HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 18. 18:16

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 18:17

<maximal respect> :)

:D

Akkor még mindig nem számoltuk a rendszámtáblavilágítást stb. De ebbe ne menjünk bele, nincs értelme. Ma már egy csomó kocsinak ledesek a hátsó lámpái, ki tudja mennyit fogyasztanak. A lényeg, hogy nem a tompított fényszórótól megy tönkre az akksi, generátor. Az állandó városi használat sokkal hamarabb kifingatja az akksit. :up:  :respect:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1662 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 18:17

Idézet: Degeczi - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 19:10

lehet - de nem mintha bármit is számítana:
ez 10-11A, a generátor le tud adni min. 50A-t, a töltésnek pedig pár A-nél nincs többre szüksége = az akkutöltés szempontjából tehát teljesen lényegtelen, h megy-e a világítás!

az teljesen más kérdés, h pár km-es utak alatt valóban nem kapja vissza az akku az indítás brutális (rövid időre akár több száz A), és az állás folyamatosan csordogáló, lassú fogyasztását (riasztó pl)
de mindez független a világítástól, anélkül sem fog föltöltődni

Ha visszaolvasnál láthatnád, hogy pont ezt vakerom.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1663 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 18:25

Na, akkor mindannyian ugyanazt mondjuk, én sem védeni akartam a lámpanélküliséget!!! :)

Ha csak 1000 esetből 1-ben segít az, hogy be volt kapcsolva a lámpa, akkor már vastagon megérte!!!!
Gondolkoztál már ma?

#1664 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 20:01

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 19:25

Na, akkor mindannyian ugyanazt mondjuk, én sem védeni akartam a lámpanélküliséget!!! :)

Ha csak 1000 esetből 1-ben segít az, hogy be volt kapcsolva a lámpa, akkor már vastagon megérte!!!!

:up:  :)

#1665 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 18. 20:55

Idézet

Hat év börtönbüntetésre ítélték azt a 62 éves nyugdíjas szerelőt, aki megölte a garázsbejárata előtt tilosban parkoló autó sofőrjét.

#1666 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 22:53

Idézet

Ittasan járta be a fél világot
Végleg bevonták a jogosítványát annak a békéscsabai férfinak, akit 47-szer kaptak el a rendőrök ittas vezetésért. Kiss Ernőt nyolcszor le is csukták, többször bevonták jogsiját, de mindig visszaszerezte.

Index (ugyelet@mail.index.hu)
2005. június 17., péntek 9:56

Ittas vezetés miatt 47-szer kapták el a rendőrök a békéscsabai Kiss Ernőt – írja a Blikk. A lap szerint ez világcsúcs. Az 50 éves férfit nyolcszor csukták le ittas vezetésért, többször elvették a jogosítványát, de ő újra és újra levizsgázott. Közben azonban vezetett engedély nélkül is ittasan.

A férfi mindig is rajongott az autókért, az első kocsiját 17 évesen vette meg, egy német gyártmányú NSU-t. Először 19 évesen bukott le ittas vezetésért, volt olyan, hogy traktorral vagy gokarttal ment a kocsmába.

Saját bevallása szerint piszok nagy mázlija volt: bár sokszor lebukott, soha nem okozott balestet. Azt mondja, azért nem, mert részegen mindig nagyon lassan és óvatosan hajtott.

Ernő jogosítványát végleg bevonták, így már nem vezet, de az italozással nem adott fel. A Blikknek azt mondta, hogy naponta legurul 20-25 háromcentes körtepálinka meg 15-20 üveg sör. 

#1667 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 23:02

Idézet

traktorral vagy gokarttal ment a kocsmába.
  8)  :nevet:

Amúgy szánalmas, már nem az emberke, hanem a rendszer, hogy ezt megteheti. Én már a második után végleg elvettem volna, ha anélkül tovább vezet, akkor meg minden alkalom után 1-2 hét fogda. Ha másnem azért vigyázna, hogy ne kerüljön fogdába, ergo tudjon vedelni a marhája...... :confused:

#1668 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 00:04

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 0:02

8)  :nevet:

Amúgy szánalmas, már nem az emberke, hanem a rendszer, hogy ezt megteheti. Én már a második után végleg elvettem volna, ha anélkül tovább vezet, akkor meg minden alkalom után 1-2 hét fogda. Ha másnem azért vigyázna, hogy ne kerüljön fogdába, ergo tudjon vedelni a marhája...... :confused:

Nem gondolod, hogy ez igaz?????

Ugyan már. Gondolod, hogy a 3-ik bevonás után megcsinálhatta volna a jogsit negyedszerre is?
Nem volt téma, hát csináltak.

Ilyen a bulvár...

Csak azt rühellem, hogy hülyének és hozzájuk hasonlító matematiaki analfabétának nézik az embert.

Számoljunk csak!

20-25 3 centes pálinka az egy egész üveg 7 decis pálesz. Ennek a forgalmi értéke (legyen csak 80 Ft egy 3centes) 2.000 Ft/nap.
20 üveg sör pedig minimális áron számolva is legalább 110 Ft kell legyen üvegenként, tehát naponta 2.200 Ft.
Ez havonta 126.000 Ft igen tescogazdaságosan számolva.

Tessék mondani, kinek van lehetősége ennyit piára költeni? És miből? Mert emelett nem nagyon lehet dolgozni! Ha csak 7 órát alszik, akkor 47 percenként meg kell igyon egy sört és 38 percenként egy kupica körtét. Mindezt egész nap, folyamatosan...

A hülye meg én vagyok...

Szerkesztette: *Macika* 2005. 06. 19. 00:13 -kor

Gondolkoztál már ma?

#1669 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 00:14

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 1:04

Nem gondolod, hogy ez igaz?????

Ugyan már. Gondolod, hogy a 3-ik bevonás után megcsinálhatta volna a jogsit negyedszerre is?
Nem volt téma, hát csináltak.

Ilyen a bulvár...

Csak azt rühellem, hogy hülyének és hozzájuk hasonlító matematiaki analfabétának nézik az embert.

Számoljunk csak!

20-25 3 centes pálinka az egy egész üveg 7 decis pálesz. Ennek a forgalmi értéke (legyen csak 80 Ft egy 3centes) 2.000 Ft/nap.
20 üveg sör pedig minimális áron számolva is legalább 110 Ft kell legyen üvegenként, tehát naponta 2.200 Ft.
Ez havonta 126.000 Ft igen tescogazdaságosan számolva.

Tessék mondani, kinek van lehetősége ennyit piára költeni? És miből? Mert emelett nem nagyon lehet dolgozni! Ha csak 7 órát alszik, akkor 47 percenként meg kell igyon egy sört és 38 percenként egy kupica körtét. Mindezt egész nap, folyamatosan...

A hülye meg én vagyok...

Megint egyet kell, hogy értsünk!  :D

Én csabai vagyok! Ilyen ember nincs itt ez biztos! Elöbb hallottunk volna róla, mint a blikk! :)

#1670 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 05:45

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 19:37

Szerintem meg rá kéne bízni az emberekre, hogy van annyira felnőtt, hogy tudja, ha rosszak a látási viszonyok, használja. Én pl nem komálom, hogy vissza sem tud tölteni rendesen a generátor, mert többször megyek kevés km-t. Akkor még a hülye lámpákkal is terheljem júniusban verőfényes nappal. Tipikus magyar hozzállás. Szabályozzák be a s*ggem ly*kát is, mert magamtól nincs ennyi eszem. Hát köszönöm szépen.

Ehhez csatlakozom. :)

Szóval dettó, csak város, rövid távok. Szegény akkut elég nehéz tölteni alacsony fordulat mellett.

Sztem állat zavaró, amikor a xarul beállított lámpák elöttem/mögöttem világítanak, a vacak gátlók miatt meg mintha villognának is.
Ennek annyi lesz a hatása, hogy az összes tükröt úgy állítom be, hogy ne bántsa a szemem a fény.
Vagy körbefóliáztatom a kocsit. Igen, a hátsó, illetve az első két ablakot is, persze nem matt feketével, hanem vmi óvatossal.

Látszik, h új segget nyal az ország. :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1671 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 05:48

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 21:18

Ez lenne a legjobb, ha az emberek valóban "felnőtt" ésszel gondolkodnának, de sajnos nem így van. Ezért be kell szabályozni mindent, különben nincs esze hozzá (tisztelet a kivételnek természetesen), viszont ha a szabályokat betartja, az közvetve védi őt is. Ezért kötelező az öv is, különben nem használná senki, ezért kötelező az időszakos műszaki vizsga is, különben eszébe nem jutna, hogy megnézesse a fékeket, fékcsöveket, kormányművet, lengéscsillapítókat, sorolhatnánk a végtelenségig.

Igen, és a kátyukkal mi van? Az én figyelmem 70%-át tuti elviszi, hogy kerülgessem őket.

Ha kevesebb balesetet akarnak, akkor adjanak kátyútlan utakat. Hja, hogy az nekik kerül pénzbe, nem nekünk?
Az egész, akármikori kormány lassan benyalhat csontig...

#1672 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 05:52

Idézet: Degeczi - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 23:09

naponta egy kézen nem lehetne megszámolni mennyi ilyennel fut össze az ember
ezek az idióták nyilvánvalóan oda sem pillantanak a műszerfalra, hiszen akkor csak föltűnne, h az töksötét

Izé... Nálam pl koppra le van tekerve a műszerfal világítás, mert zavar sötétben. Sebességet tudom a motor hangjából, más meg nem érdekel, ha gond van, világít a visszajelző.
De alapvetően sok a barom, de ez ellen nem lehet rendelettel védekezni.

#1673 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 06:35

Idézet: leslie - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 6:48

Igen, és a kátyukkal mi van? Az én figyelmem 70%-át tuti elviszi, hogy kerülgessem őket.

Ha kevesebb balesetet akarnak, akkor adjanak kátyútlan utakat. Hja, hogy az nekik kerül pénzbe, nem nekünk?

Igen, sokszor az ember azért nem néz előbbre messze, mert a kocsi előtti nem messzi "utat" nézi kátyuk után kutatva... ölég szomorú. :(

#1674 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 08:19

Idézet: Degeczi - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 0:09

ezek az idióták nyilvánvalóan oda sem pillantanak a műszerfalra, hiszen akkor csak föltűnne, h az töksötét
nade az ilyenektől várnád el, h bekapcsolja a körülményeknek megfelelően?

Ebben az autógyártók is hibásak.
Régen a 120-as Skodánkban a műszerfalvilágítás csak a helyzetjelzővel együtt kapcsolódott be, plusz egy zöld lámpa is világított, ami a tompított fény bekapcsoltságát jelezte.

A "nyugati" kocsikon a műszerfalvilágítás default a gyújtáskapcsoló elfordításával, ugyanakkor jópár típusnál a helyzetjelző és a tompított fény használatáról nincs visszajelzés.
Ajtónyitáskor visít ugyan egy hang, de az menetközben ritkán fordul elő.
Csak a nagy fényerejű lámpák, a ködzárófény, és a távolsági fényszóró kapott visszajelzést.

#1675 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 19. 08:59

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 9:19

Régen a 120-as Skodánkban a műszerfalvilágítás csak a helyzetjelzővel együtt kapcsolódott be, plusz egy zöld lámpa is világított, ami a tompított fény bekapcsoltságát jelezte.

A "nyugati" kocsikon a műszerfalvilágítás default a gyújtáskapcsoló elfordításával, ugyanakkor jópár típusnál a helyzetjelző és a tompított fény használatáról nincs visszajelzés.
Csak a nagy fényerejű lámpák, a ködzárófény, és a távolsági fényszóró kapott visszajelzést.

Ami szerintem pont azt jelzi, hogy a tompított fény alapállapot. :)

#1676 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 09:42

Idézet: leslie - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 6:48

Sajna ezzel senki sem törődik, mondjuk a balesetek nem is emiatt történnek. Ha pedig történik, akkor a felelősség ugyanúgy az autósé marad, sajna ez van. Pedig az útépítés/javítás árát szerintem bőven megfizetjük, mégis ilyen xar szemét utakon kell közlekedni......

#1677 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 09:47

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 9:19

Mondjuk én nem sok "nyugati" kocsin láttam, hogy a gyújtással együtt világítani kezdett volna a műszerfal. Ettől függetlenül szerintem tök mindegy, mert akinek nem tűnik fel az, hogy hót' sötét van, az összes többi autós tompítottal közlekedik, előtte meg csont sötét az út, és a másik hátulját sem világítják meg a lámpái, annak tökmindegy. :)

#1678 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 12:28

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 9:59

Ami szerintem pont azt jelzi, hogy a tompított fény alapállapot. :)

...abban az esetben, hogy járó motor mellett az is magától felkapcsolódik, ahogy a svédeknél szokás.

#1679 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 13:07

vw konszern autóinál műszerfalvilágítás mindíg ON.
Tompítottról van visszajelzés. Gyujtás nélkül (bekapcsolt tompítottal) helyzetjelzők világítanak (elől és hátul is)
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#1680 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 13:38

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 14:07

vw konszern autóinál műszerfalvilágítás mindíg ON.

szerencsére ez csak vmi újkeletű agybaj lehet, régebbi (de már gömbölyű) Audiknál még biztosan nem volt így

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.