HWSW Informatikai Kerekasztal: Socket 939 és chipkészleteik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Socket 939 és chipkészleteik II. nForce4 & Co. Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 29. 13:11

Idézet: ricky731 - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 13:23

Es akkor most melyik? :D Tuning sem artana ha mar normalis ramot veszek :cool:

Akkor talán a Geil. Ez mégiscsak DDR500-as, ellentétben a másik kettővel.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#22 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 13:29

Idézet: HookR - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 18:08

Mar csak a moderatori mivoltom okan is rendszeresen olvasgatom a forumot, de nem ez az egyetlen motivacio. :)

Konkret tapasztalatok erdekelnenek. Az a baj, hogy ezesetben a vizhutes nem johet szoba, es mas chipkeszlet S939-hez nem rendelkezik NCQ tamogatassal.

de minek neked ncq... szvsz nem sokat er. a via biztos megy passzivan, csak ahhoz meg kellene uj deli hid.

#23 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 18:00

Idézet: arn - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 14:29

de minek neked ncq... szvsz nem sokat er. a via biztos megy passzivan, csak ahhoz meg kellene uj deli hid.

Ugyan nem sajat reszre allitok ossze konfigot, de ugy teszem, mintha igy lenne, s probalok a jovobe mutatas, a kompromisszum mentesseg elvarasainak megfelelni. NCQ-nak ugye akkor van nemi haszna, ha egyszerre tobb program probal hozzaferni a merevlemezhez, marpedig ez gyakran teljesul, pl. amikor egyszerre fut a DC a hatterben, es rendezgeti a Windows a virtualis memoriat a memoriaigenyes alkalmazasok kozben (Photoshop, Inventor, ujabb jatekok, stb...). Raadasul HDD tekinteteben nem is jelent kulonosebb extra kiadast. Egyedul az alaplapi tamogatottsag a kenyes kerdes, mivel jelenleg keves, es relative dragabb alaplap johet csak szoba. PCI-os bovitokartyanak meg nem neztem utana.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#24 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 09:04

Üdv srácok!

AGP+939+lehetőleg VIA párosításból ami nekem papiron nyertesnek jött ki: GA-K8V Ultra-939
Szokásos Giga körítés, mosfetekre rakhatok nagy bordát (gyárilag nincs), süti.
linkecske

1,ár
2,beszerezhetőség
3,tuning  oldalról viszont semmi infóm nincs 1előre. Tapasztalatok,akármi?

Másik versenyző az MSI K8T Neo2-F (tuningban nem szenved csorbát a fullos felszereltséghez képest???)

Ha még tudtok ezeknek megfelelő deszkákat, neadj isten komolyabban húzható lapokat, ne tartsátok vissza pls! //250-260as fsb-t az msik-elm mennek, saját magam még nem próbáltam(abban bízok ;) )
Hogy miért via-mert elegen van a raides, linuxos szopásokból, nforce driver fel-win nem indul, néha ha egyszerre több dolog használja a vinyót nagyon belassulósból, stb. Inkább pár MHzel kevesebben hajtom procit. ( :eek: Ezt én írtam. Jujj... )

//a topic címben (only) az nf4 nem korrekt... :think:

Még vmi: a Gigabyteoknak az ellendarabban fixen benne van az anya (mint az MSI-nél) vagy kivehető? Mert az hogy az msinek benne van fixen az anya, az azt jelenti, hogy vagy másik ellendarabot kell használnom, vagy másik olyan menetes csavart(utóbbi gyk lehetetlen, pláne hozzá szárnyas anyát is kapni). Nem akarok megint hetekig a stock coolerral nyomulni, mert a leszorító/csavar nem passzol... :( .

Szerkesztette: MC Pite 2005. 05. 02. 09:15 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#25 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 09:10

Idézet: konyok - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 21:13

Helló!

...

Az ellendarabban neked fixen benne az anya?

Szerkesztette: MC Pite 2005. 05. 02. 09:11 -kor

#26 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 09:10

azt igy nem jelentenem ki, hogy az nf4 nem korrekt, hiszen mindent egybe veve talan az a legjobb chipset. max van olyan hatulutoje, ami valakinek nem fekszik (mint pl ez, hogy melegszik), es mast valaszt.  ;)

#27 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 09:13

Idézet: arn - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 10:10

azt igy nem jelentenem ki, hogy az nf4 nem korrekt, hiszen mindent egybe veve talan az a legjobb chipset. max van olyan hatulutoje, ami valakinek nem fekszik (mint pl ez, hogy melegszik), es mast valaszt.  ;)

Az a nem korrekt, hogy csak ez van kiírva. Vagy mind, vagy egy se. Szerintem. :respect:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#28 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 09:55

:think:

Van már vkinek Venice magos projica? Mert ha azok tényleg mennek 2600-2700at, akkor viszont megfontolok egy nforceos lapot is, mert akkor 9×300=2700. (tehát egy 3000+os vízzel reményeim szerint KELL hogy menjen 2700en)

Viszont a 300fsbt STABILAN nem soklap viszi.
Most egér (és idő) nélkül nem nézek nagyon utána, de ami idevág, az az msi drága nf3as lapja... meg asszem van a ginának is( :think: )... még vkinek Olcsó  AGP+939es tuningos lap?  Sorry a zaklatásért, de lehet hogy a héten el tudném passzolni a lapom, de akkor gyorsan utána kell néznem a dolgoknak, és mivel a héten 6 zh-t írok, nincs sok keresgélni való időm, sorry :respect: !

Másik... mennyire esélyes most nagykerben a Venice magos prockó?

ELőre is köszi a válaszaitokat!

//+1 kérdés: a K8NS Ultra 939 és a K8NS Pro 939 közt tuingban is lehet különbség? Árban nem tudom mennyibe fájnak, és szolgáltatásban elég lenne a nonpro is, de öreg tapasztalat, hogy azokat a lapokat nem igazán tuningra hegyezték ki, viszont ha az embernek egy min Pros giga lapja van, az bármit kibír :) . Viszont az ultra 6 fázisa tetszik :).  A hídra meg úgyis egy Zalman bordácska megy, úgyhogy az egál...
//röviden: 1Jó vias lap, 2Giga tapasztalat, 3giga ellendarab, 4venice tuning/beszerezhetőség,5nf3 agps 939es lap

Szerkesztette: MC Pite 2005. 05. 02. 10:07 -kor

#29 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 12:48

Nem tudom hogy már volt-e, de hátha vkinek még hasznos lehet ultimate S939 mainboard guide - tweaking guide ,known bugs, and fixes

És még : hothw 939 roundup
Nem sok lap, de azok jól kivesézve.

Szerkesztette: MC Pite 2005. 05. 02. 13:37 -kor

#30 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 10:54

Nem tudtok vkit akinek (rev2es) Asus A8V-je van???

Nagyon jókat olvasok róla 280-290fsbket, br 24E Ftos deluxos vias lap, megfelelő feszekkel, jó design - pozitívan csalódtam az Asusban!

#31 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 11:32

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 9:54

Nem tudtok vkit akinek (rev2es) Asus A8V-je van???

Nagyon jókat olvasok róla 280-290fsbket, br 24E Ftos deluxos vias lap, megfelelő feszekkel, jó design - pozitívan csalódtam az Asusban!

Ilyen jó fsb értéket már sikerült elérnie másnak is. Egyik fórumozó beírt a MSI K8N Neo4 topicban, hogy az ő K8N Diamond lapja 380-as fsb-vel megy.  :D

#32 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 11:45

370 kornyeken meg az en NF3-am is ment, de aszinkron memonal mi ertelme az egesznek... :)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#33 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 12:21

mé' fontos ,hogy szinkronban menjen a memo?
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#34 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 12:30

persze, itt is lassabb... mongy messze nem annyira, mint anno az idozitesekbol adodott az xpnel (tobben ment a mem, aztan megis lassabb volt).

ha sorrendet kellene felallitani, szvsz valahogy igy alakul, hogy mennyire szamit:
1. 400->333 ddr aszinkron
2. t1 timing
3. dual->single

#35 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 19:24

Jajj, de nem VIA-s lapok mentek ilyen fsbvel! Az én lapom is megy 300at gond nélkül.

#36 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 21:57

A8V-E Deluxe-al van már valakinek valami tapasztalata? Idegeneknél egész jo áron árulják.

#37 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 06:36

Idézet: Phantom Lord - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 22:57

A8V-E Deluxe-al van már valakinek valami tapasztalata? Idegeneknél egész jo áron árulják.

Jó. Stabil. A nyavajás propellert le kell kapni róla.
Igaz, én nem tuningolok, így erről nem tudok mit mondani. Nálam az elsődleges az, hogy hetekig/hónapokig is képes legyen szaladgálni a gép. Ezt pedig szépen teljesíti.
42

#38 Felhasználó inaktív   Kitk@t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 07:15

Most vettem egy Asus A8n-e lapot, egy 3000+ -os procival és egy leadtek 6600 gt extreme kártyával. A gondom csak az vele, hogy alig bírtam feltelepíteni egy windows hatodjára, mert valami újraindulgat a gép. Sajnos a raid floppyn lévő .cat fájlokkal is gondja akadt a windowsnak, de lemez nélkül simán felment a satas hdd-re a cucc. Valami melegedési probléma lehet, mert ha hagyom állni egy ideig a cuccot, akkor utánna megy. Viszont nem tudom mi melegszik? A vga-ra gondolok, ugyanis amikor a grafikus felület jött volna be általában ott zuhant meg a gép kék halállal. Bár ma reggel pl. akkor halt meg, amikor a dvd meghajtóban lévő cd-t próbáltam intézőből elérni.

A videókártyán lecseréltem a gyári hűtés zalman passzív hűtésre, de az épp langyos, szval nem értem mi lehet.

Talán ma megpróbálom PCI-os kártyával...

#39 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 07:57

Idézet: Kitk@t - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 8:15

Most vettem egy Asus A8n-e lapot, egy 3000+ -os procival és egy leadtek 6600 gt extreme kártyával. A gondom csak az vele, hogy alig bírtam feltelepíteni egy windows hatodjára, mert valami újraindulgat a gép. Sajnos a raid floppyn lévő .cat fájlokkal is gondja akadt a windowsnak, de lemez nélkül simán felment a satas hdd-re a cucc. Valami melegedési probléma lehet, mert ha hagyom állni egy ideig a cuccot, akkor utánna megy. Viszont nem tudom mi melegszik? A vga-ra gondolok, ugyanis amikor a grafikus felület jött volna be általában ott zuhant meg a gép kék halállal. Bár ma reggel pl. akkor halt meg, amikor a dvd meghajtóban lévő cd-t próbáltam intézőből elérni.

A videókártyán lecseréltem a gyári hűtés zalman passzív hűtésre, de az épp langyos, szval nem értem mi lehet.

Talán ma megpróbálom PCI-os kártyával...

Tudom, hogy elcsépelt közhely, de: Táp?
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#40 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 08:01

Vagy az NB túlmelegszik?  :confused:  Gyárilag nagyon gyalázatosan tudják pasztázni az nb-t.
My photos

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.