HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#1601 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 17. 17:17

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 17:35

Hinnye...

Volt még ott pár hasonló elmés megjegyzés, de hamar belefáradtam. :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1602 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 17:18

Bocs, offtopic, de autoskollegak tanacsat kernem, surgosen :|
A batyam biciklivel indult Budapestre, de kisebb baleset erte Lengyelorszagban. Jo lenne, ha kocsival ki tudnek erte menni a leheto leghamarabb, csak van egy apro bokkeno.. Multheten elloptak az irataimat, jogsit, szemelyit, es mar folyamatban van a dolog, jovo het elejen megkapnam az uj iratokat, es kaptam ideiglenes jogositvany-fecnit addig, de az csak belfoldre ervenyes.
Ugyan meg soha a budos eletben nem alllitott meg rendor Budapesten es a Balaton kornyeken kivul, pedig sokat vezetek mindenfele (Becs, Graz, Praga, stb), de ilyen helyzetben meg nem voltam. Ha most elindulok, es elkezd szivozni egy szlovak vagy lengyel rendor, akkor mire szamithatok?

#1603 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 17:30

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 17:18

Ha most elindulok, es elkezd szivozni egy szlovak vagy lengyel rendor, akkor mire szamithatok?

szvsz max a rendőr jóindulatára  :)
de azért egy szlovák rendőrnél ilyesmire nem számítanék  :)
viccen kívül ha csak belföldre érvényes ,akkor biztos kötözködni fog a rendőr ha megállít
HP Pavilion DV-5 1160eh

#1604 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 17:45

Arra gondoltam, hogy esetleg visszairanyit Magyarorszagra vagy nagyon komoly buntetest kapok..
Konkretan arra gondolok, hogy itthon - azt hiszem - 5 ezret kell fizetni, ha nincs nalam jogsi.
Nos, a jelen helyzetben ez apropenz lenne. Igy ertem.
A batyam nem haldoklik, de nem tudna mashogy hazajonni.

#1605 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 18:45

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 18:45

Arra gondoltam, hogy esetleg visszairanyit Magyarorszagra vagy nagyon komoly buntetest kapok..
Konkretan arra gondolok, hogy itthon - azt hiszem - 5 ezret kell fizetni, ha nincs nalam jogsi.
Nos, a jelen helyzetben ez apropenz lenne. Igy ertem.
A batyam nem haldoklik, de nem tudna mashogy hazajonni.

Keresel egy érvényes okmányokkal rendelkező sofőrt.
Van itt elég "nagyszájú", hátha ráér valamelyik.
Nem a jogsid hiánya lesz a fő gond, hanem a papírok nélküli határátlépés.

#1606 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 18:48

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 16:22

Ez nem a fényes nappalra vonatkozik, hanem akkor amikor kicsit már sötétedik, sok vadbarom akkor sem kapcsolja fel, pl. most nyáron ez olyan este 18-19 körül jön elő.

Erre már van szabály (látási viszonyoknak megfelelően), ezért kár ilyen törvényt hozni.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1607 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 18:49

Nappal is sokkal könnyebb észrevenni, ha a fák között 2km-re jön szembe egy autó, ha be van kapcsolva a lámpája.

#1608 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 18:53

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 15:30

1általán nem tartom hülyeségnek lakott területen kívüli fényszoró való bekapcsolást. Sokkal könnyebben meg tudod különböztetni a veled szembe jövő, vagy az éppen elöző járművet. ezt pl. Romániában lehet jól észrevenni, mivel ott még nem kötelező, és elég érdekes szituációk kerekednek ki éppen ébből kifolyólag.

Vezettem romániában közel 2 ezer kilómétert, soha nem éreztem ezt problémának, szerintem az már régen rossz, ha fényes nappal világítania kell a szembejövő tompított fényszórójának ahhoz, hogy megítéljem, milyen távol van, milyen sebeséggel halad egy előzés esetén, sőt egy haveromat pontosan a fényszóró, ami megzavarja abban, hogy felmérje ezeket a dolgokat. Ettől függetlenül eltudom fogadni az érveidet, merthát mindenkinek más a szeme, más az érzékenysége és nyilván van akinek ez segít, de hogy lakott területen ennek tényleg semmi értelme az biztos. Szerintem :)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1609 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 18:58

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 14:47

Egyik sem, mindkét kocsi hibás volt, a lámpák nem működtek, és mindketten lassítás nélkül hajtottak át az egyenrangú kereszteződésen.

Cseppet sem biztos, hogy nem működik, ugyanis a lámpák hátulját látjuk.
A tengerentúlon a lámpák a jobb láthatóság miatt a kereszteződés túloldalán vannak elhelyezve. (nem tudsz alágurulni úgy, hogy ne lásd, mint itthon)

#1610 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 19:00

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 18:18

Bocs, offtopic, de autoskollegak tanacsat kernem, surgosen :|
A batyam biciklivel indult Budapestre, de kisebb baleset erte Lengyelorszagban. Jo lenne, ha kocsival ki tudnek erte menni a leheto leghamarabb, csak van egy apro bokkeno.. Multheten elloptak az irataimat, jogsit, szemelyit, es mar folyamatban van a dolog, jovo het elejen megkapnam az uj iratokat, es kaptam ideiglenes jogositvany-fecnit addig, de az csak belfoldre ervenyes.
Ugyan meg soha a budos eletben nem alllitott meg rendor Budapesten es a Balaton kornyeken kivul, pedig sokat vezetek mindenfele (Becs, Graz, Praga, stb), de ilyen helyzetben meg nem voltam. Ha most elindulok, es elkezd szivozni egy szlovak vagy lengyel rendor, akkor mire szamithatok?

Hát ez jó kérdés. Engem már igazoltattak úgy, hogy csak egy ilyen ideiglenes papírom volt a jogosítványom meglétéről, így csinált :think: , ahogy láttam nemigazán találkozott még ilyennel, de azért elfogadta. :)  Igaz ez Budapessten volt, nemtudom, hogy egy szlovák ehhez mit szól, de ha leszeded a nagymagyarország H betűt az autódról, akkor nem hinném, hogy kötözködne.  :D

#1611 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 19:07

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 16:26

Viszont azt nem értem mit kever ott az a gyalogos. Semmi az égvilágon nincs felfestve, csak kevereg ott a sávokon. :confused:

Két, vékony festés mellett "kevereg", a célban van egy négyszögletes lámpa WALK/ DONT WALK.
Az a gyalogátkelőhely.
A gyalogos, és a PT nagy valószínűséggel piroson mentek át.

#1612 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 19:16

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 15:26

Valaki magyarázza már el nekem, hogy ennek miértelme van. Már azt is ökörségnek tartottam, amikor itthon bevezették, hogy bekell kapcsolni a tompítottat lakott területen kívül, de hogy még lakotterületen belül is.  :omg:

Pedig jó az, hidd el.
Kedvenc élményem a borús időben, szürke, vagy ezüst színű autó, az autópályakivezetőkön 90-100 körül, világítás nélkül, amikor épp előznéd az Ifát. 
Fehér autó a havas úton szintén nem feltűnő a visszapillantóban.

Bár bizonyos fényviszonyok az egyébként rikító színű autót is láthatalanná tudják tenni, mondjuk naplementével szemben autózva.
Ha ez ki van világítva, jó eséllyel indul az életért vívott harcban.
Ha annyira segg, hogy nem fogja fel a "LÁTNI ÉS LÁTSZANI" alapelvet, tőlem felfordulhat, csak ne vigyen magával senkit.

Motorosoknak évek óta kötelező a lakott területen belüli kivilágítottság, mégis, egyre kevesebb mocis van, aki használná.
A robogósokat meg ne is említsük.

#1613 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 17. 19:28

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 20:07

Két, vékony festés mellett "kevereg", a célban van egy négyszögletes lámpa WALK/ DONT WALK.
Az a gyalogátkelőhely.

A legbiztosabb az, hogy nem tudjuk.
A szemből jövő autók éppen megállnak, valószínűleg akkor kapták meg a pirosat. Az innenső oldalon azért áll a kocsi - valószínűleg - mert a kanyarodónak piros van. A felfele haladó kocsi vagy még át akar slisszolni, vagy zöldje van még.
A jobbról érkező nem gyorsulva indul, hanem szinte fékezés nélkül berobban, lehet, hogy elnézte a lámpát.
A WALK/DON'T WALK nem látszik, de a gyalogos meglehetősen nyugodtan megy az elején, szerintem zöldön megy át.

#1614 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 19:37

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 20:16

Pedig jó az, hidd el.
Kedvenc élményem a borús időben, szürke, vagy ezüst színű autó, az autópályakivezetőkön 90-100 körül, világítás nélkül, amikor épp előznéd az Ifát. 
Fehér autó a havas úton szintén nem feltűnő a visszapillantóban.

Bár bizonyos fényviszonyok az egyébként rikító színű autót is láthatalanná tudják tenni, mondjuk naplementével szemben autózva.
Ha ez ki van világítva, jó eséllyel indul az életért vívott harcban.
Ha annyira segg, hogy nem fogja fel a "LÁTNI ÉS LÁTSZANI" alapelvet, tőlem felfordulhat, csak ne vigyen magával senkit.

Motorosoknak évek óta kötelező a lakott területen belüli kivilágítottság, mégis, egyre kevesebb mocis van, aki használná.
A robogósokat meg ne is említsük.

Szerintem meg rá kéne bízni az emberekre, hogy van annyira felnőtt, hogy tudja, ha rosszak a látási viszonyok, használja. Én pl nem komálom, hogy vissza sem tud tölteni rendesen a generátor, mert többször megyek kevés km-t. Akkor még a hülye lámpákkal is terheljem júniusban verőfényes nappal. Tipikus magyar hozzállás. Szabályozzák be a s*ggem ly*kát is, mert magamtól nincs ennyi eszem. Hát köszönöm szépen.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1615 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 19:53

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 20:37

Szerintem meg rá kéne bízni az emberekre, hogy van annyira felnőtt, hogy tudja, ha rosszak a látási viszonyok, használja. Én pl nem komálom, hogy vissza sem tud tölteni rendesen a generátor, mert többször megyek kevés km-t. Akkor még a hülye lámpákkal is terheljem júniusban verőfényes nappal. Tipikus magyar hozzállás. Szabályozzák be a s*ggem ly*kát is, mert magamtól nincs ennyi eszem. Hát köszönöm szépen.

Szegény svédek, és finnek.
Már eleve úgy kapják az autóikat, hogy a gyújtás felkapcsolja a világítást is. (Legalábbis régebben így volt)
Kötelezően, leszabályozva, pedig nem is tipikus magyarok.
Ha rábízod az emberekre, azt amit mondvacsinált okokra hivatkozva nem tesznek meg, szabályozni kell.
Miért nem tud a generátor rendesen tölteni?
Elmúlt három éves az akksid, vagy a vásárlás óta még nem töltötted fel vízzel, hogy megfelelő legyen az elektrolitszint?
A ház előtt áll a húszéves kocsi, amit használok. Havonta kétszer elmegyek egy városszéli áruházba bevásárolni. Kb 2x15 km, mindig világítással.
Ha van benzin a járgányban, akkor bármikor első pöccre indul.

Egyébként még csak az osztrákok vezetik be a nappali világítást, nem a magyarok.
Ott, ahol annyi "zöld mellény" kell, ahányan kiszállnak a kocsiból.
Nálunk még az sem kötelező, szabadon elüttetheti magát a nép.

#1616 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 19:54

Nálam default on a tompított, semmi baja tőle az autónak :) Le se kapcsolom, minek...

#1617 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 20:04

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 16:21

Okés, akkor majd először válaszolj az én válaszaimra, onnan folytassuk. :D
Csak ne ma, és ne a hétvégén. :)

Jaja, tutter, h mostanság nem lesz időm, de amint lesz, válaszolok :)
Ciciman is on borda

#1618 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 20:05

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 18:45

Keresel egy érvényes okmányokkal rendelkező sofőrt.
Van itt elég "nagyszájú", hátha ráér valamelyik.
Nem a jogsid hiánya lesz a fő gond, hanem a papírok nélküli határátlépés.

irta hogy a papírokat megkapja,gondolom a személyije is ideiglenes lesz ,de ezzel semmi gond ,mert ugyanúgy használható határátlépésre mint bármelyik személyi a 3 közül a mi állandóban létezik
tehát határátlépéssel nem lesz gondja
HP Pavilion DV-5 1160eh

#1619 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 21:06

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 20:07

Az a gyalogátkelőhely.

Mondjuk a lámpát szintén nem látni, de való igaz, hogy ott a két vékony csík, viszont nem abban megy, ezért tűnt furának "elsőre". ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1620 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 21:18

Ez lenne a legjobb, ha az emberek valóban "felnőtt" ésszel gondolkodnának, de sajnos nem így van. Ezért be kell szabályozni mindent, különben nincs esze hozzá (tisztelet a kivételnek természetesen), viszont ha a szabályokat betartja, az közvetve védi őt is. Ezért kötelező az öv is, különben nem használná senki, ezért kötelező az időszakos műszaki vizsga is, különben eszébe nem jutna, hogy megnézesse a fékeket, fékcsöveket, kormányművet, lengéscsillapítókat, sorolhatnánk a végtelenségig.
Ezért kell beszabályozni minden fellelhető ly&kat. :D  :p

Én speciel nagyon hasznos dolognak tartom a tompított fényszórót LT-n kívül, ellenben LT-n belül számomra ésszerűtlen dolog. :)

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.