HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... II. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   zzzzz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 11. 18:21

Üdv nép!

Mostanában veszek gépet monitor+ház+táp nélkül. Az alkatrészeket amcsiból hozzák be nekem onnan rendelem (no vám vagy pluszköltség). Kb 250ezret szánok az egészre a kinti árakkal számolva, de persze feljebb is mehet némileg. Az úgy egy alapszempont lenne, hogy a DOOM3 és HL2 fullmax beállitások mellett (1024ben) szaggatásmentesen fusson, de ugye ha ennyiért többre futtja, akkor persze minél jobb config érdekelne.
Na most a lényegekben nem tudtam dönteni:

:think:
PCI-E technológia érdemes e már?
Intel/AMD alaplap+proci?
Videokártya?ATI/GF?
DDR/DDR2 (az tuti, hogy 1Gb min) (kint tök olcsó a DDR2) (csak mondjuk azt hallottam, hogy AMD esetben még nincs DDR2 :/ , rem tévedek)

Szóval az eddigi választásom a 4 fő tartozék nélkül (ez kb
119000Ft eddig (205 ft/dollárral számolva):

merevlemez:      Samsung - SP2004C        113$
Samsung SP2004C 200GB SATA2 7200rpm 8MB Hard Drive MFN
SP2004C SATA2 BULK Specification
SP2004C SATA2 Capacity: 200GB Interface: Serial ATA II
3.0GBps Buffer Size: 8 Mbytes Read
Seek Time(typical) Average: 8.9 ms

egér:        Genius NetScroll+ Traveler 800 Blue        3000ft

bill:        Generic - KB-800A-ORG        14$
PS/2 105-Key MultiMedia Keyboard (Translucent Orange)

dvd-író:        LG ELECTRONICS (DVD Recorders) LG GSA 4160B MultiFormat                49$
ONLINE ORDER ONLY - -PLEASE read before BUY NOW! Internal
Multi Double Layer DVD(&CD)
Burner DVD+R 16x,8x;DVD-R 10x,4x; DVD+RW 4x; DVD-RW 4x; CD-R
40 24x,16x,8x; CD-RW 24x,16x;
DVD-RAM 5x,3x 2x. DVD Playback 16x. (w/Software)

hangkártya:        M-Audio - AUDIOPHILE2496        99$
M-AUDIO Audiophile 2496 - ((Retail BoX))
US41500C 2-in 4-out 24 bit/96kHz full-duplex audio interface
on a half-size PCI card.

fülhallgató:        Sennheiser (Music Hardware)        208$
- OPEN DYNAMIC AUDIOPHILE PROFESSIONAL HEADPHONES WITH
DUOFOL TECHNOLOGY HD-580 / HD580
-OPEN DYNAMIC AUDIOPHILE PROFESSIONAL HEADPHONES WITH DUOFOL
TECHNOLOGY HD-580       

floppy:                Samsung -        11$
- 1.44MB 3.5INCH BLACK OEM- TOTAL $11.0 WITH STANDARD SHIPPING

pendrive:        Kingmax - KFD-001G2        70$
Kingmax 1GB USB 2.0 Flash Pen Drive - Retail (Model KFD-001G2)
KFD-001G2 Kingmax 1GB USB 2.0 Flash Pen Drive - Retail
(Model KFD-001G2)

Nos kiváncsi lennék a véleményetekre ezekről is, és persze remélem tudtok segiteni a hiányzó cuccokban (mégeccer mondom a kinti árakkal számitva, pl pricewatch.com), vmint, ha pl olyan alaplapot adtok meg, amibe nemtom beilleszteni az általam kiszemelt hardverelemet, akkor helyette mondjatok vmi mást pls.
És még elfelejtettem mondani, hogy természetesen a procihoz kellő hűtőt sem találtam ki, vmi csendes darabra gondoltam, és ha már itt tartunk, akkor milyen halk tulajdonságú házat tudnátok ajánlani (de ezt itthoni árakban, mert ezt és a tápot itthon venném)
Előre is thx a helpet,
csáo

Zümy

#722 Felhasználó inaktív   nessus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 00:09

Üdv!
Alaplap témában szeretnék segítségéet kérni. MSI K8N NEO4 Platinum, vagy Abit AN8 Ultra?
Esetleg valami más javaslat? PCIE és DCDDR alaplapba gondolkodnék. Az SLI-s dolog annyira nem foglalkoztat, örülök ha ezt a kis kütyüt kitudom köhögni :)
Ötletek?

THX

#723 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 12. 08:24

Idézet: zzzzz - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 19:21

Üdv nép!

Mostanában veszek gépet monitor+ház+táp nélkül. Az alkatrészeket amcsiból hozzák be nekem onnan rendelem (no vám vagy pluszköltség). Kb 250ezret szánok az egészre a kinti árakkal számolva, de persze feljebb is mehet némileg. Az úgy egy alapszempont lenne, hogy a DOOM3 és HL2 fullmax beállitások mellett (1024ben) szaggatásmentesen fusson, de ugye ha ennyiért többre futtja, akkor persze minél jobb config érdekelne.

Ha játékra kell egyértleműen Athlon64, kint már biztos lehet kapni(sőt már itthon is) "Venice" maggal, 3000+/3200+ a legjobb ár-értékarányban, de ha van pénzed(a kinti árakat nincs időm átnézni), a nagyobb természetesen jobb, hozzá valami Nforce 4-es lap(Asus, Abit, stb), ami PCI-express-es(tehát érdemes :) ), és hogy jól fusson az említett két játék, minimum egy 6600GT, de jobb egy 6800 v. 6800GT(nVidia), de nagyok jók Ati fronton az X800XL jelölésű kártyák.

Memóriából 1 Gb(2×512 dual ch) elég(min DDR(1)400 valami márkás(semmi hátrányod nem lesz a DDR2 hiányából), de ha megteheted 2×1 Gb...

Az említett hardverek szerintem menni fognak(azért várd meg a többiek mit mondanak), de meg kell nézni az adott alaplap támogatja-e a SATAII-t... :think:

Szerkesztette: =Oli= 2005. 07. 12. 08:25 -kor

#724 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 08:49

Sziasztok!
Konfigot kellene nekem ajánlani. Paraméterek:

- 80ezer forintos ár (áfával együtt), ha olcsóbb nem baj :)
- felhasználási terület: webezgetés, zenehallgatás (ez fontos), és filmezgetés. játék nem!
- monitor nem kell, az van (ház, táp, alaplap, proci, hűtő, memcsi, vinyó, hangkari/videokari ami kell)
- érdekelne új és használt alkatrész árában is.
- AMD és Intel konfig is érdekel. Ha intel akkor p4 legyen, ez a rendelő kívánsága (bár azt sem tudja mijazapénégy, mijazazáemdé és mijazaszeleron. hiába, a marketing :)
- garanciaidő nem számít (najó, azért ne vargánya tápot...)

Előre is köszi a tanácsokat!

Ui: a gép nem nekem lesz, 1 ismerősnek, ezek az ő kívánságai nem az enyémek :) Ha egyszer hajthatatlan...

#725 Felhasználó inaktív   Randal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 09:30

Sziasztok!
Szeptemberben szeretnék gépet vásárolni.

64 bites AMD-t, Socket 939 foglalat, 3000+ -os vagy afeletti procival meg elméletileg egy Inno 3D GF6600Gt kártyával.
Nvidia 4-es alaplappal, PCI-E foglalattal stb, stb.

Nem tudtok egy oldalt ahol a mostanában megjelent alaplapoknak van összehasónlító tesztjük ill. leírásuk.
Néztem már a Tom's Hardweren és a Prohardveren is, de nem találtam.
Remélem tudtok segíteni.
Bye!

Szerkesztette: Randal 2005. 07. 12. 09:30 -kor

#726 Felhasználó inaktív   JagdPanther 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 17:01

Helló

igaz én nem egy teljesen uj gépet akarok csak egy részét kicserélni, mégpedig a procit.2,66P4A-m van, és max 3,3on megy nálam. na most megéri váltani 2,4esre(ami már HT-s) vagy nem lenne olyan nagy különbség? tudom multitaszk során persze HT miatt de huzhatóság és játék terén jobb lenne?
,vagy nem...

#727 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 08:23

Idézet: Koga - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 9:49

Sziasztok!
Konfigot kellene nekem ajánlani. Paraméterek:

- 80ezer forintos ár (áfával együtt), ha olcsóbb nem baj :)
- felhasználási terület: webezgetés, zenehallgatás (ez fontos), és filmezgetés. játék nem!
- monitor nem kell, az van (ház, táp, alaplap, proci, hűtő, memcsi, vinyó, hangkari/videokari ami kell)
- érdekelne új és használt alkatrész árában is.
- AMD és Intel konfig is érdekel. Ha intel akkor p4 legyen, ez a rendelő kívánsága (bár azt sem tudja mijazapénégy, mijazazáemdé és mijazaszeleron. hiába, a marketing :)
- garanciaidő nem számít (najó, azért ne vargánya tápot...)

Előre is köszi a tanácsokat!

Ui: a gép nem nekem lesz, 1 ismerősnek, ezek az ő kívánságai nem az enyémek :) Ha egyszer hajthatatlan...

Teszkó gazdaságos számítógép.  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#728 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 08:53

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 9:23

Teszkó gazdaságos számítógép.  :D

Naaa. Azért annál lehetne jobbat is kihozni ebből. Akár használt cuccokból is.  :up:

#729 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 11:51

Idézet: pathfinder - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 19:11

Sziasztok!

Megérett az idő a gépfejlesztésre részemről is, 1nagy problémával:
olyan magyar "pécé-boltot" keresek, ahol működik a netes rendelés is, mert számomra kényelmesebb lenne ez a fajta megoldás, mint a szaladgálás jobbra-balra, ráadásul vidéki vagyok , kevés minőségi számtech-bolttal a környéken.
Egy pár hazai webes, vagy neten keresztül is dolgozó, nagy árukinálattal rendelkező, nem csak multimilliomosoknak forgalmazó cég, ill. bolt nevét várnám tippként sok szeretettel.
Köszönöm előre is mindenkinek!!
:)

én az előző gépem legtöbb részét az E-Connect boltban rendeltem. akkor nagyon jók voltak, bízom benne, hogy még most is ugyanolyan rendesen dolgoznak. gondolkodj el rajtuk is...

üdv!
.
.
.

#730 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 12:20

hát az econnect már nem igazán létezik..
JóSebesség

#731 Felhasználó inaktív   inf3rno 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 07. 13. 14:24

sziasztok, annyira szeretem ezt a forumot, hogy ugy gondoltam megin hozzaszolok vmi hulyeseget
a lenyeg az, hogy hamarosan boviteni szeretnem a gepem, es elso lepesnek arra gondoltam lecserelem az alaplapot (tipusat sajnos nemtom :))) mer nemvok otthon), pentium proci fog belemenni, es egyenlore ilyen 4 eves cuccaim vannak hozza (az alaplap is ennyi idos):
1.8 ghz p3 proci
gef tit 4200
500 mega 333as ram

meg most vettem hozza egy fsc19-4et, az nagyon utos moncsi, tetszik a szar crt utan :))
olyan 20-30k-t szannek a dologra, ha jol tudom annyibol kijon vmi egesz jo vas hozza, csak a lenyeg, hogy egyenlore a proci meg vga ugyanaz lesz..

ajánljatok vmi jot pls, mer en eleg nub vok ebben a temaban, inkabb a swekkel foglalkozom mint a hwel..
öö még annyi, hogy vincsiből ATAm van, szal az is fontos, hogy passzoljon.. :/

#732 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 16:11

Idézet: inf3rno - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 15:24

sziasztok, annyira szeretem ezt a forumot, hogy ugy gondoltam megin hozzaszolok vmi hulyeseget
a lenyeg az, hogy hamarosan boviteni szeretnem a gepem, es elso lepesnek arra gondoltam lecserelem az alaplapot (tipusat sajnos nemtom :))) mer nemvok otthon), pentium proci fog belemenni, es egyenlore ilyen 4 eves cuccaim vannak hozza (az alaplap is ennyi idos):
1.8 ghz p3 proci
gef tit 4200
500 mega 333as ram

meg most vettem hozza egy fsc19-4et, az nagyon utos moncsi, tetszik a szar crt utan :))
olyan 20-30k-t szannek a dologra, ha jol tudom annyibol kijon vmi egesz jo vas hozza, csak a lenyeg, hogy egyenlore a proci meg vga ugyanaz lesz..

ajánljatok vmi jot pls, mer en eleg nub vok ebben a temaban, inkabb a swekkel foglalkozom mint a hwel..
öö még annyi, hogy vincsiből ATAm van, szal az is fontos, hogy passzoljon.. :/

P3-as szerintem nincs 1,8 Ghz-s...az nem P4 akar lenni? Szerintem csak a bolhán kapsz bele nagyobb procit!

#733 Felhasználó inaktív   inf3rno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 07:26

jah lehet hogy 4 nem tudtam pontosan hogy 4 vagy 3, de nem is az a lényeg :) vmi kompatibilis alaplap kene hozza (mondjuk lehet hogy erre nem ez a legjobb forum), aztan sorban lecserelnem a cuccokat ujra, mert nincs annyi penzem egyenlore, hogy mindent egyszerre vegyek meg.. aztan pl 333as ramot mar nem is lehet kapni :)

#734 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 07:29

nem lényeg? szerinted egy p3 és egy p4 ugyanazt a foglalatot használja? ugyanazt a memóriát? nem.

azt kéne kideríteni, hogy Wilamette vagy Northwood magos a P4(P3 nem lehet, mert az max 1.4ghz(??))

erre a feladatra megfelel a CPU-Z nevű programocska(Google-n keress rá!)
JóSebesség

#735 Felhasználó inaktív   inf3rno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 07:42

oks maj ránézek köszi :)

#736 Felhasználó inaktív   inf3rno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 08:28

a nothwood a jobb, nem?

#737 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 08:35

Idézet: inf3rno - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 9:28

a nothwood a jobb, nem?

De.

Everest is jó...meg másra is  :)

#738 Felhasználó inaktív   inf3rno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 08:41

Idézet: pathfinder - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 20:11

Sziasztok!

olyan magyar "pécé-boltot" keresek, ahol működik a netes rendelés is, mert számomra kényelmesebb lenne ez a fajta megoldás, mint a szaladgálás jobbra-balra, ráadásul vidéki vagyok , kevés minőségi számtech-bolttal a környéken.
Egy pár hazai webes, vagy neten keresztül is dolgozó, nagy árukinálattal rendelkező, nem csak multimilliomosoknak forgalmazó cég, ill. bolt nevét várnám tippként sok szeretettel.

ha varsz meg egy napot, akkor hazahuzok, es mondok neked egy jo olcsot, ami havernak bejott, csak most 2hetes nyari gyakorlaton vagyok, aztan fejbol nemtom az urlt, addig nézegesd a depo.hu-n az árakat, sztem belefér egy pesti út is a dologba, nem olyan nagy cucc az, én minden héten utazom 150kmt (meg vissza)

Szerkesztette: inf3rno 2005. 07. 14. 08:44 -kor

#739 Felhasználó inaktív   inf3rno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 10:09

vigyázni kell mer szétfloodolom ezt a fórumot is :D

#740 Felhasználó inaktív   KSzasza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 18:38

Idézet: pathfinder - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 19:11

Sziasztok!

esetleg itt próbáld meg, nem a legeslegeslegolcsóbb, de van választék: Hardwarefutár
Desktop: Casetek 1018-1A, Ultra Power 550W, ASUS P5KC, Core 2 Duo 2,33Mhz (E6550), 2GB DDR2 800Mhz, MSI NX6800GT 256MB, WD 250GB, Maxtor 250GB, IBM 180GB, Maxtor 160GB, SB Audigy 2, Hauppage PVR 250, Plextor PX-130A, NEC 3540A, Dell 2005FPW monitor, HP 3500C, HP 930C, Cambridge SW 5.1, Logitech LX700, Logitech QuickCam Pro 9000, ASUS WL-500G Premium
Laptop: Dell Latitude D600 + WD 250GB external
PDA: Fujitsu-Siemens N560
Phone: Sony Ericsson K800i

Téma megosztása:

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39