HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 11. 20:00

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 20:45

Most találtam az A5 egyik témájánál:
(...)

Erre nem tudok mit mondani. Fellógatnám mindegyiket.
Kenjék hajukra az őszinteségüket...
Gondolkoztál már ma?

#1342 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 20:46

Én nem lógatnám fel, az a baj, hogy amíg nem ölnek meg senkit, addig max ha elkapják őket bevonják a jogsijukat 1-2 hónapra, meg egy kis pénzbírság, aztán ott folytathatják, ahol abbahagyták, sőt legtöbb jogsi nélkül is vezet tovább vígan. De ha megölt valakit akkor is max 1-2 évet kap felfüggesztve. Nem kérem, aki gondatlanságból megöl valakit az nem való a társadalomba, életfogytig, fellebezésnek helye nincs, ha meg nem okozott még balesetet csak elkapják alkoholosan, akkor csak darabokra kéne szaggatni a jogsiját, és soha a büdös életbe nem engedni többé jármű közelébe sem,  5 év felfüggesztett börtön terhe mellett.

Szerkesztette: Mumia 2005. 06. 11. 20:50 -kor

#1343 Felhasználó inaktív   Plex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 21:10

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 12:44

Szóval ha egy füstölő busz mögött megy egy kékes füstű Trabi, és mi jövünk 1-2vel mögöttük, akkor meghalunk.

Igazából arra akartam finoman rávilágítani, mekkora épületes baromság az az állítás, hogy a trabant kipufogógáza nem rákkeltő, csak a dízelé (bár a válasz alapján nem biztos, hogy sikerült elérnem a célom    ;) )

#1344 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 21:36

Idézet: Plex - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 21:10

Igazából arra akartam finoman rávilágítani, mekkora épületes baromság az az állítás, hogy a trabant kipufogógáza nem rákkeltő, csak a dízelé (bár a válasz alapján nem biztos, hogy sikerült elérnem a célom    ;) )

Kicsit benezted, mert ezt senki sem allitotta ;)
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1345 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 23:15

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 21:46

Én nem lógatnám fel, az a baj, hogy amíg nem ölnek meg senkit, addig max ha elkapják őket bevonják a jogsijukat 1-2 hónapra, meg egy kis pénzbírság, aztán ott folytathatják, ahol abbahagyták, sőt legtöbb jogsi nélkül is vezet tovább vígan. De ha megölt valakit akkor is max 1-2 évet kap felfüggesztve. Nem kérem, aki gondatlanságból megöl valakit az nem való a társadalomba, életfogytig, fellebezésnek helye nincs, ha meg nem okozott még balesetet csak elkapják alkoholosan, akkor csak darabokra kéne szaggatni a jogsiját, és soha a büdös életbe nem engedni többé jármű közelébe sem,  5 év felfüggesztett börtön terhe mellett.

Nagyjából én is erre gondoltam.... :)

Apropó jogsibevonás. A röhej az, hogy csak azt a kategóriát vonják be, amelyikkel elkaptak. Múltkor az egyik söfőrt elkapták a zsaruk tintásan, személykocsival ment. A "B" kategóriát bevonták 3 hónapra+pénzbünti, a "C" és "E" kategóriát viszont nem vették el, így vígan mehet akár a 40 tonnás nyerges, pótos dögökkel. Szóval röhej, ami itt megy. Ha Babettával ittasan közlekedik valaki, attól is elvenném az összes kategóriát, najó nem végleg, meg kiszabnák egy laza 200 ezres pénzbírságot, akkor talán elgondolkodna a dolgokon. :)

Többen azzal verik a mellüket, hogy ők aztán vezetnek néha piásan, de még soha sem okoztak balesetet. Ez elfogadhatatlan....
Emberek vagyunk, senki sem hibátlan. Szín józanon is tévedhetünk bármikor, lehet, hogy holnap, lehet, hogy 10 év múlva. Ha még erre az ital is rájátszik, csakis a szerencse, és a véletlen műve, hogy még nem lett baj ezekből. ;) 
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1346 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 00:11

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 21:46

Sajnos azonban az a baj, hogy az 'emberjogi' aktivisták most azt kívánják elérni, hogy a rutinigazoltatások is megszűnjenek. Tehát egy ittas vezetőről csak akkor derülhessen ki, hogy ittasan ült a volánhoz, amikor már balesetet okozott, eseleg gyilkolt. Egyébként, csak úgy szúrópróbaszrűen ne lehessen senkit megállítani, mert az zaklatás.
Én ezt sérelmezem nagyon, és remélem, hogy a jogalkotóink nem fogják meghozni ezt a döntést.
Na, megint jól felhúztam magam...

Szerkesztette: *Macika* 2005. 06. 12. 00:11 -kor

Gondolkoztál már ma?

#1347 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 00:17

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 1:11

Sajnos azonban az a baj, hogy az 'emberjogi' aktivisták most azt kívánják elérni, hogy a rutinigazoltatások is megszűnjenek. Tehát egy ittas vezetőről csak akkor derülhessen ki, hogy ittasan ült a volánhoz, amikor már balesetet okozott, eseleg gyilkolt. Egyébként, csak úgy szúrópróbaszrűen ne lehessen senkit megállítani, mert az zaklatás.
Én ezt sérelmezem nagyon, és remélem, hogy a jogalkotóink nem fogják meghozni ezt a döntést.

Ezt a rutinigazoltatás elleni marhaságot én is hallottam már valahol. A kérdés, hogy akkor mit fog csinálni az a sok közlekedési rendőr. Traffizni fog az összes? Höjjjj........ :D  :p

Mondjuk azt sem értem, hogy mi a sértő abban, hogy egy rendőr megnézi az irataim. Pont így lehet kiszűrni a bűnözőket, ittas vezetőket, jogsi és műszaki nélkül közlekedőket. Ennyi erővel a bankban, vagy a postán se kérjék el a személyimet, mert megsérti a személyiségi jogaim, vagy mi a francot.... :eek:  :rolleyes: 

Szerkesztette: Lauda 2005. 06. 12. 00:35 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1348 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 00:17

Idézet: Plex - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 22:10

Ezt nem írta senki.
Azt viszont állítom (és ha utánaolvasol a neten, Te is rájössz), hogy a dízelautók által kibocsátott korom jobban rákkeltő, mint a kétüteműek által kiadott kékes büdös füst.
Tudom, hogy a közvélemény máshogyan tudja, a kétüteműek voltak évekig a média által fekete báránynak kikiáltott fő rákkeltő járművek, na meg az újautó-forgalmazók is mást sújkoltak a fejekbe, de az igazság attól nem lesz más. A kétüteműek bocsátanak ki szén-monoxidot, nem is keveset, meg CH-értékük is jóval magasabb, mint a katalizátoros négyütemű autóké. De ettől még a közvetlen rákkeltő hatása a tüdőben lerakódott koromnak nagyobb.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 06. 12. 00:19 -kor

Gondolkoztál már ma?

#1349 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 00:42

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 1:11

Na úgy látom visszatérünk a régi kerékvágásba!  :D

Nagyon mellette vagyok ennek szabálynak! Végre megszünik a kibaszott sok zaklatás! Nem kell paráznom mit találnak ki csak azért, mert mondjuk nekem éjszaka támadt kedvem autózni! Nagyon jó szabály lesz! Végre haladunk elöre!

A közlekedési rendör9ket meg képezzék át más célokra! (gyilkosság, betörés egyebek)

Szerkesztette: Mikeee 2005. 06. 12. 00:43 -kor

#1350 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 00:51

Na mit mondtam... :reklamacio:

Attól, hogy Te önkéntes jogkövető vagy, és soha egyetlen kortyot nem innál, mielőtt volánhoz ülsz, attól még sokan vannak, akiknek nincsenek ilyen gátlásaik és szemrebbenés nélkül isznak vezetés előtt, netalán még attól érzik igazán tökös legénynek magukat.
Nem hiszem, hogy Neked nincsen családod, akik az utcán járnak és félthetők az ilyen - potenciális - veszélyforrásoktól.
Jó lenne, ha a saját 10 m-es körzeteden túl is képes volnál érzékelni a világot, nem csak ilyen önző módon, mint amit sokadszorra prezentálsz.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 06. 12. 00:54 -kor

Gondolkoztál már ma?

#1351 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 01:03

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 1:42

Nagyon mellette vagyok ennek szabálynak! Végre megszünik a kibaszott sok zaklatás! Nem kell paráznom mit találnak ki csak azért, mert mondjuk nekem éjszaka támadt kedvem autózni! Nagyon jó szabály lesz! Végre haladunk elöre!

A közlekedési rendör9ket meg képezzék át más célokra! (gyilkosság, betörés egyebek)

Remélem ezt csak viccből írtad, vagy hogy "Macika"-t bepörgesd. :Đ  :D

Nem tudom kinek lenne jó (a bűnözőkön kívül), ha megszüntetnék a rutinellenőrzéseket. Ha rendben vagy Te is, és a kocsi is, akkor elmehet a rendőr a sunyi p&csába, nem tud csesztetni. :D

A másik, hogy ezzel akkora bevételtől esne el az állam, hogy kb.egymilliárd az egyhez, hogy megszüntetik.

Szerkesztette: Lauda 2005. 06. 12. 01:05 -kor

#1352 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 07:29

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 0:15

Apropó jogsibevonás. A röhej az, hogy csak azt a kategóriát vonják be, amelyikkel elkaptak. Múltkor az egyik söfőrt elkapták a zsaruk tintásan, személykocsival ment. A "B" kategóriát bevonták 3 hónapra+pénzbünti, a "C" és "E" kategóriát viszont nem vették el, így vígan mehet akár a 40 tonnás nyerges, pótos dögökkel. Szóval röhej, ami itt megy. Ha Babettával ittasan közlekedik valaki, attól is elvenném az összes kategóriát, najó nem végleg, meg kiszabnák egy laza 200 ezres pénzbírságot, akkor talán elgondolkodna a dolgokon. :)

A "C" és "E" az nagy általánosságban munkához kell, a megélhetést nincs joga elvenni senkinek.
Amennyiben az ittas vezetés munka közben fordul elő, akkor már munkajogi problémák is felvetődnek, munkahely nélkül meg a busz-teher jogsi is okafogyottá válik.

#1353 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 07:44

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 8:29

A "C" és "E" az nagy általánosságban munkához kell, a megélhetést nincs joga elvenni senkinek.
Amennyiben az ittas vezetés munka közben fordul elő, akkor már munkajogi problémák is felvetődnek, munkahely nélkül meg a busz-teher jogsi is okafogyottá válik.

Tehát ha nekem van egy pisztolyom és egy puskám, és a pisztollyal elkezdek összevissza lövöldözni, stb., akkor csak a pisztolyomat veszi el a rendőr?

Egyébként pedig... a józan sofőr az én életben való célbaérésemhez kell, az életet nincs joga elvenni senkinek.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 06. 12. 07:45 -kor

#1354 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 12. 07:48

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 8:29

Átgondolható gondolatok. Valahogy nem "én fehér vagyok, csak az ördög fekete" kategóriák. :)

#1355 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 08:47

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 1:17

Ezt nem írta senki.
Azt viszont állítom (és ha utánaolvasol a neten, Te is rájössz), hogy a dízelautók által kibocsátott korom jobban rákkeltő, mint a kétüteműek által kiadott kékes büdös füst.
Tudom, hogy a közvélemény máshogyan tudja, a kétüteműek voltak évekig a média által fekete báránynak kikiáltott fő rákkeltő járművek, na meg az újautó-forgalmazók is mást sújkoltak a fejekbe, de az igazság attól nem lesz más. A kétüteműek bocsátanak ki szén-monoxidot, nem is keveset, meg CH-értékük is jóval magasabb, mint a katalizátoros négyütemű autóké. De ettől még a közvetlen rákkeltő hatása a tüdőben lerakódott koromnak nagyobb.

:up:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1356 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 08:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 1:51

Na mit mondtam... :reklamacio:

Attól, hogy Te önkéntes jogkövető vagy, és soha egyetlen kortyot nem innál, mielőtt volánhoz ülsz, attól még sokan vannak, akiknek nincsenek ilyen gátlásaik és szemrebbenés nélkül isznak vezetés előtt, netalán még attól érzik igazán tökös legénynek magukat.
Nem hiszem, hogy Neked nincsen családod, akik az utcán járnak és félthetők az ilyen - potenciális - veszélyforrásoktól.
Jó lenne, ha a saját 10 m-es körzeteden túl is képes volnál érzékelni a világot, nem csak ilyen önző módon, mint amit sokadszorra prezentálsz.

:respect:  :up:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1357 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 09:06

Az útonálló rendőrök soha nem szondáztatnak, feleslegesen feltartanak, ha semmit sem találnak akkor duzzogva elengednek. Tizenhét év alatt kétszer fújtam szondát, jelenleg évi 70-75 ezret vezetek, mindkét szondás eset akkor volt amikor nekem jöttek és én kértem rendőri intézkedést a jelentős anyagi kár miatt. A kiérkező rendőr mindig "miafrancnakhívtakrendőrt" kezdetű monológgal kezdett, aztán a jogsiban meglátta az orvosi pecsétet és egyből berakta a felezőt, aztán más lett a hangnem is.

A megélhetési bűnözők halmaza metszi a rendőrök halmazát is.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#1358 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 09:32

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 8:44

Tehát ha nekem van egy pisztolyom és egy puskám, és a pisztollyal elkezdek összevissza lövöldözni, stb., akkor csak a pisztolyomat veszi el a rendőr?

Egyébként pedig... a józan sofőr az én életben való célbaérésemhez kell, az életet nincs joga elvenni senkinek.

Van igazságod, ez kétségtelen.
Az ittas sofőr, aki halálos balesetet okoz, szintén megválhat minden jogsijától, mert ahol üldögél egy darabig, az nem a vezetőülés lesz.

A közúti ellenőrzést meghagynám, ahogy van.
Hasonlítsd a BKV-ellenőrzéshez.
Az utazásra való jogosultságot ellenőrzik.
A közúti ellenőrzés dettó.
Nem tekinthetünk mindenkire aki vezet, potenciális bűnelkövetőként, de pl azokra a speedmocisokra, akiket a KRESZ csak a vizsga idejéig érdekelt, attól kezdve a záróvonal, az irányjelzési, sebességhatár, és egyéb kötelezettségek lényegtelenné válnak, hogy tekintsünk?
Igen sok baleset történik velük-általuk, még akkor is, ha egy adott helyzetben nem ők a hibásak.
Hiába van elsőbbségük, ha a sebességük az engedélyezett többszöröse, és a "vétkes" elsőbbségre kötelezett nem láthatta őt, amikor a manőverét megkezdte.

#1359 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 09:33

Asszem nagyon félreérted ezt, trafizás attól még maradna, tehát nem száguldozhatnál büntetlenül. Úgyhogy hidd csak el, EZ SENKINEK NEM LENNE JÓ

Rutinellenőrzés megszüntetése, egyenértékű azzal, mintha azt mondanánk, mostantól mindenki mehet ittasan, papírok nélkül, lejárt forgalmival, kötelező nélkül, amíg nem kerül balesetbe nem derül ki semmi. És ismerve az átlag magyar mentelitást, vagyis itt mindenki a legjobb söfőr és ővele sohasem történik semmi... Hát  biztosan jól átgondolták ezt az aktivisták, nem mintha ők olyan sokmindent átgondolnának. Az elvakult környezetvédő aktivistáktól csak az emberi jogi aktivisták rosszabbak, akik még a baltás gyilkost is elengednék, hogy jajj szegény csak egy gyermeki komiszság volt.

Szerkesztette: Mumia 2005. 06. 12. 09:39 -kor

#1360 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 09:39

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 10:06

Az útonálló rendőrök soha nem szondáztatnak, feleslegesen feltartanak, ha semmit sem találnak akkor duzzogva elengednek. Tizenhét év alatt kétszer fújtam szondát, jelenleg évi 70-75 ezret vezetek, mindkét szondás eset akkor volt amikor nekem jöttek és én kértem rendőri intézkedést a jelentős anyagi kár miatt. A kiérkező rendőr mindig "miafrancnakhívtakrendőrt" kezdetű monológgal kezdett, aztán a jogsiban meglátta az orvosi pecsétet és egyből berakta a felezőt, aztán más lett a hangnem is.

A megélhetési bűnözők halmaza metszi a rendőrök halmazát is.

Miért, mi van azon a pecséten?
Az új kártyajogsin meg úgysem lesz orvosi pecséted.

Igen, vannak korrupt rendőrök is.
Viszont sokkal többen vannak azok, akik "másképp" akarják elintézni a szabálysértéseiket.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.