HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel III. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 01. 16:35

WiZARD :( részvétem :(
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#1042 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 16:36

ellenfél autója? szinte semmi baja, asszem az indexe repedt be, és a lökhárítója lehorzsolódott.
Fiat Scudo

küszöbtől énis megijjedtem, de szerencsére csak egy belül üreges elemnek tűnik, alánézve semmi sérülést nem látok, szóval "nem komoly"
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1043 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 16:37

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 17:36

ellenfél autója? szinte semmi baja, asszem az indexe repedt be, és a lökhárítója lehorzsolódott.
Fiat Scudo

küszöbtől énis megijjedtem, de szerencsére csak egy belül üreges elemnek tűnik, alánézve semmi sérülést nem látok, szóval "nem komoly"

Az szerencse, a kihúzatás után meggyengül az egész elem, sosem lesz olyan, mint volt. :up:

#1044 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 16:45

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 17:37

Az szerencse, a kihúzatás után meggyengül az egész elem, sosem lesz olyan, mint volt. :up:

ja, bár a tetőnél ami meggyűrődött azzal nem tudom micsinálnak.
vagy leflexelik az autó fél oldalát, vagy huzatni kell imho, egyik se jó....

most beszéltem haverral, neki ismerőse hasonlóan tört egy ST focust nemrég.
ott 1.8 milla volt a kár. ebből a bőrős, lufis recaro ülés 680ezer volt.

másik ismerős 1 hete tört kocsit hasonlóan, szintén vétlenül, neki 2 légzsák, és 2 övfeszítő 800ezer ft volt...

Szerkesztette: WiZARD 2005. 06. 01. 17:03 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1045 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 17:16

Az év motorja...

http://totalcar.hu/m...5.06.01.

#1046 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 17:38

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 9:22

Hat ha vibral, akkor SZVSZ a fesz. szabalyzo gameover, de azert a szenkefe buli sem kizart

hobizoli

Szénkefe+bronzkefe, forgórész felszabályozás, diódahídon esetleg diódacsere összesen max 15 ezer.
(nincs külön fesz.szabályzó, a generátorban van minden)
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#1047 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:28

most vettem észre hogy jobboldalon az övfeszítő is eldurrant...

ja és hogy Ontopic legyek, az ellenfél diesel volt, és ő nyert.
szerintem azért tudott így lezúzni, mert nagy nyomatékkal jobban elindul, nagyobb tömeget, aránylag gyorsan elindítja, és szinte biztos hogy nem fékezett, hanem még a gázt nyomta amikor nekem jött, hisz ilyenkor már mindenki a másik irányba néz, és nyomja, hogy átérjen...

Szerkesztette: WiZARD 2005. 06. 01. 18:32 -kor

#1048 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:38

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 16:49

nem akarok mindenhova rohangálni, pénz nem érdekel, biztosító fizeti.

Na erre ne vegyél mérget! Ha jön ki a kárfelmérő, erősen rugdaljad, hogy mindent nézzen meg alaposan, mert ha pótszemlére kerül sor, szinte tuti, hogy meg akarnak kopasztani (avultatás, és hasonló ürügyeken). Úgy állj hozzá, hogy a biztosító még ilyenkor is a pénzedet akarja. Ne hagyd magad, mert ha látják, hogy könnyű préda vagy, még jobban lehúznak. Sok sikert!

#1049 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:43

ezt úgy értettem, hogy olyan szervizbe akarom vinni, ahol lehetőleg elintéznek helyben mindent....
bár rájöttem inkább rohangálok, csak tuti legyen minden :)

viszont azt nagyon nem tudom, hogy mi lesz, és mi a jó nekem.
és mivel járok jobban, ha gazdasági totálkár, vagy ha biztosító fizeti a javítást.

ha fizeti, akkor megcsináltatni királyul, és megtartani, vagy olcsón megcsináltatni, esetleg picit zsebre tenni, és eladni.

totálkár esetén szinte tuti hogy olcsón megcsináltatni és eladni.

de akkor meg mit veszek...

#1050 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:53

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 19:43

ezt úgy értettem, hogy olyan szervizbe akarom vinni, ahol lehetőleg elintéznek helyben mindent....
bár rájöttem inkább rohangálok, csak tuti legyen minden :)

viszont azt nagyon nem tudom, hogy mi lesz, és mi a jó nekem.
és mivel járok jobban, ha gazdasági totálkár, vagy ha biztosító fizeti a javítást.

ha fizeti, akkor megcsináltatni királyul, és megtartani, vagy olcsón megcsináltatni, esetleg picit zsebre tenni, és eladni.

totálkár esetén szinte tuti hogy olcsón megcsináltatni és eladni.

de akkor meg mit veszek...

Naiv vagy :) Ebből Te semmiképpen sem fogsz jól kijönni. Ezt sajnos több nem sajáthibás baleset után mondom :( A márkaszervizek, amelyek teljeskörű ügyintézést vállalnak, baromira nem fognak törődni vele, hogy a biztosító ráír mondjuk 100e ft avultatást, amint neked kell kifizetni. Hacsak nem lépsz fel keményen ellenük. Folyton zaklatni kell őket, fenyíteni, fellebezni, vitatkozni :( Persze a kiesett idődet senki sem fogja megfizetni, de az autót legalább visszakaphatod úgy, ahogy kell. Javítás szempontjából valamelyik márkaszervízt ajánlanám, mert itt azért jól jön, hogy ők nem kókányolnak, hanem mindent cserélnek. A biztosító meg pengessen. Csak légy résen :)

Szerkesztette: keton 2005. 06. 01. 18:53 -kor

#1051 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 19:03

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 18:38

Szénkefe+bronzkefe, forgórész felszabályozás, diódahídon esetleg diódacsere összesen max 15 ezer.
(nincs külön fesz.szabályzó, a generátorban van minden)

WIZARD: :(.

Szerintem azért nyomódott meg annyira mert a lehető leggyengébb részen kapott el... :( Odébb is tolt a másik kocsi?
Amikor a Scenicbe jöttek bele kb. 70-el(!) ugyanígy jobb oldalról ott a kereket és a felfüggesztést kapta el főleg a 406-os (ez is volt a szerencsénk), így látszólag az se tört meg sokkal jobban, de totálkár lett, szinte mindent cserélni kellett volna, és még a függönylégzsák is elment. Durva volt :(  Egy hosszabb, akár 1-2 hónapos időszak vár rád, biztosítóval, szervizzel. Elképzelhető, hogy egy gazdasági totálkárral jobban járnál (SZVSZ), de ez sok mindentől függ, hogy mennyire állapítják meg a roncsértéket.

Amit kapsz pénz ilyenkor (GTK) = autó piaci értéke Eurotax + esetleg 1-2 extrát beszámítanak ha nagyon ugrálsz - roncsérték

------

Tolvaly: bahh, most jöttem fel, kicseréltük az ékszíjat, de hatalmasat szoptunk vele. Csak 1,5 centivel lehetett volna hosszabb, mindent lebontottunk már, légszűrőház, alsó takarólemezek, gázolajszűrő, generátor, és az istenért se akart felmenni az új... Mindegy végülis sikerült. Még flexxel is vágni kellett, és fúrni is, mert egy csavar beleszakadt az alsó takarólemezbe, egy meg a légszűrőbe.
Eredeti gyári ékszíj volt rajta FIAT emblémával.

Nem tudom hogy most jó lesz-e, szerintem nem :( Párszor bevillant most is alapjáraton, aztán utána dühből jól meghajtottam kb. 10 km-en (130-al végig :D), utána egyből alapjárat, most meg nem világít... Érzem, generátor lesz...

Szerkesztette: Kory 2005. 06. 01. 19:13 -kor

#1052 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 19:03

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 16:49

képek

Wizard, együttérzek veled.  :(

Ha gondolod, holnap elviszem a képeket ide a Toyota Rácz-os műhelybe, mit mondanak.
Ciciman is on borda

#1053 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 19:22

keton: ha saját részre csináltatom meg, akkor mindenképp márkaszerviz...
jól kijövést arra gondoltam, hogy ha eladásra csináltatom meg, akkor hátha meg lehet olcsóbban csináltatni mint amennyit a biztosító fizet...

kory: nemtom, hogy odébbtolt-e, egyből odébbálltunk, hogy ne legyünk útban.
extra nem nagyon van benne, illetve ami van, mint klíma, 4 légzsák, 4 el ablak, bőrülés... az mind széria ebben a kivitelben...
honnan lehet eurotax árat megtudni? meg akarom kérdezni valahol...

fram megköszönöm, ha megkérded... bár ha magamnak csinálom, akkor márkaszervíz, kókányolásra meg imho drága a toyota rácz...

#1054 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 19:24

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 20:22

kory: nemtom, hogy odébbtolt-e, egyből odébbálltunk, hogy ne legyünk útban.
extra nem nagyon van benne, illetve ami van, mint klíma, 4 légzsák, 4 el ablak, bőrülés... az mind széria ebben a kivitelben...
honnan lehet eurotax árat megtudni? meg akarom kérdezni valahol...

Értem, sajna az Eurotax fizetős szolgáltatás, de szalonban mindenhol van belőle előfizetve, ha szépen megkéred egy Renault szalonban megnézik neked.

Addig esetleg nézz használtauto.hu-n ugyanilyen évjárat, motor, és lehetőleg felszereltséget mennyiért mennek. Kb. az vagy kevesebb lesz az Eurotax ár.

Szerintem valahogy GTK és add el, aztán vegyél egy ilyet:

http://www2.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?h...creenwidth=1280

Csak egy kis jó kedv miatt linkeltem ;)

Szerkesztette: Kory 2005. 06. 01. 19:31 -kor

#1055 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 19:33

hát 1 éve vettem, 2.1-ért, gondolom +1 év +10ezer km az olyan 1,9 körül lehet...

holnap/pénteken ahogy lesz időm elmegyek 1-2 helyre, hogy nézzenek rá, hogy mit mondanak, aztán megkérem hogy eurotax árat mondjanak, ha tudnak...

ha a hiányzó 1.5 millát hozzáteszed, akkor jöhet :)

http://www1.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?h...creenwidth=1280 ez mondjuk esetleg még reális is lehet...

#1056 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 19:37

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 20:33

hát 1 éve vettem, 2.1-ért, gondolom +1 év +10ezer km az olyan 1,9 körül lehet...

holnap/pénteken ahogy lesz időm elmegyek 1-2 helyre, hogy nézzenek rá, hogy mit mondanak, aztán megkérem hogy eurotax árat mondjanak, ha tudnak...

ha a hiányzó 1.5 millát hozzáteszed, akkor jöhet :)

http://www1.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?h...creenwidth=1280 ez mondjuk esetleg még reális is lehet...

Végülis nem azt kell nézni mennyiért vetted, majd megmondják, én 1,9-2-re saccolom.

Van egy fehér M II-es Coupe, 2.0 benzin, Dyn+, ugyanannyért, 2003-as, kevés km-t ír, feltűnően olcsó:

http://www1.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?h...creenwidth=1280

Szerkesztette: Kory 2005. 06. 01. 19:38 -kor

#1057 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 19:45

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 20:22

kókányolásra meg imho drága a toyota rácz...

Kókánymunkát nem csinálnak, viszont szerintem nem drágák.
Van kárügyintézés is, aszongyad még meg, kinél van biztosítása annak, aki belédment.

Szerkesztette: fram 2005. 06. 01. 19:46 -kor

Ciciman is on borda

#1058 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 19:52

hungáriás jött belém.

kory: thx, de ez a fehér nem nyerő :)
meg egyelőre még nem akarok autót nézni...

f@szom pont a vizsgaidőszak közepén kellett ez az egész... :(
meg amúgy is pont nyáron, amikor lehet 30 fokba bkvzni... :grrr:
remélem meg lehet oldani, hogy ahol csinálják, ott beszereznek minden tartozékot és csak akkor viszem be, ha megvan minden...

Szerkesztette: WiZARD 2005. 06. 01. 19:53 -kor

#1059 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 21:25

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 20:52

remélem meg lehet oldani, hogy ahol csinálják, ott beszereznek minden tartozékot és csak akkor viszem be, ha megvan minden...

Ne várd, hogy utánjárás nélkül mindent kézhez kapsz... Kollégám hasonlóan járt Karácsony előtt, mint te, csak Thaliával. Talán még mindig nem sikerült normális roncsértéket kisajtolnia a biztosítóból :D Készülj fel arra, amit keton írt, különben nagyon meg fogsz lepődni az ügyintézés során néhány alkalommal. A biztosítók az Erő sötét oldalán állnak (most néztem meg a Star Wars III-t :D), nem céljuk, hogy segítsenek. A márkaszervízben meg egy ügyfél leszel a 483 közül...

Ezt magadnak kell főként intézni, bábáskodni a kárrendezés fölött, különben könnyen megszívatnak.

#1060 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 21:50

Add el a kocsit, amint kész.

2 éve a Schillernél csinálták a kocsi elejét, már akkor láttam, hogy csálé. Most kiderült, h az első 3 elem vszinű rohad, vagy csak xarul fényezték. Ilyen 1mm-es pöttyökben jön fe la fényezés. A kis 15eFt-os gőzborotvámmal belül motor mosás közben a motorháztetőről ilyen 20Ft-os nagyságban lekaptam a fényezést, alatta ott van a fekete alapozó. Fél millát gombolt le a hivatalos márkaszervíz a javításért.
Most szedetek elő papírokat az előző melóhelyemről, és visszamegyek haverokkal. Sokat nem remélek, de egy próbát megér.
Fél millás melóra nehogymár 1 év gari járjon.
Mindegy, nekem adósom még nem maradt soha, senki. Maximum foglalok, vagy akkora kárt okozok nekik, amekkorát ők nekem.
Az nevet utoljára, aki először üt.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.