HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel III. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 30. 22:01

VW Polo:
Kép

Jazz:
Kép
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#962 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 22:33

Érdekes ez a vita a kisautókról, én ugyan leírtam már a tapasztalatom, de most akkor megteszem mégegyszer.  :)
Szóval annó pár hónapja egy ismerősömmel gyakorlatilag majdnem az összes német és japán márka szalonját bejártuk és végignéztük a kisautó választékot (nem egyszer előfordult, hogy egy típust többszöris, több helyen megnéztünk), így eléggé átfogó képet kaptam ezekről az autókról.
A Jazz, amit sokan istenítenek, hogy milyen minőségű, a legocsmányabb beltérrel rendelkezett, amit láttam. Mindenhol az a borzalmas kopogós műanyag, kínai piacos kapcsolók, szörnyű textilbetétek, egyszerűen rossz volt beszálni, tisztára olyan érzés volt, mint valami régi szvift. Ráadásul irreálisan drága is. Ami a leginkább tetszett az a Mazda2 volt, de az is azért elég drága volt. A Mazda 2 tűnt összeségében a legnagyobbnak és a beltér is szép, igényes volt. A Fiesta minőség érzetre nagyban függ attól, hogy milyen felszereltségű, az alap ambiante, ott sem valami kellemes dolog (bár még az is jobb volt, mint a Jazz ebből a szempontból), a Ghia felszereltség viszont kifejezetten kellemes. A csomagtere a legnagyobbak között van a kategóriában. Összeségében, ha ár/érték arány szerint kellene választanom, akkor én a Fiesta-t választanám. A Yaris jó autó, hátul meglepően nagy beltérrel, de a csomagtartó mérete, gyakorlatilag alkalmatlanná tette (egy retikülön kívül nem tudom elképzelni, hogy más is beférjen). Amikor mi néztük ezt a kategóriát, akkor még nem volt se swift2, se új Colt, szal ezekről nemtok nyilatkozni, de amit hallottam, azok nagyon pozitívak voltak. Az auto2 tesztjében (remélem, hogy jól mondom és nem más újság), egyértelműen a Swift-et hotzák ki győztesnek a legutóbbi tesztben és általában mindenki csak jót mondott róla. A Coltot is dicsérik, de arról kevesebbet tudok. Sajnos a VW kimaradt a nézelődésből, mert a nő ismerősöm határozott ellenszenvének örvendet :)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#963 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 02:51

lehet hogy én akarok túl sokat, vagy nekem rosz az ízlésem de kifejezetten nem tetszik se a jazz se a polo műszerfala...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#964 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 07:30

Idézet

lehet hogy én akarok túl sokat, vagy nekem rosz az ízlésem de kifejezetten nem tetszik se a jazz se a polo műszerfala...

Nem is mondtam, hogy nekem tetszik.

Idézet

Az auto2 tesztjében (remélem, hogy jól mondom és nem más újság), egyértelműen a Swift-et hotzák ki győztesnek a legutóbbi tesztben és általában mindenki csak jót mondott róla

Tényleg egészen jó a minősége...
Bár olyan effektek, hogy a műszerfalnál a légzsákot "látod" a szöveten (műanyag)  keresztül.. mind vizuálisan.. mind kidomborodva áttűnik.
Egyébként nem rossz.
Egyetlen dolog ami nem tetszett az a digit kijelző elhelyezése...
Na most az új kocsiknál amúgy is fél méter mély a műszerfal.... Na ezt középre és legeslegtávolabbra helyezték. És a gombjait is.
De mondjuk ezt én inkább mások szempontjából vizsgálom.. olyan hogy műszerfal, nagyon nem zavar... legyenek benne normális műszerek és ne középen legyenek, azt szevasz.

Idézet

kínai piacos kapcsolók

Már nem is akartam betenni a képet.. de említettem korábban ezt...

Idézet

Fiesta minőség érzetre nagyban függ attól, hogy milyen felszereltségű, az alap ambiante, ott sem valami kellemes dolog (bár még az is jobb volt, mint a Jazz ebből a szempontból), a Ghia felszereltség viszont kifejezetten kellemes.

Ghia belsők nekem is tetszenek. Kellemes. Remélem egyszer eljutnak az autógyártók oda, mindegyik, hogy legalább ilyen belsőt tesznek a kocsikba.

Idézet

Sajnos a VW kimaradt a nézelődésből, mert a nő ismerősöm határozott ellenszenvének örvendet

Autókat tesztelni nagyon nem járok helyekre.. De a VW konszern darabjait az audinak hála azért tudjuk próbálgatni. És ebbe szerencsére a tiprás is belefér.
Szerintem korrekt darab. Nem állítom, hogy a kategória legjobbja. De vannak olyan pontjai amelyben nagyon pozitív.

Barátnőm kikérdeztem a két kocsiról, neki is az ilyen kisautók tetszenek. Képek alapján pl a műszerfalat echte ugyanolyannak találta. A belsőről inkább nem mondom el mit vélekedett. De szerintem az egyik látványosan jobb.

De nekem azt oly mindegy. Mert semelyik sem tetszik.

Egyébként tegnap teszteltem 0 kilóméteres Lagunát.
Pozitív, habár az új renaultok formára nem tetszenek.
Dízel volt. Járása halk... (azért leírom... szóval messzíröl is meghallani, hogy dízel és nagyobb gázra kormot vág :D)
Csak pár percet néztük. Kártyáját tényleg kicsit szokni kell. Tulaj főként az esőérzékeny ablaktörlőre lesz kiváncsi.
Egyébként teljesen korrekt, szép belseje volt. Ha jól emlékszem atom sötét, de nekem ez tetszik.
Csomagtere is korrekt...
Jól néztem, akkor Dunlop SP10-esek voltak rajta. Szép nagy méretben. Sima vászonbelsővel. De nagyon kellemes.
Korrekt tekerőkkel... Órákat burkoló műanyag .. vagyis az a nyúlvány nem szimpi.. de engem ilyenek nem zavarnak.
De mielött még azt gondolná valaki, hogy hát annyi rosszat írok... Tetszik összességében.
Jobban is tetszett volna, csak elötte sajnos full extrás TTt "kellett" nézni... azt azután kicsit. :D
Viszont ha elötte valami hasonló kat. autót néztem volna, akkor is szerintem nagyon szépen vizsgázik.
(A TT-t viccnek írtam, mielött még jönnének az anyázás hegyek, hogy mertem hasonlítani... NEM hasonlítottam, csak megjegyeztem...:D )
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#965 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 07:43

jrp: Toyota Yarist és Fiestát hasonlítani méretben a Jazzhez? :) A Swift pedig hátul és csomagtartóban egy nulla autó, ahhoz képest meg nem is olyan hűde olcsó (csak a fapad modellek azok).

A Colt pedig még ocsmányabb mindkettőnél belül.....

Csomagtartó?
Fogyasztás?

GI: a fenti világos Polo egy Highline modell. 4 millióért 200 literes csomagtartóval? :nevet:

Szerkesztette: Kory 2005. 05. 31. 07:46 -kor

#966 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 07:52

Idézet

GI: a fenti világos Polo egy Highline modell. 4 millióért 200 literes csomagtartóval?

A hangsúly azon volt, hogy egy unalmas, szürke, sötét és komor autó.
Ez pedig NEM igaz.
Az, hogy mennyibe kerül, már más kérdés.

Egyébként azé, mert a másikról nem volt jó kép, arról ez a legjobb belsőre (totalcaron):

Kép

Tökmindegy, hiábavaló eröltetés a Polo fikázása, lehúzása.
Igényesebb belsővel rendelkezik a Polo, mint a Jazz. Ettöl függetlenül az ár és más szempontok miatt (kisautóknak nem tudom az árait) elképzelhető, hogy jobb vétel a jazz.

De mondom, nekem semelyik sem kellene, ha venni kellene.
Ingyé bármelyik még egy nagyonszarnak kikiáltott Bora is jöhetne.

#967 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 07:53

Hát íme a COLT:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: Kory 2005. 05. 31. 07:54 -kor

#968 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 07:57

hát teljesen igazad van Kory ez a colt nagyon csúnya !!!
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#969 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 07:57

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 8:52

A hangsúly azon volt, hogy egy unalmas, szürke, sötét és komor autó.
Ez pedig NEM igaz.
Az, hogy mennyibe kerül, már más kérdés.

Egyébként azé, mert a másikról nem volt jó kép, arról ez a legjobb belsőre (totalcaron):

Valóban nem volt szép dolog belekeverni az árat a dologba... :omg:

Amúgy a Polon a vészvillogó kapcsoló mellett van 1 darab gomb (ablakfűtés?), az összes többi meg vakdugó, ha jól látom, nekem pl. ez sem szimpi.

Felőlem lehet igényesebb, legyen úgy. Ha ez igényesség.

Amúgy tudjuk, neked igazából semmi se kellene 1 fillérért se, különösen nem azok a modellek amelyeket meg lehet fizetni... :)

Szerkesztette: Kory 2005. 05. 31. 07:59 -kor

#970 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 07:59

Idézet: Konor - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 8:57

hát teljesen igazad van Kory ez a colt nagyon csúnya !!!

Nah, akkor ebben mindeki egyetérthet itt :D A Colt a hármas legocsmányabbja :)

#971 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 08:00

Még Polo belső: (de szinte mindenütt a fullos belsejét mutatják)

Kép

#972 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 08:03

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 9:00

Még Polo belső: (de szinte mindenütt a fullos belsejét mutatják)

Azért kérdezem, ha ez a fullos, vajon mire szolgálhat még a sok vakdugó a vészvillogó mellett jobbra-balra?

Szerkesztette: Kory 2005. 05. 31. 08:03 -kor

#973 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 08:10

Idézet

Valóban nem volt szép dolog belekeverni az árat a dologba...

Figy, az alapmodell sem sötétebb és komorabb, mint a Jazz... Ez nem igaz!

Idézet

Felőlem lehet igényesebb, legyen úgy. Ha ez igényesség.

Ezt is leírtam KORÁBBAN:

Idézet

Igényesebb belsővel rendelkezik a Polo, mint a Jazz. Ettöl függetlenül az ár és más szempontok miatt (kisautóknak nem tudom az árait) elképzelhető, hogy jobb vétel a jazz.

Nálad a más szempont: vak kapcsolók :)

Idézet

Amúgy tudjuk, neked igazából semmi se kellene 1 fillérért se, különösen nem azok a modellek amelyeket meg lehet fizetni...

Ezt írtam KORÁBBAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:

Idézet

Ingyé bármelyik még egy nagyonszarnak kikiáltott Bora is jöhetne.

Vagy a kép alatti részt nem láthattad.

Idézet

Azért kérdezem, ha ez a fullos, vajon mire szolgálhat még a sok vakdugó a vészvillogó mellett jobbra-balra?

Ez már nem a fullos... mármint a szürke belsős... a másikon nem néztem.

#974 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 08:12

És az előző oldali műszerfalkép sem a fullosé... most néztem...
Az a baj, hogy mindenütt a fullost mutatják. A simáról alig vannak képek.

Most elfelejtettem írni a szürke belsősnél, ezért bocsi...

Mondjuk az is érthető, hogy nem az alapmodellt reklámozzák.

#975 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 08:13

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 9:10

Figy, az alapmodell sem sötétebb és komorabb, mint a Jazz... Ez nem igaz!

Ez már nem a fullos... mármint a szürke belsős... a másikon nem néztem.

Jó akkor legyen úgy, hogy ugyanolyan színű, de formára, elhelyezkedésre más, bár tegyük hozzá alap mostani Polo nem volt belinkelve, azonban alap Jazz igen. Mindjárt elmegyek VW-szalonba és lövök egy Polot :)

Akkor kicsit lapozz feljebb, mindkét berakott (és két különböző) Polon ugyanannyi vakdugó van középen. Közben írtál, tehát egyik se fullos mégse, miközben mindenhol a "fullost mutatják"? Na mindegy, mindenki járjon utána :)

Szerkesztette: Kory 2005. 05. 31. 08:15 -kor

#976 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 08:22

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 9:03

A legjobb a műszerfal bal oldalán található "vak-pohártartó". Ja, és ez persze nem sötét, csak a fotó szar. A Jazz a fekete, a sötétebb, az igénytelenebb, bármit is látsz a képen, bármit is tapintasz a valóságban:

Kép

Különben GI, csak hogy még egy hülyeségedet lereagáljam: én a Jazz belsejét, mint etalont egyetlen egyszer nem említettem meg. Olvasgass szépen vissza, ilyet írtam: "ha az ár nem számít, Jazz, ha számít, Clio". Ez természetesen az egész autóra vonatkozott. Miután rájöttem, hogy mit is szerettél volna kérdezni, korrigáltam, és azt mondtam, belső szempontjából a Lancia Ypsilon az etalon ebben a szegmensben. Szóval íme egy szándékos vagy véletlen, mindenesetre igen ronda mellébeszélés részedről. Még egyszer, csak hogy felfogd: a Honda Jazz belsejét nem tartom etalonnak a kategóriájában, az autót viszont igen.

Itt a kisautók között belső szempontjából az általam etalonnak tartott Ypsilon több kivitelben is, lehet belekötni. (Látom előre a választ: "hát... fene tudja... nekem nem kéne... inkább egy 22 éves audi 80, az meg van tervezve. szerintem.")

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Kép

Kép

Szerkesztette: Satriani 2005. 05. 31. 08:24 -kor

#977 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 08:27

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 9:22

A legjobb a műszerfal bal oldalán található "vak-pohártartó".

Bah, azt én észre sem vettem, tényleg van ott egy olyan dolog. :omg: Mondjuk ennek már nem tudom mi értelme van. :)

Jó hogy linkeltél egy nem alap Jazzt, sajna azt én nem fotóztam még.

#978 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 08:35

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 9:27

Bah, azt én észre sem vettem, tényleg van ott egy olyan dolog. :omg: Mondjuk ennek már nem tudom mi értelme van. :)

Én nem vagyok kompetens VW-ügyben, úgyhogy ezt nem tudhatom. Feltételezem, hogy még a megnövelt alapfelszereltségnek sem része a két pohártartó (a sofőr száradjon ki, vagy fizessen), vagy esetleg gondolnak a jobb kormányos kivitelekre (azokban a jobb oldali pohártartó lehet a vakdugós), netán tartogatnak valami frissítési lehetőséget az újabb 4-5 év múlva esedékes, egyéb szempontból változatlan belső mellett véghez vitt ráncfelvarrásra. Egyéb lehetőség: ott nem pohártartó van, hanem egy egyéb funkcióval rendelkező tárolórekesz.

#979 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 08:37

Te ezt nyilatkoztad:

Idézet

Különbségek a Polo és a Jazz között: alapvetően két design-irányzat találkozik. A Jazz egyértelműen fiatalos kocsi, a formák és a színek nekem nagyon tetszenek, csak kemények a műanyagok. Az összeszerelés és az ergonómia példás. Amikor a kocsiban ültem, sem sofőrként, sem utasként nem jutott eszembe diszharmóniát keresni az autó műszerfala és a kocsi karaktere között, illik a kocsihoz.

A Polo nem tudom, kinek készült: fiatalosnak semmiképp sem mondanám, ekkora autó pedig kicsi az idősebb korosztály számára. Komor színek, egyhangú formák, borzalmasan kemény műanyagok

Kiemelek pár részt ha nem haragszol:

Idézet

A Jazz egyértelműen fiatalos kocsi, a formák és a színek nekem nagyon tetszenek, csak kemények a műanyagok. Az összeszerelés és az ergonómia példás

Idézet

Komor színek, egyhangú formák, borzalmasan kemény műanyagok

Akkor neked a komor színek tetszenek?
Minél komorabb, annál jobb?

Az egyhangú formákat is részletezhetnéd egy kicsit a Polóban.

Idézet

én a Jazz belsejét, mint etalont egyetlen egyszer nem említettem meg.

Hol állítottam, hogy számdora az az etalon?

Viszont most válaszolok, csak lusta voltam visszakeresni, hogy hol állítottad, hogy a VW-t nem ismered el autónak...
Kéremszépen ott, amikor megkérdezted, hogy mondjak okot amiért elismerjed.

Idézet

"ha az ár nem számít, Jazz, ha számít, Clio".

Ezzel nem is vitatkoztam, vagy igen?

A vita tárgya a komor színű poló és a tetszetős színvilágú Jazz.
És ez eléggé érthetetlen.

Vagy, bocsáss meg, lehet tévedek és nem tudom milyenek a komor színek.

#980 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 08:45

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 9:37

Akkor neked a komor színek tetszenek?
Minél komorabb, annál jobb?

:eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:

Az egyik állítás a Jazzre, a másik a Polora vonatkozik, ember.

Már tényleg nem tudom, hogy szándékosan idegesítesz, vagy nem érted, esetleg nem akarod érteni, amiket írok.

Idézet

Viszont most válaszolok, csak lusta voltam visszakeresni, hogy hol állítottad, hogy a VW-t nem ismered el autónak...
Kéremszépen ott, amikor megkérdezted, hogy mondjak okot amiért elismerjed.

Két hülye nagy szmájli kíséretében...

Jobban járunk mindketten az ignore-ral. Én mindenképp.

Szerkesztette: Satriani 2005. 05. 31. 08:45 -kor

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.