csöndes gépet, de ehhez elengedhetetlen, hogy minimum csak 8 cm-es vagy annál nagyobb ventik legyenek a gépben, és 5-6 V-on járjanak, így szinte semmi hangjuk sincs! Minél kisebb a ventid annál nagyobb süvítést csap, mert kis fordulaton nem szállít  megfelelő levegőt a nagyobb társaival ellentétben.

A passzív hűtés pedig teljesen megfelelő, csak kell a gép elejébe egy 5V-on járó minimum 8cm-es venti, a táp alá egy szintén 5V-on járó 8 cm-es venti mely kiszívja a meleg levegőt. A videokártya alá pedig be kell rakni a slotba egy olyan ventit ami kifelé szívja a bordákról a meleg levegőt. Ezt az egész rendszert még megspékeled egy olyan táppal ami a házból fújja át magán a levegőt, és 120 mm-es ventit használ mindehhez melyet az adott hőmérséklethez állít, akkor rögtön kapsz egy csendes gépet, ami fényévekkel csendesebb bármelyik gyári VGA keltette zajtól!
Természetesen az egész rendszert egy minimum Chieftec minőségű és szellőzésű házba kell belerakni, s akkor tényleg nem lesz gondotok a meleggel! ;)

#1878 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 23:31

Üdv mindenki!
Ezek szerint senki nincs képben CAD-es munkához szükséges kártya ügyében?Ezt nem akarom elhinni.Itt mindenki a hűtésről vitatkozik?
Előre is köszi a válaszokat.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1879 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 23:33

Idézet: carcass - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 0:31

Üdv mindenki!
Ezek szerint senki nincs képben CAD-es munkához szükséges kártya ügyében?Ezt nem akarom elhinni.Itt mindenki a hűtésről vitatkozik?

Én egy valakit ismerek aki ért hozzá, de azt az embert kitiltották a fórumról...

Na meg a többség azért játékhoz akar venni VGA-t és nem feltétlenül fog érteni a CAD-ez!

#1880 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 23:57

Idézet: carcass - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 23:31

Üdv mindenki!

Itt nem vitatkozás van, hanem véleménycsere s ez nagy különbség! ;) Jelentem én nem tudok Neked ebben segíteni, mert a CAD nem az én világom.

#1881 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 00:41

Idézet: JoCkAs - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 0:33

Én egy valakit ismerek aki ért hozzá, de azt az embert kitiltották a fórumról...

Na meg a többség azért játékhoz akar venni VGA-t és nem feltétlenül fog érteni a CAD-ez!

Hát köszi a választ, mit művelt már az illető, hogy kitiltották?
:)
Egyébként  a kettő talán nem zárja ki egymást.Mármint  a játékhoz való kártyák mellett a másik oldal ismerete.
Vagy inkább mondjam azt, hogy a CAD-hez ajánlott Matrox Parhelia kártya az ára alapján azért mégsem lehet olyan gyenge mert br 97000 kérnek érte. Az meg azért nem egy mindennapi ár, még akkor se egy kicsit le is maradtam vga kártya téren az utóbbi időben.Utánanéztem a Matrox honlapján, de túl sok mindent nem tudtam meg... 
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#1882 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 00:46

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 0:57

Itt nem vitatkozás van, hanem véleménycsere s ez nagy különbség! ;) Jelentem én nem tudok Neked ebben segíteni, mert a CAD nem az én világom.

OK!Igazad van, bár azért egy két hozzászólás nagyon úgy hangzik, gondolok itt a passzív-aktív hűtés témakörre...
Persze ez még belefér :)
Lehet hogy indítanom kellene egy külön topicot? :)

Bravo

#1883 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 01:01

Idézet: carcass - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 1:41

Hát köszi a választ, mit művelt már az illető, hogy kitiltották?
:)
Egyébként  a kettő talán nem zárja ki egymást.Mármint  a játékhoz való kártyák mellett a másik oldal ismerete.
Vagy inkább mondjam azt, hogy a CAD-hez ajánlott Matrox Parhelia kártya az ára alapján azért mégsem lehet olyan gyenge mert br 97000 kérnek érte. Az meg azért nem egy mindennapi ár, még akkor se egy kicsit le is maradtam vga kártya téren az utóbbi időben.Utánanéztem a Matrox honlapján, de túl sok mindent nem tudtam meg... 

Ha jól tudom, akkor talán a személyeskedés vagy valami ilyesmi! Na meg egy kicsit hamar felkapta a vizet...de szerintem igenis sokat adott a fórumnak!

Na ja...de általában aki új VGA-t akar venni, az valszeg csak játék miatt! Tényleg kevesen foglalkoznak CAD-el azok közül, akik itt vannak!

A Matrox azért drága,mert kevés van belőle! A gyártása pedig nem olcsó az 512bites memóriabusz miatt! De nincs annak nagy teljesítménye! Akkor már inkább egy 9700-es Radeon egy FireGL driverrel!

Egy kis info! A Matrox Parhelia nem lett volna rossz, HA:
- bele rakták volna a teljes DX9-et
- ha a szerintük nagy tranyószám(kb. 80millió) miatt nem kellett volna visszavenniük az órajelet

Egy 9700-es Radeon pedig olyan 110millió tranyót tartalmaz! Egy Radeon vagy egy GeForce-al jobban jársz...csak meg kell keresned a modolt drivereket és máris professzionális kártyána ismeri majd a rendszer (Quadro és FireGL)!!!

A Matrox Parhelia csak akkor éri meg, ha mindenképpen kell a 3 monitor, amit én kétlek...olcsóbban kijösz egy normál mai VGA-val!

#1884 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 01:13

Idézet: JoCkAs - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 2:01

Ha jól tudom, akkor talán a személyeskedés vagy valami ilyesmi! Na meg egy kicsit hamar felkapta a vizet...de szerintem igenis sokat adott a fórumnak!

Na ja...de általában aki új VGA-t akar venni, az valszeg csak játék miatt! Tényleg kevesen foglalkoznak CAD-el azok közül, akik itt vannak!

A Matrox azért drága,mert kevés van belőle! A gyártása pedig nem olcsó az 512bites memóriabusz miatt! De nincs annak nagy teljesítménye! Akkor már inkább egy 9700-es Radeon egy FireGL driverrel!

Egy kis info! A Matrox Parhelia nem lett volna rossz, HA:
- bele rakták volna a teljes DX9-et
- ha a szerintük nagy tranyószám(kb. 80millió) miatt nem kellett volna visszavenniük az órajelet

Egy 9700-es Radeon pedig olyan 110millió tranyót tartalmaz! Egy Radeon vagy egy GeForce-al jobban jársz...csak meg kell keresned a modolt drivereket és máris professzionális kártyána ismeri majd a rendszer (Quadro és FireGL)!!!

A Matrox Parhelia csak akkor éri meg, ha mindenképpen kell a 3 monitor, amit én kétlek...olcsóbban kijösz egy normál mai VGA-val!

Hát pont ez volt az egyik problémám hogy három monitor tényleg nem kell, de kettő viszont sajnos igen.
A másik meg az, hogy helyette azt ajánlották amit Te is.Mármint a radeon x700 vagy x700 pro.Egyébként mi a különbség közte?Az árban egy tizes...

Bravo

#1885 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 01:20

Idézet: carcass - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 2:13

Hát pont ez volt az egyik problémám hogy három monitor tényleg nem kell, de kettő viszont sajnos igen.
A másik meg az, hogy helyette azt ajánlották amit Te is.Mármint a radeon x700 vagy x700 pro.Egyébként mi a különbség közte?Az árban egy tizes...

Hát...én a Radeon 9700-re gondoltam! :D Csak ezt már nem lehet újonnan kapni!

X700...PCI-E es! Ugye tudod?

Hát...ha a Matrox 97000, akkor egy 6800GT/X800XL AGP-s (amennyiben nem PCI-E es kell) simán bele fér! Azok olyan bruttó 70-80e környékén van!

Mi a különbség? Sebességben SOKKAL gyorsabbak már ezek a kártyák (még az X700-as is)!!!

#1886 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 01:37

Idézet: JoCkAs - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 2:20

Hát...én a Radeon 9700-re gondoltam! :D Csak ezt már nem lehet újonnan kapni!

X700...PCI-E es! Ugye tudod?

Hát...ha a Matrox 97000, akkor egy 6800GT/X800XL AGP-s (amennyiben nem PCI-E es kell) simán bele fér! Azok olyan bruttó 70-80e környékén van!

Mi a különbség? Sebességben SOKKAL gyorsabbak már ezek a kártyák (még az X700-as is)!!!

Ja azt nem mondtam hogy tök új gépbe kell a kártya.Az alaplap MSI K8N Neo2 Platinum.A különbség szinten arra pl még arra lettem volna kíváncsi, hogy szerinted megér e a pro változat +10000-t vagy nem.Az biztos hogy mindenképp dualheades kell, ez a mostani is az de már igen gyenge, és ez is matrox...
Egyébként úgy látom nagyon sok mindennek utána kell még járnom. :)
Köszi az infot!

Bravo

#1887 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 01:43

Idézet: carcass - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 2:37

Ja azt nem mondtam hogy tök új gépbe kell a kártya.Az alaplap MSI K8N Neo2 Platinum.A különbség szinten arra pl még arra lettem volna kíváncsi, hogy szerinted megér e a pro változat +10000-t vagy nem.Az biztos hogy mindenképp dualheades kell, ez a mostani is az de már igen gyenge, és ez is matrox...
Egyébként úgy látom nagyon sok mindennek utána kell még járnom. :)
Köszi az infot!

+10000 a proért :confused: Nem tudom, hogy megéri-e! De ha tudsz áldozni többet a kártyára, akkor inkább egy X800/6800-as válozat legyen! Amit mondtam azok 16pipe-osak! Csak a driverrel kapcsolatban kell valakit még megkérdezned, mert arról én semmit nem tudok! Ha jól tudom az ATInál a FireGL driver jobb OGL teljesítményt ad! De azt inkább mástól, aki valamennyire ismeri a CAD cuccokat! Neked meg AGP-s kártya kell...az X700-at el is felejtheted akkor!

Hát...ja! Sok infonak utána kell még nézned!

#1888 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 06:19

Az összes Geforce-ot lehet teljes értékű Quadro-vá softmoddolni.
JóSebesség

#1889 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 07:55

Idézet: JoCkAs - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 2:43

+10000 a proért :confused: Nem tudom, hogy megéri-e! De ha tudsz áldozni többet a kártyára, akkor inkább egy X800/6800-as válozat legyen! Amit mondtam azok 16pipe-osak! Csak a driverrel kapcsolatban kell valakit még megkérdezned, mert arról én semmit nem tudok! Ha jól tudom az ATInál a FireGL driver jobb OGL teljesítményt ad! De azt inkább mástól, aki valamennyire ismeri a CAD cuccokat! Neked meg AGP-s kártya kell...az X700-at el is felejtheted akkor!

Hát...ja! Sok infonak utána kell még nézned!

Ja igen, azt is akartam mondani, hogy nyilván AGP-s kell, a mostani is az.

Bravo

#1890 Felhasználó inaktív   johnny6 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 08:20

Idézet: JoCkAs - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 2:43

... Neked meg AGP-s kártya kell...az X700-at el is felejtheted akkor!...

Csak megjegyezném, hogy X700-ból van már AGP-s is.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.