HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel III. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 28. 12:30

Idézet: leslie - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 13:26

És azt honnan látják, ha kicserélted? Kb sehonnan. :)

Gondolom ha a számítógép nincs nullázva akkor nem megy a masina a megadott olajcsereperiódus túllépése után
WoT nick: Atti77

#162 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 12:32

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 13:29

Mint mondtam nekem mindegy mit teszel a kocsiddal, neked áll benne az a vacak pár millió forintod. :)

Ja, mit számít az :)

Majd beszámíttatom valami ingatlanba, azok most még tartják az árukat, vagy jó lesz majd tyúkokat nevelni benne az udvarban, vajon mennyi férhet bele a csomagtartóba?

#163 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 12:35

Idézet: Atti - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 13:30

Gondolom ha a számítógép nincs nullázva akkor nem megy a masina a megadott olajcsereperiódus túllépése után

Ezt a mondatot nem értem.

Hogyne menne, csak sípol. Amúgy sehonnan se derül ki, ha pl. 30 ezres a periódus és te 15 ezernél lecseréled, a másik 15 ezerre éppen pont lejár a 30 ezer a computer szerint.

#164 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 12:43

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 13:35

Ezt a mondatot nem értem.

Hogyne menne, csak sípol. Amúgy sehonnan se derül ki, ha pl. 30 ezres a periódus és te 15 ezernél lecseréled, a másik 15 ezerre éppen pont lejár a 30 ezer a computer szerint.

Ez már igaz, de ha a gyár vállalja a 30 ezret akkor az valószínű azért van mert elég annyi időközönként cserélni, ugyanis ha belegondolsz pont az lenne az érdekük, hogy minél többet vigyed jó sok dellájért!

#165 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 12:43

Nem tudom hogy a sípoláson és a világító szervízlámpán kívül nem lenne-e valami drasztikusabb intézkedése is a computernek egy idő után :D
Egyébként igazad van
WoT nick: Atti77

#166 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 12:49

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 13:43

Ez már igaz, de ha a gyár vállalja a 30 ezret akkor az valószínű azért van mert elég annyi időközönként cserélni, ugyanis ha belegondolsz pont az lenne az érdekük, hogy minél többet vigyed jó sok dellájért!

A gyártónak mi köze ahhoz, hogy mennyit hordod szervízbe az autót? :confused: Az legfeljebb a szervíznek érdeke. A gyártó azzal keres, ha olyan autót kínál, amit kevesebbet kell szervízbe hordani, mint a konkurrens márkát, ugyanis azt fogják megvenni. A gyártó onnantól, hogy eladja az importőrnek a kocsit, csak a gyári alkatrészeken keres, és lássuk be, az olajszűrőből még egyik gyártó sem gazdagodott meg.

#167 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 12:52

Idézet: Atti - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 13:43

Nem tudom hogy a sípoláson és a világító szervízlámpán kívül nem lenne-e valami drasztikusabb intézkedése is a computernek egy idő után :D
Egyébként igazad van

Kommersz autóknál szvsz nincsen. A sípolás computertől függően, 2-3 ezer km után abba is marad.

Már jártam úgy és egy barát is, hogy például céges Puntoban elfelejtették(!) olajcserekor lenullázni és sípolt, de lusta volt már visszavinni ("EXPIRED"-et írt, de már csak a telepen ugyebár egy leállítás-indítás után derült ki, a hülye barom szerelő meg azt se tudta mi az, azért nem tűnt fel neki mikor kiállt a szerelőcsarnokból!!!!!) és ott azt hiszem 3000 km után magától abbahagyta és úgy vette hogy cserélve volt (17000-től kezdett újra számolni, + a napokat 365-re tette).

Szerkesztette: Kory 2005. 04. 28. 12:53 -kor

#168 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 12:54

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 13:43

Igen, kb. amit Satriani írt, a nagy szervízciklus eladáskor jön jól.

#169 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:03

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 13:49

A gyártónak mi köze ahhoz, hogy mennyit hordod szervízbe az autót? :confused: Az legfeljebb a szervíznek érdeke. A gyártó azzal keres, ha olyan autót kínál, amit kevesebbet kell szervízbe hordani, mint a konkurrens márkát, ugyanis azt fogják megvenni. A gyártó onnantól, hogy eladja az importőrnek a kocsit, csak a gyári alkatrészeken keres, és lássuk be, az olajszűrőből még egyik gyártó sem gazdagodott meg.

Na jó, de ha szétmegy a verda többet nem veszel olyan márkát, az meg már a gyártó érdeke is! Valamint azért egyezkedik egymással a kereskedő meg a gyártó!

#170 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:31

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 13:03

Na jó, de ha szétmegy a verda többet nem veszel olyan márkát, az meg már a gyártó érdeke is! Valamint azért egyezkedik egymással a kereskedő meg a gyártó!

nemnem, ha szétmegy akkor jól meg kell indokolni és már veszi is a lúzer a másikat ugyanattól a gyártótól. Ez pont a gyár érdeke. :D
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#171 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:33

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 14:31

nemnem, ha szétmegy akkor jól meg kell indokolni és már veszi is a lúzer a másikat ugyanattól a gyártótól. Ez pont a gyár érdeke. :D

Szerintem nagyon sokat jelent a presztízs!
Ez már összeesküvéselmélet amit gyártottál! Alapvetően mindenkinek aki elad valamit célja az elégedett ügyfél, mert az visszatérő is egyben!

Szerkesztette: Mikeee 2005. 04. 28. 13:35 -kor

#172 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:35

Így van. No és feltehetőleg azért dobálóznak minél nagybb számokkal, hogy lássa' a p*raszt, hogy nédmá' az Astra jdt 50k km-t elmegy egy olajcserével, bezzeg a sz@r rönyó' csak 30-at! Az meg hogy 150k után kifekszik, a kutyás sem érdekli, aki tehet, vegyen újat. :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#173 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:37

Én Mobil 1 Rally Formulát használok (5w-50) évek óta, évente egyszer cserélek olajat, a futásteljesítmény 10-15 ezer között van, amúgy húszezrenként kellene cserélni. Ennek az olajnak literje 4000-4500 forint között van, 4 liter kell belőle.

Azért elbeszélgetnék egy olajos szakemberrel, aki esetleg bevizsgálná a 10000-et futott Mobil olajam kenőképességét, viszkozítását.  :think:
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#174 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:38

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 14:35

Így van. No és feltehetőleg azért dobálóznak minél nagybb számokkal, hogy lássa' a p*raszt, hogy nédmá' az Astra jdt 50k km-t elmegy egy olajcserével, bezzeg a sz@r rönyó' csak 30-at! Az meg hogy 150k után kifekszik, a kutyás sem érdekli, aki tehet, vegyen újat. :)

Én még életemben nem hallottam olyat, hogy valakinél egyáltalán felmerült volna kocsivásárláskor a szervízintervallum nagysága vagy éppen rövidsége!

#175 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:38

Azért ezzel már én sem értek egyet, ha valami komolyabb gond (gondok) lesz(nek) pár éven belül a Renaultval akkor nem lesz többet az. Szerintem egyszerű.

Miért is vennék még egyszer olyat?

Mondjuk ez lehet csak rám igaz? Talán nem ennyire hülye senki.

#176 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:40

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 14:38

Én még életemben nem hallottam olyat, hogy valakinél egyáltalán felmerült volna kocsivásárláskor a szervízintervallum nagysága vagy éppen rövidsége!

De azért ez "ütőkártya" pl. képzelj el egy vállalkozást.

Flottautók: mennyinként kell vinni? ez mennyi költség? Számít!

#177 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:40

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 14:38

Pedig ez is mutathatja egy márka megbízhatóságát. (Persze nem mutatja)

#178 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:42

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 14:38

Pedig de. Több Fiat-os ismerősöm van, akik nagyon sokat hordják szervízbe az új! (1-2-3 éves) autót, majd a 4 évest mire cseréli? Fiatra. Vannak ilyen piros Ferrari sapkás emberkék, akinek csak FIAT létezik.

#179 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:43

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 14:38

Azért ezzel már én sem értek egyet, ha valami komolyabb gond (gondok) lesz(nek) pár éven belül a Renaultval akkor nem lesz többet az. Szerintem egyszerű.

Miért is vennék még egyszer olyat?

Na én is pont így gondolom.

#180 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:44

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 14:42

Pedig de. Több Fiat-os ismerősöm van, akik nagyon sokat hordják szervízbe az új! (1-2-3 éves) autót, majd a 4 évest mire cseréli? Fiatra. Vannak ilyen piros Ferrari sapkás emberkék, akinek csak FIAT létezik.

Lehet, nem tudom, bár az olasz kocsi más, valahogy, de tényleg, nem vicc :D

Egy 156-os 2.0-ES JTS Alfát pl. én még szervizbe is vinnék, ha másodiknak megengedhetném magamnak.  Bár az nem FIAT.

Mondjuk nekem nincs Renault sapkám se :) Csak esernyőm, az gond? :D

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.