HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 23. 22:13

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 23:04

Nem az alapján kéne eldönteni, hogy valaki vezethet e még, hogy hány éves. Hanem az orvossi alkalmasságinak nem abból kéne állnia, hogy csúsztat x ezer forintot az orvos zsebébe.

Szerintem autót vezetni semmivel sem kisebb felelősség, mint mondjuk egy utasszállító repülőgépet. Ha ott lenne ilyen szintű követelményrendszer mint az autóvezetésnél, akkor asszem elég sokan háborognának. Pedig a hibának mindkét esetben hasonló következményei lehetnek. Sajnos ebbe nem sokan gondolnak bele.

Ez rendben van, viszont a Simsonra nem kell orvosi sem.....
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1762 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 23. 22:15

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 22:41

Ha ezt nekem szántad, hát nem értelek.....
Majd ha eléd jön ki egy ilyen, akkor majd pampoghatsz istenekről, akármiről, miután levakartad a darabjait a kocsidról, meg nem tudsz aludni hetekig, Dr. agymen.....

Örülök, hogy eleddig ugyan még nem tudtál személyeskedés nélkül meglenni, de saját magad mindig felfelé pakolgattad az uborkafán.

Tanulj egy kis tisztességet, ha már oktatónak képzeled magad.

#1763 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 22:15

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 23:13

Ez rendben van, viszont a Simsonra nem kell orvosi sem.....

Ezt én is tudom, biciklire sem kell, sőt ami még ennél is rosszabb, hogy kreszismeret sem. Pedig imho a legalapvetőbb az lenne, hogy aki valamilyen járművel közúton közlekedik ismerje a rá vonatkozó szabályokat. Én jogosítványt követelnék minden járműre, nincs 50cm3, meg kerékpár, lófaszt. De ezt már sokszor leírtam itt.

#1764 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 22:22

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 23:15

Örülök, hogy eleddig ugyan még nem tudtál személyeskedés nélkül meglenni, de saját magad mindig felfelé pakolgattad az uborkafán.

Tanulj egy kis tisztességet, ha már oktatónak képzeled magad.

Ha szerinted én személyeskedek, akkor olvasd el először a fikázó hsz-od......

Az oktató szöveget meg hanyagold, nincs alapod arra, hogy megítélj, mint embert.....
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1765 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 22:25

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 23:15

Ezt én is tudom, biciklire sem kell, sőt ami még ennél is rosszabb, hogy kreszismeret sem. Pedig imho a legalapvetőbb az lenne, hogy aki valamilyen járművel közúton közlekedik ismerje a rá vonatkozó szabályokat. Én jogosítványt követelnék minden járműre, nincs 50cm3, meg kerékpár, lófaszt. De ezt már sokszor leírtam itt.

Ha már lószerszám... akkor a lovaskocsira is.
Most, hogy nem kell az A, B, jogsihoz 8 elemi, minden analfabéta nyeregbe pattanhat, volán, ló mögé ülhet. 
Csak tudnám, hogy vizsgázik, ha bizonyos dolgokkal (olvasás, írás) problémái vannak?
A forgalomnövekedés lassan megkövetelné a gyalogosok számára is kötelező kresz-vizsgát.
Márpedig, akinek gyalogolni van engedélye, az valószínűleg bringán, mopeden, lovaskocsin is tudja ezt a tudást hasznosítani.

#1766 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 22:27

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 23:15

Egyetértek teljes mértékben. :up:  Néha a gyalogosok is ki tudnak akasztani, mikor az út mindkét oldalán járda, persze nem ott sétál, hanem egy az egyben az úttesten. :confused:  Legszebb, mikor a gyermekét is ott tolja a babakocsiban.

#1767 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 22:35

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 23:27

Legszebb, mikor a gyermekét is ott tolja a babakocsiban.

Itt Pesten nem tettem, bár találtam babakocsival járhatatlan járdát.
A lakhelyemen két sor 30x30-as betonlapból áll a járda.
Szerinted hanyadik kocka után megy ki az ember a viszonylag sima aszfaltra?

#1768 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 22:36

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 23:25

A forgalomnövekedés lassan megkövetelné a gyalogosok számára is kötelező kresz-vizsgát.
Márpedig, akinek gyalogolni van engedélye, az valószínűleg bringán, mopeden, lovaskocsin is tudja ezt a tudást hasznosítani.

Azért van a járda, hogy a gyalogos ott menjen, mivel onnan a járművek ki vannak tiltva, neki nem kell ismernie a kreszt, ha meg az úttesten akar gyalogolni, akkor kellenne jönnie a gyalogos járőrnek, aki már tölti is ki a cetlit. Persze közben meg a kezem a bilibe lóg.

#1769 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 22:39

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 23:35

Itt Pesten nem tettem, bár találtam babakocsival járhatatlan járdát.
A lakhelyemen két sor 30x30-as betonlapból áll a járda.

15 éve, meg minden második utcában olyan volt a járda. Mégsem hallottam róla, hogy tömegivel tolták volna az úttesten a babakocsikat. Szerintem a babakocsit vígan el lehet tolni a betonlapokból kirakott járdán. Én sem megyek fel a járdára, ha kockaköves út van.

Szerkesztette: Mumia 2005. 06. 23. 22:40 -kor

#1770 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 22:42

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 23:39

Szerintem a babakocsit vígan el lehet tolni a betonlapokból kirakott járdán.

Egyetlen egyszer próbáltad már?

#1771 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 22:43

Most ha nem csak a közlekedést nézem, egy egy órás út alatt a városban, legalább 20 embert látok, aki olyat cselekszik amiért bírságolni kellene. SZerintem ez nem normális dolog. És egyszerűen nem tudom elhinni, hogy nem lehetne tenni ez ellen. Mert ha tényleg nem lehet tenni, akkor már vége ennek az országnak.

#1772 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 22:44

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 23:42

Egyetlen egyszer próbáltad már?

Most igazság bajnokát játszol? Én nem próbáltam, de engem még olyanon toltak  :p Még fénykép is van róla  :D

#1773 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 22:50

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 23:35

Mekkora az esélye annak, hogy elütnek valakit a járdán? És mekkora az esélye, hogy elütik az úttesten? :)

#1774 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 22:59

joe39! Gondolkodtam ezen Simson-os dolgon, de most sem értelek. Ebben a korban már az emberek elég kis százaléka alkalmas a járművezetésre, a biztonságos közlekedésre. Tompulnak a reflexek, romlanak az érzékszervek. Mivel a segédmotorhoz még orvosi sem kell, ezért ezek megléte ellenőrizhetetlen. Ha az a bácsi otthon marad, esetleg olvas egy jó könyvet  :D , még ma is élne.
Erre céloztam abban a hsz-ban. Most vagy félreértetted, vagy direkt csinálod, nem tudom.

De hagyjuk, lényegtelen.

Szerkesztette: Lauda 2005. 06. 23. 22:59 -kor

#1775 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 23:00

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 23:50

Mekkora az esélye annak, hogy elütnek valakit a járdán? És mekkora az esélye, hogy elütik az úttesten? :)

Egyébként feláll a hátamon a szőr a lakótelepi kismamáktól, akik a járda szélére állnak körülnézni, mint mindig.
Épp, csak a babakocsit letolta az úttestre.  :omg:

#1776 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 23:00

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 23:44

Most igazság bajnokát játszol? Én nem próbáltam, de engem még olyanon toltak  :p Még fénykép is van róla  :D

Nem. Csak nem játszom olyan nagyképű tizenéves taknyost, aki mindent jobban tud a nála kétszer öregebbeknél úgy, hogy a szaros pelenka még a seggén van.

Amikor az ember megtapasztalja, milyen egy gyerekkocsival, benne gyerekkel, meg a vacsorához bevásárolt holmikkal egyensúlyozgatni azon a gyönyörű, mindenre jó kockán, aminek a réseiben természetesen csak ott akad meg a kerék, ahol tud, csak kétszáz méteren keresztül, akkor elgondolkodik azon, hogy ki is játssza az igazság bajnokát? És mire fel?

#1777 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 23:06

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 23:39

15 éve, meg minden második utcában olyan volt a járda. Mégsem hallottam róla, hogy tömegivel tolták volna az úttesten a babakocsikat. Szerintem a babakocsit vígan el lehet tolni a betonlapokból kirakott járdán. Én sem megyek fel a járdára, ha kockaköves út van.

Szerinted.
A kockaköves út 26-os, 28-as bringával is ráz, pedig a kockakő között van kötőanyag.
A babakocsi kereke általában 5-10 collosnak felel meg.
A kétsoros járda lapjai között négy-öt centi hézag is van, mert nem kell kötőanyag, és egy utcahosszon egy negyed utcányit meg lehet spórolni.
A sóderon is lehet szánkózni, de havon jobb.

#1778 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 23:08

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 0:00

Nem. Csak nem játszom olyan nagyképű tizenéves taknyost, aki mindent jobban tud a nála kétszer öregebbeknél úgy, hogy a szaros pelenka még a seggén van.

Amikor az ember megtapasztalja, milyen egy gyerekkocsival, benne gyerekkel, meg a vacsorához bevásárolt holmikkal egyensúlyozgatni azon a gyönyörű, mindenre jó kockán, aminek a réseiben természetesen csak ott akad meg a kerék, ahol tud, csak kétszáz méteren keresztül, akkor elgondolkodik azon, hogy ki is játssza az igazság bajnokát? És mire fel?

Valóban, mire fel? Amíg nem tud felelősségteljesen a közúton közlekedni, addig maradjon csak a járdán, akármilyen is az. Ha egy "nagyképű tizenéves taknyosba" (ha már volt képed ennek titulálni, akkor maradjunk ennél) több felelősségérzet szorult akkor ott nagyon nagy baj van. Nagyon sokszor én érzem kellemetlenül magamat, pedig nem nekem kéne, amiatt, hogy sok "kismama" mit művel, és mennyire felelőtlen. ÉN csak az ő életét féltem, nem a sajátom, nagy valószínűséggel nem én járok rosszabbul, ha kivasalom.

#1779 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 23:12

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 0:06

A sóderon is lehet szánkózni, de havon jobb.

Idézet

A kockaköves út 26-os, 28-as bringával is ráz, pedig a kockakő között van kötőanyag.

Valamikor talán volt közötte kötőanyag, de most nincs, és minden harmadik kockakő hiányzik. EZ kérlek nem ráz, hanem majdnem alkalmatlan a közlekedésre, gyök2-vel lehet rajta haladni.

Visszajutottunk oda ahonnan indultunk, a közúton jobb. Ez biztos így van, ezt nem is vitatom, nekem is jobb lenne a járdán mint a kockakövön, mégsem megyek fel a járdára, pedig ott jobb lenne.

Vagy ha mégis felmegyek a járdára, akkor azt csakis olyan körültekintéssel teszem, mintha hímestojásokon járnék, és minden veszélyhelyzetre felkészülök, minden eshetőségre, mert tudom, hogy a járda a gyalogosok birodalma, és nekem meg kell húznom magamat, és nem szabad akadályoznom őket semmiben. Ha ilyen szemlélettel tolnák a babakocsit a közúton, mint ahogy én a járdán kerékpározom, akkor semmi problémám nem lenne.

Szerkesztette: Mumia 2005. 06. 23. 23:17 -kor

#1780 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 23:26

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 0:08

Nagyon sokszor én érzem kellemetlenül magamat, pedig nem nekem kéne, amiatt, hogy sok "kismama" mit művel, és mennyire felelőtlen. ÉN csak az ő életét féltem, nem a sajátom, nagy valószínűséggel nem én járok rosszabbul, ha kivasalom.

Ebben igazad van, hálistennek az általam idézett utcán napi tíz autó jár.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.