Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 17:30
Kb. 1 hónapja Zeg-Budapest-Zeg, átlagsebesség 101,3 km/h. Fogyasztás 6,4.
Holnap megint csinálok egy ilyet, de most nem fogok szvsz hajtani, jön a család.

Na most válaszolok akkor magamnak
Hasonló kör 4 személlyel, csomaggal megspékelve.
Az M7 előtt 5,5 -ön állt a fogyasztásmérő, Budapesten mikor beértem a városba és megálltam kereken 6,0-n.
Autópályán próbáltam normálisan haladni, beálltam a 140-re, ritkán 130. Párszor azért nekiléptem ha hosszabb, és lassabb sort előztem, hogy minél hamarabb befejezzem
(én így szoktam, nem szeretek 110-120-as sort 130-al tötymörögve előzni, még akkor se ha megszegem a szabályokat, szeretem hamar befejezni az előzést, és nem akarok fenntartani senkit, aki gyorsabb).
Szóval ilyenkor 160-170-et is mentem párszor.
Az M7-es Érdi emelkedőjén (és előtte kicsit) is nekiléptem, mert elég sokan gyorsítanak előtte, és nem akartam kiszorulni a külsőbe, ahol több lassabb autó is ment. Mögöttem egy B és egy C Vectra is jött, majd még mögöttük más autók is. Nekiléptem én is, amúgy is kíváncsi voltam mit megy 6-ban a kocsi, 170-el fel bírtam söpretni a belsőben. A két Vectra nem előzött meg (nem is tudott volna

), csak Pest előtti 100-as szakaszon (ekkor láttam mindkettő 1.8-as benzines volt).
Azon gondolkodtam: milyen érdekes, a fordulatszámmérő soha nem ment 2800 fölé az egész úton
Hazafelé szintén normál tempó 140 autópályán, 1-2 előzés (egyszer véletlenül 4000-ig pörgettem 3-ban, francba, szegény

), semmi extra, Zalában egy faluból van egy nagy emelkedő felfelé, ott 60-ról negyedikben meghúzattam, különösen hogy egy Ford Mondeo kombis már országúton 120-130nál előtte folyamatosan nézegetett kifelé, persze megelőzni nem tudott mindig jöttek szembe, én meg gyorsabban nem vagyok hajlandó menni országúton.
Aztán jött a part, ki külsőbe 60-nál, padló, Mondeós belsőbe, aztán a két autó ugyanolyan távolságra maradva gyorsult felfele

Kb. 150-ig mentem 4-ben, de nem tudott megközelíteni, aztán egyből 6-ba raktam és visszavettem a gázt, és amikor elment láttam: TDCI
Fogyasztás otthon, ház előtt: 6,0.
Szerkesztette: Kory 2005. 05. 09. 08:16 -kor