HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... II. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   CitroM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 12. 06:56

Sziasztok.
Most tervezek alaplapot es procit venni.
A proci egy 3000+ os A64 lesz.
Csak az alaplap...  meg a chipset...
hat fogalmam nincs. A lenyeg hogy stabil es eleg gyors legyen.  nem tunningolok.
Tudnatok segiteni?

#102 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 06:57

Milyen socket? PCI-E?

Egyébként ha tuning kilőve, nyugodtan lehet VIA chipsetes lapot venni.
JóSebesség

#103 Felhasználó inaktív   CitroM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 07:02

Hat a meglevo 6600gtm agps igy agps alaplap kellene.
ahol szoktam vasarolni ott ezek a VIAs alaplapok vannak jelenleg:
MSI K8T Neo2-F
Asus A8V Deluxe
a tobbit kizartam a szamomra felesleges addonok miatt.

E ketto kozul esetleg tudjatok valamelyiket ajanlani? Vagy teljesen mindegy, es inkabb valasszam azt amelyik gyarto nekem szimpatikusabb.

Most nezem hogy az asus az k8t800 pros. az msi meg sima 800as. van valami kulombseg a ketto kozott?

Szerkesztette: CitroM 2005. 05. 12. 07:10 -kor

#104 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 07:16

Rendben van, csak az lesz a baj, hogy kb 100 helyről szedem össze a gépem. Azért, mert a pénztárcám szűk, és ennyi. De akkor lehet hogy az lesz. :confused:
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#105 Felhasználó inaktív   CitroM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 07:16

Nos aki keres az talal  :cool:

HWSW cikk:

A VIA Technologies bejelentette legújabb alaplapi chipkészletét. A K8T800 Pro az AMD Athlon 64, Athlon 64 FX és Opteron processzoraival működik együtt. A chipkészlet elődjéhez, a K8T800-hoz képest több újdonsággal is szolgál, amelynek várhatóan a teljesítményre éhes, gépüket a végsőkig finomhangoló, túlhajtó felhasználók örülnek majd.

A K8T800 Pro támogatja az aszinkron működő AGP, PCI és Hyper-Transport buszokat, így lehetőséget nyújt a felhasználók számára az AGP és a PCI órajel fixálására. További újdonság, hogy a northbridge már 1066 Mbyte/sec sebességgel kommunikál a southbridge chippel. A K8T800 Pro támogatja a jövőben megjelenő, 1 GHz-es Hyper-Transport interfésszel rendelkező processzorokat is.

A K8T800 Pro chipkészlet AGP8X felületű grafikus kártyákat kezel. A lapkakészletben a northbridge mellett a VT8237 southbridge kapott helyet, amely együttműködik az ATA/133 és Serial ATA eszközökkel, integrált RAID-vezérlőt, 5.1 csatornás hangvezérlőt és Gigabit Ethernet kontrollert is tartalmaz. A VIA közleménye szerint a K8T800 Pro chipkészlet gyártása már megkezdődött, a szállítások folynak, így a ráépülő alaplapok hamarosan megjelenhetnek a boltok polcain.

koszi a segitseget turbo!

#106 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 09:07

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 22:48

Nem jó ötlet távtartó nélkül beszerelni az alaplapot - zárlat lesz a vége. Akár van púp, akár nincs. Körülbelül sejtem, milyen púpok lehetnek. Azokba kellene a távtartókat becsavarozni - van a közepükön egy lyuk, ugye? Ez esetben a rövidebb változatban gyártott távtartókat kellett volna kapnod - de hát JNC. :rolleyes:

Pedig a púpokba nem kell távtartó (menetes furatú réz) csavar, mert akkor meg a bővítőkártyákat nem lehet rögzíteni. Csak be kell tenni a lapot, és ezek a púpok pont ott vannak az alaplap furatai alatt, abba kell csavarni a csavarokat. Éppen tegnap szereltem be egy ilyen JNC-be egy K7-es lapot.
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#107 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 09:17

Éppen ezt akartam felvetni hogy lehet hogy ezek más rendszerben működnek, és abba tényleg belemegy a csavar. Akkor még jobbanvirul a fejem. Más téma:
Nem tudja valaki, hogy az av8-on fent lévő gyári procihűtőnek az alapja befogadja-e az arctic freezert, vagy le kell cserélni azt a bigyuszt amibe a hűtő kapaszkodik? :confused:  :confused:  :dj:  :dj:  :dj:

#108 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 09:19

Idézet: seby - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 10:07

Pedig a púpokba nem kell távtartó (menetes furatú réz) csavar, mert akkor meg a bővítőkártyákat nem lehet rögzíteni. Csak be kell tenni a lapot, és ezek a púpok pont ott vannak az alaplap furatai alatt, abba kell csavarni a csavarokat. Éppen tegnap szereltem be egy ilyen JNC-be egy K7-es lapot.

Ej, no! Ahol meg nincs alaplapi furat, de ott a púp, ott zárlat lehet. Írtam feljebb, hogy variábilis a furatok elhelyezkedése az alaplapokon.
... a trip back in time is all I need ...

#109 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 09:41

Hádde most akkor minden JNC házba kerülő alaplap zárlatot kap az első indításkor? Hogy van ez? Most tényleg. :confused:

#110 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 09:55

Idézet: monolith - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 10:41

Hádde most akkor minden JNC házba kerülő alaplap zárlatot kap az első indításkor? Hogy van ez? Most tényleg. :confused:

Figyu! Neked van ilyen házad, nem nekem. :) Milyen vackokat adtak hozzá? Van valami alátétszerűség, ami elektromosan elszigeteli az alaplapot (illetve a belőle kiálló fémlábacskákat) a háztól? Az ugyanis elég gázos, ha mindenfajta távtartó, alátét és hasonlók nélkül kell beszerelni a deszkát, mert a hátoldala felé kiálló alkatrészek miatt zárlatos lehet. A ház fémplatnija ugyanis vezeti az áramot.

#111 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 11:22

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 9:55

Figyu! Neked van ilyen házad, nem nekem. :) Milyen vackokat adtak hozzá? Van valami alátétszerűség, ami elektromosan elszigeteli az alaplapot (illetve a belőle kiálló fémlábacskákat) a háztól? Az ugyanis elég gázos, ha mindenfajta távtartó, alátét és hasonlók nélkül kell beszerelni a deszkát, mert a hátoldala felé kiálló alkatrészek miatt zárlatos lehet. A ház fémplatnija ugyanis vezeti az áramot.

nah, beszállok, segítek :)

höhh, ezt lássátok: JNC Computer Corp. official  :smoker:

itt is meg lehetne keresni az adott házat (vannak érdekesek :D) bár sokra nem megyünk, mert a gazdaságos jenci papa csak előlről fotóz minden házát, ezért egyszerűbb lenne, ha valahogy le tudnád fényképezni azt a dudort, és megmutatni nekünk.
találkoztam én már olyan szutyokelvágomakezem-házzal, ahol voltak dudorok, de ott csak a furat körül gyűrték fel az anyagot, a furat maga majdnem a szerelőlap síkjába esett. tehát ezekbe normál méretű távtartó megy. itt a dudor 1-max.2 mm magas!

aztán volt olyan ház is, ahol a dudor csücskit :) kiliggatták, belefúrták  a menetet, és ebbe mehetett egyből az alaplap tartó csavarja. zárlatot nem okoz, mert a dudor nem szélesebb, mint az alaplap 'csavarhely-körüli testelt része'. akkor van gáz ezeknél, ha olyan alaplap kerül a házba, ahol van dudor, de az alaplapon nincs furat azon a helyen. persze beszerelhetőek ezek a lapok is, csak nem elég a szigetelőszalag, hisz a forrasztott lábak könnyen átszúrják, ezért valami keményebb, lapos műanyagot ajánlott fixen rögzíteni , hogy ne legyen rövidzár.

aztán létezik tényleg olyan ház is, ami csak enyhén emelt-dudorú, ebbe egyértelműen a rövidebb távtartó illik, de ezért kéne a fotó (a csavarokról is) mer így nehéz segíteni...
'/###############:"  ~  ' ":################'
/,  .   .   .   .    .  .   .;  ~    ~   ~  ;   '"##########.:
Í@@@@@@@@@@; .   ~  ~   ~ ,    .    .   .    .   .  .:
I@@@@@@@@@@@@.   ~   ,@@@@@@@@@@@@@.
A kormány súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét!

#112 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 13:17

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 10:19

Ej, no! Ahol meg nincs alaplapi furat, de ott a púp, ott zárlat lehet. Írtam feljebb, hogy variábilis a furatok elhelyezkedése az alaplapokon.

Össz-vissz kb 9 db púpról van szó, de eddig nekem minden alaplapnál ugyanoda estek a furatok, ahol a dudorok voltak. Gondolom szabvány rögzíti furatok helyét.
Persze a saját házam nekem is ilyen réz távtartós, tele van a tálca furatokkal, ahova be lehet csavarni, de hogy minek van annyi azt nem tudom, mert a furatok minden eddig lapnál, amikkel találkoztam, ugyanott voltak.

#113 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 14:53

Na ok, munkálkodtam, lefotóztam, igaz hogy kis fénykép, de akkor léci segítsetek, mit kell csinálni, kell e szigszalag, ilyesmi. Jó helyen vannak-e a furatok, ez+az.
Íme az első

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1115906029.jpg

#114 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 14:55

másik, ez az alsó része

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1115906101.jpg

#115 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 14:57

:confused:  :confused: És itt az utolsó kép, ez gyakorlatilag egy darab púpot ábrázol. Csak hogy a formáját demonstráljam. Segítsetek. Jó ez nekem? :confused:  :confused:

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1115906242.jpg

#116 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 15:31

A pupokra kell tenni a lapot es racsavarozni, tavtarto nem kell, es szigoruan tilos is betenni.

Szerkesztette: ^Sunrise^ 2005. 05. 12. 15:31 -kor

÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#117 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 15:50

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 16:31

A pupokra kell tenni a lapot es racsavarozni, tavtarto nem kell, es szigoruan tilos is betenni.

Így van :)

#118 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 15:51

Idézet: seby - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 16:50

Így van :)

Azt hittem ez egyertelmu egyebkent. :)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#119 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 16:54

Ezert jo a DTK haz... tavtarto egy alaplapba helyezheto fem "pöcök"... :p

#120 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 16:58

Idézet: seby - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 14:17

Össz-vissz kb 9 db púpról van szó, de eddig nekem minden alaplapnál ugyanoda estek a furatok, ahol a dudorok voltak. Gondolom szabvány rögzíti furatok helyét.
Persze a saját házam nekem is ilyen réz távtartós, tele van a tálca furatokkal, ahova be lehet csavarni, de hogy minek van annyi azt nem tudom, mert a furatok minden eddig lapnál, amikkel találkoztam, ugyanott voltak.

A furatok helye valóban szabványos: ATX. A gond az, hogy többféle ATX forma létezik - ezért a sokféle luk a géped tálcáján. :)

A képek alapján egyértelmű, hogy nem kell külön távtartó. Ha viszont valamelyik púp fölé nem kerül az alaplapon furat - nos, azt a púpot szigetelni kell. :) De ez csak úgy dönthető el, ha előbb belepróbálja monolith az alaplapját.

Téma megosztása:

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.